Aktuálně: 1 856 inzerátů280 501 diskuzních příspěvků20 015 uživatelů

Příspěvky uživatele

DafiŽeryková

DafiŽeryková
DafiŽeryková 21.04.2026, 10:47:59 xxx.xxx.136.20

tak dneska jsem vzala ven celou 4-byl to nervák…😀

zde popis…-vylezu z vrat,takže delší,než jít ze zahrady hned,

na 5metrovým vodítku Betty s maxem,na krátkým-Dafi a Žeryk-ti 2 se táhnou,Betty s Mxem furt čmuchají,Žeryk u zatávky kadí,hodím hovínko,a mířím kolem baráku k úvozu u úvozu kadí Maxík,dolezu v pidi krůčcích k úvozu,vysukuju se totálně zamotaná a pouštím 2 psy..

vylezu svah mezi poplama směr dsolů k rybníčku,a jdu kousek dolů za stálýho přivolávání Dafi,která furt bud stojí,nebo se vleče,protože vycházky s celou smečkou nemusí….-leze jí na nervy,že se nejvíc věnuju Bettyně…

no nějak se mi je podaří sesumírovat na focení ve vichru a zamračeným nebi vyrobím pár fotek zrcadlovkou,a jdu zpět ke svahu,Betty s Mxem furt k něčemu čmuchají,Betty z ničeho nic vyrazí tryskem,pak omotává mě,dělá kruhy,pak zas vyrazí tryskem,pak čmuchá,mezitím furt někde čmuchá Max,Žeryk štěká,že nuda a chce házet,a Dafi valí ke svahu,že se jde zpět,tak tryská dom,přivolávám Dafču,Žerykovi mezitím párkrát hodím uzlík,pak dám Dafině párkrát oběhnout Žeryka a strom,at nemrzne,pak se mi povede jít kousek ke křížku a ptáčím to pak zpět,

Betty zase tryská,mezitím stídám směr ke křížku povely jako-Dafíííno,Dafííí ke mě!!!Ke mě!!tvl,to je zas vycházka,piškotééék,a Mezííí!!!a k noze,to sedají všichni 4-na střídačku odmenuju pidipiškotkama,cestou zpět,Dafi,zase tryská,dom,takže oapakuju několikrát ke měěěě-a piškotky-pidi drobky,Žeryk štěká,že che házet a že se nudí,protože Max s Betty čmuchají,tak hodím párkrát přívěsek s klíčem od vrat…donesou na střídačku oba,vyrobím pár fotek,slezu úvoz,psy už proběhlý,vyvenčení,kousek od domu,se ukázmí,a já už normálně Smaxem,a Betty na vodítku dlouhým nakrátko,s Žerykem nakrátko na dalším vodítku se plahočím kolem baráků k zastávce…

tam jsou lidi-3sousedka-že je to hrozný chodit s tolika psama,co kdyby zdrhli a proč ten 4 není na vodítku?tak pokecáme,já poodmenuju,že pejsci sedí,před autobusem zalezem do zastávky-poctivá velká zděná zastávka,místa je tam dost😀

a pak už jen dojít dom

Dafi dolítne tryskem k vratům,pustím psy,Betty zase tryská po dvoře…

narvu je do vany,psprchuju,dám psy rodičůů k nim dom,

vyfénuju Dafině nohy,vyčešu je,ostříhám nohy,rozdám léky,nakrmím,donesu psům od rodičů kuřátko,zabalím mý psy do dek,at se prohřejou…a jdu do vany…

a tady to chrní a Max s Betty furt chodí po dvoře,musím je jít zavřít,nebo se Betty uchodí,což je fuk že bude zavřená,bude xxxhodin chodit doma…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 20.04.2026, 13:06:12 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.04.2026, 12:47:33

jojo-2 psi se vždycky chovají jinak….

já třeba po tom vyvlíknutí z obojku,který nastalo poté co na ni jásavě zavolala kamarádka a tleskla-takový to-pod za mnou pupíku-a jásavej hlas-na to ovšem není Dafi od cizích lidí zvyklá..a bylo..

