Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 21.03.2026, 15:40:23
tyjo já vůbec nevím, možná že nějaký z nějaké větší obce pojede, ale já s ní o tom nemluvila, zaťukala jsem si na čelo, koně o víkendu stejně odpoledne obstarávám já, takže mě to víc nezajímalo. Ať si dělá, co chce - třeba se uvidí v televizi 😀
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 22.03.2026, 09:42:23
Co cením na současné vládě (nepřekládej “jsem jejich přívrženec”, na to vládnou moc krátce a zatím teda samej úlet) je to, že tyto demonstranty neuráží, jak tomu bylo v minulosti.
Musím nesouhlasit. I současná vláda si minimálně tu srandu z demonstrantů dělají a dá se to snadno vyhodnotit jako urážka. Možná to není tak vulgární / ofenzivní, ale za to zákeřnější - např. Macinka se v tom snad i vyžívá. A to píšu jako volič současné vlády. 😀
Já si zas klidně legraci z demonstrantů dělám. Urážet nikoho nechci, ale že mi to trochu směšné připadá, je fakt.
Kdyby tu demonstraci svolal někdo jiný než chvilkaři, pak by to bylo jiný, ale potom co čtyři roky ani nepípli, prostě ať se jdou s Minářem v čele, vycpat.
Lidem fakt šibe. Jako když mi vlastní matka byla schopná říct “když budeš volit ***, to radši k volbám nechoď”, tak to jsem na ni zůstala s hubou dokořán. Ta, která mě vláčela k volbám od 15, že jí je jedno, co tam hodím, jestli prázdný papír, ale že tam jdu a vyřízeno hotovo, no, lidi se mění…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.03.2026, 12:14:27
Ne, je to stejný, co se online reakcí týče, jenže se v mé bublině změnila jedna věc, bavím se teď o offline životě.
Poslední roky jsem někde mezi - ne alibisticky podotýkám, nečekám politického mesiáše, ale nikdy jsem neměl ráda Babiše a PF mně fakt velezklamal. Tak se na těch jejich postupech snažím spíš hledat proč se jim něco nepovedlo nebo aspoň to, co se jim povedlo. Ale větší část mojí bubliny (městští intelektuálové) jsou hodně chvilkařský ultras a musím se přiznat, že od těch voleb se mi často děje, že sedim u stolu a radši mlčím a o svý názory radši neventiluju, jelikož je mi to na druhou stranu buřt, jelikož na tom moje životní štěstí nestojí, ale taky se nechci, dostat do zbytečných ostrých konfliktů, i když si myslím, že mám celkem přehled, co se aktuálně děje. Jenže to mlčení mě taky propíchne, že jo. To když jsem seděla v hospodě s našima vesnickejma chlapa, který jsou zas Babiš ultras a vládnul Fiala, tak to takhle nebylo, pokud jsme jim toho Bábu nebo Okyho zdrbala. Příjemný tyhle chvilky rozhodně nejsou, společnost je fakt extrémně zpolitizovaná a politika se teď v běžný konverzaci dle mýho řeší až zbytečně moc často a respekt vůči protistraně se fakt vytrácí.
Z účtu Milionu chvilek v období 28.01. 2026 - 21.03.2026 odešly v souvislosti s demonstrací na Letné pouze dva výdaje: -1 815 Kč - Potiskol cz, plakát Letná -2 314 Kč - RENGL, Autobusem na Letnou Tedy celkem: 4129 Kč. Kdo tu demonstraci vlastně zaplatil? ib.fio.cz/ib/transparent…
Ne, je to stejný, co se online reakcí týče, jenže se v mé bublině změnila jedna věc, bavím se teď o offline životě.
Poslední roky jsem někde mezi - ne alibisticky podotýkám, nečekám politického mesiáše, ale nikdy jsem neměl ráda Babiše a PF mně fakt velezklamal. Tak se na těch jejich postupech snažím spíš hledat proč se jim něco nepovedlo nebo aspoň to, co se jim povedlo. Ale větší část mojí bubliny (městští intelektuálové) jsou hodně chvilkařský ultras a musím se přiznat, že od těch voleb se mi často děje, že sedim u stolu a radši mlčím a o svý názory radši neventiluju, jelikož je mi to na druhou stranu buřt, jelikož na tom moje životní štěstí nestojí, ale taky se nechci, dostat do zbytečných ostrých konfliktů, i když si myslím, že mám celkem přehled, co se aktuálně děje. Jenže to mlčení mě taky propíchne, že jo. To když jsem seděla v hospodě s našima vesnickejma chlapa, který jsou zas Babiš ultras a vládnul Fiala, tak to takhle nebylo, pokud jsme jim toho Bábu nebo Okyho zdrbala. Příjemný tyhle chvilky rozhodně nejsou, společnost je fakt extrémně zpolitizovaná a politika se teď v běžný konverzaci dle mýho řeší až zbytečně moc často a respekt vůči protistraně se fakt vytrácí.
Já se o politice nebo spíš o tom, koho jsem volila, zásadně nebavím. Pokud na tom někdo trvá, tak odcházím. V rodině to celkem jde, nikdo to moc nehrotí, ale už jsme se chytli třeba ohledně zbraňové legislativy, tak radši takovou debatu ani nezačínám. Starší syn ztratil několik kamarádů jen kvůli tomu, kde pracuje, nepochopím.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 23.03.2026, 12:44:38
Já jsem pochopila, že o politice se mohu s rodiči a známými a kýmkoli bavit jen o tom, v čem se shodnem. Tak si společně zanadáváme a všichni jsou spoko. Mě štve něco na každém, takže já si téma najdu 😀 A když se ostatní baví o něčem, v čem se neshodneme, tak mlčím, ale to je každému naštěstí jedno.
Ve společnosti, kde chci setrvat, požádám o změnu tématu. Když se oboří - odcházím. A taky musím zkousnout ledacos. Někdy velký údiv. Ale hádky nepřipouštíme - na to jsme moc staří. To jsme si odbyli v 90.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 23.03.2026, 19:59:34
Mně zas připadá, že v 90 žádný velký hádky o politiku nebyly, alespoň kolem mě nebyli žádní zapřisáhlí komouši, takže všichni byli celkem zajedno. Teď je to nesmiřitelný boj Babišovci a zbytek.
N (neregistrovaný)23.03.2026, 22:01:55xxx.xxx.189.103
Orionka:
Ve společnosti, kde chci setrvat, požádám o změnu tématu. Když se oboří - odcházím. A taky musím zkousnout ledacos. Někdy velký údiv. Ale hádky nepřipouštíme - na to jsme moc staří. To jsme si odbyli v 90.
Mám to štěstí, že vůbec nepotkávám lidi s jiným politickým názorem a proto se klidně o politice bavíme. 😀 Minulou sobotu byl v nedaleké vesnici na návštěvě pan prezident-rozvědčík( nevím co je aktuálně) a tak jsme z toho měli akorát srandu. 😀 Vážně,situace na vesnicích je diametrálně odlišná od měst a nevím o nikom kdo by ho vítal či nějak “obdivoval” . Spíš naopak a myslím si,že spíš sám sobě škodí než prospívá takovými předvolebními cestami.
Psala jsem v autobuse, mělo být v 80., 85….87….to bývalo hustý a zarputilé.
Mně zas připadá, že v 90 žádný velký hádky o politiku nebyly, alespoň kolem mě nebyli žádní zapřisáhlí komouši, takže všichni byli celkem zajedno. Teď je to nesmiřitelný boj Babišovci a zbytek.
I když i v 90. bývalo pořádně rušno. Nešlo jen o to “zbavili jsme se komoušů" (Zbavili? Zbavili, ale na cestu jsme je řádně vybavili. Inventura, aneb kam jsme došli - to je knížka, tak nějak se jmenuje.) Cest, jak dál, bylo povícero. I politiků bylo povícero. Dokonce i stran. Takže témat k hádkám bylo, jen času už nebylo tolik.
Docela by mě zajímalo , kolik lidí z téhle skupiny si uvědo.ilo, že zapsali do perfektní veřejně přístupné databáze a vydali se všanc podvodům všeho druhu.