Aktuálně: 3 114 inzerátů223 222 diskuzních příspěvků18 390 uživatelů

Třetí víčko

hmn
hmn 11.01.2025, 19:25:06 xxx.xxx.46.160
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.01.2025, 19:10:13

https://www.e-bezpeci.cz/index.php/2-uncategorised/2219-netiketa-pravidla-slusneho-chovani-uzivatelu-internetu

“10. Odpouštěj ostatním jejich chyby (Be forgiving of other people’s mistakes) 
Závěrečné pravidlo upozorňuje na to, že bychom měli být tolerantní k ostatním uživatelům internetu a neměli bychom za každou cenu upozorňovat na chyby, kterých se při online komunikaci dopouštějí. Netiketa přímo hovoří např. o chybách pravopisných, které jsou často záminkou pro dehonestaci uživatelů (typo nazi, grammar nazi). Pokud chceme uživatele na jeho chybu upozornit, měli bychom využít např. soukromou zprávu, nikoli veřejnou dehonestaci.”

😉

kometa
kometa 11.01.2025, 20:05:19 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 11.01.2025, 19:25:06

Ale my máme s Bobčou dohodu a tak vím, že se neurazí a nebere to jako dehonestaci. Ostatním to píšu v SZ.

hmn
hmn 11.01.2025, 20:08:18 xxx.xxx.46.160

jsem na to narazila a tohle byla taková hezká nahrávka….😄

Q_
Q_ 11.01.2025, 20:15:29 xxx.xxx.113.200
kometa:

to bysme si

to bychom si🌹

Kytka to nespraví, i když neubližuje. Psal jsem to … hrubka mi jako anonymovi tehdy, i když neúmyslná a obsahu se netýkající, byla mi vytčená. Popravdě…nas.alo mě to a nějakou dobu jsem sem nechodil. Odpověď na toto mé shrnutí po přihlášení se sem byla, dejte do “ČJ okénka”.

Stejně kometo nenapravíte svět, co se týče psaní ve spisovném jazyku českém. Ani ostatní, chtiví spisovné češtiny, bazírující na něčem, co bohužel moje děti nezajímá a u vnuků nevím, bo jsou to caparti, asi společně nenapravíme. Mají jiné priority a slang a tak. Nechme zde žít diskuz/si a nežerme se s i/y nebo mně/mě mimo to specializované vlákno, kam lze dát citaci a rozebrat podrobnosti. Tím nerozporuji snahu udržet vysokou laťku týkající se používání naší mateřštiny. Přiměřeně však prostředí, ve kterém se pohybujeme.

Je to tady diskuze k chovatelství, tak to tady neposerme s vynucováním si spisovné čeština.

Q_
Q_ 11.01.2025, 20:16:16 xxx.xxx.113.200
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.01.2025, 20:05:19

Po funuse. Než jsem to dopsal…

rapotačka (neregistrovaný) 11.01.2025, 22:06:40 xxx.xxx.168.235

Nevadí mi ČJ tady, kolikrát se "chytím za nos" i bez výtky, když to po sobě čtu. Respekt z úči  musí bejt. Myslím, že jsem dost citlivá , ale urážky jsem z výtek necítila, fakt ne.🌻

Canka
Canka 11.01.2025, 22:40:55 xxx.xxx.212.25

Ahoj holky,

Saga já měla to samé,jen s rok a půl starou slepicí..byla to nejhezčí a největší slípka,která ze dne na den umřela..prostě ležela mrtvá v kurníku pod bidlem..a tohle se prý u slepic stává,že z ničeho nic..takže mi zůstalo 6 slepiček a i teď přes zimu davají 4-5 vajec denně. Z jara koupím ještě třeba 2-3 slípky a budu spokojená…

Kouťáku Mourek je naprosto,ale naprosto boží!!!!A Bobi za měsíc už 69?Ty jo na to nevypadáš vůbec ty mladice jedna!!!

