Aktuálně: 3 660 inzerátů214 426 diskuzních příspěvků18 316 uživatelů

Třetí víčko

Stelle
Stelle 29.11.2024, 10:42:02 xxx:xxx.659f:41bf
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.11.2024, 06:47:37

Souhlasím. Ve velkých školách, kde je třeba 25 žáků v jedné třídě se ty děti nic nenaučí. Hlavně pokud jsou tam mongolové, který ani nerozumí česky, a za těch 45 minut jsme udělali ve škole půl stránky. 

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 10:42:43 xxx.xxx.88.216

Jé Coudas hezké, taky jsem tvořila domečky a vybavení…z krabiček od sirek a bylo mi teda nějak 8. Ale že by z dcery byla architektka?👍 Vlastně, nad jakovým povoláním uvažuje? 

Coudas
Coudas 29.11.2024, 11:05:00 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.11.2024, 10:42:43

Presně nad tímto 🙂 Bude dělat přijímacky na stavebku. To po mně asi má, stavby a projekty jsou můj koníček. 

Coudas
Coudas 29.11.2024, 11:05:59 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 29.11.2024, 10:42:02

Ano, tohle je hodně smutné.

Stelle
Stelle 29.11.2024, 11:09:11 xxx:xxx.659f:41bf
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 29.11.2024, 11:05:59

V první třídě tam byla moc milá učitelka, když pak odešla a přišel tam nèkdo jinej, prostě nás maminka z tý školy odhlásila. A bratr má ADHD, je moc chytrej, ale nedokáže se soustředit.

Orionka (neregistrovaný) 29.11.2024, 11:48:39 xxx:xxx.8f6e:b0f9

Věnec i domeček jsou krásné! Mám dotaz na žínku : nemáte ve vsi obecní sušárnu ovoce? Neměli jste? Vedle píšu o historické sušárně ovoce v lese, vybudované ve skalce. Taky pamatuju sušárnu ovoce ve Středohoří. Tak mě napadlo, že u vás…..

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 13:17:09 xxx.xxx.88.216

Ne-e. U nás sušárny nikdy nebyly, teda co já pamatuju, musím se zítra zeptat tchánů, pamatují víc. Sušárny vím, že bývaly na Valachách. Proč tam ano a u nás ne, netuším. U nás si všichni sušily v lískách nad kamny. Ale předpokládám, že to by i tam. Jedině, že by se tím valaši živili, tedy sušili to na prodej do měst právě. 

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 13:21:25 xxx.xxx.88.216
Coudas:

Presně nad tímto 🙂 Bude dělat přijímacky na stavebku. To po mně asi má, stavby a projekty jsou můj koníček. 

👍Tak to je chytrá hodně. Na stavební si jen tak někdo netroufnul. Bratránek má, i pak vysokou a projektuje pro nějakou finskou stavební firmu (na Slovensku)

Mě tohle taky vždycky bavilo, vlastně i do projekce baráku jsem pindala😉 a řešila s architektem, jestli by něco šlo či ne. Bohužel, jako totální matematický imbecil, bych to nikdy vystudovat nemohla👎

Doron
Doron 29.11.2024, 13:33:49 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 29.11.2024, 11:48:39

My jsme měli sušárnu i moštárnu, ake už je to všechno zrušený☹️.

Coudas
Coudas 29.11.2024, 13:53:40 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 29.11.2024, 13:21:25

Barák jsem si nakreslila sama. Projektantka jen překreslila do programu a dneska jim to stejně už počítaj různý programy (jestli se pletu, tak se onlouvám). Spíš je horši si myslim dodržovat ty paramtery stavebního zákona. Ale je pravda, ze na matiku je Aňa dobrá, má jedničky. Já měla čtyřky. Teď, když jsme ve škole měli kvadratické rovnice jsem učiteli napsala, ze se to učit nebudu, něco jsem dohledala na netu, ať mi dá za 4 a čau babi.Tak jsem kupodivu za 2 příklady spočítané podle youtube dostala za 3. Ono asi hodně záleží, co z tý matiky pak budou potřebovat. Já v tom stavění potřebuju hlavně uhlopříčku.

