ted jsem si četla to srovnávání-a souhlasí to,
jinak,kdysi jsem i Gerovi říkala profesore🙂
a u těch kníračů-je lepší si vzít od někho kdo s nimi cvičí-Hanka Popelková z Devonu-její psi mají výstavy i zkoušky-černostříbřití
já mám z Židenických zahrad,-Dora z Židenických zahrad-a je příbuzná do Drofáku,
Gero byl Pepino Drofa-od paní rozhodčí Drožové-americký typ,a jsou spíš výstaváci-paní Drožová chová a vystavuje,necvičí,cvičila kdysi.
takže pokud chcete vyloženě na výcvik-tak od někoho kdo s nimi cvičí
a cvičí s malými knírači-služebák i agility,
v Králově -Poli v Brně jsou na malý knírače,výcvik ….
jinak-já jsem ze svými knírači spokojená-ale nejsou to žádná torpéda a střely…
záleží na tom odkud jsou…
já chtěla kdysi od paní Rozové-z Roznetu ta hodně cvičila-agility,záchranařinu,sportovku…
ještě k tomu stylu hlídání-a vítání-Dafi štěkái když dojdem my,nebo u tatínka tatínek,ale to je jinekj druh štěkotu-a vždycky říkám tátovi-ježííš všeho nech a pod vítat,nebo nás odtud vyhodí🙂
u tatínka,úokud k němu někdo vyloženě nejde do bytu tak neštěká,
a Gero v bytě rodičů kdysi ex přítele to měl taky tak-ten tam neštěkal vůbec…od štěněte věděl,že tam se štěkat nesmí…,
-abych tady s kníračů nedělala uštěkance🙂i když jsou..
jo a my jsme zvyklý s přítelem se ze psy vítat,jak dojdem dom-jdem se vítat,nás to baví…
přítel lehne do postele na záda a psi na něj a je vítačka…
-k výcviku ještě-oni cvičí rádi a dobře,mají i přesnost,ale ani Gero ani Dafi nebyly polykači kilometrů a výletníci…
a to jsme s nimi odmala jezdily na výlety,vycházky…doted si pamatuju-jak v ZOO v Brně-Dux kříženec kníračea jezevčíka syn Killy-hurá sem,tam,pobíhal na přepínacím 2metrovýmvodítku,nadšený,štastný,hrozně si to užíval,a Gerošek?po hodině vypadal,že se dá zavřit do výběhu k želvám,a at se pro něj stavíme..táhl se,neštastný pejsek na výletě-s kopce,do kopce…
on i na výletech to měl-po určité době se ploužil…
miloval výlety které končily v restauraci-tam ležel a nezlobil-nezlobil-nefnukal a neotravoval jak Duxíček-že se nudííí a chce jít pryč a hrát si..
Gera jsem si i brala do práce do knihy na 4hodiny denně-a prospal to tam,což by prospala i Dafi a Duxe by tam hráblo🙂
na cvičení byly přesní a jsou přesní..
no nic
v neděli jsme objevily ve vichru novou vycházku kousek od Vyškova,s kopce,do kopce,takové kolečko,na hodinu..Dafi se teda táhla,kpopec navrch dost prudký,+trošku kameninová cesta,ale nám se to na hodku jako změna líbilo,Dafi jsem pak koupila kornoutek..aby mi odpustila-dělám si srandu-neberte mě vážně🙂🙂
ale kornoutek dostala…🙂
po žluté značce u kříže husitskýho…,
jo,na závěrečné fotce je v pelíšku na terase..
jinak-úprava srsti-trimuje se 3krát ročně-já nechávám přes zimu zarůst a upravuju jen hlavu,náprsenku a zadeček,
používám trimovací hrabičky Andis-jsou dvoje-řidší a hustší-mám řidší,musím objednat i ty druhý..tak ty hoodně vyčešou+drátěný kartáč-zahlý hroty,hřeben -hustý a řídký zuby a nakonec na doleštění a masírování kulatý kartáč jakoby na koně dřevěný štětinový s poutkem přes ruku-ten mají s Žerykem nejradši-Žeryk má s držítkem zas..na vyčesání listí a borčusu,a nebo jen tak kartáčování,když jsou na krátko,
hlavu dělám asi?jednou měsíčně strojkem+zadeček,náprsenku,vystříhávám srst u očí,a mezi prstíkama,hrabičkama jednou týdně+umývám oči-denně fousy po jídle..
nelínají-nebo chlupů minimum…
ale-nožky mají jemný,vatovitý,natahají dom trávu,listí,vycházka v lese-a pak češete,kartáčujete-nohy,břicho…
někteří knírače celý život stříhají,já se snažím trimovat-aspon záda,boky,dřív víc..
ono to drátěný se tak necuchá,a neplstnatí a víc prý chrání před zimou deštěm..
Dafi je zimomřivá-ráno se mi klepala zimou i na posteli na peřině,tak šla pod peřinu-ale to dělá ta nemocná štítka…,
když je jí zima,cpe si pod peřinu/deku i hlavu…
nohy fénuju po vycházce,když nevyfénuju,dlouho schnou,pak je jí taky zima…
Killy bývala v kotci-v boudě po německým ovčákovi..jen když byla velká zima byly ve sklepě/prádelce..-u majitelky-u mě byla v posteli…
,jo vytrhávají se chlupy s uší-Dafi je má mega zarostlý-to dělám tak jednou týdně-vytrhávám,vystříhávám,
česání/kartáčování těma hrabičkama+trimovacím nožem-jen česat podsadu mi zabere tak hodinu týdně…+češu tak jako letecky několikrát týdně kartáčem…,
pod pažema vystříhávám…,
obecně i ti co trimují tak ty starší psy pak stříhají…
já upravuju 3krát za rok,mezitím tu hlavu,zadek-jo!a občas zkracuju srst na nohách-tam, se nechávají závěsy,tak to trošku zkracuju,at to netahá tak morý atd.
celkově mám pocit,že na ní furt něco stříhám😀
srtrašně rychle zarůstá….😀
nůžky na srst používám-na papír,nebo vlasy-za 100kč..,+strojek-první jsem měla z LIDLU,a na srst mezi prstama za 20kč malý dětský nůžky s kulatou špičkou…