a to mě třeba nenapadlo,protože Dafi si vlastně moc cizích lidí nemazlí/nehladí…

kamarádky v Blansku,ji jen tak pohladí,a nemazlí se s ní,,,když se potkáme,nebo jdem na vycházku-takže ona není zvyklá na mazlení,vítání od cizích lidí…

což mí dřívější psi třeba byly…

a já si to mimochodem tenkrát s Dafi taky neuvědomila,že vlastně nemá nejen psí,ale ani lidský kamarády,širší rodina ji taky nemazlí-teda teta jo-ale ta má radši Žeryka,a tady nikdo…

no a třeba jak se mi stalo s Žerykem,že byl na volno,nechtěl jít ke mě,a a na sebe nechtěl nechat šáhnout a já byla protivná,utahaná,a od lípy dolů jely děti na kole,a Žeryk-k noze nepudu,a jestli mě sáhneš na obojek tak tě rafnu…

tak protože když je mi blbě a su vzteklá,nevrlá,což ten pes ví…

tak bud ho nemám pouštět-což bych stejně neudělala,normálně,když nejsem v kondici-fyzické a duševní-tak psy nepouštím…

ale šla jsem s přítelem,že…

takže   pust je at se proběhnou….proč je máš uázaný??dyt nikdo nejde…

no a pak mi kamarádka říkala-mělas pamlsky a míček??

no měla..

a proč jsi nevytáhla pamlsek,neřekla-PIŠKOTEČEÉÉK,nebo nevytáhla míček??

no protože su blbá,když su utahaná,něco mě bolí,tak mi to nemyslí….

takže já si musím dávat bacha na mou náladu,a když ji mám blbou,utahanou,tak nejen nic nedělat ze pse/psy,ale ani nepouštět z vodítka a to i když jdu s přítelem…

protože on má famozní přístup,když jdem ze psama..

on-vidí někoho ze psem a hlásí-jde někdo ze psem-a stojí a čumí..případně,jede auto,atd…

a já,protože jsou psi většinou cik,cak-se nemůžou rozhodnout s kým jít..

tak-ježíši tak chyt Žeryka,ne,když stojí u tebe….a chytám Dafi..

prostě když jdem 2 musím se přestat spolíhat na toho druhýho…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 20.04.2026, 12:35:24 xxx.xxx.136.20

já 3 dny ranní kdy mě masakrálně bola krční páteř-ano cvičím,ano polštář stále stejný co normálně..,

takže nahřívat záda,a prášky…

ale kombinace-stres,těžký věci a rychle,rychle-a já když rychle tak jsem celá v křeči a zatatá….

ve čtvrtek jsem dala vycházku hned po práci mezi pole a zpět,v pátek zase mezi pole,+večer kousek za zahradu,

v sobotu večerní po grilování-mezi pole a trošku hraní na zahradě-tunel,kladina,obíhačky,

v neděli se mi huráááááá-konečně ulevilo,pustily mě dřív z práce,takže vycházka do lesa za hájenku-takové pidi kolečko,kdy jsem s pejskama natáčela video jak dělají na pařezu otočky,sedni vstan a packy,-u Žeryka to bylo fakt dlouuuuhýýý než se otočil!😀

fotila jsem začínající miminka konvalinek,

a pak 2 videa na zahradě-tunel a kladina,pak rodinné odpo,když nepočítám praní,žehlení..

no adnes se tak lehce flákám-

vycházka mezi polama,směer dolů z kopečka,trošku hraní,pak ke křížku a zpět,

do toho mám vařit a nic se mi nechce,-tak postupně po něčem,pomalu…

venkukosa,vichr..

na těch fotkách Žeryk spokojeně válí sudy…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 20.04.2026, 11:37:01 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.04.2026, 10:02:46

Jak bych to tak optimisticky ohodnotila..

prostě víkend nic moc,ale někdy se to prostě nepovede,tak se na to zkuste vybodnout…🙂

v tom vašem víkendu je tolik kdyby,,,,

ale vlastně,nic vážnýho se nestalo,a vyvlíct se pes z obojku může…

to se asi prostě stalo každýmu z nás-může se vyvlíct z obojku,rupnout vodítko,karabina…

-mě kdysi Betty rodičů-když se rozběhla na stopovačce-tak jsem trhla-stopovačka se přetrhla..-a Betty zdrhla…..

-nebo Dafi jak má ten divnej rozměr krku-jak je na malýho knírače malá a má malej krk,tak to má tak,že širší objkx jsou jí ždibíček větší,-pak už jsou zas tenký štěněcí-tak se mi kdysi vyvlíkla z obojku--u kruháče a stála u silnice u obrubníku…

bože to byl takovej nerválk,že jsem šla koupit stahovák hned…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 16.04.2026, 21:00:36 xxx.xxx.136.20

Sobota+neděle-Ždánský les před odpolední-v neděli jsme šly jinou trasu,a Dafi MEGA KRÁSNĚ BĚHALA A BYLA MOOOCCCCC STASTNÁ!!!!-FOTO SCHVÁLNĚ Z DÁLKY,AT JE VIDĚT,JAK JE VPŘEDU A OHLÍŽÍ SE KDE JSME….

v pondělí krátká hrací cvičící,

úterý krátká cvičící,a odpo kousek po dědině,středa ráno k rybníčku,pomazlit s koníkem na pastvě,a večer kousek od domu,mezi pole,

no a dnes po ranní kousek mezi pole trošku hranní v sedě s míčkem,a pak to Dafča schytala,že se v čemsi válela a kradla mi pamlsky s kapsy bundy na které jsem seděla…

a podvečerní-i s Maxem-kousek mezi pole,pár metrů,pak tunel,učení Maxe a pak na pejsky útočila kočka,jo Maxíkovi jsem sypala do tunelu pamlsky,tak šel a pásl se tam a pak je tam hledal,no nasmála jsem se….😀

akorát teda venčila jsem v pyžamu a děsně mě bolí krční páteř,není nad 40kilový pytle v akci…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 15.04.2026, 10:54:34 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.04.2026, 10:32:27

ehmm-srovnáváš medvěda s morčetem-velikostně😀😀😀

jinak-u velkýho psa si můžeš chovat aspon hlavičku na klíně,ne?

pamatuji si když jsem měla dvojici-Gero-knírač malý-10kilo-36cm v kohoutku-ale čtvercový formát

a Dux-9 kilo-kříženec kníračojezevčíka-váha stejná-ale byl dlouhý,takže se prostě blbě choval…

a já na jedněch stopařských závodech říkám kámošovi ze cvičáku-co měl rtw,-to jsem Duxe měla chvilku na klíně…

no-já je mám stejně ráda,ale Dux,tím,že je dlouhej,tak se prostě blbě chová-skládá na klíně-a on-jojo,taky mám doma jezevčíka….

prostě Duxík přečuhoval,a nebylo to u něj pohodlný,tak jsem chovala hlavičku,když u mě seděl..

tak ono to není jen o výšce,ale i o délce…baset,i když není na výšku ,tak se taky na klín moc nevleze…🙂

DafiŽeryková
DafiŽeryková 14.04.2026, 18:22:56 xxx.xxx.136.20

Jen,jestli se můžu zeptat,Vy ji máte od půl roku??

Jinak-celý život se psy stejný režim,a když jsem se přestěhovala sem,tak Gerovi bylo tenkrát 8 let,a štěkal,rodiče přítele si ho braly k sobě,na vycházky s ním chodily+pouštěly na dvůr,no a po jeho smrti-necelých 14let-rakovina lymfatických uzlin,

kdy jsem věděla,že dostanu Žeryka od táty,který si ho nemohl nechat-stěhování…

Žerykovi byly 4 roky,tak jsem se rozhodla,že si koupím Dafinu.

prostě štěně moje-Žeryka jsem popravdě nechtěla,bylo to-na tady máš psa,a když jsem ho dostala,tak jsem ten den obrečela,když táta odjížděl,protože jsem prostě nechtěla 4letýho nevychovanýho zlýho psa,co kvůli každé kravině vyjíždí a rafe a nenechá na sebe šáhnout…

no Žeryk byl u nás měsíc sám-psi rodičů viděl vždy jen na vycházkách a na dvoře,

a byl smtnej,že si nemá s kým hrát…

a já měla domluvenou Dafinu,což mi rodiče přítele zakázaly,že bude pes chudák sám doma…

no,takže jsem si přes jejich zákaz koupila Dafinu

2měsíční štěně-a řekla tátovi,že přijede na štěněcí dovču…

no,týden jsem měla dovču,týden byl u nás táta a po týdnu,když jsem doma došla z odpolední tak táta 2 ruce obvázaný-jednu zlomenou,druhou naraženou/vykloubenou??-no obě bílý-jedna obvaz,druhá sádra…-Žeryk se těšil na vycházku,a táta se zamotal do vodítka…takže doma marod táta..

no pak jsem měla dost protisměny,takže já šla na jednu do práce a přišel za chvíli přítel z práce,já dělala o víkendu a v týdnu byla doma,

no,a psi úplně v pohodě,žádný štěkání,nic při stejným režimu,při kterým Gero prostě štěkal….

-takže stejný režim-stejný plemeno-jeden to prořval,další v pohodě,dělala jsem vše stejně…

ale ještě jsem chtěla připsat k tomu odcházení/přicházení,tohle jsem nikdy extra nenacvičovala,ale dělám to BOHUŽEL☹️DENNĚ!!když jdu z domu…

xxkrát se vrátím,prolezu v letu barák a odcházím..

pravidelně si do práce zapomínám mobil-domů volám od kolegů…

brýle,hrnek s čajem,tašku s oblečením,rukavice…

prostě pořád něco,a mezitím se občas vrací přítel,a psi leží a čučí na nás…

všechno převracím,psů si nevšímám,a vyšiluju,kde mám mobil,klíče,jééé hrnek…

kolegové se ptají co jsem zase zapomněla…

takže já mám přicházení odcházení xxkrát za den úplně přirozeně,ne jako nácvik,ale proto,že sebou tahám moc věcí,a furt něco zapomínám…

a mým psům už je fuk,že jdu zase xxkrát zpět…

jo a používám věty-čekej-jdui do práce,knihovny,do města,přijdu odpo v noci…,

jinak-psi nám pouštěli,pouští ven rodiče,když jsme pryč,

a když byly psi mladší-tak přes ltnojarní měsíce byly puštění na dvoře,hrály si,já došla dom,oni mě uvítly,a šly si hrát dál…

přitom já mám extrémní až nezdravou závislost na Dafině-bych mohla založit téma-závislost na svým psovi…

a je mi blbý bez ní někam na dlouho chodit….

a denně vydržím ji mít xxhodin na klíně,v noci natulenou na sobě,u čtení v křesle na klíně,zakrytou,u tv na klíně….

a ona jen spokojeně spí,jakože, já vyloženě když jsem doma vyžaduju její přítomnost doslova na mě-dojdu k posteli,vezmu knížku,Dafču a jdu si s ní lehnout….

takže tímhle bych tímto chováním svým řekla,že zhorším její závislost na mě,a dobrý….

a přitom je sama tulidlo,chodí si mi lehat k ramni,k hlavě,na nohy…

ale už po nich nechci vycházky,a vlastně,když nejsem dlouho pryč,tak ani aby je šly pouštět,kolikrát je vzbudím když jedu z odpolední…

vždycky jsem si brala psy před prázdninami,víkendem+jsem měla dovču…,

no je fakt,že Gera jsem si vzala v dlouhodobé neschopence s vycházkama,tam se ta závislost dost projevila…to nebylo moc možností kam odcházet…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 10.04.2026, 20:32:42 xxx.xxx.136.20

