Aktuálně: 1 882 inzerátů279 900 diskuzních příspěvků19 988 uživatelů

Jak se vám venčí?

DafiŽeryková
DafiŽeryková 02.05.2026, 22:05:13 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 02.05.2026, 19:36:32

tvl-tý joo-to jsou zase ale mega super grimasy🙂🙂🙂

on má prostě boží xichtíček🙂

já kdysi kamarádila a chodila ven s holkou co měla dogu-já měla tenkrát Duxe a Gera,a ta vůůůůůbec neměla tyhle xichtíčky🙂

Xerxova
Xerxova 03.05.2026, 09:40:42 xxx:xxx.72f5:e966
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 02.05.2026, 22:05:13

ono je to kouzlo okamžiku - tohle zachytí fotografie líp, než pozorovatel - ale pysky a ušiska všech dog v rychlém pohybu jsou velmi rozverné 😄

Sarah01
Sarah01 03.05.2026, 11:56:42 xxx.xxx.162.253

My jsme byli v pátek na Vozkovi, šli jsme z Branné. Moc lidí nebylo, Cherry se proběhla i na volno. Ovšem v Karlově Studánce hotový masakr, většina lidí se ve svátek asi vydala na Praděd.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Orionka (neregistrovaný) 03.05.2026, 13:32:12 xxx.xxx.226.32
Sarah01:

My jsme byli v pátek na Vozkovi, šli jsme z Branné. Moc lidí nebylo, Cherry se proběhla i na volno. Ovšem v Karlově Studánce hotový masakr, většina lidí se ve svátek asi vydala na Praděd.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

….Na Praděd….Na Jizerku, na Sněžku, do Prahy…..všude to bylo podobné, neřkuli stejné. Všude dobře, doma v zapadlém koutě nejlíp.

Doron
Doron 03.05.2026, 13:45:59 xxx.xxx.167.147

My dnes nikam nejdene, psiska jsou unavená a musím stejně něco udělat na zahradě.

Včera jsne si byli s Framem a Gučkou zaplavat, Dorouš jel s kamarády na celodenní výlet.

Fram zrovna aportoval z vody a já byla soustředěná na něj, když se nám přímo za zády zjevily dvě holčiny se psy, postavily se dva metry za mě. Vysložila jsem si lehce pohrdavý pohled, když jsem kontaktu zabránila tím, že jsem ho popadla za ocas když se k nim hrnul, ony měli svoje fenky ( jak se ukázalo) opravdu dokonale zvládnuté, oči přilepené na paničkách.

Fram byl včera na svojí první párty v životě, musela jsem ho vzít s sebou, nechtěla jsem aby byl sám doma až se bude vracet Dorouš, on je vždycky naštvanej, že mu odešel.

Choval se tam příkladně, byl příjemný, jemný a nevtíravý. Když se setmělo, probudil se, zbystřil a začal strážit, když se někdo vzdálil od stolu, zodpovědně ho doprovázel a mezitím seděl u vířivky, aby se mu tam někdo neutopil a při té vší práci ještě musel pozorovat noční oblohu, protože přeletěla sova.😅

Bylo moc krásný pozorovat, jak se v něm probudily starý instinkty, člověk se s ním opravdu cítí bezpečně.

Chtěla jsem se vrátit pěšky přes kopec, ale musí se jít přes chatovou osadu, kde jsou úzké uličky a po setmění už do nich vyrazili divočáci a já se jich bojím a Framík to ví.

Objednala jsem teda Uber Pet, a zadala poznámku, že mám velkýho psa, co se vejde jen do kufru.

Přijel pán z Tukmenistánu s malým autem, kufr plnej a ať si ho dám dopředu pod nohy. Bylo tam tak málo místa, že Fram mohl jen sedět a v podstatě to vypadalo, že řídí on. Pán v půlce cesty zastavil, dostal hysterickej záchvat smíchu a začal si ho fotit, no.. nějak jsme dojeli..😅

Obrázek
Doron
Doron 03.05.2026, 13:48:34 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 03.05.2026, 13:32:12

Taky by mi u vás bylo nejlíp🙂

Mně už se v Praze moc nelíbí…

šavlozubka
šavlozubka 03.05.2026, 14:15:23 xxx.xxx.18.30

My si dneska dali kratší dopolední výlet do Prokopáku. Původně jsem chtěla v Holyni uhnout přes kopec do Chuchle, ale bylo takové vedro, že jsme pokračovali podél potoka do Řeporyj. Cestou jsem se chtěla zastavit u lobolitové stráně a donést domů dětem ukázat pár “korálků” z pravěkých lilijic, ale lidi jsou čuňata a nechtělo se mi popelit mezi podpapíráky. ☹️ A z Mušlovky jsem slyšela kladivo, tak jsem tam s mladým pánem taky nelezla. Třeba někdy příště. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Sarah01
Sarah01 03.05.2026, 16:01:50 xxx.xxx.162.253
Orionka:

….Na Praděd….Na Jizerku, na Sněžku, do Prahy…..všude to bylo podobné, neřkuli stejné. Všude dobře, doma v zapadlém koutě nejlíp.

U nás doma kolem komína právě ne, tady bývají ve volných dnech taky davy, lidi z paneláků si pod kopcem opíkají špekáčky nebo grilují maso a doma se nám sedět nechtělo.

Trickyvoo
Trickyvoo 03.05.2026, 16:24:10 xxx.xxx.2.130
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 03.05.2026, 11:56:42

Je na Pradědu ještě sníh, nebo to už roztálo? 

Sarah01
Sarah01 03.05.2026, 16:26:41 xxx.xxx.162.253
Trickyvoo:

Je na Pradědu ještě sníh, nebo to už roztálo? 

Už roztálo, už je dost teplo, sem tam se jen drží malé fleky pod stromy a klečí, kde to bylo v zimě hodně naváté.

Trickyvoo
Trickyvoo 03.05.2026, 16:27:55 xxx.xxx.2.130

My jinak s Malinou byli na kole. Museli jsme hlídat její pitný režim a chlazení. Snažili jsme se jet stínem. Ona by se uštvala, hrozně jí to baví. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Ph (neregistrovaný) 03.05.2026, 19:05:40 xxx:xxx.fdf0:c7d

Krasny prodlouzeny vikend to byl - pocasi vyslo paradne 😍 Mela jsem trochu strach, ze na duchodce uz bude moc velke vedro a radsi jsme trasy trochu planovali, coz bezne moc nedelam. Vetsinou jen vyrazime a jdeme, dokud nas to bavi… Ted uz se bojim. 

Oba to teda zvladaji s naprostou gracii, vlastne to byl prvni vetsi vylet ve vedru po podzimnim kolapsu srdcare. Nepozna se to na nem, vyklusava 😍Seniorka si nastesti vek nepripousti vubec,  ta se porad musi hlidat, aby nelovila zver, kachny nebo nezebrala svaciny od kolemjdoucich, pripadne se nesla koupat do ozdobneho jezirka na navsi 😂 Babucha je totiz presvedcena, ze ho tam umistili prave pro ni, nepochybuje o tom…ta je tak protrela zivotem, ze se jen musime smat. Slape si to cestou - ve stinu kluse, na slunku jen jde. Kdyz na ni pisknu, aby pockala - zastavi se jen tam, kde je stin. Nikdy na me nebude cekat na slunicku…Jednou bych si chtela umet uzivat stari jako babucha. 

No a vovcacek - ten musi mit ze zacatku “dudlika”, aby mi je moc nerakvil , ale po case uz se uklidni a chodi bez. Ten dneska v pulce cesty zalezl do jezirka a odmital ho opustit. Trikrat se do nej vratil, nez nas milostive nasledoval. Ale nemohl se s nim dlouho rozloucit… 

Vyhlizi knirace, kdy konecne dojede a pripoji se k nam 😀

Obrázek Obrázek Obrázek
Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 03.05.2026, 20:15:56 xxx.xxx.128.36

Z vovčáčka je krasavec a kus psa a zbytek smečky jsou praví italové, se sluníčkem umí krásně pracovat. Jsou moc hezká partička👍

Ph (neregistrovaný) 03.05.2026, 22:11:57 xxx:xxx.fdf0:c7d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 03.05.2026, 20:15:56

Dekujeme ! Vovcacek je takovy chodici optimismus -porad dobrou naladu ma. 

