Aktuálně: 1 982 inzerátů276 186 diskuzních příspěvků19 635 uživatelů

Jak se vám venčí?

Elisak
Elisak 01.04.2026, 14:30:49 xxx.xxx.194.232

Tak jsem schválně koukla, u nás letos 15 vrhů a všechna štěňata už jsou u nových majitelů. Takže další štěňata až zase za rok…

Mamka asi příští rok štěňata udělá, když najde vhodného psa, jednu fenku by si chtěla nechat…

janaa
janaa 01.04.2026, 14:36:29 xxx:xxx.2b18:fa64
Zrzavci:

😄

a má na to nárok! Bábrdle jedna. 

Já se včera v noci vyděsila. Rumíček čerstvě dvanácterák, jedenáct v noci, všude klid, spal na gauči a najednou takovej rachot, lítal ve spánku, něco se mu zdálo, ale vypadalo to jak záchvat, sáhla jsem na něj, spal hrozně hluboce, oči nic - v takovým tom stavu vobráceným vzhůru, podlitý krví a byl úplně gumovej, když jsem ho zvedla, abych ho posunula od tý zdi, kde mydlil nohama. To mě na tu vteřinu úplně rozebralo. Hrozně hluboce spal, prostě se mi v těch rukouch rozpustil, jak …….To mě na tu vteřinu úplně rozebralo.  no fuj. Asi s ním nemůžu tak přes den řádit, aby spal klidnějš, jinak mě trefí 😀

To znám, Bára má taky hrozně živý sny, většinou to odsere,kdo leží u ní,tuhle zkopala Bínu do hlavy🤣 je to zajímavý,jsme se o tom bavily s rehabilitační,co mi sem jezdí každý dva týdny za Baruškou,a říkala,že má zkušenost,že opravdu čím starší psi,nebo méně pohyblivý,tím živější sny,jakokdyby si to vynahrazovali. Že i psi,co nechodí,pokud nemají přerušenou míchu úplně,ve spaní kopou nožičkama

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 14:38:42 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

bohužel na úkor lidí i zvířat.

jo přesně tak. 

Já bych dneska nemohla chovat. Nic, vůbec nic, protože bych se prostě bála, do jakých rukou mnou vypiplaný mládě půjde.

Je to čím dál těžší, vidím to u kamarádů dlouholetých chovatelů, kteří to fakt dělají srdcem, že se snaží být vstřícní, ale skoro vždycky se jim v poslední době buď jedno štěně z vrhu vrátí, nebo s ním jsou nějaké problémy v tom smyslu, že majitelé nezvládají výchovu. Já jsem si to zkusila dvakrát a fakt nevím, jestli budu pokračovat. Jestli si radši nepořídím psa místo fenky a nebudu si jen tak dělat, co nás baví.

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 14:39:47 xxx.xxx.11.197
Elisak:

Tak jsem schválně koukla, u nás letos 15 vrhů a všechna štěňata už jsou u nových majitelů. Takže další štěňata až zase za rok…

Mamka asi příští rok štěňata udělá, když najde vhodného psa, jednu fenku by si chtěla nechat…

To moc není, co máte za plemeno? Já už si to asi moc nevybavuju, bedličky?

Zrzavci
Zrzavci 01.04.2026, 14:48:12 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 01.04.2026, 14:36:29

Aj, tak to mi potvrzuje mou domněnku, že ten starší pes dokáže ve spaní víc vyvádět, já už si u něj zvykám, ale tohle byl fakt hukot, lekla jsem se , jestli prostě třeba srdce, letěla jsem tam, říkala jsem si, že jasný přece spí, přece před chvíli jsme blbli s hračkou…. a pak byl tak hrozně gumovej, úplně prostě jak když tam už není. Brrrr

Elisak
Elisak 01.04.2026, 15:05:40 xxx.xxx.194.232
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.04.2026, 14:39:47

Basenji… A drtivá většina fen hárá jen 1x do roka, na podzim. Takže štěňata budou fakt až zase za rok.

Kilian
Kilian 01.04.2026, 15:50:14 xxx:xxx.aede:5be2
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 01.04.2026, 14:10:50

..hodně hodně zdraví a společných chvil..je nádherná…

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 16:06:34 xxx.xxx.162.253
Elisak:

Basenji… A drtivá většina fen hárá jen 1x do roka, na podzim. Takže štěňata budou fakt až zase za rok.

