taky se kvůli psům a sobě těším na podzim-miluju podzim….
Příspěvky uživatele
DafiŽeryková
Tady fučí,nebe bez mráčku na zastřešené terase je 39 stupnů….
včera večer jsem ze psama ani nebyla,seděli jsme vedle u máti ta tam má chladno…
Dnes kontrola na veterině-Dafi ultrazvuk-zvětšilo se jí to na 5,5,trošičku tekutiny,metastázy,bolesti NEMÁ,doktorovi přijde celkem stabilizovaná,žádný velký zhoršení…takže se tvářil spokojeně,pochopitelně,kdyby něco máme dojet,
jinak dál vše stejný,tak jsme vyfásly granule,recept na léky na štítku,léky na játra máme,dáváme,popsaly jsme mu dovolenou v rychlosti,že toho hodně nachodila-že chtěla sama chodit,že jsme sebou měly jinak kočárek,….nehubne…no spíš je macek trošku…ehmmm….
tak říkal že s touhle diagnozou měl psa i 2 roky…tak uvidíme..
důležitý pro nás je že je jí dobře,má chut k jídlu,nemá bolesti,má dobrou náladu,myslím,že se má dobře….
pak jsme jely na výletíček-za Milotice na rybník
nikde nikdo,jen v dálce labutě,tak já v pidi ustřižených elastákách,vršku od plavek a sandálkách do vody,-ehmmm i hodinky jsem umyla,než mi to došlo😀😀
Dafi šla 2 krát za pamlsek,něco uplavala,Žeryk aspon sedmkrát!!!já uplavala 2 krát pár metrů🙂
vylezla jsem,přehodila oděv,kousek jsme se prošli,aby pejsci trošku oschli,Žeryk se vyválel v listí a hlíně…😀😀😀,tak aspon zas opláchnout nožky a okartáčovat…,
pak jsme už jely domů
přes Ždánský park jsme to vzaly,muž šel nakoupit,a já byla ze psama v parku-ve stínu,voda sebou,pak jsme si u stánku koupily kafe a zmrzku,Dafi si trošku dala+kornoutek trošku a jelo se domů
pán si pouštěly písničku Hladiny od Vojty Dyka…nebo Hladiny?🙂
a ted už to leží domy,vodítka,postroje vypraný,Žeryk měl játrovou buchtu a myslím,že dnešek jsme si užily…
ještě zítra poslední den dovči…
jinak-včera jsem hoodně uklízela-třeba jsem vysávala i vršek boudy Žerykovi,když v ní ležel😀
vydrhnout troubu,všude vysát,vytřít…
a můj uklízecí úbor-gatky a tílko…🙂
nahá se moc pohybovat nemůžu po dvoře,sice všude zdi-ale oba švagři mají klíče…takže se najednou otevřou vrata…a oni tam……..
Bože já se mohla uřchtat-muž přišel z výletu-35 km do Napajedel na Ubytko,Bunč,Žlutava,Koryčany,šel to včera ze švagrem,a došel odpo,já jedla bulgur a on si dřepl ke kraji pohovky a lákal k sobě Dafinu-a ta stála u mě na sedačce-a jak na tenise-na bulgur na stole,na muže,na bulgur,na muže,pak jí i cukly nohy😀😀-že teda k němu půjde,a zase pohled na bulgur…pak teda šla-ale ten boj-jídlo jasně chvilku vyhrávalo nad pánečkem,co nebyl den a půl doma🤣🤣
Jsně,to vím,že to bylo myšlený dobře…taky vím,že je to má chyba,že tomu nerozumím…
a to je pravda!!!:🙂
Jinak,ranní debata u busu….
někdy fakt nevím co říkat a tak mlčím a leží mi to-zbytečně v hlavě….
po ranní vycházce,krmení,lékách zavřu zvěř shválně doma na kliku-at se nechodí opalovat a zmiznu v sedm do práce,ofotit na mzdovku oddací list,pak vedle do LIDLU,kde vymrznu u chladáku,tak si natáhnu noy na lavce na slunku a dojde starší paní ze začátku dědiny a začne-jaktože mi není vedro?
Tak říkám,že si nahřívám nohy z obchodu..
a pak-Kdy to mimčo čekáte?
já-jaký mimčo?
-ona no to co čekáte,tak kdy?
říkám-žádný nečekám,bude mi 50,takže….
a ona-no,ale jste prodavačka z toho obchodu?
-já-jo
ona-no,tak jsem si říkala,jste mladí,budete zakládat rodinu…
-já-je mi skoro 50,rodinu se nechystám zakládat..
a skončilo to v obvyklým monologu-no tolik bych vám nehádala,tak máte ty pejsky,že to je taky pěkná zábava,že,no teda i starost,že,tak někteří to tak mají,oni se ti děti taky někdy nepovedou,že…
-ještě,,že už jel bus…,
jelikož jsem se jí chystala už polopatě říct-chtěly jsme děti a nešlo to a ne nemáme psy místo dětí,ale zase bych ji asi uvedla do rozpaků…tak nevím,jestli je lepší být ticho,nebo odpovídat…
Tak já nevím,jak to napsat,za mě je to prostě….
k ničemu,ze psama jsem se vždy domluvila,to my všichni tady,a šlo to i bez této podivné věci…..
