Aktuálně: 2 478 inzerátů • 293 254 diskuzních příspěvků • 21 495 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 03.09.2026, 09:39:30 xxx.xxx.136.20

Prosím mám takový dotaz-Max od rodičů celoživotně občurává vše na terase-ty zděný sloupky zevntř,pak židle,stůl,no a dnes to vytunil-my máme dveře do bytu tak jakoby v rohu,ráno jsem šla s Žerykem-předtím teda vyvenčit na dvůr Jessy,dát granulky a rychle s Žerykem k rybníčku,trošku pocvičit a potkaly jsme Pavlu s basendžim tak k ní na kafe..no,a pak jsem došla dom,vzala Jessy a že půjdu socializovat ke kapličkou za kamarádkou s dvouletou holčičkou,a Max šup-a šel označkovat futra dveří-takže nám skoro načůůral do baráku…..

seřvala jsem ho jak hrom,to sem fakt chytla nerva,šla ven bez něj,Žeryka zavřela po jídle doma,ted jsme došly,malá napakaná piškotků,pomazlená trošku se prošla,hlavně viděla bus,motrku,auta..

a ted co s tím Maxem….já vím,že skrro v 15 ho to neodnaučím,ježíš ale dyt se nám s takovou začne za chvílu venčit doma…

máti,že to dělá kvůli Žerykovi a Jessyně…

no nevím,jak by se jí líbilo,kdyby jí můj pes občůrával futra…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.09.2026, 14:51:43 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 02.09.2026, 13:49:46

Gina at se nenaparuje😀😀😀

Jessy náhodou taky není žádnej blb!!😉

Jelikož jediný co jsem od začátku učila bylo at si při přivolání sedne-teda já to nějak moc neučila-ale jak je malá tak sihned sedala sama…-aby na mě viděla-protože já jsem oproti ní strááášně velká😛-ehmm-164cm…

a tak xxkrát za vycházku a na dvoře přilítne a sedne si přede mě-s výrazem-došla jsem,sedla sem-piškot chci!!!

muž dojel ze zverimexu-tak jsem se zeptala,jestli ho pro dnnešek zavřely-zverimex-ne muže..

tak piškoty-vykoupil všechny,klásky andulkám všechny+pro venkovní ptactvo

a granule Žerykovi…

ted by zavřel nejradši on mě někam…asi do vězení…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.09.2026, 10:11:22 xxx.xxx.136.20

Jessy chodí i s Mxíkem-v pondělí kousek mezi polama před mou odpolední,včera byl trochu domácí klid-protože druhý očkování,takže předtím Žeryk+večer,a Jessy zahrada+dvůr a v noci pár meetrů před vratama-spíš jen aby si zvykla něco jako vodítko-vyjítí z domu a tak

a dnes ke křížku se 3 a focení-rosa teda,ale už asi hodinu spinká,akorát za barákem jezdí rychle auta,tak radši v náruči,

jinak mezi polama na volno a líce rychle,takže proběhaná,pár metrů na vodítku,učím ke mě,předsedat,zkouším pikovteřinu čekej…

popravdě,vím že bych měla chodit i zvlášt s ní a se Žerykem,ale to zařadím jen občas…

s Dafi jsem jezdila jednou týdně do města…,a jinak chodila ze všema a pak třeba na dest minut sama,nebo šly 3 psy a pak ona…

ono když chce chodit s námi i Max rodičů,tak je to náročnější…

jinak chovatelé chodily večr s celou smečkou+jejich babičkou osmiletou mezi polama za barákem tak půlhodky,takže to je zvyklá,je děsně rychlá🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.09.2026, 10:01:26 xxx.xxx.136.20

Tak Jessynka naočkována včera ráno-má 1,5kg,očkována podruhý,prohlídnuta,přes den na dvoře ze psama,pravidelně se chodí venčit na zahradu/dvůr,takže když není panička mega zpomalený film,tak loužičky žádný-dnes teda ráno jedna-ale za to může má dlouhá výprava…

v pondělí krátká vycházka mezi pole i s Mxem,kterej si nás v podstatě adoptoval,furt se k nám cpe,chodí s námi ven…

a mě z toho hrábne-protože bych měla chodit zvlášt s Žerykemzvlášt s Jessy a do toho Max…migne mě z toho-furt říkám,že 3 psy jsou na mě moc…-chjo..-sem myslela že s podzimem začne máti venčit ale asi už na to prostě kašle…

v úterý zvlášt vycházka s Žerykem,a pak očkování a domácí klid-já odpo,v noci jsem s ní byla jen pár metrů před vratama a zvlášt pak chvilku s Žerykem v noci,

s Jessy i v noci hrajem s plyšákama a blbnem v 11 v noci jde spát a v 5paté se venčí,pak si chvilku hraje a pak spí-dnes do půl osmé-nebo kdy tam blbla,všude máme hračky,-plyšáky…

ráno jsme šly ke křížku,se všema 3,

to je naše nejkratší venčící trasa,akorát za barákem nám jezdí rychle auta,tam radši na voítku a v náruči a pak byla na volno-a metelila jak blesk a pár metrů ke konci na vodítku

ted už tady spí aspon hodku na křesle,

Žeryk v boudě

Jessy chodí na přivolání,předsedá

akorát je hysterická-jako strašně-v čekárně ječela děsně když viděla psy,a ráno,když jsem jí dávala na její pidi obojek s pidi kroužkem vodítko,tak jsem ji bud zatáhla za chloupky,nebo už ju to štvalo a řev jak kráva-muselo to vypadat,že ju u té brány ti psi vraždí….-je to mazec-netušila jsem,že může být něco uřvanějšího než Dafi-a tvl-může!!

jinak-co vlastně učíte štěnata?

já zjistila,že si to po skoro 11 letech nepamatuji…

jasně chválím za venčení,hraji si,přivolání,češu,utírám nožky,vím,že Dafi se naučila strašně rychle štěkat na povel a otočky..jinak nevím co jsem vlastně před letama dělala….

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 31.08.2026, 09:53:10 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 31.08.2026, 06:21:00

tak mrnavka,když je viděla,začala ječet tak,že mi málem prdl bubínek..pak se trochu uklidnila,občas teda zase jekot,ale jinak,pak i kousek za Dastíkem,kterej ignorace…

já vlastně chtěla aby viděla-jsou tu nějací,pesci,ale nic nedělají,myslím,že oni jsou dobrý na seznámení,že si nechcou hrát a tak…,

pak jsem s nimi šla k rybníčkuv dědině,takže se pejsci prošli a půjčovala jsem jim pro Dastíka kočárek na dovču,-k rybníčku a kousek za něj je to třeba 20minut?-možná víc,jo Dastík je šikula a nejvíc obdiv má za mě Mwe a její muž-já bych do těcto adopcí starších psů nešla…jsou skvělí oba!!

u Jessy ho stejně nevyužiju,na vycházce ji chvilku vezmu kdyžtak a v kočárku si myslím,že by tapkala,takže to by nesplinilo účel co u Dafi-seš s námi na výletě a nemusíš pořád chodit,

je fajn jak  bbbbbbbbbbbbbbb-Jessy píše na klávesnici😀

je fajn jak si oba starší psi sedli-myslím Mawe psi…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 30.08.2026, 21:45:22 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 30.08.2026, 21:34:22

Jojo,věnuju se i každému zvlášt-i muž,

dnes za námi přijela svědkyně s mužem a pejsky,tak Žeryk mega radost,tak pak měl ještě druhou extra vycházku s pejsky,a i tak chodím s Žerykem samotným…

Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 30.08.2026, 19:14:03 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 30.08.2026, 16:04:44

V pohodě,já už dnes říkala muži,že jje možný,že si Žeryk nezvykne,že na ni bude furt vrčet-jasně máme ji 4 dny…ale zase-Žeryk vrčí na naše psy,když leží na terase a projdou kolem,jakože v nepřítomnosti by se museli oddělovat..což stejně ted budou….

jako odpo byly na terase a v pohodě,ale…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 30.08.2026, 15:19:32 xxx.xxx.136.20

Jako na rovinu-já si prostě pořídila štěně-protože jsem chtěla-potřebovala někoho milýho,nekomplikovanýho,někoho,kdo bude mazlící,tulící,u koho nebudu muset být 11let let ve střehu jak u Žeryka…

a ano,upřímně stáří naší smečky tomu moc nehraje do karet….

ale…

Žeryk na vycházce,zahradě se s ní snese,

ráno s ní zvládl větší vycházku na cyklostezce -zaházel se mu tam míček,

ted je na terse,malí spí po šlofíku,venčení a hraní doma-úo vycházce spala 3 hodiny,pak jídlo,venčení,hraní a spí zas…

muž mu háže míček,

já se mu taky věnuju a máme ji teprve 4 dny..

takže se ještě uvidí..

ale,že z ní nebude jásat jak jásal ve 4 letech s Dafi se kterou se hned skamošil,hrály se a milovaly,to mě bylo jasný…

a upřímně-k Dafi bych si druhýho psa nepořídila,ani muž ne,

ona byla tak extrémně zvyklá být všude u mě/nás-já byla zvyklá ji mít furt u sebe-legendární moje věta-kde je Dafi,dones mi ji!!

a nemusela celoživotně psy,byla by z toho na prášky a já si užívala čas s ní,takže kdyby tak jako logicky-odešel Žeryk dřív-věkově by mě nenapadlo že odejde nejmladší člen smečky…☹️

tak by Dafi byla jedináček…a byla by spokojená a já taky-na vycházky kdyžtak kočárek a hotovo…

jenže,Žeryk byl po odchodu Dafi smutný,já na práškách-a furt se mi jednou půlkpou srdce stýská…

a Žeryk-Žerykovi ke štěstí stačí míček,vycházka,jídlo,

kolikrát byl celý dny zalezlý doma,když mi byly na terse,má rád svůj klid..

v posteli s námi být nehce a roky spal zvlášt za dveřmi,protože když došel v noci za nám do postele a někdo z nás pohl tak začal zuřit a vyjíždět…,což bylo v noci na infarkt….

takže ano byl dělený dveřmi v jiné místnosti,aby nás v noci leknutím nekleplo…

když se mnou ležel v posteli-kdysi….překdysi-na sedačce-já šlofíka po práci,jen sem natáhla ruku,že ho posunu,tak se automaticky otočil a rafl mě…-jasně-spící pes,atd.,moje chyba…-měla jsem vzít pamlsek,míček,zavolat ho,atd…

ale to prostě byly ty začátky,kdy jako,po práci na sedačce-pod si za náma lehnout,my tě máme taky rádi,seš náš…

když jsem se chystala do prácea vedle něj na postel spadl svetík-tak jsem měla 3 varianty-míček,pamlsek-odlákat,zavolat,,,

a když ti jede za minutu bus-tak si vezmeš jinej svetr a jdeš pryč…

tpolik věcí-co u jinýho psa nebyl-není problém a u něj jo..

léky…-ted jsme místo léků jezdily na unjekce..

jasně,ošetření se souhlasem a tak…

oproti tomu jakej byl ve 4 letech a jakej je ted je to velký rozdíl…

a že jsem nezvládla a nezvládnu mu dát prášek-protože by vraždil několik hodin potom…ne děkuji,nemám nervy,kapacitu,a umění na vše…,

nakapat do uší???

tak to je rodeo prostě..ten pes má 2 tváře,

který mi ovšem lidi co ho znají od vidění nevěří….

ne nadarmo si ho skoro tchnán v životě nepohladil,když ho párkrát viděl zuřit…

no,a Dafi jeho povahu celý život vyvažovala…

ted to musí vyvžovat Jessy..

a jasně,že jsou lidi co by možná Žeryka zvládly….

ale,já nepatřila nikdy k lidem,co říkaly-jinej psovod by s ním udělal víc…

ne,já vím,že jsem udělala co jsem mohla,uměla,všichni ho máme rádi,

věnujem se mu…

jen já potřebuju víc psí lásky,proto Jessy…-jsem holt sobec!😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.08.2026, 22:53:03 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 29.08.2026, 21:23:22

No popravdě-Žeryk z ní pochopitelně nadšený není…

S Dafi byl strašně štastnej a miloval ji a hrál si s ní,jenže mu bylo o skoro 11let mín…

ted mu bude v prosinci 15…

jako takhle snažíme se trochu oddělovat,ona za ním zas tak moc nechodí,

v nepřítomnosti budou odděleni úplně…,

pochopitelně s ním chodím ven,muž si s ním hraje…

včera jsem je měla večer pár metrů oba venku…,

já ani nechtěla aby se hned seznamovala ze všemi….

no tak dnes teda s Maxem,s Betty to jsem nechtěla vůbec,to jsem říkala rodině,že s Betty se nemusí ani potkat…

ona Betty sotva leze,….

ale tak víš jak to je-moc vše řeším,jsem moc opatrná…

s tím hlídáním-JAKO,ŠTĚKÁ,KDYŽ JDE ŽERYK,MAX A PO ŽERYKOVI STARTUJE,COŽ KORIGUJI..

popravdě se těším,jak budu mít volno a budu ji mít v Blansku…samotnou bez psů…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.08.2026, 22:43:55 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 29.08.2026, 21:27:13

tak ty s tím sluníčkem nemají chybu a i ty další-by jste to mohli prodávat jako obrazy na zed!!

nebo kalendáře přírody…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.08.2026, 21:00:41 xxx.xxx.136.20

Tak dnes jsem měla ranní-v jednu bouřka,ve 4 jsem vstávala,v 5 jsem byla už v práci

nervy aby Jessy nezašlápli,

aby někde nepropadla,aby ju nesežral Žeryk…

o půl třetí jsem dojela domů

Žeryk zavřený v ložnici zalezlý v boudičce,máti seděla s malou v obýváku a ta řádila jak černá ruka😀

venčení,krmení zvládly,

já si s ní po obědě dala chvilku šlofíka na dvoře na lehátku,pak jsem ji dala do pelíšku a šla jsem chrupkat domů,

potom s ní kafe a s Žerykem na zahradě,poseděly jsme zase na lehátku,

muž chodil Žerykovi házet na zahradu míček,a večer on šel s Jessy na zahradu a já s Žerykem na vycházku,

pak jsem šla pár metrů s Jessy před barák k zastávce,

a pak jsem s ní pořádně řádila a rvala se o pelikána na dvoře,tím jsem ji utahala,protože jsme se tahaly a blbly s vervou😀

a ted chrní na zádech v postýlce s mužem…

jo a hlídá a štěká na Maxe s Žerykem…

to že hlídá mě popravdě překvapilo🙂

jinak-dnes večer je to přesně 2 týdny co nemám Dafi-pořád mi hrozně chybí,-půlka mě teskní a půlka je ráda za Jessy

-Dafi mě dřív vyhlížela ze stolku v obýváku po odpolední-koukala ve stoje do okna…

Jessy dnes taky vylezla na stůl…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.08.2026, 20:47:42 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 29.08.2026, 19:53:57

Je mi to moc líto….

já si vždy přála živou vodu poslední 3 měsíce….

kéž by to šlo….

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.08.2026, 21:25:56 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 28.08.2026, 20:34:17

No to mě popravdě taky zajimá,protože já je viděla jen na výstavách a kdysi  na závodech ještě s Killy,to je víc jak 25 let a to byl závod dle ZPU1-ti byly z Prahy,závod byl v Brně na Zetoru,prý mají vyrovnaný povahy…tak uvidím..,někdo od nich prý běhá agility…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.08.2026, 19:23:11 xxx.xxx.136.20

Tak naše zvíře už je xxkrát vyvenčený,pohraný,

k večer vycházka na vodítku s Žerykem kousek za bránu…

startuje na Žryka,je to drzý a když má spát tak stíhá hlídat,

máme blbý koberce,prý potřebují třásně,umí vylézt schodky k posteli a bohužel vyleze i kladinu,tu jsem rozdělala,ze štěněte co si samu šine kus ode mě po kladině mě tikalo oko…

četla jsem si s ní na posteli,to byla na vodítku,kdyby cestovalato chrněla-na posteli na terase..

máti se chytla s mužem,že mám Jessy učit na noviny…debata jim vydržela dlouho….

je roztomilá,malá,šikovná,voní jako štěně a je srandovní🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.08.2026, 19:13:14 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 28.08.2026, 18:44:28

Evi děkuji za krásné doporučení!!!!

-já na kamarádku-budu mít štěně…

ona-joo-velkej knírač??

já-ne,malej

ona-hmm-tak si mě pak nestěžuj🙂

jsem si jí stěžovala,jaká je to dřina se ohýbat k malýmu🙂

ted se chytla máti s mužem na téma-mám naučit Jessy chodit na noviny…

no,venčím,kdykoliv se vzbudí,po jídle a tak,zítra mám ranní,v neděli mi zrušily směnu a pak máme protisměny a volno..takže bude doma tak 2 hodiny sama…,

večer pár metrů za bránu s Žerykem,na vodítku,jinak zahrada…hraní,spaní a nuchnání…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.08.2026, 17:16:47 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 28.08.2026, 15:40:44

Děkuju-seš na mě hodná…..

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.08.2026, 13:06:05 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.08.2026, 09:13:29

Děkuji,mám ji jako přírodní antidepresivum,a je s ní sranda🙂

akorát je na nás extrémně mrnavá…

tak se těším až poporoste-jakože i na malýho pejska je to moc mrnavoučký🙂

Dafi chybí a chybět bude…ale nemohla jsem už být dýl asi v takovým stavu,semlelo mě to hodně…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.08.2026, 13:00:32 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 27.08.2026, 21:46:51

Děkuji,je s ní sranda,vyrobila jsem jí třetí pelíšek ve spodní poličce skřínky pod televizí-trčela tam opuštěná,když jsem byla na vycházce s Žerykem-cvičící,hrací a muž dělal dřevo,když jsem jela k MUDr,,hlídala u nás máti-malá ležela a salutovala🙂ted už teda chrní,

předtím si dala jablíčko a venčení na zahradě a seštěkala Maxe a Žeryka,,,

bohužel jsme se nekynologicky řechtaly🙂

musím se vzpamatovat a začít přísně vychovávat🙂

na jméno slyší a přibíhá,to je dobrý🙂