Jen,jestli se můžu zeptat,Vy ji máte od půl roku??
Jinak-celý život se psy stejný režim,a když jsem se přestěhovala sem,tak Gerovi bylo tenkrát 8 let,a štěkal,rodiče přítele si ho braly k sobě,na vycházky s ním chodily+pouštěly na dvůr,no a po jeho smrti-necelých 14let-rakovina lymfatických uzlin,
kdy jsem věděla,že dostanu Žeryka od táty,který si ho nemohl nechat-stěhování…
Žerykovi byly 4 roky,tak jsem se rozhodla,že si koupím Dafinu.
prostě štěně moje-Žeryka jsem popravdě nechtěla,bylo to-na tady máš psa,a když jsem ho dostala,tak jsem ten den obrečela,když táta odjížděl,protože jsem prostě nechtěla 4letýho nevychovanýho zlýho psa,co kvůli každé kravině vyjíždí a rafe a nenechá na sebe šáhnout…
no Žeryk byl u nás měsíc sám-psi rodičů viděl vždy jen na vycházkách a na dvoře,
a byl smtnej,že si nemá s kým hrát…
a já měla domluvenou Dafinu,což mi rodiče přítele zakázaly,že bude pes chudák sám doma…
no,takže jsem si přes jejich zákaz koupila Dafinu
2měsíční štěně-a řekla tátovi,že přijede na štěněcí dovču…
no,týden jsem měla dovču,týden byl u nás táta a po týdnu,když jsem doma došla z odpolední tak táta 2 ruce obvázaný-jednu zlomenou,druhou naraženou/vykloubenou??-no obě bílý-jedna obvaz,druhá sádra…-Žeryk se těšil na vycházku,a táta se zamotal do vodítka…takže doma marod táta..
no pak jsem měla dost protisměny,takže já šla na jednu do práce a přišel za chvíli přítel z práce,já dělala o víkendu a v týdnu byla doma,
no,a psi úplně v pohodě,žádný štěkání,nic při stejným režimu,při kterým Gero prostě štěkal….
-takže stejný režim-stejný plemeno-jeden to prořval,další v pohodě,dělala jsem vše stejně…
ale ještě jsem chtěla připsat k tomu odcházení/přicházení,tohle jsem nikdy extra nenacvičovala,ale dělám to BOHUŽEL☹️DENNĚ!!když jdu z domu…
xxkrát se vrátím,prolezu v letu barák a odcházím..
pravidelně si do práce zapomínám mobil-domů volám od kolegů…
brýle,hrnek s čajem,tašku s oblečením,rukavice…
prostě pořád něco,a mezitím se občas vrací přítel,a psi leží a čučí na nás…
všechno převracím,psů si nevšímám,a vyšiluju,kde mám mobil,klíče,jééé hrnek…
kolegové se ptají co jsem zase zapomněla…
takže já mám přicházení odcházení xxkrát za den úplně přirozeně,ne jako nácvik,ale proto,že sebou tahám moc věcí,a furt něco zapomínám…
a mým psům už je fuk,že jdu zase xxkrát zpět…
jo a používám věty-čekej-jdui do práce,knihovny,do města,přijdu odpo v noci…,
jinak-psi nám pouštěli,pouští ven rodiče,když jsme pryč,
a když byly psi mladší-tak přes ltnojarní měsíce byly puštění na dvoře,hrály si,já došla dom,oni mě uvítly,a šly si hrát dál…
přitom já mám extrémní až nezdravou závislost na Dafině-bych mohla založit téma-závislost na svým psovi…
a je mi blbý bez ní někam na dlouho chodit….
a denně vydržím ji mít xxhodin na klíně,v noci natulenou na sobě,u čtení v křesle na klíně,zakrytou,u tv na klíně….
a ona jen spokojeně spí,jakože, já vyloženě když jsem doma vyžaduju její přítomnost doslova na mě-dojdu k posteli,vezmu knížku,Dafču a jdu si s ní lehnout….
takže tímhle bych tímto chováním svým řekla,že zhorším její závislost na mě,a dobrý….
a přitom je sama tulidlo,chodí si mi lehat k ramni,k hlavě,na nohy…
ale už po nich nechci vycházky,a vlastně,když nejsem dlouho pryč,tak ani aby je šly pouštět,kolikrát je vzbudím když jedu z odpolední…
vždycky jsem si brala psy před prázdninami,víkendem+jsem měla dovču…,
no je fakt,že Gera jsem si vzala v dlouhodobé neschopence s vycházkama,tam se ta závislost dost projevila…to nebylo moc možností kam odcházet…