Aktuálně: 2 107 inzerátů285 552 diskuzních příspěvků20 379 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

DafiŽeryková
DafiŽeryková 09.06.2026, 14:32:03 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.06.2026, 13:32:52

Je mi strrašně…

měl to být výlet v Blansku,úřady a tak,kousek předtím výlet v Rudici-kousek-pár metrů,

ráno nechtěla salám..tak jsem ji nacpala prášek,říkám,že je unavená z tévody..

včera jsem posílala videa kamarádce-Dafi uplavala pár metrů,běhala k lavičkám-ŠTASTNÁ!!!!!!KAMARÁDKA-JÉÉÉ JAK LAVIČKUJE!!!!!!

DOJELY JSME DOM,VYFÉNOVAT,VYSUŠIT,AT NEPROCHLADNE,VEČER SE TULILA V POSTELI,JEDLA,NA ZAHRADĚ ŠTĚKALA…VYCHÁZKY-CHODÍM KOUSEK,NOSÍM,KOČÁREK OBJEDNANÝ

KDYŽ S NÍ CVIČÍM-PÁR METRŮ,KOUSEK,ALE DO VČERA JÍ NIC NEBYLO!!!!

RÁNO JSEM JI MĚLA NA KLÍNĚ,ČUČÍME NA KONÍKY,NA LAVCE…..,

Dnes jsme je daly k tatkovi,šly na ty úřady,došly jsme dom,

já pokecala chvilku s tatkem,a pár metrů od Blanska jsme se vrátily do Blanska na veterinu….

vzaly jí krev,zvážily,přibrala,tepltu,dásně,poslechly…

a že má vysoký krvinky,tak ultrazvuk břicha

že vodu v břiše,krev a tekutinu,

a útvary,vzaly jí krev z břicha-to tam být nemá…

daly jí injekce,polívku na dom,

já brečela,že jsem myslela,že má bolavý zádíčka,nebo bříško,ale že jsem ji pořádně vyfénovala,vysušila,voda byla teplá,byla v ní chvilku,já v té vodě stála…

že má objednaný kočárek,

má nový obojek…

doprdele….přes slzy nevidí,,,,,,nevidím….

no nic,zítra jdem k vetovi-krev,moč,dala si trošku polívky,

ve městě jsem s nimi vylezla,jestli nechce čurat a šla ke mě paní-a jééé knírač,já měla taky knírače a já začala brečet…a ona co se stalo??tak jsem jí to říkala…no nic,přidám fotku,zprávu,

děkuji Kometě a jdu za Dafulkou..,

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 09.06.2026, 13:11:27 xxx.xxx.136.20

Jestli je tady někde Kometa,máte zprávu,děkuji…

mám pocit že se zblázním,…..bože takovej to měl být hezkej den…

je mi strašně………………

DafiŽeryková
DafiŽeryková 08.06.2026, 12:00:27 xxx.xxx.136.20

já měla 4 dny ranních-takže večer vždy mezi pole,pár cviků-ehmmm cviků-cviky to byly schválně jakoby rehabilitační-takže poklony,packy,kroky,otočky,couvání,pak se párkrát hodil míček,donesla taška,mibil-ale tak jako třeba 3-5 mterů-pohodička,mazleníčko,

včera večer jsem to zkusila kousek k lípě večer-ale nedá se to-šutry,šutry,šutry,šutry☹️

takže furt ke křížku..

včera po ranní mě fakt hooodně bolely záda-balíky mlík,piv,granulí,substrátu-takže krční páteř…dnes teda bederka,na to b y zabraly koníci-na krční teda nic…

ale dnes jsem tím pádem splnila Dafi sen-o vycháázce kde se sedí😀

aneb-nemusím chodit,hlavně,že su venku-Dafinčino heslo,takže v sedm ráno vratama mezi pole,nejkratší cestou k rybníčku,tam ke koníkům,pomazlit,pak na lavičku,Dafi na klín,Žerykovi házet míček žužlací dentální-házet-metr od lavičky a žvýkej si 😀

a pak dědinou dom…

doma se mi povedlo ošmikat Žeryka a Dafi ždibec hlavu a náprsenku-šmikání trvalo chvilku,a byla to menší dřina na záda,než česat trimovacíma hrabičkama Dafinu-o trimování nemluvě…

má se teda ochladit,ale máme svetry,bundy a aspon se bude líp sušit,dohola není…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.06.2026, 15:01:39 xxx.xxx.136.20

Včera jsem byla ze psama mezi polama a Dafi přinášela tašku,co jí v ní vozím věci do BK,a někdy se v ní nosí ona,Žeryk si hrál s velkým plyšovým papouchem,a Dafi nosila mobil…a já fotila doma s toho bylo asi?5-6 videí…

kde je to vzhůru nohama,kousek tzrávy,kousek hlavy…

jako jo,je vidět jak Žeryk nese míček,utíká za papoucehm plyšovým,jak Dafi nese tašku a mobil…

a já mezitím věty-ááá Žeryk tam má papoucha-Žeryk žvýká papoucha-Žerykůůů papoušeeeeekkk!!

