My včera na Graselově stezce, bylo fajn 18’, přesto se v rybníku koupali 3 lidi, cyklisti, mě by byla zima i dost foukalo. Kousek od rybníka byla pěkná útulna na nouzové přespání. Prochajda super, jinak jsme nepotkali nikoho
Docela pěknej kus od břehu řeky plaval takovej velkej polopotopenej klacek nebo spíš pařízek, Fram ho vyhodnotil jako nějaký zvíře, opravdu to tak vypadalo, jako hlava a hřbet, popošel po krk do vody a začal štěkat “ nepřibližuj se k nám!”.
Dorouš se mu postavil po bok a střežili mě spolu.
“ To je dřevo kluci, přineste aportek !”, povídám, ale oni se ale ještě se víc naježili a rozštěkali, báli se no..
Najednou se zjevil senior Gučánek, mlaďochy rozhrnul svým už trochu křehkým tělíčkem, vrhnul se do studený Vltavy, plaval statečně a daleko, pak jim tam to dřevo hodil a smál se na mě. On se umí smát odhalenejma předníma zoubkama.
Byla jsem na něj tak hrdá !
Škoda, že jsem to nenatočila, nebo negotila, ale byla jsem připravená ho zachraňovat, tak mám jen jednu fotku, která úplně nezachytila jeho triumf.😅
Docela pěknej kus od břehu řeky plaval takovej velkej polopotopenej klacek nebo spíš pařízek, Fram ho vyhodnotil jako nějaký zvíře, opravdu to tak vypadalo, jako hlava a hřbet, popošel po krk do vody a začal štěkat “ nepřibližuj se k nám!”.
Dorouš se mu postavil po bok a střežili mě spolu.
“ To je dřevo kluci, přineste aportek !”, povídám, ale oni se ale ještě se víc naježili a rozštěkali, báli se no..
Najednou se zjevil senior Gučánek, mlaďochy rozhrnul svým už trochu křehkým tělíčkem, vrhnul se do studený Vltavy, plaval statečně a daleko, pak jim tam to dřevo hodil a smál se na mě. On se umí smát odhalenejma předníma zoubkama.
Byla jsem na něj tak hrdá !
Škoda, že jsem to nenatočila, nebo negotila, ale byla jsem připravená ho zachraňovat, tak mám jen jednu fotku, která úplně nezachytila jeho triumf.😅
Jsou úžasní Doron, moc krásní. Satánek, když se zlobím, že něco provedli, tak se taky začne smát a tím jsem úplně odzbrojená a už se ti od něj naučil i mlaďoch. Prostě když je milujeme …. však to znáte ❤️😉
2 dny po sobě byla vycházka před odpolední-jen kousek mezi polama u baráku,a dom
včera jsem si třeba jen sedla na zem,Dafi mi škubaly psí sukni-kapsu,a Žeryk přežvykoval hračku a pak se jelo dom…
z pondělka na úterý jí bylo blbě-přítel jí dal velký kus salámu na prášek☹️
který vyblinkala po mé odpo a do rána nebyla ve své kůži,neblinkala,nechodila,ůlležela a bylo vidět,že dobře jí není,tak jsme s ní byly do rána vzhůru…teda ona mezitím pospávala…
-hmmmm-to je to o tom respektování pravidel….no nic…
dnes jsme šly ráno ze všema 3-Max je věčně nacpaný u nás,chodí se mnou ven-vlastně se k nám víceméně přestěhoval,nebo se o to snaží….
takže jsem šla dědinou k rybníčku brčálníčku,
od něj ke koníkům,tam pomazlit koníka-ehmmm*-koně vydrží hodně-zpívala jsem mu🙂
pak trošku cvičení-jen donešení hračky-asi 3 metry-ale Dafi měla dobrou náladu,vrtěla ocáskem a dokonce kromě projítí se ke koníkům šla pak i kousek přes dědinu ,
Žeryk si pohrál s hračkou,Maxík přivolání s odložením a šlo se dom a za chvilku bouřka,hezky jsme to stihly🙂
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 23.07.2026, 15:50:42
-takže kroužek asi náctiletých holek mě tam fakt dost znervoznoval… protože koníkům melu nesmysly,šišlám
Já chodila do jezdeckýho oddílu, takže jsme tam byly všechny náctileté a teda nikdo se nestyděl za to, že koňovi říká nějaké “něžnosti”…je teda fakt, že jsem na koně nešišlala, ale to za mlada ani na psy, ani na jiná zvířátka…ta infantilnost a šišlání přišlo až s věkem. Na druhou stranu s tím věkem přišlo i to, že bych se šišlat na koně nestyděla, protože je mi krajcvajc, co si o mně budou nějaké holčiny myslet….no co, max si řeknou “hele, zase je tady ta ženská, co šišlá na koně…”😉
Zrzavci, Anet10 - je to stezka údolím Lužnice. Nedávno někdo na fb skupině (Via Czechia) psal, že ji rád chodí proti proudu, z Bechyně, aby měl jako poslední úsek tenhle, od Příběnic do Tábora.
Na Svatojánské proudy bych taky chtěla. Nikdy jsem nebyla. Jen to bude muset chvíli počkat, teď pokud budeme výletit někde dál od domova, tak chci hlavně s Čerticí, ať si užívá , dokud tu je. Ale s ní je to spíš na popojíždění autem, už neujde víc než 3-4 km.
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 23.07.2026, 23:03:59
Moc, moc díky Chingis, to mi udělalo radost, já znám Lužnici jen v místě, kde se narodí její pramen a pak v Novohradkách, kde je takový říční batole, s křišťálově čistou vodou v lesích. Tohle je zase něco jinýho a vypadá to bez nadsázky úchvatně. Tak až dojde snad příští rok na dovolenou a pojedeme-li zase do Novohradek, vím, kam se ještě podívat, nádhera.
Nedal by se pro Čertici pořídit kočárek? Když jsem měla starou Bubinku a už jí to moc nechodilo, sháněla jsem na letní dovču kočárek, aby mohla chodit s námi. nakonec na to nedošlo, protože Bubiška to zabalila, ale přijde mi to jako supr řešení, pes může jít se svou smečkou a má možnost si odpočívat podle potřeb. Klidně stačí i dětský kočárek, je jich habakůk , nemusí to být ani pro psa.