děkuji,do zítřka zešedivím….
už at je zítra,nebo radši není…
děkuji,do zítřka zešedivím….
už at je zítra,nebo radši není…
děkuju,děkuju
Je mi strrašně…
měl to být výlet v Blansku,úřady a tak,kousek předtím výlet v Rudici-kousek-pár metrů,
ráno nechtěla salám..tak jsem ji nacpala prášek,říkám,že je unavená z tévody..
včera jsem posílala videa kamarádce-Dafi uplavala pár metrů,běhala k lavičkám-ŠTASTNÁ!!!!!!KAMARÁDKA-JÉÉÉ JAK LAVIČKUJE!!!!!!
DOJELY JSME DOM,VYFÉNOVAT,VYSUŠIT,AT NEPROCHLADNE,VEČER SE TULILA V POSTELI,JEDLA,NA ZAHRADĚ ŠTĚKALA…VYCHÁZKY-CHODÍM KOUSEK,NOSÍM,KOČÁREK OBJEDNANÝ
KDYŽ S NÍ CVIČÍM-PÁR METRŮ,KOUSEK,ALE DO VČERA JÍ NIC NEBYLO!!!!
RÁNO JSEM JI MĚLA NA KLÍNĚ,ČUČÍME NA KONÍKY,NA LAVCE…..,
Dnes jsme je daly k tatkovi,šly na ty úřady,došly jsme dom,
já pokecala chvilku s tatkem,a pár metrů od Blanska jsme se vrátily do Blanska na veterinu….
vzaly jí krev,zvážily,přibrala,tepltu,dásně,poslechly…
a že má vysoký krvinky,tak ultrazvuk břicha
že vodu v břiše,krev a tekutinu,
a útvary,vzaly jí krev z břicha-to tam být nemá…
daly jí injekce,polívku na dom,
já brečela,že jsem myslela,že má bolavý zádíčka,nebo bříško,ale že jsem ji pořádně vyfénovala,vysušila,voda byla teplá,byla v ní chvilku,já v té vodě stála…
že má objednaný kočárek,
má nový obojek…
doprdele….přes slzy nevidí,,,,,,nevidím….
no nic,zítra jdem k vetovi-krev,moč,dala si trošku polívky,
ve městě jsem s nimi vylezla,jestli nechce čurat a šla ke mě paní-a jééé knírač,já měla taky knírače a já začala brečet…a ona co se stalo??tak jsem jí to říkala…no nic,přidám fotku,zprávu,
děkuji Kometě a jdu za Dafulkou..,
Jestli je tady někde Kometa,máte zprávu,děkuji…
mám pocit že se zblázním,…..bože takovej to měl být hezkej den…
je mi strašně………………
jste borec!!!!!!!!
Odpo po ošmikání Žeryka k vodě…
já měla 4 dny ranních-takže večer vždy mezi pole,pár cviků-ehmmm cviků-cviky to byly schválně jakoby rehabilitační-takže poklony,packy,kroky,otočky,couvání,pak se párkrát hodil míček,donesla taška,mibil-ale tak jako třeba 3-5 mterů-pohodička,mazleníčko,
včera večer jsem to zkusila kousek k lípě večer-ale nedá se to-šutry,šutry,šutry,šutry☹️
takže furt ke křížku..
včera po ranní mě fakt hooodně bolely záda-balíky mlík,piv,granulí,substrátu-takže krční páteř…dnes teda bederka,na to b y zabraly koníci-na krční teda nic…
ale dnes jsem tím pádem splnila Dafi sen-o vycháázce kde se sedí😀
aneb-nemusím chodit,hlavně,že su venku-Dafinčino heslo,takže v sedm ráno vratama mezi pole,nejkratší cestou k rybníčku,tam ke koníkům,pomazlit,pak na lavičku,Dafi na klín,Žerykovi házet míček žužlací dentální-házet-metr od lavičky a žvýkej si 😀
a pak dědinou dom…
doma se mi povedlo ošmikat Žeryka a Dafi ždibec hlavu a náprsenku-šmikání trvalo chvilku,a byla to menší dřina na záda,než česat trimovacíma hrabičkama Dafinu-o trimování nemluvě…
má se teda ochladit,ale máme svetry,bundy a aspon se bude líp sušit,dohola není…
Včera jsem byla ze psama mezi polama a Dafi přinášela tašku,co jí v ní vozím věci do BK,a někdy se v ní nosí ona,Žeryk si hrál s velkým plyšovým papouchem,a Dafi nosila mobil…a já fotila doma s toho bylo asi?5-6 videí…
kde je to vzhůru nohama,kousek tzrávy,kousek hlavy…
jako jo,je vidět jak Žeryk nese míček,utíká za papoucehm plyšovým,jak Dafi nese tašku a mobil…
a já mezitím věty-ááá Žeryk tam má papoucha-Žeryk žvýká papoucha-Žerykůůů papoušeeeeekkk!!
