To si tak objednáte gastro, ať víte na čem s kobylou, která je zkrátka trochu jiná než ostatní, jste…
Tak jste na tom tak, že žádné gastro neproběhlo, protože ta kobyla si nenechá dát píchnout anestezii… 🙈 🤣
Nejhorší na tom je, že já popravdě nevím co mám dělat. Já a ní tisíckrát pracuji jednak na respektu, ja tak na tom aby byla zvyklá na takovouto manipulaci. No… odemě je.
Asi budu muset na starý kolena na veterinu, jinak jí už nikdy nikdo neošetří
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 06.02.2026, 15:30:28
dali jsme do svalu, ale i přes poměrně silnou dávku nezabrala, při pokusu přispat už k sobě nikoho nepustila… až na mě abych jí vyndala jehlu z krku, která tam zůstala z prvních pokusů.
-bohužel ohledně ochromy pozdě, to dostala hned po narození- vědět, že to není třeba, tak bych to tenkrát odmítla, ale když on má člověk pocit, že přece veterinář ví víc…
Nicméně, teď budeme dělat léčbu naslepo, a pak pokus č. 2, kde použijeme i tu pastu.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 06.02.2026, 15:55:52
Ona je prostě taková… svoje. Ale až do míry že je to občas psycho kůň. Dělám si legraci, že se vyhla plemeni, kdyby byla ‘halter show’ arab nebo achal, tam bych jí to labilitu věřila víc.
Ale už jsme měli podezření předloni během obsedání, kdy jí vadilo sedlo- ale při detailnějším pozorovnání je to hlavně podbřišník. A teď to tak má taky, podbřišník si nenechá dopnout, nestojí, pořád popochází a točí se kolem mě… Je dost možný, že je jen dominantní a zkouší co si může dovolit a schovává to za ‘nepohodlí".
Ale bez vyšetření nebudu soudit, jestli je to jen prostě čínská mula, nebo má problémy… Jakože, nějaký mentální problém tam bude. Ale na dané situaci mě nejvíc mrzí právě to, že jsem jí nemohla vyšetřit a mít oficální diagnózu. Takhle to furt může být cokoliv.