Já si dneska užila relax den..nebo měl být relax,ale zase rak úplně jsem si neodpočinula😂Ráno pedikúra a manikúra,potom vířivka s kamarádkou,pak oběd s kamarádem a kamarádkou,pak návštěva ségry a mamky a večer padnout na hubu😅

Zítra mám u zvířátek práce jak na kostele,když dnes jsem pofackovala jen to nejnutnější,takže jdu chrnět,ať jsem ráno ready…

Bobca
Bobca 12.01.2025, 10:32:08 xxx.xxx.20.192
kometa:

to bysme si

to bychom si🌹

jojo,to my máme domluvené🤭…že mi to nevadí…v tomhle plavu..vím,že "by jste" není správné,ale “byste”..nedávno to bylo myslím v češtinářském okénku…Tak jsem myslela,že to samé je i v tomhle..Mám dojem,že jsme to už taky řešily..a že platí bychom,a já jsem tvrdila,že i bysme..nebudu to ale vyhledávat..Věřím “úče”..Je to prostě dovolená komunikace mezi nama😇neberu to jako urážku..

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 12:16:30 xxx.xxx.95.147

Vím, že Bobča chce vždycky vědět, jestli to má dobře. Tudíž OK. Přesto napíšu, že já bych napsala taky byste, protože je to hovorově, lidi rozhodně neříkají bychom a u nás na Moravě už vůbec ne. Já tu často míchám hovorovou s ,,po našem" ne, abych tady někoho nakrknula(že Reni😉) ale protože mi to třeba v tu chvíli sedí líp, líp vystihne, co a jak myslím. Ano, je mi jasné, že spíš pro mě, než pro ostatní😜 Já vím, že čeština by se úplně zprznit neměla, ale taky by neměla zůstat mrtvým jazykem. Každý se vyvýjí. Určitě už dávno nemluvíme, jako za Dobrovského či koho🙂

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 12:18:08 xxx.xxx.95.147

Niki já čekala, že písneš, jak se vyvýjí hnáta a nic….takže asi dobrý, ne?😉 Jo, jo, stejně jako s lidma, to sekne s každým, i se slepicí prostě.

Bobca
Bobca 12.01.2025, 16:05:06 xxx.xxx.20.192

Zítra mám u zvířátek práce jak na kostele,když dnes jsem pofackovala jen to nejnutnější,takže jdu chrnět,ať jsem ráno ready…

Raduš,tohle psala Nikča včera…má práci na kostele🤭🤫😇

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 16:08:12 xxx.xxx.95.147

Ha, ha na kostele, Nikča určitě😛 Sem to četla právě a o noze ani zmínka, takže usuzuju, že lítá😉

Bobca
Bobca 12.01.2025, 16:12:16 xxx.xxx.20.192

přesně tak..psala,co všechno stíhá,tak bych to vůbec neřešila🙏nezatěžuj si mozek věcma,které neovlivníš🤗Nikča je Nikča..pořád v pohybu🤭

A ten kostel? u ní byla předložka,jestli sis všimla🤭Takže-vysekává led,odhrnuje sníh,vyjela si s kobčou,neoblékla se dostatečně…bude nadávat,že zmrzla,možná začne kašlat..Vždyť to známe😇že Niki..

Bobca
Bobca 12.01.2025, 16:13:13 xxx.xxx.20.192

jak není vlastně předložka,že? je to příslovce..práce jak na kostele…né na kostele..🤭

Bobca
Bobca 12.01.2025, 16:59:43 xxx.xxx.20.192

Takže-dám to ještě sem..Založila jsem “hudební vlákno”…může tam kdokoli,cokoli hudebního dávat..i odkazy na koncerty,hudební témata,prostě co má rád…Těší se na vás Bobča.🌺

