Dneska šílenej studenej vichr, bleee…
Dneska šílenej studenej vichr, bleee…
Sutříku-ještě-k té srsti-za -A-hodně lidí stříhá-což je za chvilku
za B-taky záleží na šikovnosti..mě to trimování nejde a dělám to dlouho..xx hodin na několikrát,a třeba Hanka co má těch kníračů 8-tak trimuje chvilku-prostě ona hodinu-já 2..
no a na výstavní úpravu hodně lidí ještě k někomu jezdí,mě dřív taky Gera na výstavy upravovala chovatelka kníračů,..
hodně lidí si to udělá nahrubo,a pak jedou před výstavou k někomu…
takže je to i na šikovnosti upravovatele:-()
efe:Dneska šílenej studenej vichr, bleee…
U nás taky, jenom 5 stupňů a vítr, teď ráno -5.
U nás taky fučelo a byla ziminka, byla jsem ráda, že mám mikinu i bundu s kapucí. ale svítí, furt svítí. A …neprší. Ventusky mi slibuje, že v pondělí něco málo spadne a v úterý a středu by toho mohlo být trochu víc. Tak doufejme, že se to nezmění.
chudák malá….😀
I prd velebnosti! Ta malá placatá (a ta nosatá jí teda sekunduje) si na “dortíkách” po koních pochutnává právě na těch procházkách!
no jo, není nad domácí koblihy 😀 😀
Teď má Taliprtka ráj - mám složený hnůj na zahradě 😀 . vždycky když tam zamíří, nechám ji zajít za roh a pravim: “Já tě vidííím, Taliprde, vidim tě, víš? Vidim Tě, i když Tě nevidim!”
Zpoza rohu vyjde zpruzelá flekatůra a v očích má nápis - “Seš kráva!"
😂
👍😂😂😂
U nás bylo včera docela hezky, až večer začalo foukat a byla kosa, ráno mínus 4. 🥶
O tom, jak se ráno venčilo vám poví Bailey:
Z deníčku psa k adopci: Dneska jsem měla tak produktivní ráno, to vám musím lidičky povědět. Místo na louku jsme šli k řece. Trochu jsem se bála lodi, ale po důkladném ohledání jsem si řekla, že od ní nic nehrozí. Pak něco ze břehu náramně zavonělo. Nejdřív jsem olízla písek a klacíky okolo. Ne, to nebylo ono. Párkrát jsem hrábla packou - a tam to bylo, úžasná dobrota. Ta paní co se o nás stará to pojmenovala "fujchcíplejkapr" a protože dobrého pomálu, hodila zbytek do vody, ani neochutnala. Šla si potom sednout až na poslední lavičku v lodi. Měla jsem o ní strach a hned jsem ji šla zachránit. Nastoupit normálně vypadalo podezřele jednoduše, tak jsem radši skočila doprostřed lodi přímo ze břehu. Cizí lodi, a do té naší se z ní nedalo skočit, ale i ta snaha se určitě počítá. Třeba mě konečně vezme taky na výlet tou naší lodí, jsem skoro poslední kdo ještě nebyl. Zatímco jsem nasazovala život k záchraně paničky, Blue za ní normálně civilizovaně došel přes příď, sednul si jí k nohám a usmíval se, šplhoun jeden. Stejně mu to nepomůže, je taky k adopci. Radši jsem šla dál proti proudu zkoumat břeh. Nejednou žbluňk, něco mě stáhlo do vody, ale že jsem holka nebojácná a vynalézavá, hned jsem doplavala na břeh, i když jsem ještě nikdy neplavala, a vyběhla jsem od břehu takovou rychlostí, že mě ta mokrá příšera neměla šanci chytit. Po pár krocích mi došlo, že to vlastně byla děsná psina a běhala jsem a běhala a rozdávala tu nálož zábavy celé smečce, dokud nezačali remcat, že mají hlad a šlo se na snídani. A nebudete mi to věřit, po snídani mně panička dovolila sedět na lavici na verandě. Mluvila něco o sluníčku a schnutí, ale já vím, že to bylo za odměnu, jak jsem dneska byla náramně šikovná.
Milá Bailey,
souhlasím, jsi nesmírně šikovná, protože jsi toho za tohle ráno stihla asi 10000x víc, než já. A já Ti přeju, aby se brzo našel někdo, kdo tohle ocení a bude mít potřebu mít tak šikovnou pejskovou doma.
Zrzavá
/Chingis - jsou Vaši svěřenci někde nabízeni? /
Dnes jsme trochu chodili a trénovali na moravskou dovču. Jen 9 km a bělouš už znaven vychrupuje…i opožděnou hranici těsně před zapálením jsme viděli. Překvapili jsme srnce, vyrazil z křovíčka a náš běloušek si ho ani nevšimnul 🤷♀️ já to říkám pořád, že máme doma kočkopsa.
a kde budete na Moravě?
Dafi, bydlet budeme v Mikulově a výletovat
Yoda tento týden (tedy bez neděle, Ploskovice už jsem vyplácala před týdnem)
a teď nepsí - rašící jarní bučiny jsou nádherné, tak byly výpravy dost monotématické
Hmm,to je docela daleko☹️
ráda bych Vás poznala….
Vahine:Dafi, bydlet budeme v Mikulově a výletovat
Ode mě taky daleko, na druhém konci Moravy. 😊
To je milé 😊 snad příště Dafi. Odkud jste, prosím?
My byli v Mikulově před 25 lety a nedostali jsme, kvůli času, na Svatý kopeček….no a já tam prostě musím…čas utíká 🫣
Bučovice-Chřiby-blízko nás-zámek Milotice-zahrada kam můžou psi,Buchlov,Chřiby,Vyškov ZOO KOUTEK,rozhledna Chocholík,zřícenina Střílky,zřícenina Cimburk,rozhledna Brdo-za Brnem směr na Kyjov…
No jo-jak já říkám-když musíš-tak musíš🙂
já,takhle MUSÍM!!!párkrát za rok do Moravskýho krasu,skály,šutry,kapradí a mech to je moje….
takže chápu,že musíte!!!!!-a čas hrozně letí…mě nějak víc,jak dělám na směny a o víkendech-tak toho času,kdy můžem někam společně,když jsme každý jinak v práci je málo…v pátek jsme byly před mou mezisměnou ze 3 psama v lese,-to mě přítel budil v 6 ráno po odpolední…zajely jsme ze psama do lesa,udělaly okruh,a já pak do práce a on s máti a švagrem na výlet-do Moravského krasu-bez psů…no,já byla ráda,že jely někam beze mě….
dnes po ranní malý okruh za humnama v lese,-konvalinky usychají☹️,trošku cvičení na pařezu-jen sedni/vstan a packy,a pak čtení na terse..-Dafi si to extrémně užívala,vyvalená,bříško hore a chrněla🙂
no,v Mikulově jsem kdysi byla….kdysi,kdy jsem jezdila po výletech,zámcích,hradech,zříceninách….,aspon jednou měsíčně nějaký takový výlet byl…