Aktuálně: 2 561 inzerátů265 884 diskuzních příspěvků19 229 uživatelů

Jak se vám venčí?

Zrzavci
Zrzavci 09.01.2026, 14:00:03 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.01.2026, 13:54:10

Ona si to Gina srovná, to se nebojím. I pro ni je to v podstatě přínos. Je to změna, nehnije si v rybníčku, má interakce, žije zase trošku jinej život. Máťa má kámoše s kterým se může rubat. A Vy se máte na co koukat.

Dejte Lapiňákovi nějaký ty hlavolamy, trocha domácího cvičení z gauče, nějakej aport z gauče… atd.

Lupus4
Lupus4 09.01.2026, 14:13:35 xxx:xxx.b763:629

Tak u nás konečně taky napadlo - cca 5 -7 cm, courali jsme kolem řeky přes 2 hod., na nezamrzlých kouscích kromě obvyklých kachen a hoholů i 3 volavky pop. a i jedna bílá, asi párek potápek malých, zoufale hladově poletujících 6 kormoránů, asi parťáci toho mladého mrtvého…ozývaly se sýkorky 😉

Sardullah
Sardullah 09.01.2026, 14:31:13 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.01.2026, 14:00:03

No Máťa si rád pohraje, ale myslím, že by mu víc vyhovovalo, kdyby to bylo na pár hodin denně a pak by si toho psího kámoše odvezli dom.

Gina není ten typ, co by někoho srovnával…spíš si je drží od těla.

Jo kdyby tohle bylo ještě za Sáry, tak ta by pány srovnala oba na jednu hromadu.

No hlavolamy mě taky napadly, ale kupodivu, i když je lapiňák blázen na veškerý jídlo, tak todle ho vůbec nebere…jako myslela jsem třeba i na čuchací kobereček, ale dcera říkala, že ho doma měli, ale Árčí to pojal po svém…proč by vyčmuchával nějaký pamlsky, když může kobereček vzít, pořádně s ním zaklepat a pak pamlsky posbírat…

Aportíky děláme, ale to musím teda odděleně od Máti…

Jako na druhou stranu musím říct, že Árčí si klidně vezme hračku a hraje si sám..je zlatej..

Ono to není žádná velká hrůza…ono to možná tak vypadá, když to popisuju, ale on je fakty hodnej…jen se prostě pořád …jak to navzat…hemží…a to moji dospělí velcí psi doma nikdy nedělali…i když mi třeba Máťa taky dost asistuje, tak se prostě nehemží…😎

šavlozubka
šavlozubka 09.01.2026, 14:47:22 xxx.xxx.167.186
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.01.2026, 14:31:13

Já mladému pánovi pořídila hlavolamy, čuchací kobereček podědil po staroušovi a prostě… On to bere tak, že co nejde silou, jde ještě větší silou. 😆 Největší úspěch má papírová krabice naplněná zmačkanejma papírama a do toho nasypaný granule nebo pamlsky. To si čuchá pamlsky a pak si ještě může beztrestně škubat ty papíry i tu krabici. 

Xerxova
Xerxova 09.01.2026, 14:50:06 xxx:xxx.266b:d2a9
Vahine (nepřihlášená:

A jak Vám je? Přeju Vám, ať je brzo zase dobře.🙋‍♀️ Vy fakt jinak vůbec nemarodíte, prostě větrem ošlehaná horalka 😉

dobře mi je - jak jinak 😉 Už plánuju na zítra nějakou tu pořádnou procházku

V úterý odpoledne mi bylo blbě - prospala jsem odpoledne i noc. A dokonce si vzala jeden paralen! Ve středu mi bylo líp - prospala jsem ještě taky něco během dne. Včera bylo skoro dobře a dneska jsem doma jen proto, že jsem si nechala napsat tři dny neschopenky (asi po 10 letech). Jinak bych to řešila dovolenou - ale v lednu se jí zbavovat mi přišlo předčasné… 

Xerxova
Xerxova 09.01.2026, 14:52:16 xxx:xxx.266b:d2a9
Lupus4:

Tak u nás konečně taky napadlo - cca 5 -7 cm, courali jsme kolem řeky přes 2 hod., na nezamrzlých kouscích kromě obvyklých kachen a hoholů i 3 volavky pop. a i jedna bílá, asi párek potápek malých, zoufale hladově poletujících 6 kormoránů, asi parťáci toho mladého mrtvého…ozývaly se sýkorky 😉

ano - sýkorky tento týden (mráz, sníh) začaly i u nás zpívat.

Zrzavci
Zrzavci 09.01.2026, 14:52:40 xxx.xxx.226.6

Sardullah a šavlozubka

ten čuchací kobereček musíte postupně, ostatně jako s každým hlavolamem a  cvičením. pes se musí naučit, že musí pracovat nosem a ne dělat krávoviny. Aji Taliprtka se to naučila, musíte mít nejdřív velmi nízký levl.

Můžete koupit takový plastový řetěz https://bilder.obi.cz/16707711-b8f8-4837-b9ca-437d8ebf8adf/prZZK/4007874276483_10.jpg

rozložit po zemi, do oček sem tam dát pamlsek, nebo ho dát do krabice plastový a nasypat do toho pár pamlsků, pes má hlavu uvnitř krabice, rachtá mu to kolem uší… 

šavlozubka
šavlozubka 09.01.2026, 14:53:15 xxx.xxx.167.186
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.01.2026, 14:31:13

Hemží je trefný slovo. Dneska byl teda mladý pán echt intenzivní. Asi že nasněžilo, tak celý dopoledne pískal, poskakoval a vůbec na sebe upozorňoval, že jako “heeej, paničko, chci akci”. Několikrát jsem ho musel odvelet, že jako teď fakt ne, že má taky odpočívat a ne furt tancovat jak na perkách, ale do opravdy si šel lehnout až teď odpoledne. A to normálně kolem jedenácté dopoledne chrní. 

Trickyvoo
Trickyvoo 09.01.2026, 15:42:05 xxx.xxx.62.63
efe:

Jelikož to tu ještě nepadlo, tak já považuji za nezbytné zmínit, že Framík je neskutečnej fešák 😍

To je. Přijde mi kouzelnej, jak nakukuje přes tu zídku 😍.

impact
impact 09.01.2026, 15:46:35 xxx:xxx.fe15:5bec
Lupus4:

U nás byly na polích ještě před pár dny desítky volavek bílých. Normálně tam tak dva týdny vegetily, než začaly ty mínus desítky. 

Sardullah
Sardullah 09.01.2026, 16:51:38 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 09.01.2026, 14:53:15

Ano … hemží a ještě mě napadá slovo “intenzivní

Na druhou stranu z mého pohledu.. teda alespoň Árčí… ideál k dětem… s jeho neutuchající energií a ochotou k akci a hravostí, určitě by dokázal s dětma blbnout dlouho, dlouho…

Co já bych jako děcko za takovýho psa dala… značka ideál…

šavlozubka
šavlozubka 09.01.2026, 18:31:01 xxx.xxx.167.186
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.01.2026, 16:51:38

Ano to potvrzuju. S nejmladším potomkem vydrží blbnout neskutečně dlouho. Větší kluci moc psí nejsou, ale s nejmladším jsou neuvěřitelní parťáci. 

Doron
Doron 09.01.2026, 23:27:44 xxx:xxx.ea07:54de
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.01.2026, 10:19:43

🤣Je to dobrá povážka, opravdu.

Jj, jsou to Lahovičky ( chuchelská strana) u modřansķýho jezu.

Od ten odpadkovej bordel tady není dlouho, v podstatě ho udělal jeden člověk, co tady bydlel ve stanu, už je pryč. Ty odpadky vynikly, až když opadalo listí. Ten hlubší bordel je dílem vlastníků pozemků, který na ně kašlou a čekají až je budou moct odprodat projektu Soutok , to tady pak bude všechno krásný, jezera, jachty a luhy a háje.🤣 Dokonce tady plánovali i sjezdovku😂, od toho upustili. Nepořádek děkaj na březích řeky rybáři a lidi, co si tady dělaj grilovačky, většinou Ukrajinci, oni odpadky neodnesou, ale tak nějak trochu uklidí, dají do igelitek nebo nahází do ohniště, jenže vítr to rozfouká, zvířata rozhrabou..,na jedný části navigace směrem do Prahy uklízíme ale už se to nedá zvládnout. Nejhorší je levý břeh Berounky nad soutokem, tam se teď schází takový lidi, že porybný se tam neodváží ani v doprovodu policie😅 .

Taky bych chtěla pryč, ale jsem už přeci jenom stará a pracovně na Praze závislá.☹️

Jinak je krásně nasněženo, Dorouš se se mnou po vycházce usmířil, jen kachny jsou otrávený,  musela jsem je zahnat do skleníku a koupátko mají malý, protože nosím vodu kýblema.

A Fram nosí domů v kožichu sníh a ten se tady pak rozpouští.🤣

Obrázek Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 09.01.2026, 23:36:59 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 09.01.2026, 23:27:44

A Fram nosí domů v kožichu sníh a ten se tady pak rozpouští.🤣

Já, když mi přijdou psi dom a mají tasněžené kožichy, tak vezmu osušku z alespoň z toho nejhoršího je vydrbu, osuším, válí se to na gaučích, tak abych to neměla durch promočený…. Máťa to miluje, takže když jde Gina domů později než kluci a na povel čeká na utírací proceduru, tak Maťula už stojí ve frontě, že chce utřít taky…

Doron
Doron 09.01.2026, 23:44:40 xxx:xxx.ea07:54de
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.01.2026, 23:36:59

Když oni běhaj pořád sem a tam. Dneska koukám, na chodbě louže, myslela jsem nejdřív, že někdo vylil vodu.🙂

Doron
Doron 09.01.2026, 23:54:54 xxx:xxx.ea07:54de
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 09.01.2026, 07:03:34

Já  mám urázlivýho psa poprvé, jsem z toho taková zaskočená.🙂

Ať je kolýnko brzy v pořádku.! 

Doron
Doron 10.01.2026, 00:03:38 xxx:xxx.ea07:54de
Xerxova:

Doron, nedivím se, že jste po takové procházce smutná. Chtěla jste relax a ten nepřišel… Na té poslední fotce jsou kormoráni??

Nevím, jsem mizerný ornitolog.😅

Ale dneska jsme viděli ledňáčka, toho poznám !

Brzy se uzdravte, hlavně, že je Vám už trochu ĺíp 🙂!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.