Dafi podej mi tašku!!Týý budeš makat,hlavičku zapojíme,makat budeš!!-roztomilým tonem to říkám🙂
jako-tu naši malou hlavičku makovičku zaměstnáme😀
aaa všecko jsme vysypaly s tašky…hmmm,podej mi mobil…
Žeryku,prosímtě,pode sem….a mezitím si potichu vykládám…a mumlám-a vše je tam slyšet…
tak jsem ze srandy 4 videa dala na knírače,kde jsem napsala,že to jsou videa,kdy jsem neviděla,že se natáčím,že jsem myslela,že fotím😀 a že to tam dávám pro zasmání😀
tak jsem pobavila😀
Takhle-já a Dafi máme rádi vycházky s cílem-v Blansku cíl-kavárna-kafe/palačinka,dort…a tady aspon-hrad/žřícenina,kaple..prostě at je to jednou za čas něco jinýho než kolečko mezi polama a lese,takže vaši vycházku bych brala všemi deseti😀
takhle-chození ze psama co mají vvšechny smysly-je relax…
tohle je prostě…..
pakárna to je😀
psi rodičů nepouštím,jsou spojený vodítkem a relax by to byl,kdybych nechtěla fotit….😀😀
včera ráno si stará Betty vzpoměla na starý časy a běžela k bráně,že jde taky…
Tak jsme šli 4-teda se mnou 5….
já si za hodinu pomalu vymluvila hlasivky….
ke křížku zahradou a kousek za něj at mám do kalendáře fotky s vlčím mákem a zpět
cestou úvozem Dafi v náruči,Dafi se táhla za náma,ale kdyžtak mohla jít v tašce,a cestou zpět valila dopředu,jen se jí nechtěla jít furt dokola stejná trasa…..
Max táhl a všude sták a čmuchal,Betty bez přestání šla a kroužila…
Žeryk válel sudy,chvilku nosil míček,cestou zpět jsme procvičily několikrát sedni-Max už pak vnímal,ploužily jsme se,fotily,postávaly…
zázrak vyfotit všechny 4-aby Betty chvilku seděla…a pak začalo pršet hodku po vycházce,do večera pršelo,přestalo na večerní rychlovenčení před vratama,a pak začlo zas…
kombinace-slepá a skoro hluchá-furt chodící…
blbě vidící a táhnoucí se…
nahluchlý..
blbě vidící a taky nahluchlý a štěkající je blázinec..po takových vycházkách bývám vycuclá jak hašlerka a odpo jsem po úkludu a vaření strávila ležením a posloucháním rozhovorů ,pohádek a dokumentů
doporučuji-6 smysl-holka s vycvičenou borderkou,jezdící na koni s neurologickou poruchou…
Středa,čtvrtek to bylo vždy večer mezi pole,pohrát trošku pocvičit-pac,tap,kroky,pomazlit a dom-tak jako pár metrů za humna po ranní,v pátek jsem šla ke křížku,Dafi jsem vzala půl cesty v batohu-ke křížku je ta naše nejčastější trasa-rychlou chůzí 30minut tam zpět…
ale nechtěla jsem se s bobkem malým dohadovat,u křížku fotečku a dom,
v poledne jsme jely k vodě,bohužel,jak jsme byly v úterý v těch tropech,tak to bylo na blbým místě s ostrou trávou-naše chyba….☹️
ale jinde bylo všude plno,tak ted se jí tam moc nechtělo,ale za pamlsek pár temp udělala,Žeryk si to pořádně užil s novým kroužkem-je to mořeplavec🙂
byl v minulým životě asi delfín🙂
doma přesušit Dafču,,protože ráda leze dom,nebo do stínu na pelech…
sobota byla koníková-a pejsci měly slíbený pidi vycházky-já pracovní víkend před odpolední oba dny koně…
takže v sobotu po dešti 10minutovka-začalo pršet-tak dom-jelikož usušit mokrou Dafču je fakt proces na dlouho,naštěstí teda za chvilku přestalo a jely jsme za Miuškou-Mia už byla nachystaná,vyjely jsme zase rybník-les a zpět-30 minut,mě přestaly bolet záda,
Mia dobrou náladu,protože chladno,pod mrakem a žádný hmyz,tak byla spokojená-a abych nepsala na psech o koních-tak jsme potkaly lidi s československým vlčákem na šnůře,bez košíku-a teda vždy daly lehni-prokrmovaly a tak-pes teda po nás čučel,já trošku nervy,protože co znám vlčáky,tak není to někdo koho chci ptkat často…-at už je znám ze cvičáku,nebo zde z města,kde hoooodně těžká ovladatelnost a vyjíždění na psy,vrčení na lidi,a modlení se at se lidem nevyrve,a na cvičáku se nám vlačáci rvaly,ve vlaku se mi pustil do Gera,když jsme se míjely-takže to jsem znervoznila,ale pánečci i pes dobrý!!!!!
