třeba tak, že jedete na koncík do Maďarska a tam si ouřada kontrolující vozidlo prostě o ten úplatek řekne a nastaví vám Váš otevřený pas, do kterýho máte vložit peníze. Myslela jsem tehdy, že budu vraždit.
V Maďarsku 😲? Tak to čumim, po nás teda před…no, už hódně lety nic nechtěli. Asi je tehdy drželi víc zkrátka.
Teď čtu, že ceny PHM v CZ překročily 45 Kč/litr. Má někdo někde takové ceny (na dálnici možná)? Musím se podívat, jaké jsou vyvěšené na nejbližší benzínce…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.03.2026, 14:15:30
Já si sbírám data z EuroOil kde tankuju (Chebská 522, 322 00 Plzeň 5-Křimice, Česko). Za poslední 2 týdny zdražení necelý 3 koruny. Z dnešního data je aktualizace ze včera takže jsem se teď koukal - aktualizace dnes a 35,5Kč/l, takže beze změny. Podle mě se to bude týkat pohraničí / dálnic. U toho pohraničí (v mém případě Šumava, …) kolegové říkali, že tam prostě najednou dochází a pochopitelně i s cenou půjdou výš.
Jo no jo vlastně, Němci si k nám jezdí pro palivo. U nich je najednou draho. Tak to je jasné. Tady je konkurence od Poláků, tak tady u nás zase tak moc nastřelit nemůžou, Němci i Čecháčci by vyrazili do Polska.
Teď čtu, že ceny PHM v CZ překročily 45 Kč/litr. Má někdo někde takové ceny (na dálnici možná)? Musím se podívat, jaké jsou vyvěšené na nejbližší benzínce…
Tankovala jsem v pondělí na Goldu Bruntál a cena byla 34,90.
Stáhl jsem z netu seznam těch co je zvou, některým jménům nemohu věřit, ale je na nich aby to vyvrátili, kocůr , 11.03.2026
1. Miloš Doležal 2. Tomáš Halík 3. Josef Holcman 4. Matěj Hollan 5. Petr Hruška 6. Karel Hvížďala 7. Mojmír Jeřábek 8. Dora Kaprálová 9. Vladimír Karfík 10. Pavel Kosatík 11. Jiří Kratochvil 12. Eda Kriseová 13. Daniel Kroupa 14. Mikuláš Kroupa 15. Josef Mlejnek 16. Bedřich Moldan 17. Dobrava Moldanová 18. Petr Oslzlý-režisér 19. Petr Pithart 20. Bolek Polívka 21. Petr Pospíchal 22. Jaroslav Rudiš 23. Pavel Rychetský 24. Břetislav Rychlík 25. Vít Slíva 26. Olga Sommerová 27. Jiří Suchý
Mažu předchozí komentář vzešlý z chybějícího kontextu. Sjezd nějaké skupiny lidí je teda opravdu průšvih. Jestli bychom si neměli počkat, co se na tom sjezdu bude podnikat. My tady máme v trojzemí nějaké sjezdy Sudeťáků furt dokola a nikdo z toho žádné haló nedělá.
Hezky to Staněk řekl: nikdo neví, co se bude dít dál. No tak snad abychom dělali závěry až po tom sjezdu. Předpokládám, že na tom sjezdu neprodají Sudety Němcům. Nebo máme nějaké tyhle sjezdy už za sebou a víme, co se na nich děje?
Mažu předchozí komentář vzešlý z chybějícího kontextu. Sjezd nějaké skupiny lidí je teda opravdu průšvih. Jestli bychom si neměli počkat, co se na tom sjezdu bude podnikat. My tady máme v trojzemí nějaké sjezdy Sudeťáků furt dokola a nikdo z toho žádné haló nedělá.
Hezky to Staněk řekl: nikdo neví, co se bude dít dál. No tak snad abychom dělali závěry až po tom sjezdu. Předpokládám, že na tom sjezdu neprodají Sudety Němcům. Nebo máme nějaké tyhle sjezdy už za sebou a víme, co se na nich děje?
Nic se na nich neděje, i kdyby si tam domlouvali kdeco, tak stejně nic nezmůžou. Popravdě nechápu tu hysterii, spousta tzv. odsunutých už zemřela a jejich potomci sem rozhodně nepůjdou. Kromě toho, i kdyby jim něco vrátili, tak se podívejte, jak je to často zdevastované. To si vždycky říkám, že kdo to vezme a ještě vrazí do opravy, je načisto blázen. Vidím to tady v pohraničí na každým kroku.
Když on strašně kecá: jednak nemusel být každý, kdo chtěl vystudovat a je starší než 50 let v KSČ. I tady na “chovu” je vysokoškolaček……..a některé budou i starší než 50…… Stejně tak, ať už dá pokoj se seznamy StB. Papír o povinném informování musel podepsat každý, kdo vyjížděl do západní ciziny. I když mezi jmenovanými budou i ochotní.
N (neregistrovaný)12.03.2026, 23:19:03xxx.xxx.189.103
Orionka:
Když on strašně kecá: jednak nemusel být každý, kdo chtěl vystudovat a je starší než 50 let v KSČ. I tady na “chovu” je vysokoškolaček……..a některé budou i starší než 50…… Stejně tak, ať už dá pokoj se seznamy StB. Papír o povinném informování musel podepsat každý, kdo vyjížděl do západní ciziny. I když mezi jmenovanými budou i ochotní.
Musí šířit propagandu, vždyť oni lidi by nedej bože mohli začít přemýšlet a vzpomínat.😀😀
Není, minimálně bylo nutné SSM. Tito lidé byli zcela jednoznačně upřednostňováni
Však hmn tvrdí to samé, ne? A nebo se v tom už ztrácím.
Moje osobní zkušenost: kdo chtěl na VŠ, musel být v SSM, a zvlášť pokud chtěl na pedagogickou fakultu, musel pracovat s dětmi, tedy vést jiskry. Členové KSČ dostávali přednostně přiděleny byty, taky osobní zkušenost.
“jednak nemusel být každý, kdo chtěl vystudovat a je starší než 50 let v KSČ”
jen procházím a vidím toto = totální peachovina ale totální….
Nepochopila jsem kontext : vy tomu odporujete? T.j. tvrdíte, že každý, kdo chtěl před rokem 89 vystudovat (pro jednoduchost VŠ) musel být v KSČ? A jen drobnost - i ti starší 50 let studovali po r. 89. Ono to letí. Nebo špatně čtete ten zápor?