…máte úžasné zázemí s přítelem….a já to cestování také moc nemusím, vim že je mi nejlíp na chalupě u mamči se psem a kočičáky…
…máte úžasné zázemí s přítelem….a já to cestování také moc nemusím, vim že je mi nejlíp na chalupě u mamči se psem a kočičáky…
Jo to taky slýchám…ve své podstatě mě lidi normálně litujou, že nejezdím na dovolený…jakože jsem chudák “uvázaná u těch psů a nemůžu nikam jet”…musím říct, že se mi opravdu těžko vysvětluje, že u psů fakt uvázaná nejsem, že kdybych někam jet chtěla, tak se seberu a jedu, o psy mám postaráno 24/7, ale že mě cestování neláká.
Jako jo…nebudu kecat…občas se mi zasteskne po moři…moře mám ráda, ale upřímně už se mi nechce absolvovat tu cestu. Do letadla mě nikdo nedostane ani párem volů a autem už je to na mě prostě daleko. Navíc dřív jsme jezdili parta i s děckama, tak to taky bylo o něčem jiným.
Já si svou dovolenou bez ohařů nedovedu vůbec představit, mám silnou potřebu je mít kolem sebe, užívat si ten pohyb v lesích, na loukách, po horách - možná si někde uvnitř myslim, že jsem pes a svou smečku potřebuju 😂
Včera si dcera zase na 3 dny odvezla lapiňáka…takže moji psi upadli do bezvědomí.
Večer jsem je vzala do parku…takže Gina proběhla park (jako fakt jdu vedle ní rychlochůzí, indiánským během, někdy i regulérně klušu)…zastavili jsme se jen u jezírka namočit nožky…
Jako netrháme rekordy na vzdálenost, urazili jsme jen 1,5 kiláku, ale fakty v poklusu…se mi chce říct “Kdo jsi a co jsi udělala s Ginou”…
Já jezdím kvůli manželovi, ale taky bych radši byla doma a klidně se jen se smečkou placatila na zahradě. Letos si ovšem splním svůj cestovatelský sen a vyrazím sama daleko předaleko. Snad oranžovej dement nestihne ještě někde něco roze*rat…
“Jako netrháme rekordy na vzdálenost, urazili jsme jen 1,5 kiláku, ale fakty v poklusu…se mi chce říct “Kdo jsi a co jsi udělala s Ginou”…”
má radost, že je zase všechno v normálu
tak my jsme v tomhle sladěný. Resp - já jsem byla cestovatelka, ale v omezených mantinelech sociálu - takže východní země, když jsem v sedmácti požádala o výjezd do Francie, nedostlala jsem pro špatnej původ výjezdní doložku. Pak už přišli psi a anticestovatelský partner 😀. Je na tom jak Patrik Hartl - taky hroch před stěhováním ze ZOO do Zoo 😀Takže jsem ho dovedla ale k tomu, že objevuje krásy naši země. dneska bych už prostě od psů nedokázala vůbec odjet.
Moc si tu dovolenou užijte!
…ja bych stejně na nic jiného na té dovolené nemyslela než co a jak s motýlem a kočičáky..takhle to mám všechno pod dohledem a užívám si s nimi…
Mně lidi říkali, že až si pořídíme psa, tak nebudeme nikam moct jet…no, naopak můžu na dovolenou se psem 😀…s kočkama to moc nejde.
Ale my nějak do zahraničí nejezdili ani před Jackem. Mně se to líbí třeba na 2 dny ale pak bych už jela domů…Já si na dovolené obecně vůbec neodpočinu a velmi špatně spím. Upřímně bych asi i řekla, že jsem někde na spektru, protože špatně snáším změny, potřebuju mít svůj režim a dovolená mě vždycky úplně vyždíme už jen tím cizím prostředím a lidmi😀…
V práci nechápali, že potřebuju vždycky tak 2 dny dovolené navíc na dekompresi, kdy jsem prostě jen doma a snažím se vrátit do normálu a jsem schopná prospat první noc doma 12-13 hodin…a po návratu jsem vždycky extrémně unavená prvních pár dní a je jedno jestli jsme se váleli na pláži, nebo lezli po horách. Myslela jsem, že to tak mají lidi normálně, ale prej ne 😀. Nikdy jsem nechápala, jak si může někdo na dovolené (a obzvlášť v zahraničí) odpočinout.
