Aktuálně: 2 316 inzerátů289 876 diskuzních příspěvků20 946 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

DafiŽeryková
DafiŽeryková 19.07.2026, 19:56:58 xxx.xxx.136.20

No my měly čtvtek,pátek,sobota ranní a vycházky byly obrazně řečeno-pár metrů,v sobotu hodit 4 krát pár metrů hračku a dom,dnes po ranní se dost ochladilo-dopo pršelo,tak jsem vzala psy,kočárek,a že půjdem dědinou ke koníkům,

u domečku kamarádky s basendžíkem-na kraji dědiny,kousek od zastávky,kde už se Dafi rozhoduje,že vycházka stačí😀vylezla kamarádka,a jestli může jít s náma ven?

Ptala se kvůli Dafi,protože ta se bojí Kita,proto s ní chodím zvlášt….

no ale v kočárku se nebojí…tak jsme šly k rybníčku,ke koníkům,podél ohrad a zpět-Žeryk se proběhl,vyválel sudy,Dafi se vezla a po rozloučení s kamarádkou naznala,že je bezpečno😀

a šla na zem,došla domů,

a jelikož mi přišla ve fajn náladě,vzala jsem ji ven extra-a jo,nálada byla výborná,ochotně se mnou šla,za zastávku,k zahradám,tam udělala 2 otočky,dala párkrát packu,vyrobila bobek,a šly jsme dom,na náměstíčku jsem ji dala oběhnout parní vál co máme naproti zastávce a chodí si na něj hrát děti s širokýho okolí😀

tak jednou oběhla půlku parního bálu a spokojeně šla dom-fotky z naší pidiextra vycházečky😀

je radost ji vidět spokojenou a štastnou,v kočárku se cítí fajn,

a umí si říct,když se chce projít/vyvenčit-pohodička-myslím,že jí hodně zkvalitnil život-nám taky…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 16.07.2026, 22:05:50 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 16.07.2026, 20:13:39

Varaxi-připomínáte mě,když se mi přítel snaží vysvětlit pravidla tenisu-nikdy nepochopím…😀

u hokeje-fotbalu se ptám,kdo má jaký dres…to mi stačí…😀

DafiŽeryková
DafiŽeryková 16.07.2026, 22:02:44 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 16.07.2026, 21:52:33

No my s potkanama bojovaly děsně..ještě tím,jak přítel celoročně krmí venkovní ptactvo+máme slepice…ted to máti nějak tráví,takže se k tmu nedostanou kočky,psi..kamsi jim to cpe do zdi…jinak to vesele lítalo po dvoře ve skupinkách…

Psi na to taky nemáme,Dřív za mlada Betty,jinak nikdo…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 16.07.2026, 20:14:56 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 16.07.2026, 15:08:53

Jste statečná osoba,mě je blbě,jen to čtu-a není to moje zvíře,uuuf chudera malá..

a jak jí je ted?

Omlouvám se za otázku,v konících jsem furt víc teoretik….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 15.07.2026, 21:34:21 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 15.07.2026, 17:16:29

jaj-doufám že to moc nebolelo  Vás ani peněženku…..

debata o zubařích na oslavě kamarádky ze 4lístku-a jedna bydlí v Prze-teda skoro-a ty ceny tam byly astronomický….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 15.07.2026, 13:03:29 xxx.xxx.136.20

Jsem rebel!!!!

Všichni fotí slunečnice když svítí slunko,jen já šla fotit-po dešti před deštěm…😀😀

čapla jsem ráno Maxíka a jely jsme na cyklostezku ke Kozlanům,jen k rybníčku a zpět…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 19:35:16 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 14.07.2026, 19:24:49

To je mě moc,moc líto….ach bože….

tohle je prostě tak těžký,

vždy ve mě úplně zatrne,protože jsem to xxkrát prožila vím,že mě to ještě čeká…

a vím jak moc to bolí…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 18:20:15 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 14.07.2026, 18:08:16