Dnes kolečko u zříceniny Holštejn-nebyl KONEČNĚ VICHR!!!!!

kterej zrušil příteli a jeho mámě v pondělí bederku…

takže Žeryk si užil parádně válení listí,proběhly se,a já si užila skály a šutry a kytičky a nikde nikdo,jen u Hladomorny,a tam jsme nešly,

my snad za chvíli budem venčit na opuštěným ostrově kvůli příteli😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 10.04.2026, 20:22:42 xxx.xxx.136.20

U nás-včera smska-kup Žerykovi plecko..

dnes po vycházce-před ní-nakrájej Dafince jablíčko,v autě-su kretén,jabko je doma..no,nic mám ještě piškoty…

po výletě-Holštejn…stavily jsme se pro griolvaný kuře k obědu,

přítel-a tohle bude pro Žeryka-to maso bez koření-na prsíčkách..

večer-bože Žeryk zas nechal granule a vyžral jen maso…-bude mít hlad…

jo a v pondělí měl Žeryk rybí polívčičku…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 09.04.2026, 11:30:35 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 08.04.2026, 12:44:40

tak ta fotka v tom okně je megaboží teda!!!!!!

DafiŽeryková
DafiŽeryková 08.04.2026, 12:02:31 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 08.04.2026, 11:12:50

děkuji moc!

já jsem právě choulostivec na vichr…

párkrát jsem si narazila i v práci čelenku/šátek-a to dělám v obchodě,ale ode dveří táhlo…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 08.04.2026, 10:48:29 xxx.xxx.136.20

Ehmmm,mám takový přiblblý dotaz….v poslední době tady všude dost fučí,ale i když fučí jen trochu,tak,že to nikomu nevadí-tak mě jo-v podstatě celoročně nosím čelenky,kapuce,čepice,no a poté jsem si teda zodpovědně pořídila přilbu,jsem zjistila-že se přilba neslučuje s mou panikou-nafoukanýho ucha a v leze se pod něj jen tenká čelenka,co stejně sjíždí do oka…,

je na tohle nějaká vychytávka???

podotýkám-na koníkovi jsem do půlhodiny a krokem,

ale jsem extrémní zmrzlina-navlíkám si čelenku i na 5 minut v noci před prací,než mi dojede odvoz…😀

Obrázek Obrázek Obrázek
DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.04.2026, 13:13:09 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 07.04.2026, 13:00:59

jasně,rozumím tomu….,v Blansku,máme přes koleje parčík,kde je to taky super-ironie-taky se tam slízají různí lidi,takže v noci chodím ke kostelu kousek,nebo v noci,za tmy prostě…

DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.04.2026, 13:11:20 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 07.04.2026, 12:11:04

No,já z toho nakonec stejně vyšla s tím,že si sousedka řekla-no se jí to kecá-na zahradě nemaká-no nemakám,protože bych to fakt nedala,taky bych si ji ale nepořídila…

děcka nemá,…

jak kdyby se na vsi prodávaly zahrady i se psem,něco jako 1+1

kup zahradu,bude v ní i pes-protože ves-zahrada-les…,

já třeba dnes po včerejšku šla ze psama fakt jen pidi kousek a pak s nimi rehabkově dělala cviky na protažení,schválně bez povelů za pamlsek na protažení-otočky,packy,slalom,couvání,poklony,pak se teda na zahradě u plotu proběhly s tou jezevčicí,ted tu chrní v posteli,

já jí i říkala,že jsem roky od ženských v práci,co byly s dědiny poslouchala-máme dům,děti/zahradu,nemáme čas lítat s čoklem jak ty,a pak probíraly jeden seriál za druhým….

a divily se,že nevím o čem je řeč..no já v té době jdu ze psama….

jasně taky nechodím denně hodiny,chodím sice denně,ale třeba před odpolední,když jdu pěšky do práce,kde se honím..tak jdu na 20minut,

vyběhám je hraním,obíháním+venčení chvilka v noci…

pes z katalogu-kolega má belgičáka

týden a něco-pes s papírama,půroční štěně,bojí se jíst z ruky,zatím k němu ani nujde,

pořídil si ho a druhý den mi říkal,počkej až já budu dávat videa jak ty-Okolo!!-JAKOŽE NARÁŽKA NA MOJE CVIČÍCÍ VIDEA,KDY PSY OBÍHAJÍ STROMY,KEŘE,KAPLIČKU..,

tak říkám-ale já cvičím psy 40 let,tohle co vidíš na videích trvá několik měsíců naučit,ti psi jsou staří,cvičení..

on,že chce aby uměl k noze,sedni,lehni…

tak jsem mu před týdnem v noci poslala videa Zutany co má azyl v Pohořelicích,jak cvičí s malinákem,s ovčákama,ale taky s odebranýma canecorso chodí ven,zvyká na vodítko a tak,tak jí volal,tak mu dávala rady,mimo jiné at zatím nepouští v lese,

kolega vůbec neví co si pořídil,nevzal si ani den volna,volný víkend nic,však pes je na dvoře…

no jsem zvědavá dál…..:-O

DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.04.2026, 12:56:36 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 07.04.2026, 11:34:55

to je mě líto,

tyhle situace je psychopeklo…..

můžete se jim aspon vyhnout?

DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.04.2026, 12:04:35 xxx.xxx.136.20

no,já se bavila dnes se sousedkou s jezevčicí,

tak jezevčice venku nikdy nebyla,na vodítku by se jí asi uškrtila,stejně vodítko nemá,a sousedka má 3 domácnosti,by se musela naklonovat,psů v bytě psů v bytě je jí líto,tam je pes chudák

ono ze psama ven nikdy nechodily,proběhne se na zahradě…

chjo,psi co na ně vždy všichni řvaly,výchova nula,

synové přitom chodily na vycházky do lesa i maminka sousedky…

snažila jsem se vysvětlit,že je to pro psa změna vycházky,že na zahradě pokud nejede kolem auto,někde někdo,tak sám stejně neběhá,

že nemusí ze psem chodit hodiny,že já jdu některý dny taky jen 20minut třeba…

ale vše marný-nemá čas,nemá čas,nemá čas..

pes má zahradu,a ze psama se nikdy ven nechodilo…

vše marný…..

DafiŽeryková
DafiŽeryková 07.04.2026, 10:33:47 xxx.xxx.136.20

no my včera taky vyšli,ale…měla jsem dlouhodobě slíbený výlet,na který jsem, se těšila,protože já mám volno,když je nemá přítel a opačně-to je ta práce o víkendech,kdy mám volno v týdnu….+mám víc dovolené,kdy ji mám zase jindy…

no,výlet by mi a stačil i kousek a ne daleko,taky mám psí důchodce,jenže..

výlet nebyl,šlo se dle mě-vzhledem k věku,počasí a terénu,velký vichr,a pole a v lese hromady spadlých větví…

šlapaly jsme i s máti k lípě,do kopce,pak serpentiny dolů v pokáceným suchým lese,strašný sucho,tam k potoku,je tam údolí,stepi,,na odpočívadlo,no a místo aby jsme to otočily zpět,a šly zpět sice v prudkým kopce,ale v lese a pak od hájenky dolů,tak jsme šly do prudkýho kopce,druhý les,pak k dubu,další lavička,kousek po poli,pak lesem s hromadou větví po zemi,pak po plní cestě směr zezadu k lípě,a d lípy po kamenitéé cestě zpět……

na máti už to bylo moc,na psy asi taky,i když běhaly,Žeryk spokojeně žuchitoval..ale kdyby aspon nebyl ten vichr a ke konci ten blbý terén..Dafi odpo u máti,přišla dom,klepala se,já normálně po takové větší vycházce psy doma zakrývám,abych jim prohřála svaly,no dnes se šla vyvenčit a 15 minut se klepala pod peřinou…ted se sluní na dvoře v pelíšku a svetru…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek