Aktuálně: 2 107 inzerátů285 552 diskuzních příspěvků20 379 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.05.2026, 21:59:02 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 02.05.2026, 20:49:29

No jo-jak já říkám-když musíš-tak musíš🙂

já,takhle MUSÍM!!!párkrát za rok do Moravskýho krasu,skály,šutry,kapradí a mech to je moje….

takže chápu,že musíte!!!!!-a čas hrozně letí…mě nějak víc,jak dělám na směny a o víkendech-tak toho času,kdy můžem někam společně,když jsme každý jinak v práci je málo…v pátek jsme byly před mou mezisměnou ze 3 psama v lese,-to mě přítel budil v 6 ráno po odpolední…zajely jsme ze psama do lesa,udělaly okruh,a já pak do práce a on s máti a švagrem na výlet-do Moravského krasu-bez psů…no,já byla ráda,že jely někam beze mě….

dnes po ranní malý okruh za humnama v lese,-konvalinky usychají☹️,trošku cvičení na pařezu-jen sedni/vstan a packy,a pak čtení na terse..-Dafi si to extrémně užívala,vyvalená,bříško hore a chrněla🙂

no,v Mikulově jsem kdysi byla….kdysi,kdy jsem jezdila po výletech,zámcích,hradech,zříceninách….,aspon jednou měsíčně nějaký takový výlet byl…

Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.05.2026, 21:49:16 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 02.05.2026, 20:49:29

Bučovice-Chřiby-blízko nás-zámek Milotice-zahrada kam můžou psi,Buchlov,Chřiby,Vyškov ZOO KOUTEK,rozhledna Chocholík,zřícenina Střílky,zřícenina Cimburk,rozhledna Brdo-za Brnem směr na Kyjov…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.05.2026, 20:01:39 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 02.05.2026, 19:11:21

Hmm,to je docela daleko☹️

ráda bych Vás poznala….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.04.2026, 22:56:20 xxx.xxx.136.20

Sutříku-ještě-k té srsti-za -A-hodně lidí stříhá-což je za chvilku

za B-taky záleží na šikovnosti..mě to trimování nejde a dělám to dlouho..xx hodin na několikrát,a třeba Hanka co má těch kníračů 8-tak trimuje chvilku-prostě ona hodinu-já 2..

no a na výstavní úpravu hodně lidí ještě k někomu jezdí,mě dřív taky Gera na výstavy upravovala chovatelka kníračů,..

hodně lidí si to udělá nahrubo,a pak jedou před výstavou k někomu…

takže je to i na šikovnosti upravovatele:-()

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.04.2026, 10:04:36 xxx.xxx.136.20

Tenurri-jo,jo,já to taky nebrala doslova-že jako zlí-a za nimi -fronta dokousaných lidí🙂-

ale je fakt,že knírači-dřív bývaly fakt ostří a paní Drožová má i na stránkách-nebo měla příklad s malým kníračem,který ji kdysi ochránil před někým kdo si na ni dovoloval a ten pes do toho tenkrát šel fakt vážně-a bylo to i potřeba…a byl to malej knírač,takže s dřívějším kníračem bych se nebála…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 29.04.2026, 09:16:10 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.04.2026, 08:11:54

No,odečet plynu,nebo řemeslníci-my se kvůli tomu kolikrát i chytly doma-protože-přišel někdo opravovat něco do koupelny-já psy na vodítku doma-kdyby došel dovnitř-přítel-co blbnu,psi na vodítku vevnitř ho přivádějí do nepříčetnosti….

no,takže jsem psy pustila-že ten člověk,dovnitř nepůjde…

a za chvíli otevřený dveře-a borec v nich-a psi hrrrr-a já hrr za nima-a tvl-já ti to říkala

Tenuri-to není o tom,že bych měla zlý psi-nikdy nikoho nepokousaly…

ale-oni se prostě-když ten cizí člověk-opravář-vejde najednou fakt dovnitř-tak se vyřítí,vzteklí a zarazí se u noh…-a nerafnou..ale příjemný to není…

-opravář byl známej přítele,a jako dohadovat se před známým-to bylo úplně…moc…:/

no,a nebo je dávám za dveře,do pokoje,a u lidí co jsou zde 5 minut-nepouštím…

a jinak-tím,že nemám výběh/klec/ohrádku,a zavírat za bránu zahrady,kde stejně nakonec dřív nebo pozděj někdo půjde

tak já to často řešila vodítkama-byly na vodítku u mě,případně,když u nás byly celý odpo lítací,běhací děti,tak venčit-dom,venčit-dom a chvilku se mnou na terase…

a Žeryk klidně venku s náhubkem….-tomu nevěřím ani pozdrav…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.04.2026, 23:13:29 xxx.xxx.136.20

ted jsem si četla to srovnávání-a souhlasí to,

jinak,kdysi jsem i Gerovi říkala profesore🙂

a u těch kníračů-je lepší si vzít od někho kdo s nimi cvičí-Hanka Popelková z Devonu-její psi mají výstavy i zkoušky-černostříbřití

já mám z Židenických zahrad,-Dora z Židenických zahrad-a je příbuzná do Drofáku,

Gero byl Pepino Drofa-od paní rozhodčí Drožové-americký typ,a jsou spíš výstaváci-paní Drožová chová a vystavuje,necvičí,cvičila kdysi.

takže pokud chcete vyloženě na výcvik-tak od někoho kdo s nimi cvičí

a cvičí s malými knírači-služebák i agility,

v Králově -Poli v Brně jsou na malý knírače,výcvik ….

jinak-já jsem ze svými knírači spokojená-ale nejsou to žádná torpéda a střely…

záleží na tom odkud jsou…

já chtěla kdysi od paní Rozové-z Roznetu ta hodně cvičila-agility,záchranařinu,sportovku…

ještě k tomu stylu hlídání-a vítání-Dafi štěkái když dojdem my,nebo u tatínka tatínek,ale to je jinekj druh štěkotu-a vždycky říkám tátovi-ježííš všeho nech a pod vítat,nebo nás odtud vyhodí🙂

u tatínka,úokud k němu někdo vyloženě nejde do bytu tak neštěká,

a Gero v bytě rodičů kdysi ex přítele to měl taky tak-ten tam neštěkal vůbec…od štěněte věděl,že tam se štěkat nesmí…,

-abych tady s kníračů nedělala uštěkance🙂i když jsou..

jo a my jsme zvyklý s přítelem se ze psy vítat,jak dojdem dom-jdem se vítat,nás to baví…

přítel lehne do postele na záda a psi na něj a je vítačka…

-k výcviku ještě-oni cvičí rádi a dobře,mají i přesnost,ale ani Gero ani Dafi nebyly polykači kilometrů a výletníci…

a to jsme s nimi odmala jezdily na výlety,vycházky…doted si pamatuju-jak v ZOO v Brně-Dux kříženec kníračea jezevčíka syn Killy-hurá sem,tam,pobíhal na přepínacím 2metrovýmvodítku,nadšený,štastný,hrozně si to užíval,a Gerošek?po hodině vypadal,že se dá zavřit do výběhu k želvám,a at se pro něj stavíme..táhl se,neštastný pejsek na výletě-s kopce,do kopce…

on i na výletech to měl-po určité době se ploužil…

miloval výlety které končily v restauraci-tam ležel a nezlobil-nezlobil-nefnukal a neotravoval jak Duxíček-že se nudííí a chce jít pryč a hrát si..

Gera jsem si i brala do práce do knihy na 4hodiny denně-a prospal to tam,což by prospala i Dafi a Duxe by tam hráblo🙂

na cvičení byly přesní a jsou přesní..

no nic

v neděli jsme objevily ve vichru novou vycházku kousek od Vyškova,s kopce,do kopce,takové kolečko,na hodinu..Dafi se teda táhla,kpopec navrch dost prudký,+trošku kameninová cesta,ale nám se to na hodku jako změna líbilo,Dafi jsem pak koupila kornoutek..aby mi odpustila-dělám si srandu-neberte mě vážně🙂🙂

ale kornoutek dostala…🙂

po žluté značce u kříže husitskýho…,

jo,na závěrečné fotce je v pelíšku na terase..

jinak-úprava srsti-trimuje se 3krát ročně-já nechávám přes zimu zarůst a upravuju jen hlavu,náprsenku a zadeček,

používám trimovací hrabičky Andis-jsou dvoje-řidší a hustší-mám řidší,musím objednat i ty druhý..tak ty hoodně vyčešou+drátěný kartáč-zahlý hroty,hřeben -hustý a řídký zuby a nakonec na doleštění a masírování kulatý kartáč jakoby na koně dřevěný štětinový s poutkem přes ruku-ten mají s Žerykem nejradši-Žeryk má s držítkem zas..na vyčesání listí a borčusu,a nebo jen tak kartáčování,když jsou na krátko,

hlavu dělám asi?jednou měsíčně strojkem+zadeček,náprsenku,vystříhávám srst u očí,a mezi prstíkama,hrabičkama jednou týdně+umývám oči-denně fousy po jídle..

nelínají-nebo chlupů minimum…

ale-nožky mají jemný,vatovitý,natahají dom trávu,listí,vycházka v lese-a pak češete,kartáčujete-nohy,břicho…

někteří knírače celý život stříhají,já se snažím trimovat-aspon záda,boky,dřív víc..

ono to drátěný se tak necuchá,a neplstnatí a  víc prý chrání před zimou deštěm..

Dafi je zimomřivá-ráno se mi klepala zimou i na posteli na peřině,tak šla pod peřinu-ale to dělá ta nemocná štítka…,

když je jí zima,cpe si pod peřinu/deku i hlavu…

nohy fénuju po vycházce,když nevyfénuju,dlouho schnou,pak je jí taky zima…

Killy bývala v kotci-v boudě po německým ovčákovi..jen když byla velká zima byly ve sklepě/prádelce..-u majitelky-u mě byla v posteli…

,jo vytrhávají se chlupy s uší-Dafi je má mega zarostlý-to dělám tak jednou týdně-vytrhávám,vystříhávám,

česání/kartáčování těma hrabičkama+trimovacím nožem-jen česat podsadu mi zabere tak hodinu týdně…+češu tak jako letecky několikrát týdně kartáčem…,

pod pažema vystříhávám…,

obecně i ti co trimují tak ty starší psy pak stříhají…

já upravuju 3krát za rok,mezitím tu hlavu,zadek-jo!a občas zkracuju srst na nohách-tam, se nechávají závěsy,tak to trošku zkracuju,at to netahá tak morý atd.

celkově mám pocit,že na ní furt něco stříhám😀

srtrašně rychle zarůstá….😀

nůžky na srst používám-na papír,nebo vlasy-za 100kč..,+strojek-první jsem měla z LIDLU,a na srst mezi prstama za 20kč malý dětský nůžky s kulatou špičkou…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.04.2026, 11:36:49 xxx.xxx.136.20

no,já tou slohovkou chtěla jen napsat-že tohle byl jejich styl hlídání-Dafi třeba štěká i když jde k tátovi teta,jeho sestra…pak ztichne

že není/nejsou jak-příklad-labrador-kterej třeba známý vítá bez štěkotu a vrčení-prostě jen vítá…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 28.04.2026, 10:13:30 xxx.xxx.136.20

no-já ještě k tomu plemeni připíšu tohle-nijak to moc nesouvisí,a celkem to moc k ničemu nebude-ehmm-tak to vlastně ani netčtěte-🙂

tak ale vážně..🙂

ted napíšu jen mou zkušenost s knírači-měla jsem křížence kníračů-Kima 15 let a Duxe-matky čistokrevní knírači-u Kima otec vořech,u Duxe otec kříženec jezevčíka-jako taky vořech-ale aspon se dalo poznat trošku plemeno..🙂

a ti hlídaly tak,že když k nám šel někdo cizí-domů-tak štěkaly,vrčely-a u známých kamarádů-vítaly

u Kima to bylo tak,že k nám chodily fakt množství návštěv-2-3 denně-sousedky,kamarádky mamky atd.-že ten na ně nereagoval vůbec-prostě najednou v kuchyni syn sousedky a já čučela-kde se tam vzal a Kim nic…

chápu-u nás furt někdo byl,že -u známých mu to asi?přišlo normální…

Dux vyštěkal cizí lidi-známý,kamarádky a lidi co znal-milovalvítal,nevrčel….

