Aktuálně: 2 478 inzerátů • 293 254 diskuzních příspěvků • 21 495 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.09.2026, 11:46:04 xxx.xxx.136.20

ano,mluvím i na andulky,kočky,a i koně-když jsem u nich….

a ano-i když andulky nejsou ochočený,vyžadují moji/naši přítomnost….

takže na zvířata mluvím

a mluvím s nimi hodně

a nevadí mi,když s nimi mluví ostatní-švagrová si Jessynku chovala,mazlila…

jen rodiče ty jména moc nadužívaly a mě to prostě u těch psů kazilo kominikaci…nic víc nic mín…

někdo nechce striktně krmení od stolu..někdo nechce striktně zbytečný omílání jména jen tak….

jinak,at si s nimi dělajíco chtějí….🙂

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.09.2026, 11:24:26 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 14.09.2026, 10:59:40

Ano,to,že mí psy v BK vyrůstaly se mnou a mou rodinou taky nemělo vliv na cvičení,zkoušky závody,ale taky rodina u nich vystačila se 2 třemi povely a furt do nich něco nemlely…jak tady…

a jo,třeba u Dafi jsem zistila,že se mi s ní hůř odbourává štěkání na psy,když u ostatních může a u mě ne…

když s ní chodilo ven víc lidí…

ono na něco je asi lepší,když ten pes funguje jen s jedním člověkem…a ostatní jen hrají,mazlí,….

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.09.2026, 11:20:14 xxx.xxx.136.20

ale já nepsala,že na ně NEMLUVÍM!!!!

😉JÁ PSALA,ŽE TO,RODIČE POUŽÍVALY HOOODNĚ JMÉNA,ALE NIC PO NICH NECHTĚLY,MI JE KAZILO…A U JESSY JSEM TOMU CHTĚLA ZAMEZIT OD ZAČÁTKU,A V TOMTO MI TY PRACOVNÍ JMÉNA POMOHLY…..

asi je rozdíl cvičit a vychovávat psy někomu…i když je to společná domácnost-Betty s Maxem nejsou mí,i když se hlavně o Maxe starám skoro denně-vycházky,venčení,cvičení…jiný by možná bylo kdyby byly všichni 4 mí…

mě to ulehčilo život-a vlastně myslím,že to bylo srozumitelnější i pro psy…

a jasně,že jsem bydlela vždy s někým-s rodiči v BK,s bráchem,s přítelem,

a že všichni ze psama nějak fungovaly a psi je i poslouchaly,chodily s nimi ven…

táta chodil ven mými psy,i s Žerykem,

táta,rodiče mi psy krmily od stolu…

ztakže pak plačtivým hlasem říkal Dafince-ale já ti to nemůžu dát,toto nesmíš….

a nebo-běž s ní ven,at se můžu konečně v klidu nasnídat….-protože ho otravovala a mě ne…

psala jsem jen-at do ní zbytečně nehustí jméno…když po ní nic nechce…

jinak se s ní pochopitelně mazlí,vykládá jí,-jak ses vyspala,dobře,jak se máš?atd…

nikomu doma nezakazuju se s ní mazlit,chovat ji a mluvit na ni🙂

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.09.2026, 10:11:16 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 14.09.2026, 10:06:34

Jak říkám,možná to moc prožívám-jak by řekl muž🙂

ale ono mi to ty psy kazilo..tak jsem to chtěla utnout od začátku….

utla jsem jméno,tak do ní hučí packy,jsem si nepomohla….🙂)

jinak-mě na ty moje pracovní jména pa ti mí psi krásně slyšely a slyší-a respektovaly ě-když jsem zavolala Týno,Ryku,Afi,Taxíku-tak byla jiná rekce,než když jsem používala jejich jména…🙂

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.09.2026, 10:06:51 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 14.09.2026, 09:20:50

Noo,já to taky nechápu….

ale popravdě nemám sílu se jí na to ptát….

protože mi muž řekl,že když jsem doma,tak furt prudím,kde je štěně…a oni jsou beze mě v klidu..

já taky budu v klidu,až nenajdu kus střepu ve vjezdu,srp a nože na zemi u vany a sekery opřený o vrata šopy….☹️

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.09.2026, 10:04:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 14.09.2026, 08:56:30

No-jednoduchý-cvičím psy 40let

a hromadu let chodím ven ze 2-3-4 psama….

a když chodím ven ze smečkou tak potřebuji aby mě poslechli TED HNED OKAMŽITĚ!

Jako jasně-to u jednoho psa taky…ale u smečky mě to přijde prostě víc důležitý-protože tam dýl trvá,než je pak uvážu-když jede auto,kolo,jde kůn…

prostě potřebuju je zavolat a at hned bud dojdou-nebo zastaví,nebo fuj-prostě at je ta reakce na jméno okamžitá-no-a tím,že rodiče muže ty jména melou furt!!!!!a le po psech nic nechcou!!!!!

tak jejich reakce na jméno byla-0

protože z domu byly zvyklý-jo-Bettyno,Betty…a blbblabla-a nic se nechtělo…

a na vycházce to pak byl problém….

je to jak když máti furt chce ted po Jessy pac-ta ji jí nedá,protože to fakt neumí-a až jí to budu v rámci cviků učit já-časem-hodlám učit věci z tance-kde packy taky patří..

tak z domu bude vědět-pac a tap nic neznamená….

já prostě bud na psy volám jménem a něco v tu chvíli chci

nebo jméno nepoužívám

to ale neznamená,že bych na ně nemluvila!!

mluvím,hraju si s nimi,ted mi Jessy spí na klíně,

Žerykovi mazlím hlavičku,každej má za sebou extra vycházku po dědině

malá-15minut,Žeryk půl hodiny ze cvičením cviků s tance-ano packy na střídačku🙂v sedě,couvání,otočky,chůze,u levé pravé nohy,obíhání noh,slalom…polohy..poklony,cviky na protahování noh a krku…za pamlsky,hraní,a ted se mazlí…

ale při mazlení používám jiný slova než jména-mimino naše,-žeknu třeba mazlivě-ty miminko,poceeeeem pod za mnou,pod pudeme se cchovat…

nebo jen tak řeknu-pod se učesat,protože je sobota…

nebo komentuju,že musím umýt nádobí,pudu si číst a tak…

někdo říká psovi dědku-když je starej,já používala šéfíčku-nebo řeknu fešáku,-prostě oslovím ho nějak,že ví,že je to na něj…

a když třeba prohodím něco jako-tak pod pudem se pomazlit-a on nejde-nic si nekazím…

používáním jména-když pak nic nechci-tak si kazím reakci na jméno….

jasně každý to má jinak a neříkám že mám pravdu🙂

ale s tím jménem se mi to xxkrát potvrdilo…-doma s těmihle psy-protože máti často zavolá na psa jménem-on stejně neposlechne-a ona to nechá být..

příjklad-běží k vratům-Maxííí,Maxíííí-pocééém,tak pocem-no ty neumíš poslouchat??Mirko-von mě vůůbec neposlouchá???!!!….NAŠTVANĚ…

Maxííííí,Maxííí ticho,bud ticho!!Že dostaneš!!!a Max nic…

léta řešily to co by normální člověk řešil vodítkem,dveřmi,výchovou-protože oni PSI NIKDY NEVYCHOVÁVALA A TCHÁN SE MI NĚKOLIKRÁT CHLUBIL,ŽE ONI PO PSECH NIC NECHCOU,JEJICH PES MÁ ÚPLNOU VOLNOST!!!!!!!!

tak roky-přišla návštěva jejich psy bus štěkalyy několik hodin na dvoře,vyhození,protože by jinak štěkaly doma,a když lilo a fakt zima,tak je daly k nám…

když štěkaly doma-pustil je tchán ven- se slovy-děte řvát ven,nebudu vás poslouchat….

doted si pamatuju jak máti stála se sousedkou u brány,ta psa na vodítku,já odchytávala Dafi,která na jejího psa pochopitelně štěkala,já si toho,nevšímala-napřed jsem ji oschytla-věděla jsem,že v amoku,těsně za bránou je cizí pes-tak nemá sdmysl nic zatím říkat,potřebovala jsem ji chytit ze smečky a uvázat-a paní naštvaným hlasem na Dafinu-ty dostaneš,počkej,ty dostaneš!!a furt-že jako dostane na zadek….

protože štěká na cizího psa za plotem,když ona tam s ním stojí…

pochopitelně,každý to má jinak,píšu jak to mám já🙂

pro mě je prostě jméno vlastně neěco jako povel-a když bych mlela furt-sedni,sedni,sedni a nic nechtěla tak by mi to taky kazilo psa…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 13.09.2026, 22:46:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 13.09.2026, 22:19:10

A nic lepšího jsem dlouho nečetla!!!!

A ano připomíná mi to,že jsem říkala tátovi,že za ním přijedu s Jessy a chci po něm 2 věci-at ji nezašlápne

a at ji nekrmí u stolu

to je všechno,

ani ven s ní chodit nemusí-to po něm nechci fakt vůbec-at se klidně radši kdyžtak vyčurá doma,čert to vem…já stejně bez ni moc nikam chodit nebudu….

-no,ano máte pravdu,takhle-popíšu Vám delší debatu s máti-tchýní…

-říkám jí,že nechci aby Jessy oslovovala,když po ní nic nechce..(oni totiž v rodině strašně zbytečně furt mlely jména psů-aaa to je naše Bettynka,jak se máš Betynko?Máš se dobře Betynko?Betynka se má dobře…a tak to pokračovalo,,,,,)

no a u Jessy to stejný-aaa jak se máš Jessynko?Jessynka se má dobře,že má hodnou paničku!Jessynko,kde jsi byla na výletě?A byla Jessynka hodná??a Jessýýý kam deš?nechod tam!!!…a blablabla…

prostě mele a mele a mele…

a ona-no a co když budu chrtít aby mě dala pac?

já-ježíš,dyt to neumí,proč by jste to po ní chtěla?

a ona-ak jí budu chtít zavolat,aby mi dala pac..

já-proč by jste ji volala aby vám dala pac???když to neumí..

máti-to na ni nemůžu mluvit??

já-ježíš jasně,že na ni můžete mluvit!!já na ni taky mluvím!

ale nepoužívejte jméno,když ji nehcete něco-volat,prostě něco…

říkám jí,že kvůli tomu,měly jejich psi a nakonec i Žeryk a Dafi pracovní volací jména

Žeryk-je na vycházkách/výletech a při cvičení Ryk

Dafi-byla Afi-nebo Ufo-používala jsem jen já

Betty byla Týna

a Max byl Taxi

a že u koní v Kladrubech to taky používají,a znají ty jména jen očetřovatelé,aby na ně každej nemlel…

tak jo,máti to nějak u Jessy dodržuje…

ale vyleze Žeryk-aa Žeryček přišel,jak se máš Žeryčku,jak si se vyspal Žeryčku…uuuuááááá…

a  u Dafi-jestli budeš zlobit,dostaneš na zadek!!

pak o tom jak by jsme ji měly učit na noviny,

a proč ji furt hlídám,no bože a nadělám…a tak at se proběhne,když jsem řekla,že nehci at muž hází Žerykovi disk před Jessy protože za ním líce ona i a líce tryskem sem tam…-a dyt on ji to půjčí,a dyt jí nic neudělá..

zabila to hláškou-ona bere Žerykovi disk,kterej je jeho!!!

jim ty hračky podepíšu,a naučím ju číst asi🙂

Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 13.09.2026, 21:22:10 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 13.09.2026, 20:48:26

jasně-chápu-no mělo to být spíš něco ve smyslu-napřed se učí jednoduchý věci,pak složitý-nebo tak nějak…

ale to je jedno,ono u nás cokoliv se řekne tak je marný…

máti si stoupe už několik dní před Jessy a říká jí-pac a tap,a pac a tap-a bere ji za packy…asi ju učí podávat packy,nebo co…

nebo nevím co nacvičuje..já ji packy,tapky neučím…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 13.09.2026, 20:03:45 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 13.09.2026, 17:26:12

Néé,ale děkuji za radu🙂-to nemyslím ironicky!!

jo ještě si pořídím skafandr-to taky není ironie-protože potřebuji ruce a nos..

a zítra se jdu ostříhat….-a toto je pravda,odpo jak skončí kolegyně v práci..

a su hroznej zmetek-máti řešila,že Jessy honí kočku,teda řešila to s mužem-a já v duchu-dobře jí tak,neměla mě kdysi honit Dafinku!!!

-poznámka pro milovníky koček-xxkrát jsem řekla,že chci kvůli Betty rodičů-která fakt sotva chodí,a chodí furt,že chci ohrádku-at psi rodičů+kočka můžou chodit a Jessy má svůj prostor-nééé

vodítko-nééé

takže co s něma mám dělat??

přednáška,že pes se učí na vodítku a pak se až pouštíí na volno nezabrala…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 13.09.2026, 17:37:31 xxx.xxx.136.20

Tak dnešní vycházka byla ráno do Ž.lesa,kde se Jessy prolítla,pohrála si s kůrou,zkusila si párkrát přivolání,a pak se šla podívat jak důkladně Žeryk válí sudy v listí🥰-to byl závěr vycházky-Žeryk válel sudy důkladně a dlouho-takže spokojenost,

pak se jelo do Ž.parku,kde jsme byly čistě na focení ta máme taky fotky odjinud než z lesa-nikde nikdo,takže socializace nula,ale na konci přetahovačka,vytuhla hned v autě,pak se mnou spala doma,

pak chvilku na terase,já odpo uklidila,-mezitím byla na terase s rodinou,pak zase řádění,na dvoře se mnou,no a ted má umytý nožky,zabalená je u mě na klíně,Žeryk ostříhaný kudlibabky,ještě mu nejtěsnější kousek zbývá na fousech….,

přes noc už vydrží sama spát,ráno mi spala pod krkem,je zlatá🥰

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 12.09.2026, 21:09:25 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 12.09.2026, 20:44:52

děkuji-no což o to,Jessy si hoodně hraje s hračkami i se o ně tahá,ale jakmile si k ní dřepnu tak ji pustí a běží ke mě bez ní-protože dřepnutí si spojila s přivoláním a piškotkem…

tak se takhle ptám zavčas…

-jasně zkouším si k ní nedřepat-jakože se prostě se ohnu-jakože jak to napsat-snažím se být ve stoje a jen se z ohnout,což je ovšem u něčeho,co je velký jak džungarský křečík dost složitý🙂

aport,pust a tak nepoužívám-jen se potahám a pak jí to pustím a zkusím k sobě nenápadně jakoby volat-stylem-jeee ty máš hračku,-hračičku a tak nějak,nebo když si dojde pro hračku,tak ji tímhle stylem zkouším k sobě jakoby zavlolat,pak se s ní potahám a nechám jí to…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 12.09.2026, 20:10:48 xxx.xxx.136.20

Jessy byla v minulým životě asi stěhovák…

o kus přesunula Žerykovu domácí boudu-molitanovou,s pelíškem uvnitř,přes schodky v podstatě skáče,když má jít po jídle/pití čůrat tak bud mi číhá na nohy,nebo číhá na něco v trávě….-ale nevenčí se,protože nemá čas…

byla jsem s ní 2 krát po večeři,pak jsem vlezla do vany a at si dělá co chce….

potvora malá bílá 🙂

je jak na nějaký perpetum mobile…

nutně potřebuju prášky na spaní-pár si jich dám,a at to tady převrátí vzhůru nohama třeba😀

jo na vycházce byla,ani se nenesla-přece jen v sobotu k večeru ty auta tak nejezdí,takže viděla 4kolku,psa velkýho,počuchala si,prošla se…

-a ne,není to unavený,není,je to veselý,štastný živý tutununu🙂

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 12.09.2026, 15:44:49 xxx.xxx.136.20

Tak se ze štěnátek přesunu sem🙂

Dotaz jsem dala se zajímavosti,protože mě zajímalo-uuuááá-bože to je věta toto brrr

takže -chtěla jsem vědět jak kdo učíte přinášet štěnátka-hračku

-protože vím,že i Alan nosí…🙂

-aportuje Kiliánek,a Růžice od Plaky,a další pejsci,

a tak jste chtěla vědět kdo a jak-to učíte-jen tak pro inspiraci🙂

Plaka-vím,že co platilo na předchozí psy,nemusí platit na štěně…

ptalas ses proč nosím…

protože když jdu ze všema,mám strach,aby to na ni nebylo moc…,takže ji prostě chvíli nesu

nebo když jde jen za barák,mezi polama,kde to mám pidi kousek,ale za barákem jezdí auta a rychle-tak ji tam radši přenesu,protože když ze zaráčky vyjede auto,hrne si to kolem zahrad,tak na to nemám nervy,rychle chytat štěně a dávat psy,případně Žeryka na bok…

takže to ji nosím,čistě kvůli bezpečnosti…

jinak-hračky má-pletence s rukávů od triček s dlouhým rukávem a flísových mikin,pak plyšový pletence ze zverimexu,kolečka gumový,plyšáky,fusky vyplněný zauzlovaný…

venku se s ní přetahuju,,,

doma se hodně přetahujem a moc neházím,hraje si hodně i sama…

vím,že bych s ní měla chodit víc samotnou,což se snažím,ale jak už jsem psala v podstatě mám 3 psy,kdykoliv vezmu vodítka je u mě Max a rve se ven taky….

učím přivolání,socializuji kousek po dědině,ale pojedem do města…

chodíme les,pole,pouštím na volno i stopovačce…at si zvyká na oboje,+u focení učím čekej…

sedni/lehni atd neučím..

ale vím,že třeba sportovkáři od pidi štěnat učí chůzi u nohy a polohy…,

úplně nevím,kolk toho s ní můžu ujít…

blbý je,že v nepřítomnosti se s ní zabývají máti a muž..

a muž se třeba vůůbdec nevzrušuje s pochvalama…

řekne,že Jessy zlobí,že není za co chváliit…

třeba příklad,jsme doma a jen slyším-Jessy,Jessynooooo!!!-a za chvíli ke mě běží štěně-a já-no tak co zas je ??

na muže-a on-zlobí šlaŽerykovi do boudy….

já-hmmm-a proč ji nepochválíš??-a on-není za co…

uuuufff-muž je hodnej,ale výchova štěněte jde hoodně mimo něj,

máti taky-jsem přijela před chvili z práce a máti-Jessyna je hrozně divoká,líce tady jako splašená-tak říkám,že to je dobře,že je aspon vidět,že je to živý štěně,,,

ted je po jídle,spí pod stolem,jak se prospí,vezmu ji chvilku ven…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 12.09.2026, 15:25:25 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 12.09.2026, 10:32:56

Ronja-parádička,takže štěnátečko už je??

Tak se zase ozvěte co a jak….

budu se těšit!!!!

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 11.09.2026, 20:56:17 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 11.09.2026, 20:29:16

No jo,když já su na ten klikr tááák tupá…

jediný co jsem kdy přes klkr naučila bylo chodit Dafi do krabičky…

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 11.09.2026, 19:38:29 xxx.xxx.136.20

Mám takový dotaz-jasně za 11let jsem to zapoměla…😉

jak by jste učily štěně nosit hračky?

Pokud by jste je to teda učily…

Já to vždy učila tak,že jsem kousíček od sebe hodila hračku,zavolala a štěně mi ji doneslo…

ale Jessy ji má tendence odnášet pryč,a když si dřepnu tak ji vyplivne a běží ke mě bez ní….

vím že vyloženě aport se učí odzadu,

vím,že se to dá učit přes klikr…

ale tak by mě zajímalo,jak to učíte,učily by jste vy ostatní?ráda si přečtu názory ostatních,jejíž pejsci aportují….🙂

⋮
DafiŽeryková
DafiŽeryková 11.09.2026, 17:18:21 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 11.09.2026, 05:36:35

Noooo,Žeryk se s ní snese venku,na dvoře,ale doma neeee,to spí vedle,když ji vidí vrčí na ni…Žerykovi byly 4 když k nám přišel,a po měsíci jsem si pořídila Dafi-a Žeryk byl od první minuty štastnej a miloval ji…

jenže ted ho s…,Max si s ní nehraje,ale aspon na ni nevrčí,Betty je dementní-to ani nevím,jak moc ji vnímá..

a je mezi nimi obří věkovýrozdíl,takže je to jak děti ze sedmi/devíti-desetiletým rozdílem,-prostě mám vlastně psího jedináčka…

ve smečce psů…

nic moc jako….

Max si ze psama nikdy nehrál..,

Žeryk je z ní na prášky,tam je oddělujem

Betty je půlkou hlavy jinde….nebo spíš celou,tu už zajímá jen jídlo…

nevím,jestli není pro štěně lepší,když je samo,než toto…-myslím zhlediska štěněte-jakože si s ní nikdo nehraje…????

já ji miluju já toho nelituju!!!!

věnuju se jí i ostatním psům…

Impakte-no,jo,ale mezi vašimi pejsky byl 4 letý rozdíl,to není zas tak moc…a jak jste se vlastně dostala od 2 psů k těm smečkám??

jestli se teda můžu zeptat?