»
Odpověď na příspěvek uživatele
Fatia z 14.09.2026, 08:56:30
No-jednoduchý-cvičím psy 40let
a hromadu let chodím ven ze 2-3-4 psama….
a když chodím ven ze smečkou tak potřebuji aby mě poslechli TED HNED OKAMŽITĚ!
Jako jasně-to u jednoho psa taky…ale u smečky mě to přijde prostě víc důležitý-protože tam dýl trvá,než je pak uvážu-když jede auto,kolo,jde kůn…
prostě potřebuju je zavolat a at hned bud dojdou-nebo zastaví,nebo fuj-prostě at je ta reakce na jméno okamžitá-no-a tím,že rodiče muže ty jména melou furt!!!!!a le po psech nic nechcou!!!!!
tak jejich reakce na jméno byla-0
protože z domu byly zvyklý-jo-Bettyno,Betty…a blbblabla-a nic se nechtělo…
a na vycházce to pak byl problém….
je to jak když máti furt chce ted po Jessy pac-ta ji jí nedá,protože to fakt neumí-a až jí to budu v rámci cviků učit já-časem-hodlám učit věci z tance-kde packy taky patří..
tak z domu bude vědět-pac a tap nic neznamená….
já prostě bud na psy volám jménem a něco v tu chvíli chci
nebo jméno nepoužívám
to ale neznamená,že bych na ně nemluvila!!
mluvím,hraju si s nimi,ted mi Jessy spí na klíně,
Žerykovi mazlím hlavičku,každej má za sebou extra vycházku po dědině
malá-15minut,Žeryk půl hodiny ze cvičením cviků s tance-ano packy na střídačku🙂v sedě,couvání,otočky,chůze,u levé pravé nohy,obíhání noh,slalom…polohy..poklony,cviky na protahování noh a krku…za pamlsky,hraní,a ted se mazlí…
ale při mazlení používám jiný slova než jména-mimino naše,-žeknu třeba mazlivě-ty miminko,poceeeeem pod za mnou,pod pudeme se cchovat…
nebo jen tak řeknu-pod se učesat,protože je sobota…
nebo komentuju,že musím umýt nádobí,pudu si číst a tak…
někdo říká psovi dědku-když je starej,já používala šéfíčku-nebo řeknu fešáku,-prostě oslovím ho nějak,že ví,že je to na něj…
a když třeba prohodím něco jako-tak pod pudem se pomazlit-a on nejde-nic si nekazím…
používáním jména-když pak nic nechci-tak si kazím reakci na jméno….
jasně každý to má jinak a neříkám že mám pravdu🙂
ale s tím jménem se mi to xxkrát potvrdilo…-doma s těmihle psy-protože máti často zavolá na psa jménem-on stejně neposlechne-a ona to nechá být..
příjklad-běží k vratům-Maxííí,Maxíííí-pocééém,tak pocem-no ty neumíš poslouchat??Mirko-von mě vůůbec neposlouchá???!!!….NAŠTVANĚ…
Maxííííí,Maxííí ticho,bud ticho!!Že dostaneš!!!a Max nic…
léta řešily to co by normální člověk řešil vodítkem,dveřmi,výchovou-protože oni PSI NIKDY NEVYCHOVÁVALA A TCHÁN SE MI NĚKOLIKRÁT CHLUBIL,ŽE ONI PO PSECH NIC NECHCOU,JEJICH PES MÁ ÚPLNOU VOLNOST!!!!!!!!
tak roky-přišla návštěva jejich psy bus štěkalyy několik hodin na dvoře,vyhození,protože by jinak štěkaly doma,a když lilo a fakt zima,tak je daly k nám…
když štěkaly doma-pustil je tchán ven- se slovy-děte řvát ven,nebudu vás poslouchat….
doted si pamatuju jak máti stála se sousedkou u brány,ta psa na vodítku,já odchytávala Dafi,která na jejího psa pochopitelně štěkala,já si toho,nevšímala-napřed jsem ji oschytla-věděla jsem,že v amoku,těsně za bránou je cizí pes-tak nemá sdmysl nic zatím říkat,potřebovala jsem ji chytit ze smečky a uvázat-a paní naštvaným hlasem na Dafinu-ty dostaneš,počkej,ty dostaneš!!a furt-že jako dostane na zadek….
protože štěká na cizího psa za plotem,když ona tam s ním stojí…
pochopitelně,každý to má jinak,píšu jak to mám já🙂
pro mě je prostě jméno vlastně neěco jako povel-a když bych mlela furt-sedni,sedni,sedni a nic nechtěla tak by mi to taky kazilo psa…