Aktuálně: 1 858 inzerátů280 561 diskuzních příspěvků20 016 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

DafiŽeryková
DafiŽeryková 06.05.2026, 22:59:09 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.05.2026, 13:25:28

já vždycky říkám,že ty psy mám dobrovolně,že mě nikdo nestál s pistolí u hlavy,abych si je pořídila…a že jsem s nimi ráda….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 06.05.2026, 22:57:03 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 06.05.2026, 14:19:05

No-já,to u sebe měla tak-a mám-že dovču pár dní bez psů přežiju-jakože pár-2-3

-poslední roky jdem-2 dny Moravský kras,-třetí den se vracíme s Dafi dom,po cestě mini výletíček,a 2 dny bez ní-hrad,muzeum,ZOO…

když byly mega tropy,jak byly jeden rok,že bylo vedro ve dne v noci-tak jsme jely jeden rok bez ní,ale to mi hodně chyběla,ale chápala jsem,že jí bude líp s tatínkem doma na dvoře/zahradě a pidi vycházkách,než s náma po výletech a pak 4 patro tátův byt…

ale,k tomu jak píšete,že máte potřebu si jednou za čas oddechnout i od psů

tak něco trošku podobnýho mám odjakživa já-ale,ne,že bych jela k moři-kde jsem stejně nikdy nebyla…

ale-u mě je to jiný-já prostě občas musím chvilku vypadnout někam bez nich…

já dřív,když jsem bydlela v Blansku,měla jsem Kima a Killy,pak Gera a Duxe,k tomu chvilku ještě Čendu knírače,a chvilku Heidi-dobrmanku-a chodila jsem pro ně pěšky..

tak doma starání o Kima,pak pro Killču s Kimem,pak na cvičák,nebo ven-4krát týdně,

-cesta k ní sem tam-byla asi 40 minut rychlé chůze do kopce,takžee Kim měl v podstatě vycházku,než jsme došli pro Killču,do toho jsem si půjčovala Čendu asi rok-takže zase další pes,rok jsem si půjčovala 3 krát týdně dobrmanku-takže doma vlastní pes,a 2 jinde půjčovaný,do toho cvičák 2 krát týdně,pěšky na stopy velkej kus…,

no prostě jsem ráda po týdením lítání ze psama+neděle cvičák,tak jsem ráda v neděli odpo po cvičáku ze sebe udělala člověka-a šly jsme do kavárny,kina…

no,a tady to mám tak,že když mám u sebe 3 dny volna,tak poté co uklidím doma,nějak se vzpamatuju z práce,tak jeden z těch 3 dní zajdu do knihovny,nebo ke kamarádce do knihy…

říkám tomu,že jsem přepejskařená-a holt pořebuju vypadnout kousek někam chvilku bez psů-2hodiny třeba-vždycky říkám-že potřřebuju říkat i jiný věci,než-ke mě,k noze,přines-a kartičku máte?body sbíráte?😀😀

-ještě k tomu mám práci,kde jsem mezi lidma,celý den melu pantem-ale pochopitelně si nepokecám😀

no a jednou měsíčně jezdím do Blanska,kde jsem s tatínkem-a s Dafi,-takže ne bez psa🙂

ale jdu bez něj třeba na oběd s holkama a na kafe,a prolítnout obchody…

tak já jsem prostě,někdy,tím,jak jsem 95 procent volnýho času…furt ze psama,tak jsem prostě někdy přepejskařená🙂

ještě tím,jak s nimi chodím xxkrát denně ven,a furt na nich něco češu,šmikám,atd…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.05.2026, 19:44:10 xxx.xxx.136.20

v neděli jsme zase objevily novou vycházkovou trasu za Ježkovicemi-chatová osada,pak cesta lesem,pak vypuštěný koupalištátko,cesta do kopečka k autu a domů-hodina a půl-z kopce,rovinka,závěr do kopce,ale nic hroznýho,voda sebou,psi spokojení,my taky

-taková soukromá vsuvka-už roky děláme z přítelem to,že si večer pochválíme den-někdy teda ne-řeknem,to se nám moc nepovedlo..ale,většinou si řeknem-to byla hezká-neděle,sobota,to se nám to povedlo,že??

