Mně psal syn z Milovic, že museli je autem do Lysé a vlak stejně nejel, takže se vrátili a pracuje taky z domu. Z auta prý to námrazu ani nešlo seškrábat. Doufám, že to nedorazí i sem. 🙏 Auto mám v servisu na plánované prohlídce, takže taky musím hromadnou.
Tak při nočním venčení po dešti kluziště úplně všude, došli jsme díky chůzi v nahrnutém sněhu cca jen 30m na roh, kde Lůďa (díky rozjíždění pacek do všech světových stran) usoudil, že bude rozumné vykašlat se na psímsky a lepší bude vypustit vše najednou a šup domu…
Dopoledne už to všude tálo, ale stejně pro jistotu jsem poprvé tuto zimu nasadil nesmeky 😉, v lese mlha, nikde ani noha…
U nás je peklo,na čtyřicet centimetrů sněhu ještě napadlo,pak začalo pršet,a na sněhu je obr ledová krusta. Takže psiska pořezaný už jen ze zahrady. Teď mužskej dvě a půl hodiny házel cestu a plácek před barákem. Nejhorší období pro nás
u nás je sněhu dost (i když na Janua nemáme) a ledová krusta je taky. Takže venčení jen na vyšlapaných chodnících v lesoparku Opičák u letiště. I Yoda rychle pochopil, že vstupovat mimo cestu se nevyplácí… Teď vykukuje i sluníčko a vylezla teplota na tři stupně. Tak třeba krusta trochu vymizí
Tady podobně - na vrstvě sněhu je vrstva ledu. Dokonce ani čubky neběžely odpovědět na štěkot sousedovic psů k plotu, protože to prostě nešlo… Jen nešťastně stály a čuměly, co maj dělat, tak jsem je svolala domů.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 13.01.2026, 14:38:33
Zjišťuju, že u nás jen kousek vedle, je nejlíp. Teplota vylezla mírně nad nulu, kape ze stromů a z rampouchů. Potok zamrzlý, plný ledu. Zatím tady nepršelo, žádný led, jen slabá krusta na sněhu, člověk se boří, podle stop i veverka. Ale mlha, sluníčko o víkendu bylo lepší.