Žeryka teda zmíním taky -kříženec jezevčikojorka-štěkne-pak vítá-žnámý-cizí vyštěká

a ted mí čistokrevní 3 knírači-půjčovaná Killy-přes to skoro moje-vrčela at už známej,nebo cizí-ze začátku-pak si nevšímala…

Gero-štěkot-vrčení-pak si nevšímal

Dafi štěkot,vrčení-a pak si nevšímaly….

a já-marně roky vysvětluju kamarádkám a známým-že i když je znají-tak je to jejich styl hlídání-vrčení-štěkání-mám je vždy na vodítku,když k nám někdo jde,za chvilku se uklidní,jdou si lehnout,dotyčnýho si nevšímají….

a roky poslouchám-co na mě štěkáš?to su já!! vždyt mě znáš!!

a já zase postý říkám-no,zná tě,ale ona-on to tak prostě mají-ze začátku vrčení/štěkání-někdo k nám jde hlídám-pak se uklidíní-opakuji jsou u mě na vodítku,já je pustím a je klid,pohoda

p,s.-vvětšinou chodím návštěvě naproti-a pak je to úplně v klidu a potichu…🙂…a pak za nějakou dobu se jdou i pohladit…

jo s Killy jsem byla na víkend ve stanu-ten si teda nehlídala-byly jsme 3 jak sardinky,s Kimem kdysi na táboře,stan si nehlídal,ale ten to měl jinak…než Killy…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 26.04.2026, 08:03:45 xxx.xxx.136.20

u nás klíštata-Dafi jedno i s obojkem,Žeryk nic-obojek Foresto,psi od rodičů zatím nic,obojky mají koupený a zatím nemají,s tím,že Žeryk milerád válí sudy v listí,v trávě…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 25.04.2026, 14:27:27 xxx.xxx.136.20

já si dala vycházky v Blansku+pátek sobota 2 zříceniny

ve středu po vyvenčení obou psů jsem jela do Blanska,kde jsem měla domluvenou vycházku s jednou kamarádkou a pak s 2 kamarádkami ze 4lístkuoběd.k tátovi jsem dorazila o půl osmé,nasnídala se a Dafi po cestě-bus,vlak,nádraží v Brně a vlak zalehla a spala,jak kdyby to šla pěšky😀

v 10.45 jsem vyrazila s Dafčou kolem řeky,lázní k zimáku,kde čekala kamoška,a vyrazily jsme ke splavu,od něj dál podél pole,pak přes silnici,těsně podél řeky-slunce svítilo,vítr vál a Dafi se táhla….ale vedro nebylo,já navlíklá..

no u splavu jsme zjistily,že jsme šly celkem kus a daleko,na to,že máme být za chvilku na obědě s druhou kamarádkou,která na něj jde v přestávce…tak jsme jí volaly,nebrala to-už vyrazila,no začaly jsme hooodně fofrovat,bohužel,Dafi udržovala své líné klidné tempo-mám dovolenou,mám čas,a když vidím paničku,je to dobrý-zrachlila,jen aby si vzala ždibec pamlsku a a jabka,a zase se plahočila kus za náma…u zimáku kamarádka vyrazila klusem na místo srazu,a já klusem s Dafi v náruči k tátovi,kolem řeky,dom jsem dolítla s Dafčou splavená,mokrá,tak Dafča se napila a odpadla,já se převlíkla a pádila za holkama,-po obědě-kdy si kamarádka ždibec prodloužila přestávku😀,jsem omrkla zverimex,knížky a časáky,a došla dom

s Dafčou šel večer táta před barák kousek a já v noci ke kostelu,zbytek dne Dafi prospala,já pročetla s tátem u tv,

ve čtvrtek ráno jsem s Dafčou vyratzila podél řeky,kousek směr splav-Dafi se převlíkla za želvu,táhla se jak šnek,a zrychlila,jen když mi běžela ukázat lavičku,…to si šla pak pro jabllíčko,rozešla se pak za jedním stavařem,co šel cestou směr-tátův byt…tak šly s ním-pýán na ni-néé,se mnou nechod!!Dafi nikdo neřekl,že s cizíma pánama se nechodí…,no,další stavař u lázní mi řžekl,že pejskovi se nechce…-ehmmm-všimla jsem si😀

poté co jsme to otočily,já zmrzlá,protože Dafi si od řeky prohlížela lidi u silnice,auta a tak,tak po otočení,to vzala Dafi v podstatě tryskem-a valila,zarazila se na pařezu,kde sedí a dává pac,jenže tam seděla,zjistila,že nestíhám….tak vyrazila za mnou-vyfásla jabko,a valila zase hurááá dom-teplo-postel….-jenže smůla u mostu jsme se sešly s tátem a šlo se na farmářský trhy-takže gepard se změnil na želvu a táhl se a u stánku mu byla ziminkááá,a ještě jsem šla do trafiky pro časák-no děs-chudál malej pes😀,no,ale vše hrozné jednou končí-takže Dafinka dorazila domů,byla zabalena,dostala duhový tenký svetřík co jsem jí den předtím koupila v sekáči,k tomu i mikinku a šla ležet…

-já po obědě,,že vyrazím s Dafi na vyčurání před barák-slovům-pod,dem čurat-nerozuměla,vodítko v ruce,psí vestu na paničce nepochopila-a když jsem ji zvedla s postele-zamrčela a ohnala se fousama….☹️

tak jsem ji mrskla do postele,a šla jsem za kamarádkou na kafe a dort..

cestou domů-jsem volala tátovi-co dělá to uražený protivný šedý děcko??-spíííí

spíí a spala do 3 hodin,kdy jsem ji vytáhla na kolečko po městě,doprovodit švagrovou na představení s dítětem,po cestě jsem se flákla do hlavy,jak jsem se ohlížela po Dafi jsem neviděla sloup😀

následně ji litovala prodavačka s knihy,že je vchudák co musí chodit na vycházky-chudák si se mnou v náruči prohlížela výlohu…

pak už jebn do večera hají,a noční venčení,

v pátek šla ven ráno kousek podél řeky,já následně vypucovala tátovi byt,a šla jsem na nákupy-sandálky na slušno,pamlsky,talíře do domácnosti,a poté co jsem viděla ceny vodítek-přepínacích-300kč a víc,-srdce skrblíka zvítězilo-a protože mám doma 5metrovku,pak asi 4jednokarabinový,ze kterých dělám 2karabinový,že je spojím -provleču ty ucha a jedno ušitý tenký dvoukarabinový-ale top je tenký,úzký a krátký,tak jsem koupila 3metry širokýho šedýho popruhu,karabiny mám doma z výprodeje-takže skoro zdarma,-popruh 36kaček,a kroužky větší pár kaček,a vodítko jsem si večer ušila….

je boží široký,lehký,pohodlný…

po nákupech jsem jen čekala až dojede přítel,a jely jsme i s tchýní a Žerykem,kterého dovezl na Blanzek-slunko,hezky-a Dafi zase dělala línou želvu😀

a dnes ráno jsme vyrazily na Střílky-s motorestu Samota,přes most,lesem,ke zřícenině,pak okruh ke studánce,tam snídaně,a zpět,lesem,chladno,slunko,bezvětří,2 aa půl hodiny,krásnýho počasí,psi spokojení,Dafi si hledala pařezy a přiměřeně běhala,Žeryk válel sudy v listí,Dafi běhala tam i zpět,takže velká spokojenost😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.04.2026, 21:24:49 xxx.xxx.136.20

já vím,trochu jiný venčení….

ale pro mě je to ta nej dovolená-2 vycházky ze psama-druhá,krátká venčící ze 3 psama,předtím Mia,a předtím knihovna s hromadou velkých těžkých tlustých knížek…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.04.2026, 19:22:07 xxx.xxx.136.20

panebože….je mi to strašně moc líto……

byla to krásná ,malá princezna,všemi zde obdivovaná..

Bmbulko krásná malá statečná…je mi to líto,moc….💔

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.04.2026, 10:47:59 xxx.xxx.136.20

tak dneska jsem vzala ven celou 4-byl to nervák…😀

zde popis…-vylezu z vrat,takže delší,než jít ze zahrady hned,

na 5metrovým vodítku Betty s maxem,na krátkým-Dafi a Žeryk-ti 2 se táhnou,Betty s Mxem furt čmuchají,Žeryk u zatávky kadí,hodím hovínko,a mířím kolem baráku k úvozu u úvozu kadí Maxík,dolezu v pidi krůčcích k úvozu,vysukuju se totálně zamotaná a pouštím 2 psy..

vylezu svah mezi poplama směr dsolů k rybníčku,a jdu kousek dolů za stálýho přivolávání Dafi,která furt bud stojí,nebo se vleče,protože vycházky s celou smečkou nemusí….-leze jí na nervy,že se nejvíc věnuju Bettyně…

no nějak se mi je podaří sesumírovat na focení ve vichru a zamračeným nebi vyrobím pár fotek zrcadlovkou,a jdu zpět ke svahu,Betty s Mxem furt k něčemu čmuchají,Betty z ničeho nic vyrazí tryskem,pak omotává mě,dělá kruhy,pak zas vyrazí tryskem,pak čmuchá,mezitím furt někde čmuchá Max,Žeryk štěká,že nuda a chce házet,a Dafi valí ke svahu,že se jde zpět,tak tryská dom,přivolávám Dafču,Žerykovi mezitím párkrát hodím uzlík,pak dám Dafině párkrát oběhnout Žeryka a strom,at nemrzne,pak se mi povede jít kousek ke křížku a ptáčím to pak zpět,

Betty zase tryská,mezitím stídám směr ke křížku povely jako-Dafíííno,Dafííí ke mě!!!Ke mě!!tvl,to je zas vycházka,piškotééék,a Mezííí!!!a k noze,to sedají všichni 4-na střídačku odmenuju pidipiškotkama,cestou zpět,Dafi,zase tryská,dom,takže oapakuju několikrát ke měěěě-a piškotky-pidi drobky,Žeryk štěká,že che házet a že se nudí,protože Max s Betty čmuchají,tak hodím párkrát přívěsek s klíčem od vrat…donesou na střídačku oba,vyrobím pár fotek,slezu úvoz,psy už proběhlý,vyvenčení,kousek od domu,se ukázmí,a já už normálně Smaxem,a Betty na vodítku dlouhým nakrátko,s Žerykem nakrátko na dalším vodítku se plahočím kolem baráků k zastávce…

tam jsou lidi-3sousedka-že je to hrozný chodit s tolika psama,co kdyby zdrhli a proč ten 4 není na vodítku?tak pokecáme,já poodmenuju,že pejsci sedí,před autobusem zalezem do zastávky-poctivá velká zděná zastávka,místa je tam dost😀

a pak už jen dojít dom

Dafi dolítne tryskem k vratům,pustím psy,Betty zase tryská po dvoře…

narvu je do vany,psprchuju,dám psy rodičůů k nim dom,

vyfénuju Dafině nohy,vyčešu je,ostříhám nohy,rozdám léky,nakrmím,donesu psům od rodičů kuřátko,zabalím mý psy do dek,at se prohřejou…a jdu do vany…

a tady to chrní a Max s Betty furt chodí po dvoře,musím je jít zavřít,nebo se Betty uchodí,což je fuk že bude zavřená,bude xxxhodin chodit doma…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 20.04.2026, 13:06:12 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.04.2026, 12:47:33

jojo-2 psi se vždycky chovají jinak….

já třeba po tom vyvlíknutí z obojku,který nastalo poté co na ni jásavě zavolala kamarádka a tleskla-takový to-pod za mnou pupíku-a jásavej hlas-na to ovšem není Dafi od cizích lidí zvyklá..a bylo..

a to mě třeba nenapadlo,protože Dafi si vlastně moc cizích lidí nemazlí/nehladí…

kamarádky v Blansku,ji jen tak pohladí,a nemazlí se s ní,,,když se potkáme,nebo jdem na vycházku-takže ona není zvyklá na mazlení,vítání od cizích lidí…

což mí dřívější psi třeba byly…

a já si to mimochodem tenkrát s Dafi taky neuvědomila,že vlastně nemá nejen psí,ale ani lidský kamarády,širší rodina ji taky nemazlí-teda teta jo-ale ta má radši Žeryka,a tady nikdo…

no a třeba jak se mi stalo s Žerykem,že byl na volno,nechtěl jít ke mě,a a na sebe nechtěl nechat šáhnout a já byla protivná,utahaná,a od lípy dolů jely děti na kole,a Žeryk-k noze nepudu,a jestli mě sáhneš na obojek tak tě rafnu…

tak protože když je mi blbě a su vzteklá,nevrlá,což ten pes ví…

tak bud ho nemám pouštět-což bych stejně neudělala,normálně,když nejsem v kondici-fyzické a duševní-tak psy nepouštím…

ale šla jsem s přítelem,že…

takže   pust je at se proběhnou….proč je máš uázaný??dyt nikdo nejde…

no a pak mi kamarádka říkala-mělas pamlsky a míček??

no měla..

a proč jsi nevytáhla pamlsek,neřekla-PIŠKOTEČEÉÉK,nebo nevytáhla míček??

no protože su blbá,když su utahaná,něco mě bolí,tak mi to nemyslí….

takže já si musím dávat bacha na mou náladu,a když ji mám blbou,utahanou,tak nejen nic nedělat ze pse/psy,ale ani nepouštět z vodítka a to i když jdu s přítelem…

protože on má famozní přístup,když jdem ze psama..

on-vidí někoho ze psem a hlásí-jde někdo ze psem-a stojí a čumí..případně,jede auto,atd…

a já,protože jsou psi většinou cik,cak-se nemůžou rozhodnout s kým jít..

tak-ježíši tak chyt Žeryka,ne,když stojí u tebe….a chytám Dafi..

prostě když jdem 2 musím se přestat spolíhat na toho druhýho…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 20.04.2026, 12:35:24 xxx.xxx.136.20

já 3 dny ranní kdy mě masakrálně bola krční páteř-ano cvičím,ano polštář stále stejný co normálně..,

takže nahřívat záda,a prášky…

ale kombinace-stres,těžký věci a rychle,rychle-a já když rychle tak jsem celá v křeči a zatatá….

ve čtvrtek jsem dala vycházku hned po práci mezi pole a zpět,v pátek zase mezi pole,+večer kousek za zahradu,

v sobotu večerní po grilování-mezi pole a trošku hraní na zahradě-tunel,kladina,obíhačky,

v neděli se mi huráááááá-konečně ulevilo,pustily mě dřív z práce,takže vycházka do lesa za hájenku-takové pidi kolečko,kdy jsem s pejskama natáčela video jak dělají na pařezu otočky,sedni vstan a packy,-u Žeryka to bylo fakt dlouuuuhýýý než se otočil!😀

fotila jsem začínající miminka konvalinek,

a pak 2 videa na zahradě-tunel a kladina,pak rodinné odpo,když nepočítám praní,žehlení..

no adnes se tak lehce flákám-

vycházka mezi polama,směer dolů z kopečka,trošku hraní,pak ke křížku a zpět,

do toho mám vařit a nic se mi nechce,-tak postupně po něčem,pomalu…

venkukosa,vichr..

na těch fotkách Žeryk spokojeně válí sudy…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 20.04.2026, 11:37:01 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.04.2026, 10:02:46

Jak bych to tak optimisticky ohodnotila..

prostě víkend nic moc,ale někdy se to prostě nepovede,tak se na to zkuste vybodnout…🙂

v tom vašem víkendu je tolik kdyby,,,,

ale vlastně,nic vážnýho se nestalo,a vyvlíct se pes z obojku může…

to se asi prostě stalo každýmu z nás-může se vyvlíct z obojku,rupnout vodítko,karabina…

-mě kdysi Betty rodičů-když se rozběhla na stopovačce-tak jsem trhla-stopovačka se přetrhla..-a Betty zdrhla…..

-nebo Dafi jak má ten divnej rozměr krku-jak je na malýho knírače malá a má malej krk,tak to má tak,že širší objkx jsou jí ždibíček větší,-pak už jsou zas tenký štěněcí-tak se mi kdysi vyvlíkla z obojku--u kruháče a stála u silnice u obrubníku…

bože to byl takovej nerválk,že jsem šla koupit stahovák hned…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 16.04.2026, 21:00:36 xxx.xxx.136.20

Sobota+neděle-Ždánský les před odpolední-v neděli jsme šly jinou trasu,a Dafi MEGA KRÁSNĚ BĚHALA A BYLA MOOOCCCCC STASTNÁ!!!!-FOTO SCHVÁLNĚ Z DÁLKY,AT JE VIDĚT,JAK JE VPŘEDU A OHLÍŽÍ SE KDE JSME….

v pondělí krátká hrací cvičící,

úterý krátká cvičící,a odpo kousek po dědině,středa ráno k rybníčku,pomazlit s koníkem na pastvě,a večer kousek od domu,mezi pole,

no a dnes po ranní kousek mezi pole trošku hranní v sedě s míčkem,a pak to Dafča schytala,že se v čemsi válela a kradla mi pamlsky s kapsy bundy na které jsem seděla…

a podvečerní-i s Maxem-kousek mezi pole,pár metrů,pak tunel,učení Maxe a pak na pejsky útočila kočka,jo Maxíkovi jsem sypala do tunelu pamlsky,tak šel a pásl se tam a pak je tam hledal,no nasmála jsem se….😀

akorát teda venčila jsem v pyžamu a děsně mě bolí krční páteř,není nad 40kilový pytle v akci…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek