Fikovnice žije a je relativně vzato v pohodě, jen sem nechodí, jako mnoho jiných… 🙂
Třetí víčko
Buggyro, díky za info!😉
No neříkejte mi, že se to nešíří i po sítích?! Vždyť jsme tu postupně chcíply, snad kromě Bobči, všechny😲😏 Sago jedině tak, že by ty koňské dávky zabraly, protože na toho blbého covida nám nezabírá nic. Spolehlivě jen čas🙄
A to mi připomnělo (já vím Bobi, nemám prudit😉) ale kde je vůbec Coudas taky?😲
Buggyra(hodná👍😜) se přihlásila sama, že taky bojuje s moribundem, naštěstí taky poměrně úspěšně, tak ještě aby ho vypudila ta Nikča🙄 nebo je to tu jak lazaret😛
My jsme se včera vrátili z cest a zase se musím vrhnout na poslední (snad už) úklid, dodělat rozházený obývák, jídelnu a pracovnu(okna, záclony) v kuchyni jen okna zevnitř a polepit, v ložnici parním čističem sprcháč. Ha, ha, takže bych sakra měla začít😜
Tak jsem pořád řešila, jestli jet s Viktíkem na kontrolu a zaočkovat, mám z toho strach, co bude, aby mu snad něco nenašli…až jsme se včera vrátili a Viktorek břicho jak buben. Jsem si myslela, že se nudil, tak papal pořád granule(jo papal, viděla jsem to na kameře) Do rána splali v pracovně a ráno jsem našla pokaděný celý záchůdek, jen velké kaluže srajdy🙄 Tom mi říká, že nemám hysterčit, že nebyl zvyklý jíst jen granule, že až přejde na kapsičky a maso, tak se mu to zase srovná. Jenže jak to poznám, když jsme doma, chodí většinou kadit ven😟 Někdy to najdu na cestě, ale nepravidelně. Třeba před 14dny tam byly bobky, ale pak jsem už nenašla, tak bůhví, od kdy zase má průjem😟 No jako nevypadá bídně😉 a papá nevím, jestli mohl někde něco sníst jiného, nemyslím si. Počkám přes víkend, jestli se nesrovná, jinak by sme v pondělí museli na veterinu.
Žínko, já se naštěstí nikde nenakazila, já prachobyčejně prochladla u koní🙄. V pondělí, když jsem se večer od nich vracela domů, tak už jsem cítila, jak je mi zima, nešlo mi se zahřát ani pod elektrickou dečkou. Oblečená chodím dost, ale jak teď vstávám ve 4:00, jsem nedotažená, ospalá a už příliš unavená z práce, tak jsem prostě prochladla a bylo to. Tělo už má dost, už aby byly ty svátky, konečně si orazím🙏! Včera jsem ještě byla u své fyzio a ta ze mě vymáčkla úplně všechno, tže jsem čekala, že mi dneska bude hůř, ještěže jsem o víkendu doma a krom koní nikam nemusím🙏! Tak právě ani nemám moc co psát, protože to je jen do práce, z práce, ke koním, od koní a pak se zřítit na gauč, do vany a do hajan. Nějak v týhle trapný tmě a zimě na víc nemám kapacitu🙄. Ještěže mám zlatou maminku, kterážto mi umyla všechna okna v přízemí a dokonce ještě vyprala 3 roky neprané záclony😉. Prej “jak se na to můžeš dívat?” No nijak, chodím z domu i domu za tmy, tak si nějakejch záclon vůbec nevšímám😄. Tak hlavně, že SE TO umylo a vypralo😄!
za mě máma dělá koně, takže místo abych se kurýrovala a pak měla volno na ježdění nebo radování s koňma, obětuju mládí a zdraví práci, sedím v práci, trpím (bolí mě hlava) a zaučovaná kolegyňka tady už čtyři hodiny dělá věc, která by mi zabrala asi dvacet minut
Musím vydržet, dělám to pro sebe, od Nového roku bude makat holčina jak šroub.
Mě pomáhá moje drahá tříčtvrtka, máme to pěkně rozdělené, já chystám boxy, to je relativně “v teple”, koníky vodíme spolu, já chystám krmení na noc, pak jdu do tepla a on vysbírat celý výběh. Tže to celkem jde! I když mi není dobře a venku je fakt hnusně, stejně jsem na druhou stranu ráda, že vypadnu na vzduch. V práci si momentálně připadám jak v kriminále a až to tu nemůžu vydržet, tak počítám každou minutu do Vánoc🙄!
Buggyro, školíte kolegyni, tže doufám že posila nebo rovnou o stupínek výš?😉
Já tak leda o stupínek blíž k infarktu, až po ní budu opravovat nějaké nesmysly 😀
To není nástupkyně na moje místo, abych mohla stoupat. To je berlička, abych si to nehodila rovnou o lustr a jeden den se jim tu nehoupala. Mně postup nehrozí, není kam. Malá firma, málo stupňů vedení. Kolega, co mi vypomáhal doteď, je nemocný, takže si školím místo něj holčinu, abych tu neumřela.
