Ronja s motejlem (neregistrovaný)15.01.2026, 10:37:24xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.01.2026, 09:29:08
Myslíte, že je to tak dvoudenní nasátí? Před x lety měl taky klíště v lednu, ale to bylo snad 14 stupňů, ještě v pondělí bylo vše pod sněhem a chumelilo. To psa prohlížím, ale tohle jsem nevyhmátla, mno tak Simparica.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.01.2026, 10:42:47
Třeba to byl jen osamělý otužilec?
No ono, když se člověk zamyslí, ono to netrvalo nějak dlouho v podstatě. Kolik dní? Podle mě moc ne. _A to není zkrátka pořádná zima, oni už si šmejdi zvykli.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)15.01.2026, 11:07:29xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.01.2026, 10:57:26
Já mu dám osamělý otužilec, parchant to je, v peci skončil.
Každopádně dnes super venčení, sice poprchávalo, ale zem ještě pořád není blátivá břečka, dorazili jsme dom a začalo lejt. Začínám věřit, že ti dva zajíci s námi opravdu laškují.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.01.2026, 10:37:24
Myslíte, že je to tak dvoudenní nasátí?
Díky vám jsem si zagůglila, (z parazitologie jsem sice měla za 1, ale to je už hodně dávno) a tahle velikost odpovídá min 5 dnům - pokud to teda není otesánek.😉
A nemůže to být tak : pes si klíště nepřinesl z venku z mrazu, ale larva nebo další stadium, si na něj počkala doma v nějaké škvírce, v teple se probudila……
Nevím, kde “majitelka” klíštěte žije. U mne v chalupě by si larva klíštěte určitě vlhký relativně teplý koutek k přežití našlo. A když si představím panelák a temperované chodby……, tak by ta klíště od podzima dospět mohlo.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)15.01.2026, 15:45:57xxx.xxx.119.6
Ono je to vlastně jedno, mít ho teda doma by se mi asi nelíbílo víc, než přisátí za mrazivýho venčení, ale krom tý Simparicy to asi jiný řešení stejně nemá😀. Každopádně díky za zpětnou vazbu i ten odkaz. Snad ještě přijdou opravdu pořádný mrazy.