Aktuálně: 1 856 inzerátů280 501 diskuzních příspěvků20 015 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

DafiŽeryková
DafiŽeryková 05.04.2026, 20:38:31 xxx.xxx.136.20

Tak fotečky jsou od pátku do neděle,v pátek po ranní jsem šla jen s 2 a Maxíkem ke křížku a zpět,v sobotu dopoledne jsme vzaly celou 4 a jely jsme autem k hájence-ehmmmm-pěšky 10minut od domu,ale do kopce,což má Dafi nerada,a na Betty by to bylo moc,a já chtěla vzít Betty i jinam,než kousek za bránu,takže jsme vylezly a šly kolem hájenky,po cestičcě polní do lesa,tam pár metrů směrem k vyhlídce a pak zpět směr cesta k obrázku sv.Huberta-byl to vysoký kynologický zážitek…Betty s Mxem na dlouhým vodítku,Betty jsem dělala oči,takže jsem fakt na ni dost čučela,Žeryk šel vepředu s přítelem,keterej valil dopředu jak kdyby nás někdo honil,a Dafi naznala,že se jí moc nevěnuju,a šla po odbočce k hájence jakože tadyma se přece chodí dom!!!řvala jsem na ni-Dafino,si děláš prču???Km jako jdeš,pod kurna zpět!!!Dafča,se napotřetí-stála a přemýšlela nad tím😀,tak se otočila,šla zpět,a běžela kolem mě za přítelem a Žerykem…no nic,tak jsme došly k obrázku,udělaly trošku fotek a šly k autu k hájence,pejsci,proběhlí,vyvenčení,Dafi teda načučená,že se víc věnuju Bettyně,tak si šla s přítelem,ale co už…jak říkal přítel-Dafi si myslí,že jsme na světě,aby jsme se motaly jen kolem ní😀

po vycházce,kdy předtím se ještě pejsci česaly a Dafi šmikala hlavička,tak jsem přehodila oblečení,nachystala dárek pro tátu+tvrdý chleba a mrkev pro koníky,

a jely jsme za Miou

udělaly jsme vycházku kolem rybníka do lesa a zpět,já si Miušku pak vyčistila,odvedla do výběhu,pomazlila,dala mrkev a chleba kozičkám,a ovečkám-a štastná jak blecha se zádama,který přestaly bolet jsem odjížděla…

no,a stala se mi taková věc….

jasně,někdo z vás mě nazvou kozou,kravičkou,či Jitkou,někdo si zatuká na čelo,a někdo řekne,že polidštuju nejen psy,ale už i koně😀

ale…napíšu to..

jely jsme,já úplně v pohodě,uvolněná,štastná,spokojená,jsem se s holkou,co mě vedla bavila o práci,psech a tak,-no do té doby a všechny vyjíždky předtím Mia ticho…

no a najednou jí říkám-tý holce-tak už tady jezdím rok ,

jsem tady hrozně moc spokojená,jsem ráda,že vždy na Mie-jen,jednou,když jsem neměla Mia podkovu,tak jsem měla obrovskou milou Adélku,-vím,že ke mě nemá Mia,žádnej vztah,ale já ji mám ráda,i když není moje,a jsem tady moc ráda-a jak jsem takhle začala mluvit-tak Mia začalafrkat a tak,jakože několikrát-úplně,jak kdyby souhlasila,nebo k tomu chtěla něco říct-a ta holka-Co je Mio,máš na to nějaký názor,chceš nám k tomu něco říct??a smály jsme se…

jako,joo,vím,že nerozumí lidské řeči a tak,ale,jsou věci mezi nebem a zemí,na který já věřím,a fakt to bylo jak kdyby nám-mě v tu chvíli rozuměla,o em je řeč….

a jasně,asi to byla náhoda..ale na ty já nevěřím,ani ve zvířecím světě….

no dojely jsme za tátem,předaly dárek-dnes 75let..

a vzaly ho k nám,udělaly jsme oslavičku,poseděly večer,já jen předtím vyvenčila psy a sobota za náma..

dnes jsme jely tátu odvézt domů ze psama,šly se projít ve Sloupě k jeskyním,

dostala jsem dárky od táty,

v Blansku jsme ještě udělaly kolečko v zámeckým parku,a jely jsme domů,pejsci utahaní,spokojení,a táta se s náma kousek prošel k jeskyni aspon,-blbě se mu pořád chodí po operaci….ale aspon kousek se prošel,počasí vyšlo,a odpoledne už jen válení…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 01.04.2026, 11:54:37 xxx.xxx.136.20

tak já to teda řeknu takhle-dvojí metr…..

to co by se vytklo začátečníkovi-proč si nevezme psa z útulku,nebo s papírama,proč podporuje množení bezpapíráků….

že osvěta na nic a tak,tak se u nezačátečníků vezme jakože-to nevadí,dyt má jeden vrh a pejsky má ráda/rád…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 01.04.2026, 09:43:52 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.04.2026, 08:43:37

No,mě kromě toho fascinují ještě jiný věci…ale nemám sílu už to tady psát…

Jinak my dnes ráno extra s Žerykem kolem rybníčku polama s basendžim,a dědinou domů,pak s Dafi,i s Žerykem,protože se mě nechtělo mu umývat nožky😀

tak zase k rybníčku tam fotečky proti slunku,tak je to tmavý:-O

pak jsem myslela,že zdrhnul koník,ale to Eliška vzala Dárečka napást,tak jsme trošku pokecaly,Eliška si pomazlila pejsky,ti měly odložení s koníkem,pak Dafi na zahřátí před barákem obíhání kapličky,keřů a kříže a šlo se dom,Dafča mi k počítači dotáhla paličku na bubny a papuč a já snad konečně pudu umývat okna😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 30.03.2026, 17:06:40 xxx.xxx.136.20

tak fotky z minulého týdne z víkendu v Blansku-jela jsem tam v pátek odpo po ranní a venčení psů,s Dafi jsem dala večerní vycházku kolem řeky a přes město kousek a pak v noci,v sobotu 2 venčení v lijáku ráno a dopoledne,já mezitím na nákupech a rychlonávštěvě,pak vycházka kolem řeky k nádraží,kolem řeky byly slavnost Jara,takže moře lidí,psů a dětí a sovičky maličký z lesníkama,takže socializace,pak jsem šla za kama rádkama na narozky,došla spořádaně v noci,s Dafčou byl tatka,v neděli ráno krátká vycházka-řeka,město,pak velký úklid tatínkovi,tv kultura a odpo dojel zbytek rodiny a šly jsme k řece,kde bylo hooodně lidí,dětí,psů-má letitá trasa,kterou jsem roky chodila….a chodím i ted,pak ještě na hřbitov a domů

no a další fotky jsou z dneška,po ranní vycházka ve vichru ke křížku-kde Žeryk žuchitoval-to dělá když je spokojenej a zpět a běhání pejsků v tunelu a přes kladinu…,tunel se pejsci učily v neděli po práci večer…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 19.03.2026, 20:19:18 xxx.xxx.136.20

ke klíštatům-dávám obojky,i když nerada-Dafi jak má pidi krk tak je strašně zaobojkovaná-obojek proti klíštatům,řetízkovej-ten teda jen někdy,pak koženej/nylonovej,a postroj +někdy náhubek-a po řemením není vidět krk…

bravecto jsem dávala,ale Dafča má ty játra a spoty mi nefungovaly,arpalit taky ne…

dnšní vycházka byla-jak to říct….

divná….

já po ranní,jsem šla před pátou ze 3,že vyvenčím,projdou se,ale kousek a na zahradě budem natáčet cvičící videa,tak se dounaví cvičením….

tak vylezu ze zahrady,jdu úvozem mezi polama,Žeryk na volno,Dafi táhnu za sebou,protože trasa,kterou chodí i 2 krát denně xxxkrát týdně-k hájence/k lípě jsou cihly a kamení a blbě se tam chodí+do kopce,no jdem kousek mezi polama,otočím,se,že jdem zpět a od křížku úvoze, dolů jde paní ze stafordkou,Dafi zježená a štěká…

no,když ji uklidím,čekám až paní poodejde,at nejdu hned úvozem za ní,tak od křížku k úvozu a dolů běží pán s ovčačkou-ta je vlkošedá a pán s ní běhá na bedráku,bez koše,ale fena je jak střela,startuje po psech…už delší dobu si říkám,že by jí kromě běhání prospělo nějaký cvičení….no nic…

tak Dafi zase štěkot-KTERÝ JÍ VYDRŽELO,ÚVOZEM DOLŮ…:-O…no nechápala ,tohle fakt nikdy nedělala,že by štěkala několik metrů……..??

pak už jen na zahradu a cvičit

Dafi 2 krát kladinu,obíhání stromečků,polohy,kroky,otočky,a chůze u nohy a kroky

Žeryk 2 krát polohy,couváníoptočky,chůze u nohy,poklony…

Max-kladina,polohy,cůhze u nohy a odložení

a Dafi s Maxem-přivolání,chůze u nohy a otočky zároven-cvičily za srdíčka,jabko a míček,každej tak 2?minutky??

všechny je to bavilo…

ale to Dafinino blafání úvozem,to jsem nepochopila…chjo….

je fakt,že chodíme ven tak,že třeba měsíc nepotkáme ani nohu a toto bylo kouusek od domu…ale stejně…

Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 18.03.2026, 19:06:08 xxx.xxx.136.20

Tak očkování se včera nekonalo,Mudr.tam několik dní není,tak jen krátká vycházka ve městě,dnes ráno vycházka za hájenku za zahradou ze 3 psama-šel s námi i Maxík,a večer vyfotit 4 pejsany kousek od domu-úvoz a pole směrem ke křížku,asi 5minut od baráku-ale jako fotit sama 4 psy těžkou zrcadlovkou,kdy Dafi furt mířila dom,Betty polohluchá a slepá pořád kamsi v kruzích spíchala a obíhala…-do toho nervy-aby někdo od křížku nešel k úvozu..proto,když fotím víc psů mají radši vodítka,kdyby někdo šel,líp chytnu smečku..no stálo mě to hromadu kuřecích srdíček,povelů čekej-piškotky a čuč na mě ne do země a kam zas čumíš???piškotků,pamlsků a závěr??nejhezčí západ nad zahradou až jsem oustila psy,totálně zasukovaný chumel 3 vodítek😀ale psy vyvenčení,a asi?psychicky zaměstnaní😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 17.03.2026, 11:13:27 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.03.2026, 10:42:29

Ne-to mě slyšel-ale on má takový nápady,který se na úzký cestě hodí-že prostě nejdu k noze,nejdu na bok,a šáhat mě na obojek-tak to už vůůůbec ne….

jako to knoze-bylo dost důrazně a slyšitelně+posuněk-uvědomuju si,že může hůř slyšet-takže to říkám tak aby mě slyšel+posunky-a jasně příště radši nebudu pouštět na volno,když nebudu v kondici,protože jsem byla vynervená z práce-a jak přítel chytře dodal-nechtěl k tobě jít,že jsi byla nervozní..

tak jsem mu hezky poděkovala,a řekla,že když už se mnou zázrakem jde a rozdává kynologický rady jak na běžícím pásu..tak si ho měl zavolat,a uvázat a já si mohlaošéfovat jen ty 2,oni taky když jde se mnou přítel,tak vždycky se napřed kouknou-co on na to??

což mi došlo až ted jak to píšu..

takže zpětně si sypu popel na hlavu-ano vše je chyba psovoda,

nebo-li moje-šly jsme 2-což teda nebývá,přítel už se mnou ven za barák nechodí,bud vyjedem někam autem,nebo jdu sama,takže šly jsme 2-a to Žeryk vždy přemýšlí-jestli to myslím vážně?a je tam Martin-tak má jít za ním??

takže ehmmm kdyby to četl začátečník-příště odčapnout dřív i Žeryka a je to…du se stydět do kouta….

DafiŽeryková
DafiŽeryková 17.03.2026, 10:24:38 xxx.xxx.136.20

Bledulky závidím..tady už 14 dní sucho,pršelo trochu včera,pátek+sobota vichr…

v pátek po ranní jsme byly s oběma psama v Ž.lese,chilku,ale na proběhnutí,a vyvenčení a na to aby je to bavilo,protože to nebylo za barákem,tak to stačilo,sobota  po 10hodinách v práci večer s Betty a mou dvojkou-Betty pořád dělá kroužky na 4metrovém vodítku a tryská sem tam….tak kousek mezi pole,pohrát si s míčkem a dom,v neděli ranní cvičících pár minut a po mezisměně se 3-pro změnu Max a mí psi-Žeryk mě vytočil do červena-JELY DĚTI NA KOLE A ŽERYK SE ROZHODL,ŽE K NOZE NEPŮJDE,A NA VODÍTKO,KDYŽ JSEM HO CHTĚLA DÁT-TAK TAKY NIC….v poslední době je to s ním výživný..na vodítko jsem ho připla,ale zuřila jsem jak das..do toho Dafi poblafávala-takový to její baf,baf,baf…jedinej Max seděl v klidu..jasně měla jsem vytáhnout pamlsky u Žeryka,nebo míček,ale byla jsem vycuclá z práce a nemyslelo mi to….chjo…

v pondělí delší ranní před mezisměnou mezi polama,a po práci jen rychle vyvenčit…

a dnes po 2 a půl měsících vycházka s basendžíkem-s Žerykem a Kitem dědinou podél ohrad a polí,a po dlouhé vycházce jsem odbyla Dafi krátkou vycházkou-ehmmm hodně krátkou vycházkou-se úplně stydím…:-O-úvozem mezi pole,párkrát aportek,čmuchací čtvereček,a dom…doma léky,nakrmit a spát…

já jsem teda nadopovaná z noci,protože bederka neunesla přehazování xx palet konzerv sem,tam…takže krušná noc…at žije chemie…☹️

fotky ze včera a dnes-odpo nás čeká očko…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek