Dávali jsme feně na ošklivou špatně hojící se ránu peruánský balzám. Byl černý a voněl pryskyřicí. Asi ho všichni znají, to jen kdyby byl zapomenutý.
O všem a o ničem :)
Před tím (zánět ) jsme vymývali kycolem. V Sudetech na něj nedáme dopustit.
A já jsem včera měla hezký setkání při ohaří vycházce. U koníku jsme se dali do řeči se slečnou a její maminkou, která ji tam přivezla - vídávám je tam často . Holčina tam, jak jsem zjistila, dojíždí za koníkem , resp. kobylkou - jednou ze zachráněných, které tam jsou. Kobylce je osm let a před třemi lety se jí člověk ani nemohl dotknout na hlavě. A včera mi předvedla jak dává jednu nožičkůůů, druhou nožičkůůů, dělá otočku a dává pusinky 😀 😀 . Hrozně moc se mi líbí, když někdo se zvířetem nějak, jakkoliv, hlavně hezky pracuje, bylo vidět ten vztah -i když kobylka není vůbec její. Přijela tam za ní - resp. maminka ji přivezla - i v tom počasí, co bylo včera, pobyla tam s ní, něco si pokutily spolu….. Hezky se na to koukalo, i proto, že slečna krásná jak modelka a přesto, žádnej nafuněnec,moc milá, bylo vidět, že na kobylce jí záleží……. to člověka vždycky potěší, když potká normálního mlaďocha. Nechodí si tam zajezdit a fertig, starejte se, chodí tam prostě za tou kobylkou.
V Sudetech kycol, oficiálně starček Fuchsův. Je jedovatý.
Ja úplne nie som ranológ, ale všeobecne u nás prevláda názor, že Manuka, od ktorej ma v podstate ale odhovárajú kvôli cene, takže zháňam propolis a med.
Med nám došiel a študenti vypatlali celú tubu Manuky počas jednej noci 😂
Objednala som ešte akúsi medovú masť, stojí 13 eur, kým Manuka 30, tak uvidíme.
Ešte čosi na preležaniny, zabudla som názov, Molicare niečo…
Maličkému včera vyskočila teplota, stále našťastie pod 39, kaše včera žral veľmi dobre, to vždy poznám podľa moču, keďže on takmer nepije, no v kašiach je kvantum vody, takže ak je moč svetložltý, tak je jasné, že tej vody prijal až v nadbytku a teda že jedol kašičky.
Študenti to vzali vážne, denne mi referujú podrobnosti, zdal sa im pri dvíhaní lepší, už sa vraj nedvíhal naplocho, ako doska, ale udržal sa v podstate v sterne v popruhoch.
Dnes sa trepal von z boxu, aj by som ho vzala, už som ho aj mala vonku, box sa otvára do veľkej vyšetrovne, no šmykol sa a spadol, úplne mu asi nechýba ku šťastiu ešte zlomený bedrobý hrboľ, no nejako ho asi pred box vyvedieme, Lysenko vždy po prechádzke jedol lepšie, lenže bol v inom boxe a aj v inej budove.
Uždibol aj trochu lúčneho sena, ako, popravde, úplne top kvalita to nie je, tak zháňam nejaký dobrý malý balík, alebo kde by som si mohla nabrať do vreca.
Samozrejme, ryžovky nechce, oni robia konzistenciu trochu mazľavú, pracne som si všetko navážila, zaliala a naservírovala, ale že fuj, njn…
Mám obavu, že o chvíľu mu vypadne kusisko mŕtveho tkaniva aj na pravom stehne, je tam už taká žltá koža a na tom istom tarze aj celkom škaredá dierka.
Takže musím ísť na piliny. Máme aj balené, ale tie stoja skoro ako Manuka, to radšej na pílu.
Všetkým ochotným o chvíľu pošlem číslo účtu.
Je to môj súkromný účet. Aby ste vedeli, kto som, tak sa volám Michaela Karamanová.
Ďakujem, ste super ❤️
V podstate do mňa neustále ľudia hučia, aby som zriadila stránku, zbierku, Donio…lenže to až keď bude kôň môj, zmluvu by sme mali podpísať tento týždeň.
Lenže, ono je to ťažké, lebo ľudia budú chcieť vedieť, ako sa to stalo a čo im mám povedať, že kolega z terénu je kkt? Či to v Doniu sa toto nerieši?
Chjo, tieto moderné apky, či čo to je…ale, asi je to dobrá vec, kamoška takto robila zbierku pre svojho psa, ktorý potreboval open heart surgery, ona je v UK a podarilo sa, Travis stále žije, no, klobúk dole.
Jsem ráda, Horsano, že jste se rozhodla. No a teď fšici do SZ.
Ooooo, EvaM, ktoru si mozno tiez pamatate z diskusii, chovatelka kabardincov, mi pre neho dovezie male baliky sena, na skusku ❤️
Je zaujimave, ze pri takomto koni sa dozviete vela nielen o tom, ako vela vydrzi zivy tvor, ale aj o sebe a ludoch okolo vas.
Horsano, také ráda přispěji. Moc nemůžu, ale no vás to má smysl, 100x lepší než na kdejaký koňský útulek.
Horsana: ta mast s medem není to Vetramil? Ta je taky skvělá, je to sice vet. mast, ale používám i na sebe (y)
Anooo, to je presne ono!
Ta je super, já jí neznala, ale když jsem měla Šťopku po odstranění 1,5 mléčný lišty a byla chudák rozříznutá od krku až po rozkrok, tak mi jí na veterině dali na tu obří jizvu a od tý doby na ní nedám dopustit!
No výborne, lebo tá stojí 13 euro.
ifno Odesláno Dája, efe, orionka, buggyra, janajanajana
nestíhám,
kdo další ?
Holky zlaté jak tak na to koukám je to pro mě složité a navrhla jsem Zrzavci😉, že bych to poslala na její účet a až zjistí jak na to tak by poslala i za mě. Páč já si v tomhle fakt pablb. Pokud někdo víte jak na to , klidně pošlu Vám a vy to přepošle te🫣pomóóóc.
Já už číslo mám, ještě večer zkusím zlanařit mamku jestli taky nechce přispět, taky má ráda zvířata a fandí lidem co je zachraňují🙂