já nevím
jedna kamarádka mi jako dárek dala 2 poukazy do zvěrokruhu-za 500,v pátek jsme za to vzaly pamlsky,lojový koule,granule Žerykovi a 2 kachní větší kapsičky,pak za to vezmem zase granule jak budem v Blansku,nebo krmení andulkám,ptáčkům,to je fuk,rozhodně to využijem víc než tohle…
Unás včera vedro i na terse,dnes jsem psy před šestou vzala jen mezi pole,Dafi dala párkrát donést srdíčko nový plyšový-srdíčko nesla 3 krát 2 metry,v klidu,v pohodě,krokem🙂
Žeryk si pohrál s míčkem a jely jsme dom,
zpět už Dafi šla,a naštvali mě,protože štěkaly na psa….potvory 2 starý nevychovaný…
dostaly lžičkou půku jogurtu,a Žeryk měl od jogurtu i hlavu,kapal mu z fousů Dafiny na hlavičku😀
No,tak co se bude koho doprošovat,ne?🤣
Normálně ted může dělat v klidu oboje-zlobit manžela a lézt na gauč-život je prostě fajn,když si stlet-boxer😇
Jako takhle-nikdy jsem tohle nepochopila,a jako dárek už jsem to nepochopila tuplem😀
a to s veškerou úctou k dárkům…
ale co s dárkem,se kterým nevím co s tím….
No-naši psy mají schodky,venku mají rampy,Gero měl rampu do postele-prkno-koberec-přes to latky,my máme vysoký postele i sedačku,jenže to používá jen Dafi,Žeryk má schodko fobii…ale on má nejradši svou molitanovou boudu a do postele chodí chvilku ráno…
obecně si myslím,že rampy jsou lepší než schodky….
to je dobrý😀
Jasný,rozumím tomu…
no popravdě zapeklitý problém-bez ironie…
Jo,to je taky dobrá varianta-a na tu chvilku-obrazně řečeno-tam psy nepustit…
No to máte pravdu🙂
no něco u toho bylo….
No,třeba u tatínka mám tak malou postel,že Dafi tam se mnou nespí-je to fakt prtavý,a spí na madračce s křesla starýho-je kus nad zemí,má tam plyšáka pod hlavu,jinak,
psi u nás všude můžou,ale oni fakt víceméně nelínají….
ale třeba teta mají křížence čivavy-nebo prostě něco jako čivavu-a ten brutálně líná,ale děsně!!malý chlupy všude a moc,moc,moc
takže těm návštěvám rozumím,my když jely vrátit tetu domů z pobytu u nás,tak,jsem měla šaty-a taky se mi na ty zachlupacený místa moc nechtělo sedat…a prostě mi nedošlo,že tam mám jet v psích věcech a ne na slušno..
a to jsem pejskař,psy miluju…ale holt jsem po letech na sobě neměla psí oblečení,kde chlupy nevadí,ale šaty na slušno….
jo-ještě pro Vás mě napadlo-co potah,který se sundá,když dojde návštěva,pod potah něco třeba trochu-jakoby plastovýho-nevím jestli něco takovýho teda je..jako aby se nepropichaly chlupy potahem…ale to kdyby šlo,tak se neptáte,,že tak nic..pardon…
No,takhle-hlavně vůbec,ALE VŮBEC TO NECHÁPU JÁ😀😀
jinak..
mí psi se pochopitelně domluví-základy-chci jít ven/Dafi-ne rozhodně nechci jít ven!
chci si hrát-Žeryk
Dafi-když sis to hodila-tak si to dones…-když nemá náladu..
když potřebují jíst-knučení,-v půl sedmé-štěkání
když potřebují venčit-knučení,štěkání,škrábání u dveří…
když vidí kovové kartáče-hřebínky-fofr pryč…
když vidí štětinový kartáče-tak se teda učešem-namasírujem🙂
no prostě kategorie dárek-nevím co s tím mám dělat-ale pořád se mě ptají,jestli to používám….
Co je možné dostat jako svatební dar🙂
znáte tuhle hru s čudlíky?Pes si podle mačkání říká co chce…,
tohle jsem fakt dostala….mám psí důchodce..tak úplně nevím🙂
Já ráno venčila tak,že jsem doprovodila k busu muže se švagrem,kteří šly na výlet,došla jsem k rybníčku,ke koníkům,udělala s pejskama pár rehabilitačních cviků-kroky,otočky,packy,couvačky a šly jsme zpět-Dafi kus v kočárku,ale cvičila radostně a akčně🙂
pak jsem jela do města v sedm-nakoupila jsem,protože včera u smažení řízku na výlet jsem zjistila-že olej-dochází-mlíko-kapka a wc papír taky nic…🙂
na to,že jsme byly o víkendu nakupovat to jde😀
koupila jsem Dafi hračku-růžový srdíčko,tak je má pod hlavičkou-jako polštářek…
a jinak jsem poseděla u kamarádky v knize,dostala jsem přání a knížku o Moravském krasu,doma máme ležing…
a prosím-mám dotaz-dostala jsem vlastně 2 psí svatební dary-a jeden je tenhle-tahle hra s čudlíky,kdy ten pes si mačkáním na čudlíky říká co chce-znáte někdo?
Pátek ráno odjezd na Bouzov,předtím teda Javořičko-mrknout na pietní místo a k jeskyním,pak na prohlídku Bouzova,občerstvení,na Trojského koně a domů,
po cestě znovu galerie,mrknout na obrázky-vyšívaný Blanenský zámek a Rájecký neměly chybu! A domů…
ve čvtrtek jsem ještě skočila za maminkou slečny,co nám půjčila koníka na focení,dát pamlsky pro koně a bombošku pro slečnu,pamlsky jsme zakoupily v úterý v jezdeckých potřebách v Rájci,stejně jako čelenku pod přilbu a nový tenký rolák..🙂
Sobota-Býčí skálla,a předtím na hřbitov,kde jsem vyfotila srnku z mládětem,pak už jen jet nakoupit a domů…
manžel uvařil ražničí a jely jsme odvézt domů tátu…po cestě zpět se stavit v retromuzeu-cukrárně a domů…
venčení večer 3 psy a kočárek po bouřce…