»
Odpověď na příspěvek uživatele
tetrivek z 22.09.2026, 11:04:19
Je mi to líto..mám hromady let andulky…
a i když nejsou ochočený,mám je ráda,oni nás,vyžadují mou přítomnost,lítají si volně,hrají s hračkami…
malé zvířátko,neznamená menší smutek,nebo ztrátu…
kamarádka,co měla xxx let osmáčky,ochočený,milovaný pro osmáčka Salynku smutní doted a je to 4 roky co už ji nemá…
»
bambule z 22.09.2026, 07:24:14
Jinak obdivuji za vlastnictví boxera,protože kamarádka si půjčovala fenku na výcvik,a to byl rarach-ta lítala po lese,za ní vlála stopovačka,a kreslená by byla jak barevná žíhaná šmoha🙂další kamarádka si půjčovala žlutou boxerku na výcvik,a ta snad vydržela sedět/ležet vždy pikovteřinu🙂-prostě takový střely,furt jen lítat-já jim soukromě v dobrým říkám tryskáč-jakože,jejich jediný pohyb byl trysk🙂-pochopitelně na výcvik byly šikovný ta žíhaná i úspěšná na výstavách,ale teda fakt obdiv k paničkám!!🙂
»
bambule z 22.09.2026, 07:24:14
Chápu..já šla dnes k rybníčku s oběma psama-u zastávky a kus dopředu Jessy řvala-protože popelnice,u zastávky lidi…pak přes vesnici-auta jsme zmákly,lidi nikde..u rybníčku a kousek k ohradám kde byly koníci až vzadu,tak mi došly na kraj jen a šly zpět-když jede auto učím čekej-a na bok,ale ke konci dědiny u rybníčku jsem byla 4krát omotaná ve vodítkách…protože její vodítko,připínám na Žerykovo,aby mi omylem nevyklouzlo-má je hladký…ted hodila hubu ze sedačky,že se divím,že je vcelku,a leží mi na klíně…ze třema psama po dědině nepůjdu hoodně dlouho a sama fotit taky dlouho nebudu😀
Přířítím se takhle z mezisměny,a běžím vyfotit ze psama západ slunce…
no,tak nic,západ slunka budem fotit až štěnisko na stopovačce nebude lítat jak splašený…
a pochopitelně byla vycházka ráno,byla puštěná i na dvoře i na zahradě..
ale je to klokan kříženej s krokodýlem….🙂
No já jinak včera v sedm stihla vycházku v lese s pejsky-kde se pejsani vyběhaly,,pak Miu a pak večer k lípě,kde jsem vypadala jak negramotný blb🙂
Jela tam paní na koni,a já nacpala Žeryka na bok a Jessynu do náruče,držela jí držtičku a mlela koniny,že tam jde koník a ten dělí ihahahá🤭fakt jak blb…
paní mi poděkovala za uhnutí,a říkala,že mám ze psy jezdit do Brna do ZOO,že ona tam jezdí každý 2 roky…
nooo,fakt jsem nevypadala jako člověk,co bral psy ke koním…-stydím se ještě ted🙂
dnes po ranní ke křížku a zpět,a tam jsme potkaly asi 20 dětí+paní ze stafordem,Jessy se mohla uštěkat,když se bojí štěká….
»
Xerxova z 20.09.2026, 16:48:57
Ježííš,to mi nedělejte já jako první přečetla Yoda byl…uf,uuuffff
»
Varaxi z 18.09.2026, 20:23:05
Jojo,v Jedovnicích-braly jsme to tam cestou z Blanska a v Rudici jsme byly cestou tam,abych přepsala vzpomínky…na výlet po kterým jsem zjistila,že je Dafi marod..
jinak Jessy celý odpo lítala po dvoře v kruzích jak magor,v držce gumovou kopačku pískací a pískala a 3 psy ji sledovaly..jo naháněla Bettynu…,Max ji sledoval z terasy,my z lehátek,kino hadr…
»
Sardullah z 18.09.2026, 12:29:00
Nevím,možná trošku🙂hlavně je drzá jak opice🙂
a v Blansku,kromě věcí,u kterých jsme si myslely že se bude bát-vlak třeba,tak to nevadilo,ale vadilo jí vidět se ve výtahu v zrcadle a ve skle dveří-to na sebe štěkala,takže do výtahu jsem lezla zádama a i do dveří🙂
taky velký květináč na schodech u domu byl vyštěkán,ale pak už dobrý🙂
Necelý 4 dny v Blansku…
a pidí výletíček v Rudici
-několikrát denně vycházky po cyklostezce,v parčíku a ke kostelu
-spaní v posteli,jízda výtahem,hraní s tatínkem,česání..
a seznámení s kamarádkami…
no a zmákla i když jsem byla na obědě s kamarádkami,a s kamarádkou na kafe,prospala to zatím doma s tatkem🙂
»
Sardullah z 15.09.2026, 00:03:03
Ale tak kdyby chtěla tak si třeba?mohla někde nějakýho půjčovat??
Víš jak-venčit někomu staršímu něco malýho,ono,zase kdyby jsi dcerce pořídila pejska pro ni a jí to nebavilo,se o něj časem starat a stává se i v kynologických rodinách…tak zase by jsi měla doma pejska co bys ho určitě měla ráda,to jo,ale bylo by to něco pro dcerku-její aktivity,a tak by to zase nebylo pro tebe…-jakože příklad-dcerka by dostala akční šeltii na agility,tanec…třeba..pak by ji to nebavilo,a ty nadšenec do velkých klidných psů,by jsi doma měla živý akční torpédo co chce cvičit…
»
Fiona.Praha z 14.09.2026, 20:02:16
Tak to se omlouvám za dlouhé příspěvky o Jessy,chápu,že čeho je moc,toho je příliš,holt chytrému napověz,hloupého trkni….
slibuji,že psaní odted omezím na minimum….
»
Fatia z 14.09.2026, 17:22:12
ALE NENÍ TO BLBÝ NÁPAD,JEN NEVÍM JAK TO ZREALIZOVAT…??JINAK TAM MAJÍ 3 OBŘÍ ŠUTRY..MAJÍ TAM KŮL/TYČ,CO JE NA NÍ PTAČÍ KRMÍTKO,MOŽNOSTI BY BYLY…
»
cernej caj z 14.09.2026, 15:12:59
Hele,já su hlavně natvrdlá,vždycky mě vše dojde potom..já kdysi i sledovala videa s LenkouWami Blachovou-jak češe za hračku a jal češe za pamlsek
a vím,že Sardullah za piškotky češe,a já to taky vždy odměnuju🙂
jen prostě-v tu chvíli mi to nedojde🙂
jakože,Jessy všude zubynohy,vrtí sebou…a já a jooo,pamlsky,míček..
-J o a ty si někam napiš,že až přijedeš s pejskama,nebo mi někdy k tobě-tak česátko sebou a vždy zkusíme trochu učesat🙂
jinak-ano několik vteřin prohrábnutí kartáčem vydrží,jenže jak se jí to kudrnatí,tak to potřebuje dýl a 2 česátkama-drátěný kartáček a hustý hřebínek…-a delší doba je na ni zatím moc…🙂
ehmm-delší doba jak 3vteřiny před vycházkou🙂
jo a vytočil mě Max-já v dešti chodím ze štěnětem na dvůr a Max hrrr na terasu a občurá nám roh skříně,kde máme věci a jde dom-kaluž jak Tálinskej rybník….chjo…kousek od dveří do bytu…
»
Sardullah z 14.09.2026, 14:30:49
děkuji hasič mi zlepšil den!!!!
»
Sardullah z 14.09.2026, 14:37:03
Však já vím🙂
já jen,že toto je takovej správnej dráček,no učesala jsem ji u přetahované nakonec docela slušně…🙂
a příště zase před spaním…🙂
»
Sardullah z 13.09.2026, 14:02:57
No vidíš,v tom hraní máš pravdu!!A v tom,že stejně musíš vycházky zvlášt,i když máš staršího psa,máš taky pravdu!!!
Akorát já su na to lempl,tak zvlášt beru Žeryka,Žeryka a Maxe a ted teda zvlášt ráno byly-malá chvilku a Žeryk cvičící vycházku,protože po dešti,a ted teda zase prší….,
Jo a heč-malá si dnes dala překážku-a byla strašně vtipná🙂-jinak pochopitelně-nenapadlo mě sklidit překážku…stejně jako mě nenapadlo,že si to druhý den bude štrádovat po kladině🙂-tu jsme hned rozložily..tak ještě sklidíme překážku🙂
já seděla na zahradě na kladině-ta je rozložená,a škvrně si běhalo,a u kladiny je pidi překážka-tak po kotník,možná nad kotník-jakože tyčka…
no a malá mrk na mě a místo aby ji obešla,podlezla,ta hop přes ni,kotrmelec a šla za mnou🙂
já se začala smát,šla ji pnuchnat,pak jsem tam s ní seděla v náruči a čučela do blba🙂
jinak-to,že si zde nemá s kým hrát-zatím…ale opimisticky to fakt neevidím..tak to mě vůči ní mrzí….
ale tak aspon má psí společnost na vycházky a zahradu…
»
šavlozubka z 14.09.2026, 14:17:40
Ze srstí nevím,mi psi nelínaji,nebo velmi pidiminimálně,ale Žeryk teda vůbec,já ted jdu akci-bože jak jsem dřív česala štěně????
chjo-nakonec jsem se sní přetahovala u česání o míček a příště to budu dělat těsně před jejím spaním…🙂
»
hmn z 14.09.2026, 13:17:17
Ano,děkuju,tak nějak jsem to celou dobu myslela….👏
»
Šlofík z 14.09.2026, 12:45:23
A co tak zmatenýho tady píšu?