-myslím,že e dobře,že si to oba!!! dokážem uvědomit a říct večer nahlas…

no a příteli se vycházka líbila,říkal pořád,že to byl dobrej okruh a tak…

po vycházce uvařil guláš,a-já uklidila andulka, i nám🙂 vegetily jsme na dvoře…,večer jen pidimini venčeníčko..

včera jsem udělala 3 krátký vycházky-2 krátký po dědině,a večer pidi za bránu třetí venčení

dopoledne jsem netradičně strávila ve městě u kamarádky v knize na čaji a důležitým nákupem serepetiček🙂

dnes ráno-cvičící vycházka 20mminut s Dafi-v parčíčku pár metrů od nás -trošku poslušnosti,u baráku obíhání lavičky,kapličky,stromů a u vrat nošení balíčku kapesníčku,

pak šel na větší solovycházku Žeryk-s kamoškou s basendžim-kolem rybníčku,ohrad a zpět,na závěr dostal pamlsky a mazlení od rok a půleté holčičky-mazlení od její maminky-maminka má SHIBA-INUBrunu-dřív jsme s nimi byly párkrát venku,na stopovačce si s Žerykem i hrála!!

-doma učesat Dafču,dočíst knížku,zacvičit si,uklidit,

a na další vycházku tentokrát za Miou-učesat,dát chlebíček a vyjely jsme koolem ybníčku do lesa a zpět,odsedlat,ponuchnat,dát mrkvičku a dom,

večer pidi venčení ,učesat Žeryka-a volno je za náma….-vyšlo počasí,a vycházky s kámoškami-ideální volno…

což nechápe nechápou někteří z okolí-že mě tohle ke štěstí stačí…

že ANO,TOHLE JE PRO MĚ ŠTĚSTÍ….A VELKÝ ŠTĚSTÍ…..

ČASTO SLYŠÍM-JÉÉÉ TY NEMÁŠ DĚTI,JÁ BYCH SI NA TVÝM MÍSTĚ UŽÍVALA,CESTOVALA….

ALE….MĚ NELÁKÁ CIZINA,MOŘE,JÁ JSEM PROSTĚ TAKHLE SPOKOJENÁ,MĚ STAČÍ TY VYCHÁZKY-KDYŽ TO NENÍ TEDA FURT ZA BARÁKEM-TO NÁS TEDA NEBAVÍ ANI MĚ,ANI DAFI😀KDYŽ SE K TOMU POVEDE POČASÍ,VYJDOU KONÍCI,VIDÍM SE S KAMARÁDKAMI-ZAVRŠÍM TO POHÁDKOU….-mě to stačí….

ehmm-pohádka..dívaly jsme se v neděli večer na pohádku Třetí princ-a na začátku tam Brtoška mává z koně,jak odjíždí..a já dnes mávala příteli,když jsem kolem něj jela..a on-cos mi naznačovala??a já-nic,jsem dělala Bartošku z pohádky,ne?😀😀😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.05.2026, 13:42:40 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 05.05.2026, 13:22:57

ježííší-ehmm-děkuji,děkuji,děkuji-mám pocit,že je v dnešní době úplnej kynologickej hřích napsat-že mimo zdraví,povahu -je pro člověka důležitý i vzhled…

prostě může ten pes být super povahově,zdravej jak 90letá babička žijící celý život zdravým způsobem života v Beskydech,

ale když se mi nelíbí…tak ho nechci…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.05.2026, 22:05:13 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 02.05.2026, 19:36:32

tvl-tý joo-to jsou zase ale mega super grimasy🙂🙂🙂

on má prostě boží xichtíček🙂

já kdysi kamarádila a chodila ven s holkou co měla dogu-já měla tenkrát Duxe a Gera,a ta vůůůůůbec neměla tyhle xichtíčky🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.05.2026, 21:59:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 02.05.2026, 20:49:29

No jo-jak já říkám-když musíš-tak musíš🙂

já,takhle MUSÍM!!!párkrát za rok do Moravskýho krasu,skály,šutry,kapradí a mech to je moje….

takže chápu,že musíte!!!!!-a čas hrozně letí…mě nějak víc,jak dělám na směny a o víkendech-tak toho času,kdy můžem někam společně,když jsme každý jinak v práci je málo…v pátek jsme byly před mou mezisměnou ze 3 psama v lese,-to mě přítel budil v 6 ráno po odpolední…zajely jsme ze psama do lesa,udělaly okruh,a já pak do práce a on s máti a švagrem na výlet-do Moravského krasu-bez psů…no,já byla ráda,že jely někam beze mě….

dnes po ranní malý okruh za humnama v lese,-konvalinky usychají☹️,trošku cvičení na pařezu-jen sedni/vstan a packy,a pak čtení na terse..-Dafi si to extrémně užívala,vyvalená,bříško hore a chrněla🙂

no,v Mikulově jsem kdysi byla….kdysi,kdy jsem jezdila po výletech,zámcích,hradech,zříceninách….,aspon jednou měsíčně nějaký takový výlet byl…

Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.05.2026, 21:49:16 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 02.05.2026, 20:49:29

Bučovice-Chřiby-blízko nás-zámek Milotice-zahrada kam můžou psi,Buchlov,Chřiby,Vyškov ZOO KOUTEK,rozhledna Chocholík,zřícenina Střílky,zřícenina Cimburk,rozhledna Brdo-za Brnem směr na Kyjov…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.05.2026, 20:01:39 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 02.05.2026, 19:11:21

Hmm,to je docela daleko☹️

ráda bych Vás poznala….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.04.2026, 22:56:20 xxx.xxx.136.20

Sutříku-ještě-k té srsti-za -A-hodně lidí stříhá-což je za chvilku

za B-taky záleží na šikovnosti..mě to trimování nejde a dělám to dlouho..xx hodin na několikrát,a třeba Hanka co má těch kníračů 8-tak trimuje chvilku-prostě ona hodinu-já 2..

no a na výstavní úpravu hodně lidí ještě k někomu jezdí,mě dřív taky Gera na výstavy upravovala chovatelka kníračů,..

hodně lidí si to udělá nahrubo,a pak jedou před výstavou k někomu…

takže je to i na šikovnosti upravovatele:-()

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.04.2026, 10:04:36 xxx.xxx.136.20

Tenurri-jo,jo,já to taky nebrala doslova-že jako zlí-a za nimi -fronta dokousaných lidí🙂-

ale je fakt,že knírači-dřív bývaly fakt ostří a paní Drožová má i na stránkách-nebo měla příklad s malým kníračem,který ji kdysi ochránil před někým kdo si na ni dovoloval a ten pes do toho tenkrát šel fakt vážně-a bylo to i potřeba…a byl to malej knírač,takže s dřívějším kníračem bych se nebála…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.04.2026, 09:16:10 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.04.2026, 08:11:54

No,odečet plynu,nebo řemeslníci-my se kvůli tomu kolikrát i chytly doma-protože-přišel někdo opravovat něco do koupelny-já psy na vodítku doma-kdyby došel dovnitř-přítel-co blbnu,psi na vodítku vevnitř ho přivádějí do nepříčetnosti….

no,takže jsem psy pustila-že ten člověk,dovnitř nepůjde…

a za chvíli otevřený dveře-a borec v nich-a psi hrrrr-a já hrr za nima-a tvl-já ti to říkala

Tenuri-to není o tom,že bych měla zlý psi-nikdy nikoho nepokousaly…

ale-oni se prostě-když ten cizí člověk-opravář-vejde najednou fakt dovnitř-tak se vyřítí,vzteklí a zarazí se u noh…-a nerafnou..ale příjemný to není…

-opravář byl známej přítele,a jako dohadovat se před známým-to bylo úplně…moc…:/

no,a nebo je dávám za dveře,do pokoje,a u lidí co jsou zde 5 minut-nepouštím…

a jinak-tím,že nemám výběh/klec/ohrádku,a zavírat za bránu zahrady,kde stejně nakonec dřív nebo pozděj někdo půjde

tak já to často řešila vodítkama-byly na vodítku u mě,případně,když u nás byly celý odpo lítací,běhací děti,tak venčit-dom,venčit-dom a chvilku se mnou na terase…

a Žeryk klidně venku s náhubkem….-tomu nevěřím ani pozdrav…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.04.2026, 23:13:29 xxx.xxx.136.20

ted jsem si četla to srovnávání-a souhlasí to,

jinak,kdysi jsem i Gerovi říkala profesore🙂

a u těch kníračů-je lepší si vzít od někho kdo s nimi cvičí-Hanka Popelková z Devonu-její psi mají výstavy i zkoušky-černostříbřití

já mám z Židenických zahrad,-Dora z Židenických zahrad-a je příbuzná do Drofáku,

Gero byl Pepino Drofa-od paní rozhodčí Drožové-americký typ,a jsou spíš výstaváci-paní Drožová chová a vystavuje,necvičí,cvičila kdysi.

takže pokud chcete vyloženě na výcvik-tak od někoho kdo s nimi cvičí

a cvičí s malými knírači-služebák i agility,

v Králově -Poli v Brně jsou na malý knírače,výcvik ….

jinak-já jsem ze svými knírači spokojená-ale nejsou to žádná torpéda a střely…

záleží na tom odkud jsou…

já chtěla kdysi od paní Rozové-z Roznetu ta hodně cvičila-agility,záchranařinu,sportovku…

ještě k tomu stylu hlídání-a vítání-Dafi štěkái když dojdem my,nebo u tatínka tatínek,ale to je jinekj druh štěkotu-a vždycky říkám tátovi-ježííš všeho nech a pod vítat,nebo nás odtud vyhodí🙂

u tatínka,úokud k němu někdo vyloženě nejde do bytu tak neštěká,

a Gero v bytě rodičů kdysi ex přítele to měl taky tak-ten tam neštěkal vůbec…od štěněte věděl,že tam se štěkat nesmí…,

-abych tady s kníračů nedělala uštěkance🙂i když jsou..

jo a my jsme zvyklý s přítelem se ze psy vítat,jak dojdem dom-jdem se vítat,nás to baví…

přítel lehne do postele na záda a psi na něj a je vítačka…

-k výcviku ještě-oni cvičí rádi a dobře,mají i přesnost,ale ani Gero ani Dafi nebyly polykači kilometrů a výletníci…

a to jsme s nimi odmala jezdily na výlety,vycházky…doted si pamatuju-jak v ZOO v Brně-Dux kříženec kníračea jezevčíka syn Killy-hurá sem,tam,pobíhal na přepínacím 2metrovýmvodítku,nadšený,štastný,hrozně si to užíval,a Gerošek?po hodině vypadal,že se dá zavřit do výběhu k želvám,a at se pro něj stavíme..táhl se,neštastný pejsek na výletě-s kopce,do kopce…

on i na výletech to měl-po určité době se ploužil…

miloval výlety které končily v restauraci-tam ležel a nezlobil-nezlobil-nefnukal a neotravoval jak Duxíček-že se nudííí a chce jít pryč a hrát si..

Gera jsem si i brala do práce do knihy na 4hodiny denně-a prospal to tam,což by prospala i Dafi a Duxe by tam hráblo🙂

na cvičení byly přesní a jsou přesní..

no nic

v neděli jsme objevily ve vichru novou vycházku kousek od Vyškova,s kopce,do kopce,takové kolečko,na hodinu..Dafi se teda táhla,kpopec navrch dost prudký,+trošku kameninová cesta,ale nám se to na hodku jako změna líbilo,Dafi jsem pak koupila kornoutek..aby mi odpustila-dělám si srandu-neberte mě vážně🙂🙂

ale kornoutek dostala…🙂

po žluté značce u kříže husitskýho…,

jo,na závěrečné fotce je v pelíšku na terase..

jinak-úprava srsti-trimuje se 3krát ročně-já nechávám přes zimu zarůst a upravuju jen hlavu,náprsenku a zadeček,

používám trimovací hrabičky Andis-jsou dvoje-řidší a hustší-mám řidší,musím objednat i ty druhý..tak ty hoodně vyčešou+drátěný kartáč-zahlý hroty,hřeben -hustý a řídký zuby a nakonec na doleštění a masírování kulatý kartáč jakoby na koně dřevěný štětinový s poutkem přes ruku-ten mají s Žerykem nejradši-Žeryk má s držítkem zas..na vyčesání listí a borčusu,a nebo jen tak kartáčování,když jsou na krátko,

hlavu dělám asi?jednou měsíčně strojkem+zadeček,náprsenku,vystříhávám srst u očí,a mezi prstíkama,hrabičkama jednou týdně+umývám oči-denně fousy po jídle..

nelínají-nebo chlupů minimum…

ale-nožky mají jemný,vatovitý,natahají dom trávu,listí,vycházka v lese-a pak češete,kartáčujete-nohy,břicho…

někteří knírače celý život stříhají,já se snažím trimovat-aspon záda,boky,dřív víc..

ono to drátěný se tak necuchá,a neplstnatí a  víc prý chrání před zimou deštěm..

Dafi je zimomřivá-ráno se mi klepala zimou i na posteli na peřině,tak šla pod peřinu-ale to dělá ta nemocná štítka…,

když je jí zima,cpe si pod peřinu/deku i hlavu…

nohy fénuju po vycházce,když nevyfénuju,dlouho schnou,pak je jí taky zima…

Killy bývala v kotci-v boudě po německým ovčákovi..jen když byla velká zima byly ve sklepě/prádelce..-u majitelky-u mě byla v posteli…

,jo vytrhávají se chlupy s uší-Dafi je má mega zarostlý-to dělám tak jednou týdně-vytrhávám,vystříhávám,

česání/kartáčování těma hrabičkama+trimovacím nožem-jen česat podsadu mi zabere tak hodinu týdně…+češu tak jako letecky několikrát týdně kartáčem…,

pod pažema vystříhávám…,

obecně i ti co trimují tak ty starší psy pak stříhají…

já upravuju 3krát za rok,mezitím tu hlavu,zadek-jo!a občas zkracuju srst na nohách-tam, se nechávají závěsy,tak to trošku zkracuju,at to netahá tak morý atd.

celkově mám pocit,že na ní furt něco stříhám😀

srtrašně rychle zarůstá….😀

nůžky na srst používám-na papír,nebo vlasy-za 100kč..,+strojek-první jsem měla z LIDLU,a na srst mezi prstama za 20kč malý dětský nůžky s kulatou špičkou…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.04.2026, 11:36:49 xxx.xxx.136.20

no,já tou slohovkou chtěla jen napsat-že tohle byl jejich styl hlídání-Dafi třeba štěká i když jde k tátovi teta,jeho sestra…pak ztichne

že není/nejsou jak-příklad-labrador-kterej třeba známý vítá bez štěkotu a vrčení-prostě jen vítá…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.04.2026, 10:13:30 xxx.xxx.136.20

no-já ještě k tomu plemeni připíšu tohle-nijak to moc nesouvisí,a celkem to moc k ničemu nebude-ehmm-tak to vlastně ani netčtěte-🙂

tak ale vážně..🙂

ted napíšu jen mou zkušenost s knírači-měla jsem křížence kníračů-Kima 15 let a Duxe-matky čistokrevní knírači-u Kima otec vořech,u Duxe otec kříženec jezevčíka-jako taky vořech-ale aspon se dalo poznat trošku plemeno..🙂

a ti hlídaly tak,že když k nám šel někdo cizí-domů-tak štěkaly,vrčely-a u známých kamarádů-vítaly

u Kima to bylo tak,že k nám chodily fakt množství návštěv-2-3 denně-sousedky,kamarádky mamky atd.-že ten na ně nereagoval vůbec-prostě najednou v kuchyni syn sousedky a já čučela-kde se tam vzal a Kim nic…

chápu-u nás furt někdo byl,že -u známých mu to asi?přišlo normální…

Dux vyštěkal cizí lidi-známý,kamarádky a lidi co znal-milovalvítal,nevrčel….

Žeryka teda zmíním taky -kříženec jezevčikojorka-štěkne-pak vítá-žnámý-cizí vyštěká

a ted mí čistokrevní 3 knírači-půjčovaná Killy-přes to skoro moje-vrčela at už známej,nebo cizí-ze začátku-pak si nevšímala…

Gero-štěkot-vrčení-pak si nevšímal

Dafi štěkot,vrčení-a pak si nevšímaly….

a já-marně roky vysvětluju kamarádkám a známým-že i když je znají-tak je to jejich styl hlídání-vrčení-štěkání-mám je vždy na vodítku,když k nám někdo jde,za chvilku se uklidní,jdou si lehnout,dotyčnýho si nevšímají….

a roky poslouchám-co na mě štěkáš?to su já!! vždyt mě znáš!!

a já zase postý říkám-no,zná tě,ale ona-on to tak prostě mají-ze začátku vrčení/štěkání-někdo k nám jde hlídám-pak se uklidíní-opakuji jsou u mě na vodítku,já je pustím a je klid,pohoda

p,s.-vvětšinou chodím návštěvě naproti-a pak je to úplně v klidu a potichu…🙂…a pak za nějakou dobu se jdou i pohladit…

jo s Killy jsem byla na víkend ve stanu-ten si teda nehlídala-byly jsme 3 jak sardinky,s Kimem kdysi na táboře,stan si nehlídal,ale ten to měl jinak…než Killy…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 26.04.2026, 08:03:45 xxx.xxx.136.20

u nás klíštata-Dafi jedno i s obojkem,Žeryk nic-obojek Foresto,psi od rodičů zatím nic,obojky mají koupený a zatím nemají,s tím,že Žeryk milerád válí sudy v listí,v trávě…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 25.04.2026, 14:27:27 xxx.xxx.136.20

já si dala vycházky v Blansku+pátek sobota 2 zříceniny

ve středu po vyvenčení obou psů jsem jela do Blanska,kde jsem měla domluvenou vycházku s jednou kamarádkou a pak s 2 kamarádkami ze 4lístkuoběd.k tátovi jsem dorazila o půl osmé,nasnídala se a Dafi po cestě-bus,vlak,nádraží v Brně a vlak zalehla a spala,jak kdyby to šla pěšky😀

v 10.45 jsem vyrazila s Dafčou kolem řeky,lázní k zimáku,kde čekala kamoška,a vyrazily jsme ke splavu,od něj dál podél pole,pak přes silnici,těsně podél řeky-slunce svítilo,vítr vál a Dafi se táhla….ale vedro nebylo,já navlíklá..

no u splavu jsme zjistily,že jsme šly celkem kus a daleko,na to,že máme být za chvilku na obědě s druhou kamarádkou,která na něj jde v přestávce…tak jsme jí volaly,nebrala to-už vyrazila,no začaly jsme hooodně fofrovat,bohužel,Dafi udržovala své líné klidné tempo-mám dovolenou,mám čas,a když vidím paničku,je to dobrý-zrachlila,jen aby si vzala ždibec pamlsku a a jabka,a zase se plahočila kus za náma…u zimáku kamarádka vyrazila klusem na místo srazu,a já klusem s Dafi v náruči k tátovi,kolem řeky,dom jsem dolítla s Dafčou splavená,mokrá,tak Dafča se napila a odpadla,já se převlíkla a pádila za holkama,-po obědě-kdy si kamarádka ždibec prodloužila přestávku😀,jsem omrkla zverimex,knížky a časáky,a došla dom

s Dafčou šel večer táta před barák kousek a já v noci ke kostelu,zbytek dne Dafi prospala,já pročetla s tátem u tv,

ve čtvrtek ráno jsem s Dafčou vyratzila podél řeky,kousek směr splav-Dafi se převlíkla za želvu,táhla se jak šnek,a zrychlila,jen když mi běžela ukázat lavičku,…to si šla pak pro jabllíčko,rozešla se pak za jedním stavařem,co šel cestou směr-tátův byt…tak šly s ním-pýán na ni-néé,se mnou nechod!!Dafi nikdo neřekl,že s cizíma pánama se nechodí…,no,další stavař u lázní mi řžekl,že pejskovi se nechce…-ehmmm-všimla jsem si😀

poté co jsme to otočily,já zmrzlá,protože Dafi si od řeky prohlížela lidi u silnice,auta a tak,tak po otočení,to vzala Dafi v podstatě tryskem-a valila,zarazila se na pařezu,kde sedí a dává pac,jenže tam seděla,zjistila,že nestíhám….tak vyrazila za mnou-vyfásla jabko,a valila zase hurááá dom-teplo-postel….-jenže smůla u mostu jsme se sešly s tátem a šlo se na farmářský trhy-takže gepard se změnil na želvu a táhl se a u stánku mu byla ziminkááá,a ještě jsem šla do trafiky pro časák-no děs-chudál malej pes😀,no,ale vše hrozné jednou končí-takže Dafinka dorazila domů,byla zabalena,dostala duhový tenký svetřík co jsem jí den předtím koupila v sekáči,k tomu i mikinku a šla ležet…

-já po obědě,,že vyrazím s Dafi na vyčurání před barák-slovům-pod,dem čurat-nerozuměla,vodítko v ruce,psí vestu na paničce nepochopila-a když jsem ji zvedla s postele-zamrčela a ohnala se fousama….☹️

tak jsem ji mrskla do postele,a šla jsem za kamarádkou na kafe a dort..

cestou domů-jsem volala tátovi-co dělá to uražený protivný šedý děcko??-spíííí

spíí a spala do 3 hodin,kdy jsem ji vytáhla na kolečko po městě,doprovodit švagrovou na představení s dítětem,po cestě jsem se flákla do hlavy,jak jsem se ohlížela po Dafi jsem neviděla sloup😀

následně ji litovala prodavačka s knihy,že je vchudák co musí chodit na vycházky-chudák si se mnou v náruči prohlížela výlohu…

pak už jebn do večera hají,a noční venčení,

v pátek šla ven ráno kousek podél řeky,já následně vypucovala tátovi byt,a šla jsem na nákupy-sandálky na slušno,pamlsky,talíře do domácnosti,a poté co jsem viděla ceny vodítek-přepínacích-300kč a víc,-srdce skrblíka zvítězilo-a protože mám doma 5metrovku,pak asi 4jednokarabinový,ze kterých dělám 2karabinový,že je spojím -provleču ty ucha a jedno ušitý tenký dvoukarabinový-ale top je tenký,úzký a krátký,tak jsem koupila 3metry širokýho šedýho popruhu,karabiny mám doma z výprodeje-takže skoro zdarma,-popruh 36kaček,a kroužky větší pár kaček,a vodítko jsem si večer ušila….

je boží široký,lehký,pohodlný…

po nákupech jsem jen čekala až dojede přítel,a jely jsme i s tchýní a Žerykem,kterého dovezl na Blanzek-slunko,hezky-a Dafi zase dělala línou želvu😀

a dnes ráno jsme vyrazily na Střílky-s motorestu Samota,přes most,lesem,ke zřícenině,pak okruh ke studánce,tam snídaně,a zpět,lesem,chladno,slunko,bezvětří,2 aa půl hodiny,krásnýho počasí,psi spokojení,Dafi si hledala pařezy a přiměřeně běhala,Žeryk válel sudy v listí,Dafi běhala tam i zpět,takže velká spokojenost😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.04.2026, 21:24:49 xxx.xxx.136.20

já vím,trochu jiný venčení….

ale pro mě je to ta nej dovolená-2 vycházky ze psama-druhá,krátká venčící ze 3 psama,předtím Mia,a předtím knihovna s hromadou velkých těžkých tlustých knížek…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.04.2026, 19:22:07 xxx.xxx.136.20

panebože….je mi to strašně moc líto……

byla to krásná ,malá princezna,všemi zde obdivovaná..

Bmbulko krásná malá statečná…je mi to líto,moc….💔