lupus4
lupus4 29.11.2024, 14:39:20 xxx.xxx.205.61

Já v tom stavění potřebuju hlavně uhlopříčku. 🙂

no, mj. ony znalosti o pevnosti a pružnosti taky nejsou na škodu…nakreslit cokoli umí kdejakej jouda, ale aby to šlo i opravdu udělat a jak, je už úplně jiná věc…

lesnizinka
lesnizinka 29.11.2024, 15:26:02 xxx.xxx.88.216
lupus4:

Já v tom stavění potřebuju hlavně uhlopříčku. 🙂

no, mj. ony znalosti o pevnosti a pružnosti taky nejsou na škodu…nakreslit cokoli umí kdejakej jouda, ale aby to šlo i opravdu udělat a jak, je už úplně jiná věc…

To myslím architekt tak úplně nemusí, to mu pak propočítává právě projektant…jsem u stavby pochopila. Já jsem si barák úplně jako nenavrhnula, to bych pěkně kecala. Jen jsem zadala, co bych tam tak jako chtěla určitě mít, třeba jako ten vstup trochu atriový. A utopený obývák, vysoký strop. No a pak uvnitř baráku, různé posunování příček, jako třeba, že záchod nezůstal za šoupačkama na chodbě(hale) ale jsme to posunuli tak, že je součástí kuchyně-jídelna-obývák. Protože jsem řekla, že to je WC vlastně pro nás, my jsme tu nejčastěj, tak proč chodit z obytné části na chodbu. Pokud je to někomu nepříjemné, chce víc soukromí, může použít z dalších dvou. 

Coudas
Coudas 29.11.2024, 16:33:39 xxx.xxx.120.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 29.11.2024, 14:39:20

Pokud se tím budu živit tak samozrejmě. Razítko pod projekt si taky neudělám z brambory.

Sardullah
Sardullah 29.11.2024, 21:14:05 xxx.xxx.221.216
lesnizinka:

No já mám totiž tchyni, která má snad nejmenší kuchyni(linku) na světě, takže ona všechno okamžitě uklízí, snad ještě v průběhu vaření. Tam nikdy není ve dřezu něco neumyté odložené, na lince nic neumyté odložené🙄 Na stole už vůbec ne. Léta, co jsme chodili na oběd, nám brala talířky hned pod nosem a šla je umývat. Já bych prostě šla za chvíli, ale nééé, ona to musela udělat hned. Takže ne, nebudeš si po jídle povídat, musí se první jít do kuchyně umýt nádobí. Teď mají už věk, takže dojíme, seberu hned talíře a metelím je umýt, protože už ji vidím, jak nadskakuje na křesle😜 Takže já mám pořád trauma z toho bordelu, co v mojí kuchyni neustále panuje. Příklad: po obědě zůstane něco málo v hrncích, tak to nechám na sporáku, někdy to muž dojí, někdy ne. Takže buďto to po 20h schovám do lednice na druhý den, nebo je to tam do 23h, pak to vyškrábu do koše, hrnce hodím do dřezu či na linku a napustím do nich vodu. Protože myčku plním až ráno, po snídani, jednou za dva dny, páč dva toho tolik nemáme. Takže je v té kuchyni fakt permanentní bordel😛

No to jsem ráda, že s těma hrncema nejsem sama… u nás je to velmi podobné. 

lesnizinka
lesnizinka 30.11.2024, 10:14:39 xxx.xxx.88.216

Sardullah😉😀

Dneska u nás sluníčko, skoro po týdnu👍 Akorát nevím jestli toho využiju😏protože v telce milion sportovních přenosů, tak se budu nejspíš válet u telky😊 Chtěla bych namotat tu borovici konečně, ale obávám se, že nejspíš zítra. No taky má být pěkně, což o to, ale měla bych už raděj alespoň něco hotové🙄

Coudas
Coudas 30.11.2024, 13:01:55 xxx.xxx.120.57

My jsme během přípravy oběda nainstalovali dveře, manžel mi pomohl. Taky jsem se k tomu nemohla dokopat, futra máme koupený už určitě 14 dní, tak jsem si řekla, že musím překonat lenost a konečně to udělat. Abysme neměli v loznici trochu chladněji a neodfunovali nás z postele, když otevřu okno. Venku je hezky, tak se snad dokopu na tu procházku konecně.

