Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 24.01.2026, 19:20:07
a sice kockovy cukor, tak som s nim skusila target a taketo blbinky a zazrak, dnes chlapec sadol na Gustava a uplna parada
Pan Gustávo Tény je jako já, coby dítě jsem milovala kostkový cukr, kvůli mě ho máma musela přestat kupovat. Pak jsem objevila její tajnou dózu - pro koníky, divila se, kam se jí ztrácí. Hezky se pan Gustávo rozjíždí - vlastně doslova 😀
som sa potom zesrala jak jehne,
takze som slaba ako mucha.
Horsano , vy jste v podstatě pojízdná ZOO - jehně, moucha…. 😀 😀
Zacali satanit v tom uzkom priestore, v cvale si chniapali do zadkov, Gustav aj do Nehy (udriet ho nemozem) a do toho este obaja na zadne, Liska aj tak hrabala nohami vo vzduchu ako vo filme, divoky mustang hadr.
Milujem to decko a milujem toho pona. Viem, ze mu minulu sobotu konecne cosi precvaklo v hlave a naplna ma to stastim. Lebo Gustav nemusi, ale chce. A to je cosi, v co som ani nedufala.
To sa tak krásne čítá!!!! sedím tu zas jako momentální retardér, usmívám se a hubu mám kolem celej hlavy! Ďakujem. A gratulujem.
Já mám bloklá záda (nadprdelí, resp. teď už bolí přímo kyčel). Už tři týdny od té doby, co jsem trhala prkna z podlahy přívěsu, se tam něco děje, a blbě se mi hýbe a blbě se mi spí, ale teď přes víkend to stálo za starou belu, takže dnes jsem zvedla telefon a asi jdu k doktorovi, jestli se dostanu. K ortopedovi.
Tak naštěstí za mě se má kdo postarat o zvířata, jen dneska odpo tam musím a zbytek týdne můžou zase jiní. Jen teda mě to krajně sejří, že se nemůžu hýbat.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.01.2026, 09:06:21
Tak že mám přijít tuhle středu po ordinačních hodinách 😄
Jste dobrá! Pěkně jste jí to řekla. Nu tak hlavně, ať se to podaří vyřešit. Ale možná má pravdu Efe - kamarádka má-měla taky potíže s nadprdelním prostorem a vlastně jí pomohl fyzioterapeut.
Nadprdelí a vnitřní prdelí (nevím jak to nazvat 🙂) mě trápilo na jaře a v létě, pořád se to zhoršovalo, až jsem ani nemohla na koni sedět a i se mi blbě chodilo, tak jsem se dostala do rukou zkušené fyzio a již po prvním ošetření jsem od ní šla křepkým krokem.
Po třech návštěvách a poctivém cvičení mám prdelní okolí v pořádku, před ježděním protáhnu, po ježdění protáhnu a jsem jak za mlada (ehm).
Byla jsem sama překvapená, jak výrazně a rychle mi to pomohlo, takže já mohu fyzio jen doporučit.
Jo a mmch, Madam má fyzio pravidelně samozřejmě, já byla za svůj život poprvé 😏
No jenže já vím, že tohle je poúrazový stav. Trhala jsem prkna z podlahy přívěsu. Rukama, zádama. A špatně jsem to dělala (držení těla), protože jsme stáli skrz podlahu na zemi a museli být blbě nakročení, jak jsme to tahali od kraje toho přívěsu, nedalo se jinak, než se nad to nahnout. A tam přesně vím, že někde něco párkrát zatáhlo, kde nemělo. A teď tři týdny pozoruji různé stěhování bolestí a občas to přes den jakoby “rozchodím”, občas se naopak ráno vzbudím jako rybka a přes den se to zhorší, občas mi lupne v zádech jak lezu z auta/do auta, a prostě už jsem se naštvala. A hlavně chlap prohlásil, že chodím a stojím křivá jak paragraf a že páteř mám vyboulenou do strany. Tak to mě zneklidnilo.
A od fyzio vím, že do mě nebude sahat, když nemám diag.
Já mám fyzio teď už s koněm taky pravidelně, protože jak tak rovnala toho koně, tak prohlásila (ne jedna jediná fyzio), že jsem taky křivá jak šavle, a že by to chtělo s tím něco dělat, no a od té doby, co mě bolívala bedra, jsem k ní začala chodit, a od té doby, co mě pobolívá hrudník, jsem se zaregistrovala u ortopeda a chodím k nějaké jím doporučené rehab. fyzio, od které mám cvíko na míru. Od té doby, co cvičím cvíko na míru, jsem bolesti beder neměla. A chodím na jógu. Teda teď od začátku prosince ne, protože jsme po volnu zatím nezačali… Já přes svátky cvičila poctivě doma, ale před Novým rokem jsem se na to vykašlala a teď stejně nemůžu, když jsem rozbitá.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.01.2026, 10:10:24
A to se rozhýbe “samo”? Nebo pomůže nějaká fyzioterapie, manuální technika? Nebo musím opichy, aby se tam něco nešprajclo natrvalo?
No, proto jdu k tomu dochtorovi, aby mi řekl a poslal mě, kam slunce nesvítí kdyžtak.
Nebolí to tak, abych s tím nemohla fungovat, jen mě nervozní ten úhel té páteře. Jestli se to časem srvoná samo, tak pohodička. V neděli jsme dávali seno, balík 160 cm, a pomohla jsem ho i shodit, i koulet, i postavit 😀 Takže nuda… I ponožky si nandám!