Dafi podej mi tašku!!Týý budeš makat,hlavičku zapojíme,makat budeš!!-roztomilým tonem to říkám🙂

jako-tu naši malou hlavičku makovičku zaměstnáme😀

aaa všecko jsme vysypaly s tašky…hmmm,podej mi mobil…

Žeryku,prosímtě,pode sem….a mezitím si potichu vykládám…a mumlám-a vše je tam slyšet…

tak jsem ze srandy 4 videa dala na knírače,kde jsem napsala,že to jsou videa,kdy jsem neviděla,že se natáčím,že jsem myslela,že fotím😀 a že to tam dávám pro zasmání😀

tak jsem pobavila😀

DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.06.2026, 14:54:47 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 05.06.2026, 11:35:31

Takhle-já a Dafi máme rádi vycházky s cílem-v Blansku cíl-kavárna-kafe/palačinka,dort…a tady aspon-hrad/žřícenina,kaple..prostě at je to jednou za čas něco jinýho než kolečko mezi polama a lese,takže vaši vycházku bych brala všemi deseti😀

DafiŽeryková
DafiŽeryková 04.06.2026, 20:16:59 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 04.06.2026, 17:55:30

takhle-chození ze psama co mají vvšechny smysly-je relax…

tohle je prostě…..

pakárna to je😀

psi rodičů nepouštím,jsou spojený vodítkem a relax by to byl,kdybych nechtěla fotit….😀😀

DafiŽeryková
DafiŽeryková 04.06.2026, 17:35:07 xxx.xxx.136.20

včera ráno si stará Betty vzpoměla na starý časy a běžela k bráně,že jde taky…

Tak jsme šli 4-teda se mnou 5….

já si za hodinu pomalu vymluvila hlasivky….

ke křížku zahradou a kousek za něj at mám do kalendáře fotky s vlčím mákem a zpět

cestou úvozem Dafi v náruči,Dafi se táhla za náma,ale kdyžtak mohla jít v tašce,a cestou zpět valila dopředu,jen se jí nechtěla jít furt dokola stejná trasa…..

Max táhl a všude sták a čmuchal,Betty bez přestání šla a kroužila…

Žeryk válel sudy,chvilku nosil míček,cestou zpět jsme procvičily několikrát sedni-Max už pak vnímal,ploužily jsme se,fotily,postávaly…

zázrak vyfotit všechny 4-aby Betty chvilku seděla…a pak začalo pršet hodku po vycházce,do večera pršelo,přestalo na večerní rychlovenčení před vratama,a pak začlo zas…

kombinace-slepá a skoro hluchá-furt chodící…

blbě vidící a táhnoucí se…

nahluchlý..

blbě vidící a taky nahluchlý a štěkající je blázinec..po takových vycházkách bývám vycuclá jak hašlerka a odpo jsem po úkludu a vaření strávila ležením a posloucháním rozhovorů ,pohádek a dokumentů

doporučuji-6 smysl-holka s vycvičenou borderkou,jezdící na koni s neurologickou poruchou…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 01.06.2026, 09:04:22 xxx.xxx.136.20

Středa,čtvrtek to bylo vždy večer mezi pole,pohrát trošku pocvičit-pac,tap,kroky,pomazlit a dom-tak jako pár metrů za humna po ranní,v pátek jsem šla ke křížku,Dafi jsem vzala půl cesty v batohu-ke křížku je ta naše nejčastější trasa-rychlou chůzí 30minut tam zpět…

ale nechtěla jsem se s bobkem malým dohadovat,u křížku fotečku a dom,

v poledne jsme jely k vodě,bohužel,jak jsme byly v úterý v těch tropech,tak to bylo na blbým místě s ostrou trávou-naše chyba….☹️

ale jinde bylo všude plno,tak ted se jí tam moc nechtělo,ale za pamlsek pár temp udělala,Žeryk si to pořádně užil s novým kroužkem-je to mořeplavec🙂

byl v minulým životě asi delfín🙂

doma přesušit Dafču,,protože ráda leze dom,nebo do stínu na pelech…

sobota byla koníková-a pejsci měly slíbený pidi vycházky-já pracovní víkend před odpolední oba dny koně…

takže v sobotu po dešti 10minutovka-začalo pršet-tak dom-jelikož usušit mokrou Dafču je fakt proces na dlouho,naštěstí teda za chvilku přestalo a jely jsme za Miuškou-Mia už byla nachystaná,vyjely jsme zase rybník-les a zpět-30 minut,mě přestaly bolet záda,

Mia dobrou náladu,protože chladno,pod mrakem a žádný hmyz,tak byla spokojená-a abych nepsala na psech o koních-tak jsme potkaly lidi s československým vlčákem na šnůře,bez košíku-a teda vždy daly lehni-prokrmovaly a tak-pes teda po nás čučel,já trošku nervy,protože co znám vlčáky,tak není to někdo koho chci ptkat často…-at už je znám ze cvičáku,nebo zde z města,kde hoooodně těžká ovladatelnost a vyjíždění na psy,vrčení na lidi,a modlení se at se lidem nevyrve,a  na cvičáku se nám vlačáci rvaly,ve vlaku se mi pustil do Gera,když jsme se míjely-takže to jsem znervoznila,ale pánečci i pes dobrý!!!!!

pak učesat Miušku,pomazlit,odvézt do výběhu,jablíčko dát…

a na odpo do práce…

v neděli 10minutek ze psama a do Dobročkovic za koníkem,

tam nakrmit,učesat-i když by se nemusel,šly do výbběhu,ale já si to chtěla užít🙂

takže koník papal,já česala,pak jsem si ho odvedla do výběhu,mrkla na další koníky,pokecala s paní,předala dobrůtky koníkům,pejskovi-ehmmm-paničce jsem mimo jiné dovezla jako dárek za to že můžu být chvilku u koníků-tuny sáčků na hovínka🙂-velmi vhodné pro majitele pejsků,že?😀😀😀-mě to nosí zákaznice z celé jejich firmy,od svačin,taj jsem se podělila🙂

hodinu a půl jsem strávila mezi koníky a mazlením s koníky,česáním..prostě pro mě relax…a dlouho jsme se domlouvaly,tak to konečně vyšlo..od podzimu až ted…

na dvoře jsem trošku pocvičila pár cviků s pejskama,abych zaplašila trošku černý svědomí🙂

kroky,otočky,packy,obíhačky,poklony…

a jela jsem na odpo…

a dnes před šestou ráno-před deštěm,po dešti vyzkoušet nový malý fotáček-oooo tak barvy dobrý,a přiblížení taky!!!!páápááá vellká těžká zrcadlovko….

šly jsme vratama ke křížku,já gumáky,obleček do deště a pláštěnky pro psy,Žeryk furt válel sudy,ale furt,takže mokrej..hodila jsem mu párkrát míček,Dafi plyšáka s klíčem a smajlíka a šly jsme od křížku dolů dědinou dom,cestou dolů mezi polama začalo pršet-tak Dafi pláštěnku,a Žerykovi nic,protože oblíkat pláštěnku mokrýmu psovi….nemá smysl…doma oba do vany,Žeryka i šampnem-výýýjimečně,vysušit a zabalit…a pršíííí

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 27.05.2026, 21:11:27 xxx.xxx.136.20

já šla v pondělí večer fotit západ slunka-jen pár metrů od baráku,po ranní s přesčasem-takže vyfluslá-a s ohledem na to,že Dafi marod-takže jen pár metrů mezi polama,uděláme fotečky a dem dom,

no a zalezu za zátočinku,mezi těma polama,už chci jít dom a slyším lidi ze psem,tak si dám svý psi na vodítko a čekám-že odejdou-tzpět,-nebo projdou-oni čekají,že odejdu já…ale ne zpět,že jako budu pokračovat…

no takže já čekám,oni čekají…..

a chci jít zpět domů,protože nechci jít okruh-ke křížku,dolů mezi polama a rybníček a dědinou dom…nic takovýho,du dom stejnou cestou -prostě jdu,no oni uhli do pole,já prošla,a měly tam nachystaný deky,posezení,že si udělají pohodu,tak jsem zmizla dom,

a západ slunka za zátočinkou asi moc chodit fotit nebudu 🙂

včera jsem šla venčit před barák,než pojedu ráno do města-Dafi po pár metrech dělala oslíka-to říká můj tatka,že dělá oslíka-zapře nožky a nejde…☹️

tak jsem ji šupla za vrata,vyvenčila Žeryka a odjela,odpo jsme s nimi zajely k vodě vyčvachtat a vyplavat,,,,Dfi si dala svých 3 krát 5 metrů:-()

Žeryk si tradičně zaplaval víc a jely jsme dom

dnes po další ranní vychajda večerjen zas mezi pole kousek,Dafi zas udělala oslíka,když jsme vyšly úvoz,tak jsem ji poponesla pár metrů v náruči,pak jsme si hodily 2 krát srdičko látkový-ehmmm-hodily-2 metry proti větru🙂

Dafi udělala pár kroků a otoček,pokochaly se mrakama na nebi,vlčím mákem,pohrály si s Žerykem a cupitali dom-pochopitelně Dafi měla mazlení a nuhnání-Žeryk si asi xxxkrát válel sudy,žvýkal míček-žádnej cvičící teror-prostě ukážu Dafi hračku-a doneseš hračku?dotaz?Dafi chnapne po hračce-tak ji ju hodím 2 krát pidi-jak psímu důchodci-což vlastně je🙂a ona s pocitem,jak krásně cvičí,dostane milioninu čtvrtky pišktu a spokojeně jdem dom…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 25.05.2026, 18:56:34 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 25.05.2026, 18:01:30

gratuluji koníčkovi k narozkám!!!

plán na dovču celkem dobrej,?ve vedru se stejně moc chodit nedá-proto rok od roku nemám ráda léto-na vycházky se musí brzo ráno,nebo pozdě večer-pak je člověk-teda já-zalezlej ze psama doma,protože voda/potok/řeka-široko daleko nikde nic….

k vodě musíme autem a to jen v týdnu …

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.05.2026, 21:33:49 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 24.05.2026, 21:24:26

tak to jo…,to je zase pravda..

zase teda nestojí to mega moc..

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.05.2026, 20:53:42 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 24.05.2026, 19:44:29

Děkuju..jsem sama sobě největším kritikem…

ono už jen to že bude brát do smrti léky taky není nic super zdravýho,ale to ani pro lidi….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.05.2026, 20:52:18 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.05.2026, 20:05:55

Sardullah-ano já to pochopila,

a i jsem psala

no nic-tak to teda napíšu-to co jsem asi 5krát smazala….

podotýkám-to co ted budeš číst ber napsaný s nejlepším úmyslem!!!

Takže jako nematka si uvědomuju-že mít nemocný dítě je asi xxxkrát těžší než mít nemocnýho psa-a to píšu se veškerou úctou k Tvé lásce ke psům*vím,že psi miluješ velmi,velice moc a není to pro tebe -jen pes-ale to tady pro nikoho z nás….

-kamarádky co mají děti mi říkají-si představ,jak se ti stýská po psovi-třeba-když jsem byla v nemocnici..-a u dítěte si to 10krát vynásob..

atd…..

a s tím,že jsi skála,co na ni ostatní spoléhají

nedokážu si představit,jak to musí být psychicky vyčerpávající a jaká to musí být dřina…

když byl nemocnej tchán-tak jsem k němu šla-a hahaha,hhhiiiiiihii-ftipná,srandičky,historky-a odešla jsem-a vyfluslá…

mám tetu co má nějakou-psychickou-nevím přesně co-diagnozu-a kdykoliv s ní mluvím-tak-nic ji nebaví-číst,pes,zahrada,vařit,nic…furt je otrávená…vídáme se v Blansku…

a vím,že to nedělá schválně-prostě-ona to tak má-ale je to dřina…-když mi řekne přítel-a já jsem zrovna dost vycuclá-tak se sejdi s tetou-tak říkám-tý jo,to nemůžu-by mě dorazila..

takže Sardullah-být skálou je dřina,velká dřina a nemít k tomu Sáru je prostě naprd..

ale i skála se může začít drolit..

tak na sebe dávej pozor,my tě tady-snad můžu mluvit i za ostatní?máme rádi-tvý historky ze psama jsou boží…🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 24.05.2026, 18:37:31 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 24.05.2026, 14:52:39

Ano,nemoci členů rodiny-dlouhodobý,chronický jsou masakr…

takhle už jsem napsala asi 4krát 5 vět…a vždycky je smazala,protože můj psaný projev je někdy dost kostrbatý….,

takže jen-máš můj obdiv….já ten optimismus často nemám….