jste prilis slusna.
Neni na Vas , prokazat, ze jste si ze zedy nehnula jindy, ale na nem -ze se to nemohlo stat pri te sarvatce psu. Min si ho nekam pozvou, bude o tom zaznam. Uz nepujde tvrdit, ze se to nikdy nestalo.
no,já se bavila dnes se sousedkou s jezevčicí,
tak jezevčice venku nikdy nebyla,na vodítku by se jí asi uškrtila,stejně vodítko nemá,a sousedka má 3 domácnosti,by se musela naklonovat,psů v bytě psů v bytě je jí líto,tam je pes chudák
ono ze psama ven nikdy nechodily,proběhne se na zahradě…
chjo,psi co na ně vždy všichni řvaly,výchova nula,
synové přitom chodily na vycházky do lesa i maminka sousedky…
snažila jsem se vysvětlit,že je to pro psa změna vycházky,že na zahradě pokud nejede kolem auto,někde někdo,tak sám stejně neběhá,
že nemusí ze psem chodit hodiny,že já jdu některý dny taky jen 20minut třeba…
ale vše marný-nemá čas,nemá čas,nemá čas..
pes má zahradu,a ze psama se nikdy ven nechodilo…
vše marný…..
To mi teda vysvětlete, proč majitel na vás sprostě řval? Jakože jste jeho ňuňaňkovi vzala svačinu, nebo si dovolujete chodit jejich rajónem?
Nicméně chápu vás, tohle člověk pokoušet nechce, taky jsem si jednu pěknou procházku musela škrtnout. Nejdřív jsme tam potkali bezprizorní smečku cca 5 psů a pak dva samovenčící samojedy, kteří na Malinu vystartovali a ta větší smečka sice nevystavovala, ale moc přátelsky taky nevypadali a možná šlo jen o to, kdo začne.
Takových lidí je pro mě překvapivě celkem dost. Pak druhá sorta, co si pořídí plemeno z katalogu a pak se diví. Takhle potkáváme australáka. Nejdřív s paničkou a kočárkem, pak s páníkem chůze, pak s páníkem na 10 km běhu…no a stejně ho vidíme nejvíc na zahradě, kde zběsile štěká na všechno , co se šustne. Malina kolem jejich baráku fakt nerada chodí.
Asi že jsem jeho miláčka označila za agresivního debila. Nebo, že jsem na něj nejdřív zařvala ať si ho odvolá, zatímco jsem se snažila od sebe psy odtrhnout. Co já vím. Byla jsem vytočená do běla. Ještě jsem se skoro modlila, aby si ten zmetek hryznul i do mě, že by z toho pak měl pán problém. Ale když jsem objevila modřinu až dneska, tak těžko dokážu, že to bylo zrovna od jeho psa a nepraštila jsem se třeba o kliku. Navíc kdybych s tím šla k doktorovi, tak se mi snad ještě vysmějou, že hrotím jednu modřinu.
šavlozubka:Asi že jsem jeho miláčka označila za agresivního debila. Nebo, že jsem na něj nejdřív zařvala ať si ho odvolá, zatímco jsem se snažila od sebe psy odtrhnout. Co já vím. Byla jsem vytočená do běla. Ještě jsem se skoro modlila, aby si ten zmetek hryznul i do mě, že by z toho pak měl pán problém. Ale když jsem objevila modřinu až dneska, tak těžko dokážu, že to bylo zrovna od jeho psa a nepraštila jsem se třeba o kliku. Navíc kdybych s tím šla k doktorovi, tak se mi snad ještě vysmějou, že hrotím jednu modřinu.
Zašla bych si k doktorovi a pak se zprávou na PČR. Předpokládám, že sám od sebe by vám žádnou újmu neuhradil. Když to necháte být, tak to bude čím dál horší, i pro ostatní lidi.