Jejda, tak to jsem si vás spletla. Mně hárá fena taky jenom jednou za rok a její dcery taky, většinou jaro - léto.

Ivus
Ivus 01.04.2026, 18:59:33 xxx.xxx.113.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 01.04.2026, 07:20:09

Ano, jsou to moje první štěňátka v životě. A ano, náš pes (bez PP) kryl letos ještě jednu foxterieří fenku. 

Chápu, že každý to vnímá jinak, ale pro mě je PP jen obyčejný kus papíru (obě mé fenky byly/jsou s PP). Nepotřebuji ho stejně jako nepotřebuji papír z umělé nory na to, zda má můj pes lovecké vlohy nebo nemá. Stačí mi, že chytí lišku. Mimochodem jednoho lišáka nám tu chytili 4 dny po porodu 😬 V noci ve slepičím výběhu. 

Foxteriéři jsou super psi a je mi líto, že jich je už tak málo. Mezi válkami to bylo nejpopulárnější plemeno, Karel Čapek napsal Dášenku. Foxteriera měl anglicky král, foxteriera měl generál Montgomery. Foxteriera má komixovy Tintin. Montmorency z Tří mužů ve člunu byl foxterier… A mě se lidé ptají, co to je za plemeno psa, které venčím. 

Schválně se podívejte na foxterrier.cz kolik je letos krytí/vrhů drsnosrstých foxterierů s PP. Ke dnešku 5 krytí, fenka co byla krytá stejný den jako moje Dessynka nezabřezla.

Nechci se tu s nikým hádat ale myslím, že svět s našimi (bez PP) štěňaty bude lepším místem, než bez nich. 

kometa
kometa správce
01.04.2026, 19:30:52 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 01.04.2026, 18:59:33

že svět s našimi (bez PP) štěňaty bude lepším místem, než bez nich.

Neshodneme se. Bez PP prostě není záruka původu a tudíž ani čistokrevnosti. Takhle se přece plemeno nezachraňuje. Chovatelská práce je o něčem jiném.

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 19:45:44 xxx.xxx.162.253

Hádat se tady taky nehodlám, navíc opět jen kvůli blbýmu lajku/nelajku. Pokud si všechna štěňátka ze všech krytí necháte doma, tak to lepší místo na světě bude určitě jen vaše věc.

Vždycky jsem si myslela, že tady chov bezpapíráků nepodporujeme, ať už se jedná o nově příchozího nebo stálého přispěvatele. Pro mě PP cár papíru rozhodně není. Nemám ho sice zarámovaný na stěně, ale jsem pyšná na to, z jaké linie můj chov pochází.

Lupus4
Lupus4 01.04.2026, 19:55:59 xxx.xxx.205.61

ale pro mě je PP jen obyčejný kus papíru 

z kterého pečlivý chovatel vyčte vše co se dá o zdraví rodičů, vlohách atd…

škoda (i pro plemeno), že to vnímáte JEN takhle povrchně…

Takže oba rodiče vašich “dášenek” jsou určitě vyšetřeni na Ende-Gupta syndrom, luxaci patel, Baer test i SCA…

foxík nepatří zrovna mezi “snadná” plemena, takže nezbývá  než doufat, že snad budete mít štěstí na vhodné pániky

jinak k uchovnění stačí výstava a pár zdravotních testů a pak cituji:

Majitel feny je při krytí odpovědny: že v případě, že fena je neplnochrupá, nebo přenašečka Gupta syndromu (FXD), nebo přenašečka SCA (FXH) kryje v případě neplnochrupé feny plnochrupým psem; v případě feny přenašečky, že kryje negativním psem a obráceně. Při nedodržení této zásady e vystavuje nebezpečí, že jeho štěňatům nebudou vystaveny průkazy původu;….

takže za mne se chováte nezodpovědně nebo rozmnožujete vadné jedince👎

kometa
kometa správce
01.04.2026, 20:03:59 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 01.04.2026, 19:55:59

takže za mne se chováte nezodpovědně nebo rozmnožujete vadné jedince

Ještě bych doplnila, že bez znalosti původu ("cáru papíru") dojde snadno k příbuzenské plemenitbě. Takže se může stát, že strejda bude krýt neteř, bratr sestru nebo otec dceru. Zvlášť u málopočetného plemene, kde se pravděpodobnost zvyšuje.

Ph (neregistrovaný) 01.04.2026, 21:05:25 xxx.xxx.90.154
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.04.2026, 19:45:44

Pokud si všechna štěňátka ze všech krytí necháte doma, tak to lepší místo na světě bude určitě jen vaše věc.

uz jsou na ne inzeraty ….

Sarah01
Sarah01 01.04.2026, 21:42:52 xxx.xxx.162.253
Ph:

Pokud si všechna štěňátka ze všech krytí necháte doma, tak to lepší místo na světě bude určitě jen vaše věc.

uz jsou na ne inzeraty ….

To jsem tak nějak čekala.

Ph (neregistrovaný) 01.04.2026, 21:57:16 xxx.xxx.90.154
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 01.04.2026, 18:59:33

jen mi vysvetlete, kdyz foxiky tak obdivujete a sama rikate, ze je jich malo - proc jste fenu nenakryla normalne chovnym psem? a tak neprispela k rozvoji plemene? Misto toho bezpapiraci, co povesti plemene akorat uskodi?? Ne, nedava mi to smysl. Zejmena ne u obdivovatele plemene. 

Ty knihy, filmy -co jste vyjmenovala - ty nebyly nikdy  o tech stenatech, co ted mate doma…. 

Navic - tu fenu mate z chovky s letitou tradici, pisi, ze maji 15-16 generaci svych psu - a vy na tomhle prskate bezpapiraky? Proc? Nekdo si dal desitky let prace….

A uz uplne posledni  - o par mesicu pozdeji nabizeli vrh bez pribuzenske. Teda  evidentne jde i u malopocetnych takova zvirata sehnat, kdyz o ne nekdo stoji a chce na rozvoji plemene pracovat ( a vadi mu urcite = probuzenske) 

Me je jedno, kdo co dela, clovek se ma starat o sebe. Ale ten prispevek o tom, jak nikdo uz foxika ani nepozna - to byla i na me silna kava…

Sardullah
Sardullah 01.04.2026, 22:00:12 xxx.xxx.221.235

Nestíhám všechno pročíst teď do podrobna… takže stojím si za tím, že ti malí foxíci jsou kulíšci… no skorem jako každé štěňátko, ať už je nějakej von a nebo voříšek.

Při mé děravé paměti jsem teda pozapomněla, že bez PP s tady teda musím říct, že s tím nesouhlasím. 

Pokud je foxlíků málo a chci zvýšit počty tím, že odchovám štěnďata, tak proč se do toho nepustit zodpovědně… uchovnit, vybrat krycího psa a odchovat s PP, aby se mohlo třeba na tom mém odchovu chovat dál…

Prostě si myslím, že když má někdo psa bez PP, tak by ho neměl množit a když má psa s PP, tak ať ho uchovní…

acher (neregistrovaný) 01.04.2026, 22:58:35 xxx.xxx.222.196

My jsme teď řešili se synem. Syn shání nového velkého špice, ale těch vrhů je strašně málo a bílý skoro vůbec. Dostal nabídku na černou fenku. A tak jsme řešili jestli ano či ne, když na odchov moc času nemá. Psa by uchovnil, ale věnovat se odchovu štěnat nechce a tak říká, že by bylo lepší kdyby si ji vzal někdo, kdo se chce věnovat čistokrevnému chovu, že by bylo škoda ji nevyužít. No jedině, jak říkal, že bych se štěňatům věnovala já. 

Sarah01
Sarah01 02.04.2026, 06:12:44 xxx.xxx.11.197
Sardullah:

Nestíhám všechno pročíst teď do podrobna… takže stojím si za tím, že ti malí foxíci jsou kulíšci… no skorem jako každé štěňátko, ať už je nějakej von a nebo voříšek.

Při mé děravé paměti jsem teda pozapomněla, že bez PP s tady teda musím říct, že s tím nesouhlasím. 

Pokud je foxlíků málo a chci zvýšit počty tím, že odchovám štěnďata, tak proč se do toho nepustit zodpovědně… uchovnit, vybrat krycího psa a odchovat s PP, aby se mohlo třeba na tom mém odchovu chovat dál…

Prostě si myslím, že když má někdo psa bez PP, tak by ho neměl množit a když má psa s PP, tak ať ho uchovní…

Ano, jsou kulíšci, protože všechna štěňátka jsou roztomilá. Ale i ta jednou vyrostou. Je to naprostá degradace plemene, pokud jsou z tak staré chovky s tradicí, jak píše Ph…..když to vidím na tom Bazoši za těch 8 tisíc. ☹️

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.