Aktuálně: 1 964 inzerátů277 107 diskuzních příspěvků19 708 uživatelů

O všem a o ničem :)

kometa
kometa správce
17.02.2026, 16:19:08 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 17.02.2026, 14:53:43

Pokud někdo víte jak na to , klidně pošlu Vám a vy to přepošle te🫣pomóóóc.

Já to klidně pošlu, ale chci nejdřív počkat, jestli ty moje dorazily. Musela jsem to poslat v eurech, protože v korunách po mně chtěli spoustu údajů.

Lupus4
Lupus4 17.02.2026, 16:21:51 xxx:xxx.11c0:3ffb
Zrzavci:

ifno Odesláno Dája, efe, orionka, buggyra, janajanajana

nestíhám,

kdo další ?

já, díky - Kč si za eura snad vymění , nebo jak ?

Lupus4
Lupus4 17.02.2026, 16:23:00 xxx:xxx.11c0:3ffb
kometa:

Pokud někdo víte jak na to , klidně pošlu Vám a vy to přepošle te🫣pomóóóc.

Já to klidně pošlu, ale chci nejdřív počkat, jestli ty moje dorazily. Musela jsem to poslat v eurech, protože v korunách po mně chtěli spoustu údajů.

taky tak…

Daja
Daja 17.02.2026, 16:25:31 xxx.xxx.121.144
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.02.2026, 16:19:08

Super kometko tak pokud to dopadne dobře tak se hlásím a s radostí pošlu, předem děkuji za pomoc🙏.

kometa
kometa správce
17.02.2026, 16:26:33 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.02.2026, 16:19:08

chci nejdřív počkat, jestli ty moje dorazily

Z mého účtu částka odešla. Tak snad se objeví na té správné druhé straně.

Zrzavci
Zrzavci 17.02.2026, 16:37:16 xxx:xxx.4a6d:8a01
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 17.02.2026, 16:21:51

Posláno a dik

Orionka (neregistrovaný) 17.02.2026, 18:24:54 xxx.xxx.226.32
Daja:

Holky zlaté jak tak na to koukám je to pro mě složité a navrhla jsem Zrzavci😉, že bych to poslala na její účet a až zjistí jak na to tak by poslala i za mě. Páč já si v tomhle fakt pablb. Pokud někdo víte jak na to , klidně pošlu Vám a vy to přepošle te🫣pomóóóc.

Nic si z toho nedělejte, za mě to posílala kamarádka. Nejdřív jí to psalo, že ne, pak konec z čísla účtu umazala a šlo to….

Orionka (neregistrovaný) 17.02.2026, 18:29:06 xxx.xxx.226.32
Horsana:

Expresna dodavka sena od EvyM a jej manzela 🤗

Smakuje!

Obrázek

Koník je krásný, trochu jako telátko.

Murray
Murray 17.02.2026, 18:42:39 xxx.xxx.192.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.02.2026, 14:23:29

Ojjj, asi jsem četla blbě, psala jsem přímo sz Horsaně, tak prosím poslat, kujuju.

Horsana
Horsana 17.02.2026, 21:31:19 xxx.xxx.234.49

Zatial prisiel prispevok od efe, Buggyry a od Zrzavci.

Vdaka. Ostatnym prispievatelom podam spravu, ked dar dorazi.

Popravde, ste uzasni a cloveka to velmi hreje pri srdci.

Dnes ale s malickym mame akesi tazkosti, maly vela toho nepojedol, seno tak 5 minut, jeho to velmi unavi vzdy, kase bieda, akurat 3 kg mrkvy schrumal.

Zajtra dostane od bolesti fentanyl, dufam, ze to pomoze a ze je ten znizeny apetit od bolesti a nie z nejakej hrozivej diagnozy, na ktoru sme zatial neprisli.

Vlastne az dnes som si pripustila myslienku, ze sa to nemusi podarit. Uplne mi nie je z toho veselo veruze. 

A takto to teraz bude X tyzdnov a mesiacov, male uspechy a vela suzenia, co je aj dobre, lebo to potom cloveku vyzenie z hlavy chut zachranovat. Aspon na nejaky cas.

Ja som samozrejme posledne dni rozhodne nemala bezlepkove a L-, tak mi je zle, ze och. No, tak zas mozem udobrovat pankreas file a kuracim na vode, njn.

Ale nevsimajte si moje pindy, to len ze je zatmenie a kdesicosi, to zas pominie.

Horsana
Horsana 17.02.2026, 21:40:56 xxx.xxx.234.49

Moji darmozruti su ok, ked som dnes videla, co urobili so zvyskom balika, ani som nenadavala…

Liska v nedelu otravovala, pyskami sa snazila cosi zo mna vyludit a mne len napadlo, ake stastie, ze ich ma pohyblive, co maly pisurik rozhodne nema, hoci sa to uz zlepsilo.

Mr. Fox sa prestal potulovat, po ruji chudak dost krival, ale uz sa to zlepsuje. Uz zhodil tie najdlhsie chlpy, takze sa opticky znacne zmensil, mikroliska proste, ani pani Foxova asi nie je, to by jej asi nosil lahodky do nory a on to schrume na mieste, alebo zahrabe. 

Ale vratil sa a to je fajn. 

P.S. Dnes som sa dozvedeka, ze prebieha nejaka Olympiada, ups, nuz, to mi fakt uniklo 🤭

Zrzavci
Zrzavci 18.02.2026, 06:50:42 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 17.02.2026, 21:31:19

Vlastne az dnes som si pripustila myslienku, ze sa to nemusi podarit. Uplne mi nie je z toho veselo veruze.

Ne, Horsano takhle ne-e, nesmíte tuhle možnost vůbec v mysli připustit, vůbec. Musíte to otočit. Myšlenka je jeden z hnacích motorů. 

Buggyra
Buggyra 18.02.2026, 07:09:32 xxx.xxx.198.226

Horsano, hodně sil. I kdyby náhodou, není všem dnům a zachráněným duším konec. Kuře na vodě taky není špatné, já si teď uvařila jednu svojí slepici v pomalém hrnci se zeleninou, a jaká je pipka dobrá 🐔🙂

Saga
Saga 18.02.2026, 07:38:00 xxx.xxx.167.183

Hlásím, že včerejší vet prohlídka spojená s očkováním proběhla úspěšně! Výsledek u malé Dámy je ten, že mám asi zdravého minihorse! Může se tohle vůbec napsat, nebo říct nahlas? Aby dneska pro změnu neměl můj minihorse jedno voko, pět nohou a dva ocasy? 😄 Očičko je zhojené, sarkoid je zhojený, jizva se každý den zmenšuje, po loňském schvácení ani památky, kopýtka cajk, máme termín na zuby, a její kondice je parádní, i nějaký to žebro bylo😄! Na to, že má zimní kožich jako medvěd, tak to hodnotím známkou vynikající. Věc s fleky je také zdráva, břicho je menší a zataženější, tukový hřeben méně znatelný, nicméně množství tuku kolem žeber a lopatky je pořád fujtajbl. Dost tam toho přebývá, žebra nehmatná i srdíčko prý přes to sádlo bylo málo slyšet🙄! To zvíře reálně žije na 10ti kg sena / 24 hodin celou zimu a má sádla na deset minihorsů🙄…Hodnotím za tři, možná za čtyři! Tže plán na jaro je takový, že s malou budu chodit na lehké kondiční běhání, abych si vyčistila hlavu z dementního zaměstnání, páč u toho se nemusím na nic soustředit, čistím tělo i mysl a moc mě to baví, a velká bude potit krev. Včera jsem jí to sdělila, čuměla jak péro z divanu😄.

Saga
Saga 18.02.2026, 08:12:36 xxx.xxx.167.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.02.2026, 07:55:37

Ona však ve své mysli už dávno arab je😄! Protože, co aktuálně předvádí za prostocviky na tom mokrým sněhu, z toho zůstává zdravý rozum stát! Akorát, že s těmi špeky to vypadá spíše komicky než arabsky😄. Jako upřímě, mě už ta zima, a ten sníh zvlášť, totálně leze krkem, protože když už se koni chce něco dělat, mě se chce něco dělat, tak ale všude leží ten blivajz, aktuálně smíšený z bahnem, tže se vám nohy rozjedou v tu ránu kdekoliv. Včera u nás připadlo 34 cm mokrých sra*ek, cesta do práce, která obvykle trvá max 20 minut, trvala hodinu, a to jsem byla ještě ráda, že jsem jako jedna z mála dorazila vůbec, odpoledne 5°C nad nulou a všude potoky a rybníky sra*ek. Tohle snad nemůže bavit nikoho. A vzhledem k tomu, že jsem se ze svých obvyklých 60ti kg vyžrala na nějakých 63 kg a dělá se mi OTP (rozuměj “okrasný tukový prstenec”) kolem břicha, potřebuju taky potit krev, takže jsme na tom s tou špekaticí upe stejně. Nutně potřebuju jaro a prostor a míň hadrů na sobě a tak vůbec…😄

Buggyra
Buggyra 18.02.2026, 08:33:41 xxx.xxx.198.226

Mně tuhle proklouznul černej do výběhu, kam nesměl: stál u pootevřených vrátek toho výběhu, koukal na mě, co já na to, já na něj koukala asi z deseti metrů (všude holý led) a říkala jsem mu “ať tě to ani nenapadne, nesmíš, jestli tam vlezeš, tak něco uvidíš, co jsi ještě neviděl!” A on říkal “tak já to zkusím, schválně, jo?” A šup do vrátek a hned k nedojedenému kyblíku plnokrevníka (dávám mu to dojídat, když žerou večeři i ostatní koně, on žere přednostně, protože toho dostává kýbl, zatímco ostatní hrstičku). Tak jsem na tom holém ledu vystartovala s hráběma v ruce (železné hrabičky, vykopávám s nimi bobky ze zmrazků, vše jiné bych dolámala nebo ohnula) a jala jsem se ho z toho výběžku vyhnat. A on tam udělal plynulý oblouk (na klouzavém sněhu), prosmýknul se pootevřenou brankou zpátky do průhonky, a plavmým cvalem na tom holém ledu! Na šikmé ploše! Do oblouku! bez zaváhání procválal před přístřešek k ostatním koním.

A od té doby když jedeme po sněhu a ledu (jako včera) po nějakém divném terénu, položím přesku otěží na jeho krk, a pravím “vyřeš si”. Včera jel po hleznech kopeček dolů a ani se nezamyslel… se mnou a mou ctěnou zadnicí (my už se vnímáme jako samostatné entity) v sedle. Takže žádné, že chudáček mladý koníček nemá rovnováhu pod jezdcem. Tenhle má rovnováhy na rozdávání.

Koni se včera vůbec pod sedlem rozhodně chtělo NĚCO dělat. Takže jak jsme vlezli na první louku, tak jsme naklusali a klusali a klusali, kde se jen trochu dalo, aby to trochu z té hlavy vyvětral. Nechci mu ukázat, že se dá taky člověk sundat… Snad se povede.

OTP je trvalou součástí té mojí druhé entity 😀

Náhodou, na shazování čehokoli (v mém případě teda spíš jako kabátu a čepice momentálně) jsou sračky vůkol úplně nejlepší! Na kolečko se nabalují hroudy sněhu, cestičku si člověk musí prošlapat, bobky mají dvojnásobnou hmotnost, takže kolečko má správnou posilovací váhu, a když už se vykopu vylézt s koněm ven (jako že s černým jsem se hecla a pracujeme obden!!!!), tak buď ťapete ve sněhu (skvělá posilovačka na nohy) nebo jedete na koni, který neustále někde klouže, leká se, padá vám za krk sníh nebo jiné hodnotné součásti krásné přírody, a hlavně je zima, takže tělo musí topit, a to se to pak hubne (teda samozřejmě koně hubnou, srnky hubnou, ostatní lidi hubnou, moje tělo říká “je zle, udělám si ještě větší zásoby!”).

kometa
kometa správce
18.02.2026, 08:54:25 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 18.02.2026, 08:12:36

Takže se vám nohy rozjedou v tu ránu kdekoliv

Já dneska při cestě do práce ujela jenom dvakrát. A to jsem si fakt dávala pozor.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.