No tak z toho líce arogantnost na 100 metrů…..brrrr…

takhle-když řekne čech -dobrý-je to většinou takový zahučení-že si člověk říká-tvl-to už radši nezdrav,než tohle

ale když řekne slovák-dobrý-pozdrav-ted myslím🙂-tak je to jako úplně jiným tonem-k nám jeden chodí i takhle zdraví-a + úsměv-a on to řekne vždy takovým jásavým,veselým tonem,a vždy mi připomene v duchu historku s knížky Jamese Herriota-jak byl u jednoho veterináře-ten ho tam chudák strašně přecpal,přepil-měl takovou na tu dobu moderní kliniku-a když ho představoval své ženě tak řekl-James Herriot-stylem jak jiní říkají-George Bush-tam Herriot psal-prostě-ženo toto je PAN NĚKDO!!!🙂

a ten slovák vždy pozdraví-Dobrý-ale je to taký-tonem-jééé rád vás vidím🙂

tak to je jediný co mi nevadí….

intonace taky dělá divy,však to všichni známe….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 18:13:01 xxx.xxx.136.20

Varaxi to hezky shrnula-a přiblbý rádoby vtipný poznámky chlapů úplně miluju-úvozovky s vykřičníkem!

Sardullah-no,já jsem taky zpmalený film a v hodně firmách-studená kuchyně-+fabriky u pásu,nebo šílený normy se rychlost vyžaduje..

my máme normy na vybalení palety-to hoodně nedávám….-hlavně fakt těžký věci-pbří paleta plechovkových piv….

pak na rychlost na kasách…

máti u mě vždycky hučela jak dlouho vysávám,vytírám,umývám linku..že ona by to měla dávno a dřív,že su děsná..

a tady v práci budu 12 let a patřím k nejpomalejším….

ale zase su pečlivá,dodržuji všechno,hlídám vše jak se má a nic neodrbávám…

kdysi když jsem na učnáku umývala soustruh-tak kamoška-a nehceš ho ještě olízat?😀-jako,že jsem tu potvoru železnou šudlila jak na výstavu😀

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 16:13:43 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 14.07.2026, 16:04:50

Já mám alergii na pozdrav dober-mám chut říct-špatnej….

mladá paní mě taky fascinuje-si říkám-a staré paní by říkaly jak?-tak to ted nemyslím úplně vážně…ale,….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 16:11:47 xxx.xxx.136.20

děkuji za odpovědi,

mě právě ty lidi vysávají děsně-a kjasně někdo je nepříjemnej,někdo je fajn,třičtvtě lidí je normálních-jako v pohodě-dojdou,pozdraví,odejdou

já mám limit-3 nepříjemný zákazníci za den-jak je čtvrtej tak to nedávám..

kolikrát jsem brečela i na kase-když na vás řve vulgárně zákazník přes celý obchod,je to boží,,,,

my jsme často na celý obchod 3-třetí je vedoucí-vybalit,péct,uklízet,kasa…

často jsem vyřízená psychicky+fyzicky,v noci bolestí nespím…

přítel sedí denně odpo s máti na terase-to je taky vysavač energie-furt co bych měla/neměla-co ona by na mým místě udělala/neudělala…

no a dnes jsem si říkala,po výletě,že si zdřkmnu s Dafi-normálně spala mě na břiše,a dám si DOMA SAMA KAFE,NĚCO SI PŘEČTU

přítel-podte ven-ne my spíme-podte ven,pak tady budete zavření v noci-ne-spíme-nejdu..

ještě-věta-Dafi potřebuje jít ven-no jasně-po výletě musí být nutně venku,kdyby tam chtěla jít tak jde….

odešel,došel-já si vařím vodu na kafe-dáš si kafe-jo,ted si ho vařím-tak tu vodu vylij,máti ti uvaří…

uuuuáááá-nééé,nutbě potřebuji sociální detox domácí….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 14:02:02 xxx.xxx.136.20

Mám dotaz..

včera jsem mámě přítele říkala,jak mě vytočila zákaznice-cizí,neznám

co mi u vrácení peněz začala tykat-něco jako-jo a nerozměníš mě 2 tisíce a sáček mě dáš??

a ještě nebyla na řadě-vracela jsem zákazníkovi před ní…

takže jsem ruku nechala v šu flátku-otevřeným-ztuhla jsem-a vytočeně říkám-za -A-netykejte mi-já Vám taky netykám!

a nebo si Vám budu tykat taky-je mi to jedno,,,,

za další-nemluvte na mě u vrácení peněz-nejste na řadě…

a ne-2tisíce Vám nerozněním…

dodělala jsem nákup

paní,že mě teda tykat nebude-zvláštní-vždy když řeknu-já vám začnu tykat taky-tak toho nechají..