Coudas
Coudas 13.01.2025, 07:07:53 xxx.xxx.120.105

Bobčo omlouvám se, ale zklamu Vás, nejsem zpět. Nakoukla jsem, protože zimní večery jsou dlouhé, téma hudba mě zaujalo.  Zároveň jsem si z větší časti přečetla téma “Stelle” a tam je popsáno přesně to, proč tady být nechci. Mohlo by se dost dobře jmenovat spíše “vytáhnem na sebe bubáky”, a to bych se úplně klidně mohla přidat, protoże z ifauny jich mám za ty roky poměrně dost, a takový Nekonečný ("N") jen vidím “přezdívku” a je mi na víte co. Leithian mě taky obvinila z trestných činů bez důkazu, žádat omluvu? To je pod její úroveň přece. Zkusila jsem se zařadit sem do koček a tématu “o ničem” (ve smyslu nic konkrétního a jasně daného) prptpže tu je Canka, a koňáckým a pejskařským tématům se snažím vyhnout obloukem. Ale nepovedla se mi ignorace Buggyry, nějakých 20 let se jí v reálu vyhýbám jak můžu, ale na netu na ní narážím téměř všude, a nezlobte se, ale já pevně doufám, že ani náznakem nejsem Bugyře podobná, natož abych byla stejná 😭 tak to radši nebudu nikde. Ano, hledala jsem na netu vykecání se, ale pochopila jsem (hodně pozdě), že to neumím v anonymním prostředí, kde ze sebe může každej udělat, co chce, na to jsem příliš upřímná. Zažádala jsem i adminy o smazání účtu zde, ale mají asi moc práce, nebo to nedělají, jak jsem tedy teď zjistila, že se tak nestalo. Lesnížínka to napsala (bohužel) přesně, beru si věci osobně, a s tím, jak mi bylo napsáno, se na internetu nechytám a nemůžu fungovat. Děkuji, že jste mě přijali, vážím si toho. Ale jak kdosi napsal “však ať si jdou, je to jejich věc” tak ano, je to lepší. Pro obě strany. Opožděně vše dobré do nového roku, hlavně zdraví a spousta splněných přání. Mějte se. 

Káťa

Obrázek
Saga
Saga 13.01.2025, 07:27:21 xxx.xxx.167.183

Bobčo, omlouvám se, že reaguji až teď, ale dřív jsem to nestihla. Já mám ty víkendy jako Čanka, hodně divoký😀!

V naší rodině trempoval strýc z matčiny strany, než umřel a strýc z otcovy strany, tomu aktuálně táhne na 70, ještě na potlachy jezdí, ale už málo. Věk a zdravíčko už ho prostě omezuje. Moje máma začla trempovat před pár lety, má partu se kterou jezdí pravidelně každé léto. Mě to zatím tak nějak míjí, tže já vandruju s koňma krajinou, což mi aktuálně asi vyhovuje nejvíc👍. Nicméně na country a folk hudbě jsem vyrostla, můj otec trempovat nemohl, tže aspoň jako takovou náhradu se u nás stále odněkud linuli Fešáci, Michal Tučný, Věra Martinová, Nedvědi a mnozí další. A někdy mám prostě takové nostalgické okénko a ráda se k téhle hudbě a společným vzpomínkám na už nežijící členy rodiny vracím. V dospělosti mě pohltil metal, ale prakticky krom dechovky jsem schopná naposlouchat téměř vše, aspoň dočasně😀. Kytaru mám po strejdovi, ale je tak brutálně rozladěná a já se svým hluchem jí neumím dát dohromady, stejně jako jsem se nikdy nenaučila hrát, bohužel…Tak jsem ráda, že jsem vás takhle aspoň navnadila👍.

Kilian
Kilian 13.01.2025, 08:51:01 xxx:xxx.56d2:cd25
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 13.01.2025, 07:07:53

…děkuji Káťo a také Vám i Vaší rodině včetně té zvířecí vše nejlepší a hlavně hodně hodně zdraví po celý tento rok a samozřejmě nejen tento….Eva 

Orionka (neregistrovaný) 13.01.2025, 09:05:30 xxx.xxx.226.32
»

Škoda…..

Bobca
Bobca 13.01.2025, 09:38:14 xxx.xxx.20.192
»

to je mi líto…ale zpíváte moc krásně..já napřed zkysla tam a pak šla sem…To by snad nemělo vadit,když sem tam dáte nějakou písničku,né🥰..mě to udělalo hodně dobře,to odlehčené vlákno..jak jsem psala..žiju hudbou celý život,i když s tou “pauzou” v hraní…Ještě si to rozmyslete,hoďte to za hlavu..však jste se toho neúčastnila-stejně jako já….tak co?Ale respektuju vaše rozhodnutí..

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.