Slibuju tímto bělouškovi, že to, jak jsem si odskokla na 3,5 dne do Arles, se už nebude opakovat, co bude bělouš živ. Byl to můj dlouholetý sen a když mi ho dcera chtěla splnit ke kulatinám, tak jsem neodolala. Příště po stopách Vincenta jedině v bezpsím období…
Jak píše naše zdejší milá Zrzavcová, citím se taky nejlíp se svým psem, páč je to tak, že se uvnitř cítím též, jako pes a po jeho boku přemýšlím, jako pes. 😜 …naštěstí nemám srst 🫣
Tak to já mám jinak,potřebuju sluníčko,moře,změnu prostředí a oddych,a ano, oddych pro mě znamená,že ten týden,dva se nemusím starat ani o psy. Ale já to nemám tak,že bych chodila do práce někam,a pak se vrátila a relaxovala se čtyřnožci. Jsem s nima prakticky 24 hodin denně, s mýma,cizíma, cvičím,vedu výcviky,vedu na zkouškách,posuzuju na zkouškách… takže jo, ráda odjedu na týden k moři,když vím,že je o ně dobře postaráno. A jasný,stýská se mi hned druhý den ráno, a každý den kontroluju,jak se každý jednotlivec má😄
No já si myslim, že u mě dělá hodně i to, že mám barák se zahradou a že založením nejsem turista ani já ani Gina.
Takže nějaká potřeba vyjet někam do přírody a tam špacírovat, když mám přírodu za barákem a nebo skočím do auta, popojedu do hor a mohli bychom procházkovat až do aleluja (kdyby Gina chodila ráda v lese), se nekoná.
Ale umím si představit, že když bych bydlela v bytě, tak bych tu potřebu odjet někam do lůna přírody měla.
Ozanžovej dement, hehe. Zvíře na něj ukázalo v televizi a pravilo: Mami? Pán plameňák?
I to zvíře ví, že není normální.
mám barák se zahradou. Ale přesto rádi chodíme jak v přírodě za humny, tak po vlastech českých, tak jezdíme i dál… Jezdíme vždy se psem - a i dovolené jsou vždy upraveny podle toho, v jakém je dogouš věku a kondici.
Všech pět našich dog bylo aktivních turistických i cestovacích - a zvládaly všechno - jak výlety v přírodě, tak známá místa. Ne všude můžou, ale musí se to naplánovat a vyladit (umíme i střídat a někdy si jeden musí něco odpustit) - ale třeba zrovna v tom Arles s námi byl Xerxes, Night i Yodislav. Holky nee - ty byly v Provance jinde. Ale Pepa dobře a rád řídí, jezdíme autem, bydlení nepotřebujeme hotelové (naopak miluji místní minidomečky venkovské), klidně večer vařím… a když moře - tak si zaplavat ráno a večer a zbytek dne průzkumničit. A to mimo sezónu, davy my neradi… Letos s vnoučaty jsme byli v Apulii teď v rámci velikonočních svátků a na podzim, pokud to vyjde, pojedeme jen my dva a pes daleko směrem severozápadním. Je to můj sen už dlouho a ke kulatinám si ho snad nakulím…
když bych bydlela v bytě, tak bych tu potřebu odjet někam do lůna přírody měla.
Mám to podobně. Mně klidně stačí, že z balkónu koukám na pasoucí se krávy a sleduju zpívající ptáčky.
Já taky hodně ráda cestuju, ale spíš do hor, moře nemám ráda, to jsem si vyzkoušela jako dítě, rodiče jezdívali hodně a rádi, mě to nebavilo. Loni ty Roháče byly super, tak bych si to chtěla letos zopakovat, pokud to půjde. A musím s sebou mít aspoň jednoho psa, bez toho si to prostě neumím užít. Plánuju už několik let Dolomity, tak snad se mi to ještě splní.
No-já,to u sebe měla tak-a mám-že dovču pár dní bez psů přežiju-jakože pár-2-3
-poslední roky jdem-2 dny Moravský kras,-třetí den se vracíme s Dafi dom,po cestě mini výletíček,a 2 dny bez ní-hrad,muzeum,ZOO…
když byly mega tropy,jak byly jeden rok,že bylo vedro ve dne v noci-tak jsme jely jeden rok bez ní,ale to mi hodně chyběla,ale chápala jsem,že jí bude líp s tatínkem doma na dvoře/zahradě a pidi vycházkách,než s náma po výletech a pak 4 patro tátův byt…
ale,k tomu jak píšete,že máte potřebu si jednou za čas oddechnout i od psů
tak něco trošku podobnýho mám odjakživa já-ale,ne,že bych jela k moři-kde jsem stejně nikdy nebyla…
ale-u mě je to jiný-já prostě občas musím chvilku vypadnout někam bez nich…
já dřív,když jsem bydlela v Blansku,měla jsem Kima a Killy,pak Gera a Duxe,k tomu chvilku ještě Čendu knírače,a chvilku Heidi-dobrmanku-a chodila jsem pro ně pěšky..
tak doma starání o Kima,pak pro Killču s Kimem,pak na cvičák,nebo ven-4krát týdně,
-cesta k ní sem tam-byla asi 40 minut rychlé chůze do kopce,takžee Kim měl v podstatě vycházku,než jsme došli pro Killču,do toho jsem si půjčovala Čendu asi rok-takže zase další pes,rok jsem si půjčovala 3 krát týdně dobrmanku-takže doma vlastní pes,a 2 jinde půjčovaný,do toho cvičák 2 krát týdně,pěšky na stopy velkej kus…,
no prostě jsem ráda po týdením lítání ze psama+neděle cvičák,tak jsem ráda v neděli odpo po cvičáku ze sebe udělala člověka-a šly jsme do kavárny,kina…
no,a tady to mám tak,že když mám u sebe 3 dny volna,tak poté co uklidím doma,nějak se vzpamatuju z práce,tak jeden z těch 3 dní zajdu do knihovny,nebo ke kamarádce do knihy…
říkám tomu,že jsem přepejskařená-a holt pořebuju vypadnout kousek někam chvilku bez psů-2hodiny třeba-vždycky říkám-že potřřebuju říkat i jiný věci,než-ke mě,k noze,přines-a kartičku máte?body sbíráte?😀😀
-ještě k tomu mám práci,kde jsem mezi lidma,celý den melu pantem-ale pochopitelně si nepokecám😀
no a jednou měsíčně jezdím do Blanska,kde jsem s tatínkem-a s Dafi,-takže ne bez psa🙂
ale jdu bez něj třeba na oběd s holkama a na kafe,a prolítnout obchody…
tak já jsem prostě,někdy,tím,jak jsem 95 procent volnýho času…furt ze psama,tak jsem prostě někdy přepejskařená🙂
ještě tím,jak s nimi chodím xxkrát denně ven,a furt na nich něco češu,šmikám,atd…
já vždycky říkám,že ty psy mám dobrovolně,že mě nikdo nestál s pistolí u hlavy,abych si je pořídila…a že jsem s nimi ráda….
No-zázemí-tak my takhle jezdíme poslední roky,co máme auto,dřív jsme si ho půjčovaly občas od rodičů,předtím jsme jezdily na výlety autobusem,vlakem,a první roky jsme chodily na velký vycházky v okolí,sváču,pití sebou…
ale je fakt,že na rozdíl třeba od švagrů-kteří mají taky psy doma,tak přítel psy miluje….
přítel má mínusy-ale co patří k jeho velkým plusům-že má rád naše zvířata,ne že je jen toleruje,ale má je fakt rád,a to je pro mě fakt hodně…
ano,dá si po práci pivko..takže,ze psama po ranní chvilku protože si pak chce v klidu posedět..
ale bere mě ke koníkům,a ven ze psama a baví ho to
dřív s nimi teda chodil i ven denně,když jsem měla odpo,to ted už teda přestal..ale zase,moc se mu nedivím,ono táhnout ven zpruzelou Dafču,kterou to ,když není na výletě-nebaví…to je někdy opruz i pro mě😀
kdyby Dafi nebyla jak kynutý knedlíček,tak bych na- ni-někdy kašlala-nechceš,nechod,máš dvůr,zahradu….zdar….
du si zamachrovat-po ranní vycházce mezi polama-ždibec od baráku-protože před odpo…
kde jsem udělala hledej-ztratil a přinášení smajlíka a kopala jsem chvilku Žerykovi míček-se slovy-fotbááállll-to budeš čučet!!a koop-3kroky před něj😀😀😀
jsem ošmikala Dafi hlavu a náprsenku a u očí+učesat+mezi prstama-bože,tam to můžu šmikat snad 2 krát týdně….
a Žeryk furt fnukal,že chce taky….to on u česání a starání se někdy dělá,že chce taky čučí a fnundá,tak jsem ho učísla,hodila na můj stříhací botník na terase a s náhubkem ošmikala hlavu,uši,náprsenku a ofimu-celý tělo u obou budu dělat třeba za měsíc..ALE,TED TO ŽERYK ZVLÁDL PERFEKTNĚ,BEZ VRČENÍ-HEČ!!!!!!
DOSTAL MASO,SUŠENÝ PAMLSKY A Á SI MŮŽU JÍT KOUPIT NOVÝ ZÁDA…:-d
jo-zítra je všude zavřený…
k počasí-neprší a furt sucho,včera mega vichr v noci…