2 tisíce jsem nerozněnila-protože nesmíme…

pak jsem se s ní slušně rozloučila,popřála hodně štěstí..

a máma přítele,že mám velký EGO-chachacha-že se mám vžít do té paní,že jsem byla třeba ve věku její dcery tak mi teda začala automaticky tykat…a jí,že by to teda nevadilo,a já su moc vztahovačná,a a moc všechno řeším…

jasně-ona v mým věku měla 3 dospělý děti,manžela a asi?i vnoučata…-takže by ji nevadilo,kdyby jí někdo cizí tykal…..

já si nepamatuju,že by někdo tykal někde mým rodičům-s máti mou jsem stravila od mých 12-do 25 bvěškerý čas mimo dům-bud já nebo táta-po doktorech a z páce do práce-do obchodu nechodila-měla sociální fobii-a nepamatuji si,že by jí někdo cizí tykal…

no-mám mladší obličej-hodně lidí mě má tendenci tykat-myslím-cizí lidi-neznámí-a nemám to ráda,nevidím k tomu důvod…

není mě 20,ani 30,ani 40…

pokud ty lidi neznám,-nevím proč mě má tykat a mě to nemá vadit???

a nemyslím,si,že mám velký ego…

sebevědomí nemám celkem žádný…

jo pak začala máti rozebírat,jestli mě teda nevadí-že ona mě tyká a já ji vykám…-že to by mě měllo vadit taky…

nooo,popravdě…jako-jooo-toleruji to,ale po letech si říkám,že si mě občas plete ze svým děckem…

a občas se tak ke mě chová…

co vy na tykání od cizích lidí?

jo,řekla jsem jí teda,že mě vadí,když mě jejich známí tykají-že to popravdě nechápu-není to příbuznej nic,vidím ho párkrát za rok a ahoj-mám chut říct no nazdar….

jo kolegové si taky nenechávají tykat a jsou mladší….-od zákazníků---

no já jsem z nich nejstarší…🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 13:38:40 xxx.xxx.136.20

Táák-a jsou tu fotečky,

ráno jsme vyjely po sedmé hodině,před osmou byly před zámkem,kousek se prošli po cyklostezce,pak v zámku v parku-rybník hodně vyschl,+tam kde byla voda tak není…☹️

a mezi stromama taky sucho,ale nikde nikdo,byly jsme tam sami,prošli si to pejsci dostaly napít několikrát,namočila jsem jim tlapky,bříška,Žeryk šel na chvilku do kočárku,ale on je tam vystreslej….

pak jsme objeJarohnněvský rybník-fakt velký vlny,ryby v něm skákaly,do toho vážky…

Žeryka jsem nechala plavat 2 krát za hračkou,a pak jsem tam nalákala o kus dál Dafi,kousek se namočila,zaplavala-škoda,že neumím fotku z videa,jen fotku jak si vyzouvám, boty a ona čeká ve vodě mám…-ale jsem ráda,že mám video kde plave a nebojí se!!!Kousek jsme se prošli,a jely jsme dom

chceme tam jještě někdy-okolo jsou lesy,na kočárek taky dobrý…

Žeryk si myslím důchod s námi užívá-furt výelty,plavání-kondici má dobrou na ten věk🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 11:40:40 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.07.2026, 05:27:32

Bodlinko-to máte pravdu-Křtiny jsou fakt z ruky…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.07.2026, 11:40:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.07.2026, 23:04:10

