Noooo-však se mi do knírače,než umřela Dafi nechtělo-kvůli srsti…
ale pak nebyla Dafi..a bylo to…-zase knírač…
jo,ta srst mě na tom fakt ….zlobí..🙂
já bych brala knírače s typem srsti šiperky-ani krátká,ani dlouhá🙂
Noooo-však se mi do knírače,než umřela Dafi nechtělo-kvůli srsti…
ale pak nebyla Dafi..a bylo to…-zase knírač…
jo,ta srst mě na tom fakt ….zlobí..🙂
já bych brala knírače s typem srsti šiperky-ani krátká,ani dlouhá🙂
děkuji za odpověd-tohle mě stálo přes 700,kníračkáři mi to schválily🙂-i od chivatelky kníračů to mám doporučený,ale ještě je k tomu právě hustší..no kdfybych viděla o tom typu,co máte vy tak bych pořídila to-že byl měla obojetný🙂
TO JE ŘÍDKÝ,NEBO HUSTÝ?
Vím,že ty trimovací hrabičky jsou jedny hustý,druhý řídký,já musím ještě ty hustší…
furminátorem češu Žeryka,on má srst yorka-a nelíná,pepřáci mě teda taky nelínaly..na fotce je Dafi-Dora z Židenických zahrad po vyčesání hrabičkama…a pak úprava na terase..
Skoro profík nejsem-spíš to nemáá kdo dělat😉
Jinak-furminátor mi na to nefunguje vůbec,mám trimovací hrabičky od Andisu..
ještě musím pořídsit jedny…
no stříhání-ono to co jsem stříhala na Dafi a i Žerykovi zjemnělo,zvatovatělo a plstnatělo..vlnilo se,barva včudu…
V časopise Pes přítel člověka jsou knírači jací byly dřív…
noo,je to rozdíl….
třeba mě se moc líbil pepřáček ve filmu Holky z porcelánu…
Gera-knírače,kterého jsem i uchovnila-Pepino Drofa.Tak ten měl první úpravu u chovatelky kníračů z Brna,asi?v půl roce…s ním jsem i chodila na výstavy-trimoval se asi 2-3měsíce před výstavou celý-kromě hlavy,náprsenky,-to bylo strojkem,a pak se mu přistřihlo břicho a nožky,-10dní před výstavou šel na výstavní úpravu-hlava,náprsenka….,přes zimu jsem ho nechávala zarostlýho a chodila jsem jen na úpravu hlavy a zadečku..zabralo to vždy několik hodin-trimování…
Dafču i Maxe jsem celý život trimovala sama,kromě hlavy,náprsenky…
ale taky Dafi asi v půl roce?
Na výstavy jsem s ní nechodila,protože nebyl kdo by dělal výstavní úpravu…
bílou mám proto,protože mi pepřák hodně připomínal Dafi…
s její povahou jsem spokojená,
jinak chovatelé trimují,ale u starších psů jen stříhají…
já zkoušela vzít včera hrabičkama a nic…češu drátěným kartáčem a hustým hřebínkem..a skoro nic nevyčešu…na fotkách je Gerošek
Nevím,já vždy trimovala starší psi,ona to má jemný a řídký..
je šííleně akční,pořád líce a skáče,vyfotit ji v klidu je zázrak…jak se skloním s fotákem rozběhne se…🙂
Že se má trimovat knírač vím,ale jí to vůbec nepouští….
Dneska fakt zvláštní vycházka…
jely jsme les směr Blansko*-moc tam nejezdíme-bud pořád Ždánský les-protože je to blízko,-ale není tam můj milovaný mech a kapradí…
nebo Chřiby…
no a vystoupily jsme kdesi u cesty-a šly kousek-jenže cesta vedla podél silnice..takže malá by musela být na vodítku a jezdilo tam jedno auto za druhým..tak jsme dojely za Senetářov,a z parkoviště do lesa…
takhle mech+kapradí byly a hodně,psi na volno,proběhli se…
ale na začátku pán s jorkšírem na volno-bez ničehoŽeryk ho málem dorval na vodítku na krátko u nohy,-JESSY SI MÁLEM VYŘVALA HLASIVKY A PES OTRAVOVAL A PÁN SE PTAL,JESTLI JE TO MAMINKA A TATÍNEK??-no,ještě kus za námi pes běžel..prošly jsme se,v půlce potkaly lidi s borderkou,to nic,normálně na vodítku,šly jsme kolem chat 2krát..
Žerykovi se do srsti v zadku zacuchaly větvičky,když jsem mu je chtěla oddělat-teda oddělávala,zacuchaly se hodně…tak mě rafal do zápěstí,do toho tam skákala Jessyna a muž pořád vepředu z vodítkem na Žeryka,takže když jsem ho pořebovala uvázat,tak jsem rychle vytáhla krátký vodítko kulatý co nosím pořád v kapse jako cvičící/náhradní…
no a když jsme šly k parkovišti tak z auta vyšly 2 lidi-manželé-Jessy štěkot.tak jsem ji líkala k sobě…a oni šly k nám,že mají taky knírače,už nekolikátého,že ji mám trimovat,že má srst jak vatu,prohlížely uši,zuby…říkaly o té jejich..neměly ji sebou,Žeryk že je pěkně vyčesanej,ale ona teda se musí hned trimovat,vyčesávat a jí si prostříknout oči-že ji dost slzí,vet je viděl v úterý neříkal nic a prohlížel ji…
no já ji doma,když po vycházce usnula,tak jsem ji trošku nůžkama ostříhala hlavičku,srst na tlapkcávh,pročísla drátěným kartáčem-ty zahlý drátečky jak má,ale trimovací hrabičky s ní nic nevyčesaly…
no venku jsem byly hodku,malá lítala,běhala…já hučela,že jsme to přehnaly,ale vyspala se a hrála si…tak snad dobrý,Žeryk teda spí,
les to byl teda krásnej-mech,mech,mech,hoodně mechu,
ale teda podrobná prohlídka i ze zubama na konci-prostě socializace jak na výstavu…🙂
No,tak škoda že jsem to nevěděla dřív…3roky jsem kupovala od vetrináře jatermí dietu a fakt to třeba zdražilo o 200kč-jakože skok…
Dnešní večerní seznámení
Tý jo,tak zírám,že jsem asi mohla ušetřit,kdybych nebrala granule z veteriny…
já šla dnes se všemi 3-ke křížku,i jsem Jessy chvíli pustila…chtěla jsem fotit u šípku…tak s tím jsem mohla jít…k šípku…
to bílý štěstí není možný vteřinu vyfotit v klidu,lítala jak drak..
po vycházce ještě zpracovávala schodky k posteli,řádila doma a hrály jsme si venku…
konečně spí…
No,vypadá s tím vtipně-nemyslím ve zlým!!
Že se u toho tváří🙂
To je dobré jak přibírá pomalu,to si člověk aspon pěkně zvykne,postupně…
Jessy zas neřve v kuse..
ale třeba na terse velkej modrej sáček a nafouklej-tak to na něj štěkala,a poté co jsme ji ukázaly,že je to sáček-tak pohoda,pár metrů ve městě a taky dobrý..
no toto je na blázinec,to jo…když to řve furt a nejde chytit-bych poradila couračku,já ji s Žerykem doma pár měsíců měla-fakt boží!!!
No 21 kilo-a na kolik to vidíte v dospělosti?Někteří boxeři jsu dost mohutní,někteří zase trošku atletičtí…
No,že jo??
a já zabedněnec,granko si v klidu ohřívám…pohodička…
a ještě mu říkám,že byl venku naposledy v půl sedmé,tak at jde…no tak určitě😀
Ježííš-jasně-2 kila má a 2 deka🙂
Včera v noci jdu normálně spát…v 22,00
pak se vzbudím-muž rožlou lampičku,čučí do mobilu-já-ááha-jsou 4 ráno vstává do práce,pustím venčit psy-pustím Jessynu,pak vytáhnu s pelechu za vrčení a zužení Žeryka-pod ven,pod čurat,no honem,pod se vyčurat-mydlím se u toho do nohy jak na cvičáku kdysi za Svazarmu staří chlapy s ovčákama:-()-pak dám psy dom,Žeryka spokojeně zakryju v pelíšku,ohřiju si granko-mrknu na hodiny-tám půl jedné-tak si říkám-jasně,zastavily se…
říkám muži-kolik je hodin??
on-půl jedné…
já-ježíííš tak proč nespíš,já myslela,že jsou 4 ráno ráno a deš do práce a nutím tady Žeryka jít ven!!!!
no zkrátím to🙂
šla jsem spát,v sedm jsem pustila Jessy a Žeryk opustil deku až na vycházku s Jessy před devátou hodinou-vždycky říkám-ááá jde deka-vyleze pes v dece,po cestě z něj spadne🙂
p.s.-Jessy má za sebou poslední očkování,je zaregistrovaná a má 20.2kg…