Canka
Canka 30.11.2024, 16:38:59 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Dneska je u nás nádherně….celý den svítí sluníčko..sice není moc teplo,je lehce nad nulou,ale jinak se venku pracuje,když to sluníčko svítí ..stihla jsem toho dneska dost a kdybych měla doma buřty,tak si je dneska udělám..ani se mi nechtělo domů..byli jsme s kobylkou venku a jak už jsem si říkala,že vzhledem ke svému věku už je venku taková klidnější a rozumnější,tak dneska se v ní zase probudil nějaký dostihák a byla jak z divých vajec😂

Zítra bych chtěla jít na rozsvícení stromku s ohňojstrojem u nás…přiznám se,že řešit nějakou výzdobu budu asi až příští týden..dám si věnec na stůl a na dveře a ozdobím blikačkama okna…a tím to končí😂Já na tohle moc nejsem…a stromek koupím až poslední týden před Vánocemi zase v květináči,abych ho pak mohla zase zasadit na zahradě..

No a jako takový hlavní dárek k Vánocům bych si chtěla dát víkend v Římě..vždycky jsem se tam chtěla podívat..ale nechtěla jsem tam o sezónu,kdy se tam cpe milion lidí…tak uvidíme,jak to vyjde..

A co vy holky?Kdo si plánujete co dát k Vánocům?Nebo si dávám rok co rok dárek jenom já?😂Nepočítám samozřejmě dárky od rodiny a kamarádů,spíš prostě udělat radost sama sobě…děláte to taky?

Obrázek
Coudas
Coudas 30.11.2024, 17:10:33 xxx.xxx.120.57

Jop 😁 dávám si dárky celý rok. A okomentuju to “to mám k vánocům, narozeninám a svátku ”😁. Vzhledem k tomu, že jsem si vánoce zrušila, tak idealní řešení 🤭

Procházka vyšla, bylo to super. Máme přitom vždy filizofickou, tentokrát na téma elektrická energie, protože jsme šli kolem jednoho, co si staví vlastní větrnou elektrárnu. Výsledek je, že se musím naučit zavařovat a podobné triky předků, abychom se připravili na co největší nezávislost. Když jsem projela, na co vše elektriku potřebuji, tak nejzávažnější je mrazák. Zbytek si myslím, že se dá bez elektriky.

Teď Dobrá Voda 😁

kometa
kometa 30.11.2024, 17:14:45 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 30.11.2024, 17:10:33

dávám si dárky celý rok.

Mám to úplně stejně. Včetně Dobré Vody. Teď je v natáčení seriál O lidech a koních. Uvidíme. Seriál Ve znamení koně se zrovna neuchytil.

Já mám na elektriku všechno - sporák i topení. Takže bych umrzla nejen já, ale i kocouři, šneci a rybičky.

Bobca
Bobca 30.11.2024, 17:19:48 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 30.11.2024, 16:38:59

budu nad tím přemýšlet…líbí se mi tu za výlohou prstýnek z chir.ocele…ale i řetízek-ale napřed si musím nechat ustřihnout takové ty blbé kůžičky na krku..nikdy jsem je neměla,ale musela jsem nedávno sundat řetízek s čínským drakem..asi po 25 letech..je pro štěstí..Jen jednou mi zčernal,ale i řetízky stříbrné na zápěstí-něco jsem měla asi v těle za binec…a pak jsem si začla kupovat tu ocel..dráčka jsem vyčistila,a už mi nezčernal…Kdysi v 90tkách jsem si ho objednala va Spiritu…

Dárky-co jsem byla od chlapa pryč,jsem si kupovala sama(stejně jsem nikdy nic nedostala)..na výročí,výročí odchodu…na narozeniny jsem si zašla do restaurace na oběd..Nevím,jestli jsem to tu psala..šla jsem na dolní náměstí v Olmiku a jak přišel číšník,jsem mu řeka “já mám dnes narozeniny,co byste mi doporučil”?doporučil mi žebírka,a já,že si dám plzeňské pivo..Na dotaz,jestli malé,jsem ho ubezpečila,že jsem velká holka a že zvládnu velké🤭….Tak jsem si každý rok dělala radosti…dodnes..loni jsem si na narozky koupila 2 prstýnky po 130,-kč..nosím na každé ruce..Ale na vánoce si asi udělám dobré papání-salát s řízečkama,chlebíčky,chuťky,koupím si dobré vínko…problikám pořady..jó,a polívečku s knedlíčkama a nudličkama-tradice👌..ta bude na oběd(žádné prasátko nepotřebuju vidět)..a v 5 si dám to další….👍

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.