Jo mě to taky štve-jasně,že je po výleě/vycházce unavený-udýchaný…chjo…

dnes parádní výlet-ale špicáááá byl-napřed Milotice

a pak obří rybník-kde se Dafi odvážila do vody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dafi šla do VODY!!!!!!!!!!!!!!!!a uplavala metr-juchůůůůůůůů!!!já tam teda šla s ní-sundala jksem pohorky,ponožky a v elastákách a psí sukni,-ehmmm-kde mám mobil,karty,klíče..a jdu pozadu…😀

ale dobrý-mám veleradost-a Žeryk si 2krát zaplaval ve vlnách,pak se ždibec prošli,kus od nás plavala holka s čévečkem a ještě s jedním psem-no nádherný místo-vlny,ryby tam skákaly,žádná debilní ostrá tráva,okolo lesy,to musíme ještě prozkoumat-akorát se mi vybil foták….snad něco vyjde…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 13.07.2026, 22:28:06 xxx.xxx.136.20

Dnešní večerní venčení-byl to nervák-vyšla jsem ze 3 psama a kočárkem,

a na náměstíčku holka s obrovským NO černým,který když nás viděl,choval se jak ovčák když vidí figuranta-v kruhovce

nebo jak pes,co se chce za každou cenu vytrhnout a sežrat nás i s kočárkem…☹️

povely-reakce nula-holka měla co dělat psa udržet..

zahla jsem k zahradám,

a holka za náma

prekérní situace-k lípě/k hájence se jít nedá kvůli šutrům a je to daleko…

zpátky bych musela kolem ní,což jsem nechtěla…

Dafi u úvozu naznala,že vycházka stačí-takže šup do kočárku,hrrr vyběhnout úvoz,

a velmi rychlým krokem kolem polí dolů po polnačce k baráku s výběhem se NO,míjely jsme plot-Dafi schytala lepanec-protože vyskakovat a zuřit v kočárku nebude…

takže jsem s ní cukla,zahučela  zůstan,a ticho!!!

Max s Žerykem měly k noze,

a došli jsme k rybníku,od něj k zastávce,kde jsem po cestě potkala kamarádku s basendžim kousek jsme šly spolu,

pak jsme stály,chvilku kecaly,Dafi spokojeně seděla-protože kočárek,rovná se bezpečí…😀

a šly jsme domů-Dafi pár metrů od domu naznala,že by bylo dobrý se vyvenčit😀😀

zvedla se v kočárku,já ji šupla na zem,

spokojeně si zaklusala k vratům,hodila tam bobek a šla dom-spokojenost na 4 stranách-u mě i u psů..

akorát s Maxíkem je to těžký…-teda ne s ním-s jeho paničkou…

máma přítele s ním nechodí ven,a nám ho nechce dávat na výlety,že je pak udýchaný/unavený-tak logicky,že…..

je rozdíl být na vycházce a válet se na dvoře..

a Max od rána stepuje u nás v kuchyni,aby šel s náma a pak-nic…

večer ho beru,vycházky má,ale výlety autem,jen když je venku kosa..

no a ted vysvětlite to psovi,že občas může,ale většinou ne…uffff

DafiŽeryková
DafiŽeryková 13.07.2026, 21:57:32 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 13.07.2026, 21:36:23

tak to je super,

já občas debatuju s přítelem,kde by jsme chtěly bydlet-jako hypoteticky…

no a já když to tak vezmu-tak jsme se shodli na Holštejně,Křtiny by mě taky nevadily🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 13.07.2026, 16:20:35 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 13.07.2026, 16:03:52

Anet10-no,z vodou je to bída…pamatuju punkvu z půlky holý šutry…

ve Sloupě u jeskyní taky mín vody..ale když nic jinýho tak stín tam bude určitě+chladněj-třeba v údolí u Býčí skály je takovej potok-Jozefovské údolí,někdy tam jezdíme s Dafi cestou z Blanska-a tam bývá taky dlouho chladno-u toho potoka+jsou tam šutry,což Dafi miluje😀-a skály-akorát pro mě psychopata-hystericky se bojím jít po úzkých cestičkách na jednu/2 šlápoty,kde pod vámi je sráz-a potok,a nad vámi sráz-takže směr Křtiny jsem se několikrát vracela…☹️

ale pak jsem šla směr Adamov-podél potoka a zpět-a to je dobrý-pro mě🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek