Aktuálně: 2 166 inzerátů286 860 diskuzních příspěvků20 447 uživatelů

Jak se vám venčí?

šavlozubka
šavlozubka 19.07.2026, 15:57:59 xxx.xxx.167.224

My zmokli ráno, ale než jsme došli domů, tak vylezl puchejř. Ale takhle hezky se to perlilo. 

Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 19.07.2026, 18:07:28 xxx:xxx.96ab:eaa9

nejprve Yodislav tento týden: venčili jsme jen v lesích za humny, sbíráme houby i studenokrevné živočichy… A les je plný mladých žab

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 19.07.2026, 18:10:21 xxx:xxx.96ab:eaa9

a nepsí… louky už začínají mít podzimní barvy. Dokvétají poslední náprstníky, nastupují kruštíky (běžná letní orchidejka u nás v lese) i divizny

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
kometa
kometa správce
19.07.2026, 19:47:33 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 19.07.2026, 18:10:21

louky už začínají mít podzimní barvy

Ale fuj! Nestrašte s podzimem. 🙂I když ho mám čím dál tím raději, jeho barvy.

Ta užovka vás nepokakala?

DafiŽeryková
DafiŽeryková 19.07.2026, 19:56:58 xxx.xxx.136.20

No my měly čtvtek,pátek,sobota ranní a vycházky byly obrazně řečeno-pár metrů,v sobotu hodit 4 krát pár metrů hračku a dom,dnes po ranní se dost ochladilo-dopo pršelo,tak jsem vzala psy,kočárek,a že půjdem dědinou ke koníkům,

u domečku kamarádky s basendžíkem-na kraji dědiny,kousek od zastávky,kde už se Dafi rozhoduje,že vycházka stačí😀vylezla kamarádka,a jestli může jít s náma ven?

Ptala se kvůli Dafi,protože ta se bojí Kita,proto s ní chodím zvlášt….

no ale v kočárku se nebojí…tak jsme šly k rybníčku,ke koníkům,podél ohrad a zpět-Žeryk se proběhl,vyválel sudy,Dafi se vezla a po rozloučení s kamarádkou naznala,že je bezpečno😀

a šla na zem,došla domů,

a jelikož mi přišla ve fajn náladě,vzala jsem ji ven extra-a jo,nálada byla výborná,ochotně se mnou šla,za zastávku,k zahradám,tam udělala 2 otočky,dala párkrát packu,vyrobila bobek,a šly jsme dom,na náměstíčku jsem ji dala oběhnout parní vál co máme naproti zastávce a chodí si na něj hrát děti s širokýho okolí😀

tak jednou oběhla půlku parního bálu a spokojeně šla dom-fotky z naší pidiextra vycházečky😀

je radost ji vidět spokojenou a štastnou,v kočárku se cítí fajn,

a umí si říct,když se chce projít/vyvenčit-pohodička-myslím,že jí hodně zkvalitnil život-nám taky…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Xerxova
Xerxova 19.07.2026, 19:57:54 xxx:xxx.18b:f5c
kometa:

louky už začínají mít podzimní barvy

Ale fuj! Nestrašte s podzimem. 🙂I když ho mám čím dál tím raději, jeho barvy.

Ta užovka vás nepokakala?

byla zcela tuhá - přenesla jsem ji jen kousek - mimo asfaltku. Asi se tam hřáli večer a překvapil je pokles teploty a ranní deštík… Ona i mlok vypadali zcela v pořádku, jen tedy byli zcela neteční. Lehce se začala probírat, až když jsem ji pokládala na suché místo vedle kaskády rybníčků, co nám lesáci vybudovali hned vedle silničky - ráj obojživelníků, vážek…  i ledňáčka jsme tam viděli

kometa
kometa správce
19.07.2026, 20:08:33 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 19.07.2026, 19:57:54

a překvapil je pokles teploty

Já se k ránu taky po delší době přikrývala dekou.

Verun
Verun 19.07.2026, 21:23:07 xxx.xxx.220.9
kometa:

a překvapil je pokles teploty

Já se k ránu taky po delší době přikrývala dekou.

Otevřená dvě okna v chatě na Lipně dokořán ze soboty na neděli a stejně ….horko🤷

Dopolední koupačka i navzdory zateženu,voda byla teplejší než vzduch pocitově, plážoví courači oblečený od hlavy až po paty valili voči jak se dva blázni a pes koupou.

Orionka (neregistrovaný) 20.07.2026, 08:33:42 xxx.xxx.227.27
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 19.07.2026, 21:23:07

To pamatuju před lety u moře - bílá vlajka, plná pláž lidí, moře klidné a prázdné. No trošku pofukovalo…. nakráčely jsme do vody, byla hodně svěží. Nudící se osazenstvo pláže se posadilo: “my jsme z hor Jizerských”….. nejlepší koupání to bylo.

Verun
Verun 20.07.2026, 09:07:14 xxx.xxx.116.186

Jj zářijové Chorvatsko ráno ,Němci  na procházce v bundách…a naše holky naskákaný v móři..Němci ze břehu tleskali a volali bravó…

Fiona.Praha
Fiona.Praha 20.07.2026, 10:22:50 xxx:xxx.aca5:ed45

Já to zažila před pár lety 01.11. v Tunisku, v moři jen já a nikde nikdo, paráda. Bylo 22 stupňů, moře teplé, na břehu 4 mladí místní plavčíci, v keckách a šusťákovkách, kteří mne sledovali. A tutově se modlili - hlavně ať se ta píppíp nezačne topit.

tetrivek
tetrivek 20.07.2026, 10:53:46 xxx:xxx.fedc:c450

U nás dnes ráno v sedm hodin bylo 12 stupňů. V tričku a kraťasech jsem oběhla zvířectvo. Bylo vidět že mají z té teploty radost. Ani mě zima nebyla. Syn se vzbudil a na gauči se přikryl dekou. Povídám mu až půjdeš ven asi je to venku na tepláky a mikinu. Jezevčice se v pergole při odpočinku na svém křesle přikryla dekou. Ale ta se přikrývá i kolikrát doma v zimě na gauči. Konečně byla po dlouhé době na trávě rosa. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.