šavlozubka:Asi že jsem jeho miláčka označila za agresivního debila. Nebo, že jsem na něj nejdřív zařvala ať si ho odvolá, zatímco jsem se snažila od sebe psy odtrhnout. Co já vím. Byla jsem vytočená do běla. Ještě jsem se skoro modlila, aby si ten zmetek hryznul i do mě, že by z toho pak měl pán problém. Ale když jsem objevila modřinu až dneska, tak těžko dokážu, že to bylo zrovna od jeho psa a nepraštila jsem se třeba o kliku. Navíc kdybych s tím šla k doktorovi, tak se mi snad ještě vysmějou, že hrotím jednu modřinu.
Myslela jsem spíš ta záda.
Trickyvoo:Včera jsme udělali výpady hned dva. Rejvíz Mechové jezero a Čertovy kameny. Na Rejvízu bylo celkem dost lidí, Čertovy z jsme navštívili až odpoledne a to už tam lidi moc nebyly. Oboje jsou moc hezká místa. Mně osobně se moc líbí i samotný Rejvíz.
Dneska jsem venčila jen sebe a je nádherně vidět i Praděd.
Na Rejvízu bývají davy celoročně, ale jednou za rok to taky vydržím. Většinou to bereme přes Horní údolí, tam odsud moc lidí nechodí. Dnes je vidět Praděd i od nás, jen je to z druhé strany. 🙂
to je mě líto,
tyhle situace je psychopeklo…..
můžete se jim aspon vyhnout?
No můžu chodit jinam. Tohle je nejbližší zeleň, všude jinde je to dál, ale do podzimu to půjde. Ale přes zimu třeba k řece úplně za tmy chodit nechci, protože musím takovými ne úplně fajn podchody a slejzají se tam různí feťáci a tak.
To úplně neklapne. Se zády mám problém chronický a opět těžko dokážu, že se to hnulo po řešení rvačky psů a ne od toho, že jsem třeba blbě zvedla dítě. ☹️ Kamarádi radí nosit s sebou kamerku, co nosí třeba běžci, abychom měli v ruce důkaz, že jde vždycky o nevyprovokovaný útok. Plus pepřák nebo paralyzér. Ale osobně radši budu prostě chodit jinam.
No,já z toho nakonec stejně vyšla s tím,že si sousedka řekla-no se jí to kecá-na zahradě nemaká-no nemakám,protože bych to fakt nedala,taky bych si ji ale nepořídila…
děcka nemá,…
jak kdyby se na vsi prodávaly zahrady i se psem,něco jako 1+1
kup zahradu,bude v ní i pes-protože ves-zahrada-les…,
já třeba dnes po včerejšku šla ze psama fakt jen pidi kousek a pak s nimi rehabkově dělala cviky na protažení,schválně bez povelů za pamlsek na protažení-otočky,packy,slalom,couvání,poklony,pak se teda na zahradě u plotu proběhly s tou jezevčicí,ted tu chrní v posteli,
já jí i říkala,že jsem roky od ženských v práci,co byly s dědiny poslouchala-máme dům,děti/zahradu,nemáme čas lítat s čoklem jak ty,a pak probíraly jeden seriál za druhým….
a divily se,že nevím o čem je řeč..no já v té době jdu ze psama….
jasně taky nechodím denně hodiny,chodím sice denně,ale třeba před odpolední,když jdu pěšky do práce,kde se honím..tak jdu na 20minut,
vyběhám je hraním,obíháním+venčení chvilka v noci…
pes z katalogu-kolega má belgičáka
týden a něco-pes s papírama,půroční štěně,bojí se jíst z ruky,zatím k němu ani nujde,
pořídil si ho a druhý den mi říkal,počkej až já budu dávat videa jak ty-Okolo!!-JAKOŽE NARÁŽKA NA MOJE CVIČÍCÍ VIDEA,KDY PSY OBÍHAJÍ STROMY,KEŘE,KAPLIČKU..,
tak říkám-ale já cvičím psy 40 let,tohle co vidíš na videích trvá několik měsíců naučit,ti psi jsou staří,cvičení..
on,že chce aby uměl k noze,sedni,lehni…
tak jsem mu před týdnem v noci poslala videa Zutany co má azyl v Pohořelicích,jak cvičí s malinákem,s ovčákama,ale taky s odebranýma canecorso chodí ven,zvyká na vodítko a tak,tak jí volal,tak mu dávala rady,mimo jiné at zatím nepouští v lese,
kolega vůbec neví co si pořídil,nevzal si ani den volna,volný víkend nic,však pes je na dvoře…
no jsem zvědavá dál…..:-O
jasně,rozumím tomu….,v Blansku,máme přes koleje parčík,kde je to taky super-ironie-taky se tam slízají různí lidi,takže v noci chodím ke kostelu kousek,nebo v noci,za tmy prostě…
jste prilis slusna.
Neni na Vas , prokazat, ze jste si ze zedy nehnula jindy, ale na nem -ze se to nemohlo stat pri te sarvatce psu. Min si ho nekam pozvou, bude o tom zaznam. Uz nepujde tvrdit, ze se to nikdy nestalo.
Já bych s tou modřinou navštívila i toho pána, ideálně i s manželem. Rvačku psů může bagatelizovat, ale pokousané lidi už chce řešit málokdo, z toho už kouká problém. Třeba ho to přesvědčí k nějaké akci, ideálně používat vodítko.
Ph:jste prilis slusna.
Přesně tak. Pokud muset muset několikrát někam chodit něco vysvětlovat, případně zaplatí i pokutu, přestane ho to bavit a to vodítko nakonec používat bude.
Tak pár fotek z dnešní procházky s Cherry, trochu jsme si to protáhly k"naší" zátoce, už jsme tam nebyly několik let.
šavlozubka:My se včera vrátili z dovolený. To byla taková pohoda. No a jsme zpátky doma a hned při večerním venčení nás napadl černý ovčák. Od Vánoc je to potřetí. Oni ho začali nekdy v lednu/únoru vodit na vodítku, tak jsem polevila v ostražitosti. No a včera ho zas měli na volno. Vyřítil se na nás ze zatáčky. Nestihla jsem nic. Vůbec jsem ho nečekala. Dikybohu za hustý chlupy. Mladý pán je v pořádku. Já se klepala ještě za dvě hodiny. Chlap po mě ještě sprostě řval. Dneska jsem zjistila, že krom toho, že mám zase bolavou půlku člověka, protože jak jsem se snažila ho mladýmu sundat z krku, tak jsem si asi hnula se zádama, tak se mi ns předloktí vybarvujou parádní modřiny. Vůbec si nevyvavuju, že by mě některej ze psů vzal ruku do huby. Takže asi definitivně měníme venčicí lokál. Tady to začíná být o nejen nervy, ale o zdraví. Každej tu vodí psa na volno bez ohledu na to, jestli je nebo není vychovanej a když svého psa bráním, jsem ještě ta špatná já. Fakt toho mám dost.
To je fakt děs…nejhorší na tom je, že i když si člověk k tomu doktorovi dojde a následně to nahlásí na PČR, tak jedinej výsledek je, že dotyčný bude mít na mě ještě větší pifku.
Resp….když už se něco takovýho stane slušnýmu pejskaři…že jeho pes napadne jinýho, tak to ihned řeší…běží si pro psa, omluví se, zajímá se o to, jestli váš pes a nebo vy nejste zranění a nabídne řešení…ale ignorant vám ještě vynadá…
A nejsmutnější je, že i když na něj potom úřad udělá nějaké ty ty ty, protože to bude určo tak max přestupek, tak vám nikdo nezaručí, že se to nestane opakovaně…a teda já jako ten, co je v právu radši chodím jinudy a ten co není, tak si dál může chodit kudy chce…jen proto, že má většího psa…a že je větší drsoň a hulvát než já…
Zase mám z toho takovou pachuť nespravedlnosti a bezmocnosti…
“Uf máf ten fáhon fměfenej??”
Vasil zahradníkem…
No jako večer asi budu nějakou dobu chodit s mužem. Je to strašný, ale po včerejšku se fakt bojím. Ani ne tak psa jako toho chlapa…