Obrázek
Tenurri
Tenurri 04.05.2026, 07:52:24 xxx.xxx.239.143

My byli celý prodloužený víkend doma. Jack dostal v pátek průjem a v noci z pátku na sobotu se to zhoršilo, pokadil se v pelíšku. Chodili jsme od 3 ráno asi do 10 skoro každou hodinu ven, šla z něj prakticky jen voda…
v pátek enterozoogel nezabral, takže jsem v sobotu ráno sháněla smectu, tu měli jen ochucenou pro děti a tu Jack plival ven, vůbec to nechtěl a většina smecty byla na mě, psovi a na koberci…něco jsem do něj dostala, ale asi nestačilo, takže jsem dopoledne na radu kamarádky jela pro aptus attapectin, ten teda nakonec zabral a na pohotovost jsme nemuseli…jedl pak jen rozvařenu rýži s mrkví (a s vodou, takže taková polévka), až včera dostal i trochu kuřecího.

Včera už to bylo skoro dobré (bobek měl i tvar a za celý dne šel 2x), čekám co dneska, jestli budeme muset na veterinu pro nějaká antibiotika, nebo ne. 

Kortikoidy už nebere, ale na druhou stranu si nemyslím, že to s jeho diagnozou souvisí…až na ten průjem byl úplně v pohodě, veselej, tahal klacky, chuť k jídlu měl, nezvracel…nejspíš dietní chyba - koupila jsem v akci celé kuře někdy ve středu a udělala z něj vývar, protože kupujeme vývary od marpu, tak mě nenapadlo, že by mu to mělo vadit. Dala jsem ho do lednice, posbírala z hladiny tuk a do misky jsem mu obírala maso a zalévala to tím vývarem + příloha…buď se tam zatoulal nějaký kus kůže, nebo mu vadil vývar jako takový…zkoušet to už nebudeme.

Trickyvoo
Trickyvoo 04.05.2026, 09:14:57 xxx.xxx.62.63
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 04.05.2026, 07:52:24

Tak nemusel mu sice ten vývar sednout, ale že by z toho měl takhle hrozný průjem 🤔.

Hlavně že jste to dostali pod kontrolou 🙏.

Tenurri
Tenurri 04.05.2026, 09:21:11 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 04.05.2026, 09:14:57

No, taky mi to přišlo divné, ale nic jiného neobvyklého nedostal a venku nic nesežral…leda že by to byl nějaký moribundus, nebo to samotné maso nebylo ok…ono kdyby se to v sobotu do večera nezlepšilo, jeli bychom na pohotovost, ale po zlepšení to už na pohotovost nebylo.

Zase si říkám, že na nějakou virovku/bakterální infekci by ale aptus taky asi nezabral…no nevím…nikdy takový šílený průjem neměl.

Ph (neregistrovaný) 04.05.2026, 12:24:34 xxx.xxx.89.215

no, takovy vikend si neprejes ☹️ 

Ta smecta uz si myslim, ze jina než ochucena, sehnat nejde. Je potreba mit doma v zasobe Diadog. A co dobre funguje na prujmy, je dostupne a psi to muzou - Tasecan. Ten sezenete vzdycky.

Tenurri
Tenurri 04.05.2026, 12:39:17 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 04.05.2026, 12:24:34

Díky, diadog pořídím…samozřejmě to vždy přijde ve svátek, o víkendu, nebo v noci, že jo 😀

Sardullah
Sardullah 04.05.2026, 12:51:53 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 04.05.2026, 12:39:17

Jo to je klasika… vždycky to přjde… svátek, víkend, noc… 

No tak hlavně, že to není na další návštěvu veteriny.

A si tak říkám, že bych to na ten moribundus i tipla. Teda třeba u nás takových 1-2 denních střevních potíží lítá mezi lidma dost, tak jestli něco podobnýho není i u psů…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.