Tak to naprosto chápu, mám to stejně. Akorát, že moje pozice je tak specifická, že není koho zaškolit…🙄
No na ty moje ISO certifikace taky není koho zaškolit, mám na to tady vytvořený celý systém řízené dokumentace, a to než bych někoho proškolila, co kde je, jak se s tím pracuje, tak jsem v důchodu. Neustále nám k tomu vedení nabaluje další programy, se kterými máme umět pracovat, na správu chemie máme jeden cloudový systém, na kooperaci v rámci nadnárodní spolupráce máme zase online pracovní prostor, ve kterém si sdílíme dokumenty, úkoly, data… Ani já s tím ještě neumím pracovat, natož abych to učila někoho dalšího. Teď ještě bych se měla přihlásit na řadu školení na EUDR přes platformu komise Evropské unie, na to zkrátka nemám čas, je mi líto…
Já jak holky čtu, k té vaší práci…vůbec se nechytám, vo co go😊 Já vím, každý umí něco, jen tahle asi? kancelářská práce, jde úplně mimo mě😏
Jo, tyhle indivindy pozice jsou dobrý v tom, že nikdo přesně úplně nechápe, cože to vlastně dělám🤣, ale když nedělám (nemoc, dovolená), tak se to hned někam propíše🙄. Pracuji s přístroji a kolegové jsou mne schopni zastoupit tak z ⅓, tže….ach jo…Nesnáším práci v kolektivu, což tady není a to je pro mne super, ale občas to prostě všechno padá na hlavu a člověk se utápí ve stereotypu. Ale na mne hodně působí i tohle období, bez energie ze slunce a dlouhých dnů tak nějak nemám kde brát no. Ale za pár dnů už se to překulí, bude slunovrat a svět bude zase veselejší😉!
Jo, chtěla jsem naznačit, že je ta práce složitá a otravná. Nemusela jsem psát detaily, ale, hm… třeba někdo bude vědět rámcově, vo co gou. Aby mě politoval 😀
Já možná malinko tuším, hádám, že možná máme lehce příbuzný obor😉!
No mě to moc nepomohlo…tyhle nápovědy😏 jste někde v laboratoři? Ale tak ono je to fuk, to jen tak ze zvědavosti když už jste to nakously. Stejně bych tomu nerozumněla ani za mák😛
Buggyra:No na ty moje ISO certifikace taky není koho zaškolit, mám na to tady vytvořený celý systém řízené dokumentace, a to než bych někoho proškolila, co kde je, jak se s tím pracuje, tak jsem v důchodu. Neustále nám k tomu vedení nabaluje další programy, se kterými máme umět pracovat, na správu chemie máme jeden cloudový systém, na kooperaci v rámci nadnárodní spolupráce máme zase online pracovní prostor, ve kterém si sdílíme dokumenty, úkoly, data… Ani já s tím ještě neumím pracovat, natož abych to učila někoho dalšího. Teď ještě bych se měla přihlásit na řadu školení na EUDR přes platformu komise Evropské unie, na to zkrátka nemám čas, je mi líto…
Já chápu, kdysi jsem dělala taky ISO a odpadový hospodářství. Jsem ráda že už ne 😀
kometa:Brzké. Od slova brzy.🌹
děkuji Reni🙂..jsem váhala..a už jsem to myslím napsala jednou kdesi….brzy,to jó,ale brzské mi sedělo jaksi víc…ale věříííím😇
Já taky školím novou kolegyni…po pěti letech mi odchází fakturantka. V listopadu jsem nabrala novou a po třech týdnech zaučování mi oznámila, že končí. Takže super…jo jasně naberu další, ale vzhledem k tom, že je půlka prosince, vánoce, tak už jí zaučit nestihnu a od ledna si to teda střihnu nonstop, protože to už tam odcházející kolegyně nebude. Takže vyhlídky na leden jsou ponuré…a to budu doufat, že mi ta další s tím zase třeba po měsíci nesekne ve zkušební době.
Nedávno jsem četla, nebo někde poslouchala: musíte často měnit zaměstnání, určitě najdete takové, kde vás náležitě zaplatí a kde vás bude práce bavit. Jen jsem převrátila oči, páč muž je celý život zaměstnavatel, tak jsem mu to říkala, protože vím, jak právě věčně nadává jak špaček: jen někoho zaučíme, odejde, baba jde na mateřskou, musíme hledat náhradu atd. Sehnat kvalitního, spolehlivého zaměstnance, je dneska sci-fi.
lesnizinka:Nedávno jsem četla, nebo někde poslouchala: musíte často měnit zaměstnání, určitě najdete takové, kde vás náležitě zaplatí a kde vás bude práce bavit. Jen jsem převrátila oči, páč muž je celý život zaměstnavatel, tak jsem mu to říkala, protože vím, jak právě věčně nadává jak špaček: jen někoho zaučíme, odejde, baba jde na mateřskou, musíme hledat náhradu atd. Sehnat kvalitního, spolehlivého zaměstnance, je dneska velká náhoda.
Já jsem třeba před měsícem měla pracovní jubileum 20 let, to vydrží málokdo, a pravda je, že jsem chtěla několikrát už dříve, tak před 10 lety, odejít. Ale pak se situace dost změnila a už bych neodešla. Oni dnes ti mladí mají velké nároky. Když jsem třeba řekla, že na penzijko mně zaměstnavatel přispívá měsíčně jen 200, tak se mně každý směje, že tam by nedělali. On to ale člověk musí brát komplexně a začínat znovu někde jinde by se mně už nechtělo. Znám lidi, kteří do svých cca 30 let vystřídali 20 zaměstnání. Já zatím dosud 4, moje mamka pracovala celý život jen u jednoho.
20 let, to vydrží málokdo
Já budu mít příští rok 30. A to nejsem služebně nejstarší.