pak učesat Miušku,pomazlit,odvézt do výběhu,jablíčko dát…
a na odpo do práce…
v neděli 10minutek ze psama a do Dobročkovic za koníkem,
tam nakrmit,učesat-i když by se nemusel,šly do výbběhu,ale já si to chtěla užít🙂
takže koník papal,já česala,pak jsem si ho odvedla do výběhu,mrkla na další koníky,pokecala s paní,předala dobrůtky koníkům,pejskovi-ehmmm-paničce jsem mimo jiné dovezla jako dárek za to že můžu být chvilku u koníků-tuny sáčků na hovínka🙂-velmi vhodné pro majitele pejsků,že?😀😀😀-mě to nosí zákaznice z celé jejich firmy,od svačin,taj jsem se podělila🙂
hodinu a půl jsem strávila mezi koníky a mazlením s koníky,česáním..prostě pro mě relax…a dlouho jsme se domlouvaly,tak to konečně vyšlo..od podzimu až ted…
na dvoře jsem trošku pocvičila pár cviků s pejskama,abych zaplašila trošku černý svědomí🙂
kroky,otočky,packy,obíhačky,poklony…
a jela jsem na odpo…
a dnes před šestou ráno-před deštěm,po dešti vyzkoušet nový malý fotáček-oooo tak barvy dobrý,a přiblížení taky!!!!páápááá vellká těžká zrcadlovko….
šly jsme vratama ke křížku,já gumáky,obleček do deště a pláštěnky pro psy,Žeryk furt válel sudy,ale furt,takže mokrej..hodila jsem mu párkrát míček,Dafi plyšáka s klíčem a smajlíka a šly jsme od křížku dolů dědinou dom,cestou dolů mezi polama začalo pršet-tak Dafi pláštěnku,a Žerykovi nic,protože oblíkat pláštěnku mokrýmu psovi….nemá smysl…doma oba do vany,Žeryka i šampnem-výýýjimečně,vysušit a zabalit…a pršíííí
já šla v pondělí večer fotit západ slunka-jen pár metrů od baráku,po ranní s přesčasem-takže vyfluslá-a s ohledem na to,že Dafi marod-takže jen pár metrů mezi polama,uděláme fotečky a dem dom,
no a zalezu za zátočinku,mezi těma polama,už chci jít dom a slyším lidi ze psem,tak si dám svý psi na vodítko a čekám-že odejdou-tzpět,-nebo projdou-oni čekají,že odejdu já…ale ne zpět,že jako budu pokračovat…
no takže já čekám,oni čekají…..
a chci jít zpět domů,protože nechci jít okruh-ke křížku,dolů mezi polama a rybníček a dědinou dom…nic takovýho,du dom stejnou cestou -prostě jdu,no oni uhli do pole,já prošla,a měly tam nachystaný deky,posezení,že si udělají pohodu,tak jsem zmizla dom,
a západ slunka za zátočinkou asi moc chodit fotit nebudu 🙂
včera jsem šla venčit před barák,než pojedu ráno do města-Dafi po pár metrech dělala oslíka-to říká můj tatka,že dělá oslíka-zapře nožky a nejde…☹️
tak jsem ji šupla za vrata,vyvenčila Žeryka a odjela,odpo jsme s nimi zajely k vodě vyčvachtat a vyplavat,,,,Dfi si dala svých 3 krát 5 metrů:-()
Žeryk si tradičně zaplaval víc a jely jsme dom
dnes po další ranní vychajda večerjen zas mezi pole kousek,Dafi zas udělala oslíka,když jsme vyšly úvoz,tak jsem ji poponesla pár metrů v náruči,pak jsme si hodily 2 krát srdičko látkový-ehmmm-hodily-2 metry proti větru🙂
Dafi udělala pár kroků a otoček,pokochaly se mrakama na nebi,vlčím mákem,pohrály si s Žerykem a cupitali dom-pochopitelně Dafi měla mazlení a nuhnání-Žeryk si asi xxxkrát válel sudy,žvýkal míček-žádnej cvičící teror-prostě ukážu Dafi hračku-a doneseš hračku?dotaz?Dafi chnapne po hračce-tak ji ju hodím 2 krát pidi-jak psímu důchodci-což vlastně je🙂a ona s pocitem,jak krásně cvičí,dostane milioninu čtvrtky pišktu a spokojeně jdem dom…
Gratuluji!!!!
gratuluji koníčkovi k narozkám!!!
plán na dovču celkem dobrej,?ve vedru se stejně moc chodit nedá-proto rok od roku nemám ráda léto-na vycházky se musí brzo ráno,nebo pozdě večer-pak je člověk-teda já-zalezlej ze psama doma,protože voda/potok/řeka-široko daleko nikde nic….
k vodě musíme autem a to jen v týdnu …
tak to jo…,to je zase pravda..
zase teda nestojí to mega moc..
Děkuju..jsem sama sobě největším kritikem…
ono už jen to že bude brát do smrti léky taky není nic super zdravýho,ale to ani pro lidi….
Sardullah-ano já to pochopila,
a i jsem psala
no nic-tak to teda napíšu-to co jsem asi 5krát smazala….
podotýkám-to co ted budeš číst ber napsaný s nejlepším úmyslem!!!
Takže jako nematka si uvědomuju-že mít nemocný dítě je asi xxxkrát těžší než mít nemocnýho psa-a to píšu se veškerou úctou k Tvé lásce ke psům*vím,že psi miluješ velmi,velice moc a není to pro tebe -jen pes-ale to tady pro nikoho z nás….
-kamarádky co mají děti mi říkají-si představ,jak se ti stýská po psovi-třeba-když jsem byla v nemocnici..-a u dítěte si to 10krát vynásob..
atd…..
a s tím,že jsi skála,co na ni ostatní spoléhají
nedokážu si představit,jak to musí být psychicky vyčerpávající a jaká to musí být dřina…
když byl nemocnej tchán-tak jsem k němu šla-a hahaha,hhhiiiiiihii-ftipná,srandičky,historky-a odešla jsem-a vyfluslá…
mám tetu co má nějakou-psychickou-nevím přesně co-diagnozu-a kdykoliv s ní mluvím-tak-nic ji nebaví-číst,pes,zahrada,vařit,nic…furt je otrávená…vídáme se v Blansku…
a vím,že to nedělá schválně-prostě-ona to tak má-ale je to dřina…-když mi řekne přítel-a já jsem zrovna dost vycuclá-tak se sejdi s tetou-tak říkám-tý jo,to nemůžu-by mě dorazila..
takže Sardullah-být skálou je dřina,velká dřina a nemít k tomu Sáru je prostě naprd..
ale i skála se může začít drolit..
tak na sebe dávej pozor,my tě tady-snad můžu mluvit i za ostatní?máme rádi-tvý historky ze psama jsou boží…🙂
večerní bez Dafi,na zahradě a kousek od domu-Betty dnes 17 let,
na vycházce jí to šlapalo….
Ano,nemoci členů rodiny-dlouhodobý,chronický jsou masakr…
takhle už jsem napsala asi 4krát 5 vět…a vždycky je smazala,protože můj psaný projev je někdy dost kostrbatý….,
takže jen-máš můj obdiv….já ten optimismus často nemám….