Aktuálně: 2 215 inzerátů272 890 diskuzních příspěvků19 435 uživatelů

O všem a o ničem :)

Horsana
Horsana 14.02.2026, 23:51:54 xxx.xxx.17.114

Minuly piatok vecer, to som bola este PN, ale v pracovnom chate som to videla, vytiahli na plachte z vozika chlpate zubozene telicko…po 5 dnoch “liecby” v terene, pricom tych 5 dni bol ulahnuty,  ho poslali pred vikendom umriet k nam.

V sobotu konik este zil, kolegovia uz ale vehementne navrhovali eutanaziu. Tak reku pockajte, pridem.

No a vyliezla som z kliniky o tyzden.

Chjo…co som za ten cas prezila, z toho mi osediveli uz fakt vsetky vlasy. To sa asi ani neda slovami opisat. Kazdopadne, v pondelok sa to biedactvo v popruhoch postavilo.

Nuz, privitajte Zorana, este o nom dufam budem vela pisat. Uz stihol aj endotoxemiu, aj trosku laminitidku, anemicky je viac, nez bola Neha, svolov ma na rozdavanie a dekubity, och, dekubity ma ako mavaju kone v Egypte, postavit iba v popruhoch, vycerpany je aj z toho, ze zerie, seno nedokaze pozut, iba kase, tri druhy parazitov, no, ma toho chlapec hodne za sebou.

Zoranko ma rok a je to norik muransky, kupodivu.

Presne pred tyzdnom sa nieco vo mne rozhodlo, ze napriek vsetkemu bude zit. A on sa zrejme rozhodol rovnako. A ked sa dvaja taki odhodlani stretnu…

Moj novy kon, bajecny kseft, iste mi vsetci zavidite 😜

Obrázek Obrázek Obrázek
Daja
Daja 15.02.2026, 03:58:23 xxx:xxx.3606:ceb6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 14.02.2026, 23:51:54

Pane bože Horsana toto je strašné😠. 

Vy a Vám podobní milovníci koní jste fakt zlatíčka, klobouk dolů🤩. Zoranko bude jednou🦄. Neuvěřitelné.

Xerxova
Xerxova 15.02.2026, 06:28:42 xxx:xxx.43e9:9cfc

Horsano, jste šílená. Úžasně šílená. Něha bude mít nového kámoše, kterého bude moci učit nepravosti 😉. Je mladý, má život před sebou. Znám dogáka Zorana, krásný kluk - i tenhle Zoránek vyroste do krásy.

kometa
kometa správce
15.02.2026, 08:03:48 xxx.xxx.147.163
»

Moj novy kon, bajecny kseft,

Horsano, smekám klobouk! A Zoranovi držím i palce na nohou. Je to bojovník! Podrbejte ho za mě za ušima.

Varaxi
Varaxi 15.02.2026, 12:13:53 xxx.xxx.129.250
»

Jestli má někdo šanci tohle zachránit, jste to Vy. 

Horsana
Horsana 15.02.2026, 12:51:12 xxx.xxx.17.51

O drzanie palcov velmi prosim a dakujem za podporu!

Subjektivne kazdy den urobi drobny pokrok.

Ale tie dekubity, to som este nevidela, na kostnych hrboloch jasne, to vzdy, ale nad ocami a na predlakti to ide cez vsetky vrstvy, tak hlboku nekrozu som este nevidela, na lakti v podstate az na kost. Skryvala to srst, ked sa to oholilo, o den to nekroticke tkanivo vypadlo ked vstaval. Ale hoji sa to. 

ATB bral len 3 dni, tlmili mu apetit a to nepotrebujeme.

Miluje mrkvu, takze studenti poctivo struhaju, vtedy zerie kase lepsie. V miestnych potravinach sa ma pytaju, ci to odstavujem 😂

S tou lysinou a usami ovisnutymi na bok pripomina teliatko, kona pomenej. Ale je to tvrdak, nikdy som nestretla kona, ktory bol kdesi ulahnuty viac, nez 24-48 hodin, 5 dni je sialenstvo, v podstate takmer zazrak. Muransky norik 💪

Je taky chudy, ze sme s nim vedeli manipulovat o dvoch ludoch ten prvy vikend. Oni vzdy este take 2 tyzdne schudnu, kym sa to preklopi do anabolizmu.

Som unavena, ale zaroven vo fight mode…dufam, ze to zvladne. A ja sa niekedy este vyspim…

Zajtra kontrolna hematologia, mno, ani to nechcem vidiet, heh…

Musim zdoraznit, ze starostlivost o takeho kona je vzdy team work, ziskavanie prachov ani nehovorim, pomaha kazdy a studenti su uplne zlaticka, bez nich by to bolo omnoho komplikovanejsie, hlavne v noci.

Nemate niekto tip na mast, ci krem na prelezaniny?

Horsana
Horsana 15.02.2026, 13:00:26 xxx.xxx.17.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 15.02.2026, 12:13:53

Ja a este kopa dalsich ludi, ja som sa iba pekelne odhodlala, heh.

kometa
kometa správce
15.02.2026, 13:09:38 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 15.02.2026, 12:51:12

Nemate niekto tip na mast, ci krem na prelezaniny?

Vulcetan? Infadolan? Řepík? Larvy bzučivek?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.02.2026, 21:02:34 xxx.xxx.167.186

JÁ když vidím takhle zubožená zvířata, tak se jen utvrzuji v tom, že kdyby u nás bylo o dvě třetiny zvířat míň, že by to bylo úplně v pohodě, Klidně i méně.

Prosím Vás, jak se to stane, že někdo dostane v našich zeměpisných šířkách do takového stavu koně? I kdyby stál někde zapomenutý na divoko na stařině, tak takhle přece nemůže dopadnout 🤮

Orionka (neregistrovaný) 15.02.2026, 21:27:38 xxx.xxx.226.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.02.2026, 21:02:34

Asi to bude tím, že lidi nabyli dojmu, že mají právo na všechno a jaksi zapomínají, že k právu patří taky povinnosti. Malý princ není v kurzu.

Horsana
Horsana 16.02.2026, 01:30:00 xxx.xxx.234.230
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.02.2026, 21:02:34

Krasny, ale Bohom zabudnuty region, ktory donedavna osluhoval prastary vet, ktory odcervoval injekcnym ivermektinom. Teraz je tam vet iny, ale…

Odcervovaci program neexistuje, odcervuje sa halabala hocicim, co je v akcii.

Neberie sa do uvahy trebars individualny rozdiel v krmitelnosti, konstitucii, neprikrmuje sa individualne. Raz sa ma majitel tazaka z toho regionu opytal, co je to selen….nuz…

Inak dnes museli utratit jeho matku kvoli dystokii.

Tam si nikdy nikto s konmi hlavu nelamal, lebo Polsko je par km, ale tito ludia evidentne nie su tohto typu.

V tom chove som nebola, s majitelom sa dalo rozumne dohodnut.

Toho kona v prvom rade mal niekto referovat skor. 

Majitel si vsimol, ze chudne, dal ho do stajne k tej jeho matke, co tam s nim robil neviem, potom dostal v nedelu Equimax a lahol. Parazitov z neho vychadzala vsehochut…

Inak vcera nemal bohvieaky apetit, mrkvu chrume, inak tomu vela neublizil, ale to moze byt aj po omeprazole, vysadim mu ho, uvidime.

Daja
Daja 16.02.2026, 04:11:08 xxx:xxx.72bc:2374
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 16.02.2026, 01:55:39

🤮hrůza , zároveň mi hned přišla myšlenka, že tohoto Zorvanka zachráníte, že život dál bude mít super, ale kolik zvířátek je takhle zapomenutých a kolik jich musí trpět naší blbostí než umřou😢.

Cirila
Cirila 16.02.2026, 08:27:00 xxx.xxx.93.83
»

Horsano, bože to je hrůza, jak se tohle v dnešní době může stát, jak může někdo nechat zvíře takhle dlouho trpět. Jako já chápu, že ne všude jsou veterináři dostupní a jsou místa kde je jeden na celý kraj. Ale bože tohle je opravdu děs, ty dekubity mě dostaly, to je hrůzný pohled. No je to bojovník, vy jste bojovník a tak budeme doufat, že si to vybojuje a bude s vámi žít krásný a dlouhý život ❤️. Těším se na další zprávy o Zorankovi. 

Na dekubity a co třeba zkusit med?

efe
efe 16.02.2026, 08:52:16 xxx.xxx.199.5

Horsano, zkuste med - pamatuješ na Dadly nohu? 50:1 med:propolisová tinktura - klidně i jen med. Ale musí se dávat anaerobně, což na některých místech asi nepůjde…

A opět, hluboko přehluboko smekám a hlavně DĚKUJI 🍀

Zrzavci
Zrzavci 16.02.2026, 09:26:22 xxx.xxx.226.6

Od té doby, co jsem viděla ty fotky, říkám pořád dokola Panebože, panebože, panebože, to je hrůza!! Horsano moc děkuju za tu péči a lásku, kterou te´d to nebohý stvoření dostává. Jste můj hrdina a Buggyra za mě napsala myšlenku, nad kterou od toho momentu, kdy jsem to v tramvaji viděla, přemýšlím - zda by se dalo nějak přispět, jen jsem nechtěla nějak jako trapně něco nějak, když jsem tu návštěvou. Dalo by se Horsano? Dalo? 

Horsana
Horsana 16.02.2026, 11:34:27 xxx.xxx.17.51

Med davame, oddnes uz ale Manuku a buduci tyzden skusime biomaterial.

Ono sa to hoji krasne. Chudak, ten ani neda najavo bolest, iba zacne rychlo dychat, chjo.

Dnes od rana ma apetit celkom dobry,mrkvu schrume cele kilo naraz, aj vyzbiera zo zeme. Kasu zozral rekordne rychlo, kiez mu to vydrzi. Tento striedavy apetit je hrozny, clovek za tym vidi hned nador a ine katastroficke diagnozy…

Ja som bola v noci pri kolike, asi mi nie je sudene uz nikdy spat, heh.  A zas minusove teploty, fuj.

Horsana
Horsana 16.02.2026, 11:36:16 xxx.xxx.17.51
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.02.2026, 07:38:55

Mno, neda, lebo akosi neviem, ako sa take veci ako Donio, ci co robia 🙄

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.