To máte pravdu..proto my radši výlety do přírody..ale občas když je výlet-busem,k tomu dlouho nikde wc-tak je to pro mě peklo-jak jsem po operaci,tak vypiju deci a vyjde ze mě litr…a hlavně,když k tomu tahám těžký věci,,,ještě,když jsem nervozní,tak sucho v puse,,,takže-jdu na vlak,nebo jedem na veterinu…za chvílu žízen jak trám..ve vlaku na wc jít nechci,na veterině nechci odbíhat…radost…
Příspěvky uživatele
DafiŽeryková
Můj přítel má Crohnovu chorobu-tím pádem-musí často..já nemám takovou chorobu,ale kdykoliv se víc napiju-msím jít..na vycházkách mezi poly se venčíme všichni…v civilizaci-výlety-nejíme/nepijem-teda on nejí a já minimálně piju…☹️
No mě jste se sice neptala-na kočárek,ale my máme od pátku,a já jsem z něj našená a Dafi taky…jinak-do bazénku nechodí,podložky ignorují…
No já poranní,jen do knihovny a ležet na terse..
a večer říkám-jdu s nimi do zahrady,at se vyčurají/vykakají..
na zahradě mrknu a luxusní západ slunka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak vylítnu ze zahrady,po pár metrech čapnu Dafi do náruče,zahnnu za roh zahrady,vyběhnu úvoz a fotím-Žeryk na jedné fotce válí sudy,štěká,chce pamlsky a míčky a já mazlím,nuhnám a fotím slunko,pak čapnu Dafi do náruče,a seběhnu úvoz,u zahrad chce na zem a spokojená-Dafi SPOKOJENÁ BĚŽÍÍÍÍÍÍÍÍPÁR METRŮ DOMŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ!!!
ráno půjdem v 5 na vycházku…
jo,jo,-to je Dafi chce tohle,Žeryk tamto…
donese mi tousty-a pejsci mají rádi rožky!!-a já lakomec sobeckej lakomej-já takýýýý😀😀😀
No bazének pro pejsky máme-a nepoužíváme…
nechcou v něm být,a abych je tam cpala násilím na to se můžu…-to dělat nechci…
Dafi stejně vykoupaná leze do baráku/do stínu-takže jsem sušila…
když nejsou tropy,je doma kosa…,a chladící podložky nepoužívají…
bazének bude pro děcka,až s nimi dojede švagr na léto…
u nás se jmény jednoduchý
Kim-vořech můj první kříženec knírače-který kromě zdrobnělin slyšel i na Vašíčka,Šedyho-všem pepřákům jsem říkala Šedy
Killy-Cilly Zimný potok-kníračka moje milovaná půjčovaná,ale skoro moje-často u nás byla přes léto,Vánoce…
Dux-kříženec knírače
Gero-malý knírač s PP-Pepino Drofa-nemám ráda u psů lidský jména…-a kromě toho jsme doma měly kočku Pepíka-ano kočky u nás měly lidský jména díky mamce…
Žeryk-pojmenoval brácha-byl to jeho pes-a výcvikově je Ryk,Rikin…slyší na to líp…
Dafi-Dora s Židenických zahrad-jednak zase-lidský jméno-a i když má vše správně pro fenku-krátký,znělý s r…a tak😀
tak každá Dora v pohádkách byla taková potvora…😀
a Dafi je malá,drobná,tak by na ni Dora bylo moc veliký😀-něco jako pojmenovat čivavu Kazan-bože já bych tak chtěla mít Bojara,Kazana-mě se tyhle jména tak líbí….a copak můžu,když mám malý fousatý stvoření???
Kazane k noze..a přiřítí se…..10kilový malý knírač…..😀
včera v půl osmé večer po 10hodinách v práci-teda ranní od 5-kdy ve 2 ráno šli psi ven,a já pak neusnula…
jsme vyrazily na kočárku ke křížku-a zpět šlapala-nebýt kočárku,tak ji nesu,neno část batoh/taška
jo dala jsem do kočárku Žeryka,ale ten dostal záchvat vzteku,zkusit ho sundat,tak su dorvaná jak kalendář…☹️
takže ten se vozit prostě nebude….
naštěstí mu to na ten věk šlape hezky….
dnes po ranní volám příteli at mi doveze psy k práci-mimochodem-v práci mám na sobě dlouhý tlustý elastáky,triko s dl.,trko s kr.rukávem,a šátek kolem krku a vestu…
takže se mě zákazník dnes ptal ,proč nosím celej rok šátek,že je venku 36 stupnů…no nedělám venku,nemám ráda klimu a průvany…
no a z práce jsem šla tílko,kšiltovka,krátký elastáky a sandály-to jsem šokovala takovým sporým oděvem kolegy😀
a čekám na přítele-dovezl psy,výcvikovou sukni,a 2 fakt krátký vodítka-ktrý mám co by cvičíví,nebo náhradní-nebo je spojím uchama k sobě…takže krátký vodítka,bez obojků…ufff….ještě,že u vody jsme nikoho nepotkaly….
Dafi od té doby jak šla do vody v té ostré trávě,tak chce do vody mín a mín..☹️
ale na chvilku za kokinko to ukecám,at se trošku namočí,Žeryk si zaplaval,a jelo se dom
Dafi vysušit,vyčesat,a ostříhat…
a oběd na lehátku
kde Dafi somrovala-já ji dala kousek suchýho rohlíku,
a tchýně-dostala fazolky???
já-néé,nehci aby jí bylo blbě,dostala kousek suchýho rohlíku…
přítel-dostala Dafi odměnu po ostříhání?????????????
já-jasně,proč??
sedí na posteli a je neštastná….
ježíšíííííí😀
je večer-psi najezení,vyčuraní,spí,přítel doslova chrápe-tak ryvchle uklidím andulkám,zametu,vytřu…..
Dafi jde pít a stojí u misky,že tu hnusnou vodu pít nebude….
vylezu,přelítnu vytřenou zem,naliju čistou vodu,přetřu šlápoty,Dafi zaleze do postele..
a máme ještě jednoho psa!!!
vyleze-a jde pít-do kuchyně…přítel spí-kdyby nešli pít psi-vstane přítel-pude-jíst/pít…
když je v práci a vytřu-přijede dřív…😀
za 6 hodin jdu do práce..
ve 2 ráno budou pejsci vstávat,venku bude zima,chladno,tak se budou brouzdat po dvoře😀😀😀
Sardullah-ty to vždycky rozbiješ😀
Jak se venčí s kočárkem….
-pondělí-jsem naivní-beru 3 psy,jdu vratama,že půjdem kousek za zahradu,pocvičíme pár cviků na protažení-kroky,otočky,packy a půjdem dom-čeká mě cesta pěšky do práce,v práci běhání,tahání věcí….
vyjdu,Dafi se u zastávky zastaví-že k zastávce a dost….
no nic,odvedu dom Maxe-ten se stihl vyvenčit,vezmu kočárek,vyjedu podruhý,u zastávky potkáme kamarádku s basendžim,kterýho se Dafi bojí,proto s ní chodím zvlášt…
zavrčí,zkistí,že v kočárku je v bezpečí a je v pohodě…po chvilce, se rozejdem-rozjedem za roh k zahradám-zaparkujem ve stínu,s Žerykem pár cviků-Dfi v kočárku-mám chut se jí zeptat,jestli nechce colu a popcorn😀vypadá,jak divák v kině😀
vyndám ji,Dafi cvičí div se nepřetrhne,kousek se projdem,naložím,jedem dom…
pak pěšky do práce,po uvaření oběda,-proto jsem nechtěla dělat žádný daleký vycházky…
-a máme tu úterý!
já optimisticky-3 psy-jdem ven-Dafi to u zastávky zapichne….
zalezu dom,dám dom Maxe,vytáhnu kočár,a vyjedem-zase za zahradu-pocvičíme pár cviků-Dafi zase čučí s kočárku,pak ale nadšeně cvičí,rychlá jak blesk,pak jdu podél zahrad kousek k hájence,at se pejsci projdou a kolem zahrad zpět dom…psi šlapou,
pak se Dafi pár metrů veze,pak si stoupne,že chce sundat,a jdou dom…
je dobrý,že si řekne,když chce jít s kočárku ven,a já se snažím,aby se kousek prošla,akorát mi kočárek pomůže překlenout tu část,kde bych ju rezignovaně vrazila do-náruče,tašky/batohu,kousek popnesla a kousek jsme šly…
takže mi kočárek šetří záda…
dnes směna navíc…ale ukecala jsem to na bus v šest večer…snad mě pustí…
jinak-k vodě musíme autem,tím,že nemám řidičák,tak jsem odkázaná na přítele,takže tak 2?krát týdně se nám zadaří…,a jinak všzde pole,k hájence a k lípě bez stínu-do lesa…
takže na tohle je to tady naprdlačku☹️ a venku silnice,chodníky nikde,asfalt teče,…takže vycházky ráno,a pozdě večer…
Jako takhle-jak můžete vychovávat něco tááákhle roztomilýho,aniž by jste to furt,neustále a pořád nenuchnala,nemazila,merozmazlila???😀
děkuji za pochvalu🙂
Ano-do vlaku/busu-bych ho sama nedala…přitom v Blansku podél řeky by se hodil….
Dnešní výlet s kočárkem,Salaš k pomníku padlým a zpět3km a kousek…
kafe sebou,snídaně sebou,objevily jsme novou trasu celou podél potoka-juchůůůůůůůůůůůůůů,juchůůůůůůůůůů-takže pejsci šly xxxxkrát do vody,byly jsme ve stínu,Dafi ze začátku i stoupla v kočárku,že chce jít-tak se vyndala,jinak vždy kus šla,kus se vezla-asi půl napůl?Předtím jsme šly kousíček ve Velehradu,aby se Žeryk vzpamatoval z auta,tam jsem zapoměla mikinu…cestou zpět jsme se tam stavily na zmrzku-to ležely ve stínu u stánku na dřevě-a na mikinu jsem si vzpoměla až v autě…😀,no nic…,myslím,že si to užily,Dafi kočárek nevadí,v potoce se vždycky prošly,napily,to jsem pořád hlídala,aby byly každou chvilku ve vodě….pěkná vycházka,ted už to tady leží,na chladivým povlečení…potkaly jsme na začátku pejska-Dafi zrovna šla-a taky v pohodě…
za kočárek jsem fakt ráda,sice jsem z toho trochu nesvá-nikdy jsem nemusela takový to nošení psů v taškách,atd…prostě pes je pes má nohy,,,,-má chodit…😀😀😀-ale,ted jsem byla za kočárek fakt ráda-protože Dafi kus šla,kus se vezla,dělaly jsme to na střídačku,a mohla být s náma,nemusela být doma,ochuzená o náš čas…,a takhle nám to všem stačilo,Žeryk pěkně capal,bylo to pro něj v pohodě-tak akorát…
Sardullah-a na rovinu-ono na tohle stejně vlastně nic moc říct nejde…
na to nejsou slova……….
já totiž všechno racionálně vím…
vím,že stejně by někdy na něco umřela….
na smrt stářím nevěřím….
vím,že má za sebou deset a půl let života,kdy kolem ní všichni lícem-jakože,má se dobře…
-vím,že takovej je život..
-vím,že se nedá nic dělat…
-vím-že se s tím musím smířit…
-vím-že se tím nemám trápit…
-vím-že ji nic nebolí…
vím-to všechno vím…..
ale nad rozumem -který zažil odchody 4 psů,-vlastních,+kočky,andulky…+rodinu…
nad rozumem,který ví,že nejsme nesmrtelní
nad rozumem vítězí slovo-nééé já to nechci-a kdybych mohla lehnu si do rhu ječím a kopuu nohama,že nééé,že je to brzo a nefér…a že je to nespravedlivý…
pošlu někam úplatky,někam tam nahoru někomu vysvětlím,že tohle prostě posral….,
ku….
Děkuju-má noční/denní můra byla,že by umírala doma v bolestech a i pryč…i když já mám dost protisměny,su doma v týdnu,o víkendu je doma přítel+pátky+je vedle máti…
to,že mě ujistil že sebou nebude mlátit v bolestech je pro mě fakt dobrý…
protože…protože jsem z pár psaní od jiných-ale to byly jiný nádory…tak jsem byla vystrašená…
děkuju….
No my ty chladící podložky máme 2 a obě nepoužívají…
jinak,včera jsem šla do práce v šatech a sandálech-a shodila jsem ze sebe-tlustý ponožky-svetr,triko s krátkým a elastáky dlouhý-doma máme chládek-kosu…
No a nic moc….
ultrazvuk a krevní obraz…
CRP35…
má tam trochu tekutiny v tom břiše,a krvinky v tahu…
jako,říkal,at si užíváme společný čas,
že ji nic nebolí-prohmatával ji,
že se netrápí-i trochu přibrala-přítel,když ji ted dost vykrmoval,jak jsem měla odpolední….
no takhle věta-nemůžu pro vás nic moc udělat…
ale netrápí se,nic ji nebolí…
a když by jí to prdlo,tak tak usne..
prý se takhle utrácí koně v Americe…že se nechají vykrvácet do břicha a usnou…
takhle-důležitý pro mě je,že netrpí,
já mu říkala,že mám strach,že umře když nebudu doma,a bude jí dlouho zle…
že normálně markuju lidi a myslím na tohle…se divím,že nemám manko…,koupily jsme granule a došlo k vtipné situaci,kdy nám prodával kilo něco místo sedmi a pak vysvětloval příteli,že to není tak,že by si myslel,že by těch 7 kilo nesežrala-ona má sedm kilo na několik měsíců….
no,nic,ráno jsem šla oba vyvenčit-to nechtěla jít-ale já ji na kousek ukecala-jsem potřebovala at se vyvenčí…
s Žerykem jsem si v parčíčku pocvičila,Dafi měla roli diváka,
brala jsem ráno ještě moč a jela bez léků a na lačno…
pak po vetrině jsme jely na chvilku do lesa-děláme to vlastně skoro vždycky
ona se vyvenčí,já vzpamatuju…
tak jsme se šli kousek projít,Dafi běhala,hledala pařezy,nálada dobrá,vyžrala mi pamlsky z vesty,co jsem nechala s Dafi v autě,
ve zverimexu dostala piškotky-jak děcko-zastávka místo cukrárny…😀
no a doma dostala melounek a leží…
Ty nezklameš,kdybych se chtěla jít někdy oběsit,přečtu si něco od tebe-a přejde mě to😀😀😀
byly jsme na veterině…