Aktuálně: 2 306 inzerátů289 513 diskuzních příspěvků20 883 uživatelů

Politika...

megi-the-pes (neregistrovaný) 21.08.2026, 11:34:21 xxx.xxx.120.102

ale notak

byl to 30 let starý křáp

aspoň teda vidíme, na co nám to je, zastaralé je to určitě i dřív

nebojte, nové budou lepší a mít řádné pořádné základy

no jsem zvědavá na to zadržování vody v krajině, v lesích kraje, který má být náš zalejvač nebo jak se tomu říká, deštník, nočník nebo co

Buggyro, myslíte, že si pro nás, pro ČR, vyrábíme, i do budoucna, el. ne dost?
Distributor nechtěl připojovat domácí soláry, nemá kapacitu.
Jsem přesvědčena, že si vystačíme.

Mně by úplně stačilo, dyby nám furt proud neodcházel. Nebo aby se vrátil, dyž pracuju. 
Máme ty drátky na kopcích, do země je nikdo dávat nebude, jakož i ty z větrníků. Proud se odporoučí tady, hned zkraje, takže vy tam dole máte dovolenou. 🙂 
Těšim se na to.

Buggyra
Buggyra 21.08.2026, 12:15:49 xxx.xxx.198.226

Myslím, že si pro CZ do budoucna nevyrobíme dost elektřiny - máme stále větší nároky a nevypadá to, že bychom mířili k nějakému útlumu. Nevím, v jaké fázi životnosti máme jaderky, ale slyšela jsem taky někde něco o tom, že jak dostavíme dva bloky Dukovan, budeme moct rovnou dva bloky odstavit k modernizaci, uhelné elektrárny též zastarávají, jak vidíme, první generace větrných je na výměnu pomalu už teď, soláry budou také ztrácet produktivitu v průběhu času.

Kapacita distribuční sítě je různá podle místa připojení, někde připojit zvládli, někde ne, tak na těch místech, kde ne, se plánuje to posílit, ale hlavně by se vše mělo pomocí těch chytrých řešení dát na dálku regulovat a zajistit co možná lokální odběry, já vím, že vzdálená budoucnost, ale v dnešním světě je to vzdálené třeba za dvacet let, no a to už to může být řízené centrálně a kdo napojí chytré spotřebiče, bude mít třeba nějaké slevy, hlavně bude mít přístup k tomu “levnému” proudu, tak bude mít motivaci. Myslím, že tohle všechno je nějak už v řešení.

To s těmi drátky a dovolenou jsem nepochopila.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.