Aktuálně: 2 286 inzerátů271 188 diskuzních příspěvků19 377 uživatelů

O všem a o ničem :)

Daja
Daja 18.02.2026, 09:08:49 xxx:xxx.700d:3d16
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.02.2026, 08:54:25

Kometko tak co už došly? Jestli můžu poslat?

kometa
kometa správce
18.02.2026, 09:12:32 xxx.xxx.224.101
Daja:

Kometko tak co už došly? Jestli můžu poslat?

Vydržte. Čekám na reakci od Horsany. Nechci ji popohánět. Má toho až kam.

Horsana
Horsana 18.02.2026, 09:33:42 xxx.xxx.234.49

Zlaticka, prisli 4 dalsie dary, idemr teraz operovat, potom napisem kazdemu.

Pisurik v noci papal, aj teraz papa.

Tak aspon nieco. Ma teplotky, ale pod 39.

Sam sa dava do sterna!

Dnes hemat a bioch, asi omdliem, ked to uvidim, ale tak musi to byt.

Drzime palce, ozvem sa.

Dakujem!

Zrzavci
Zrzavci 18.02.2026, 09:49:43 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 18.02.2026, 09:33:42

Papal, papal, to je dobre!

Dnes hemat a bioch, asi omdliem, ked to uvidim, ale tak musi to byt.

držim šécko i to co neni moje!

Buggyra
Buggyra 18.02.2026, 09:50:45 xxx.xxx.198.226

Ještě hlásím, že hubenějšího poníka (žebra jak na harfě) pouštíme na odpoledne (dvě, tři hodiny) k velkým, aby se pěkně napapal, protože už je opadlý mooc. Tlustšího poníka (optimální kondice, žebra hmatná) necháváme dívat přes ohradu, jak to hubenému chutná 😀

Na sezonu máme tajný plán, o kterém jsme ještě tlusťochům neřekli, že hubený poník bude chodit s velkými na zelené nebo na seno a střídat se s tlustým černým, který naopak bude dělat společnost ponímu tlusťochovi na hladomorně. Asi budeme střídat den/noc, uvidíme, co se osvědčí. Výhoda hubeného poníka je, že ten nebyl schvácený, a ani k tomu nikdy neměl nějak sklony, vždy byl “hubenější” a aktivnější. Tak snad tahle střídačka bude všeobecně ku prospěchu.

Saga
Saga 18.02.2026, 09:58:15 xxx.xxx.167.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.02.2026, 08:33:41

Tak to má černej zřejmě dobře posílené CORE, nebo dobře posílenou mysl😄. Moje cobka je upe marná, ta je schopná si rozbít déržku v červenci na rovným asfaltu🙄. Njn, prostě cob, je tankoidní, když v pondělí začně otáčet ten svůj kombajn (rozuměj zadnici), tak je pomalu středa a furt není hotovo… Mě se za cestu do stáje rozmázne klidně několikrát, prostě si přisedne na prdel a zmateně kouká, cože to? Než u tohodle plemene dojde pokyn od nohou do mozku, trvá to i týden😄, tže s tou teď někam vyrazit, tak budu volat hasiče s vyprošťovákem🙄. Dáma, to je jiná, s tou by to šlo, ta používá takovou tu věc přidělanou na krku (hlavu) a pokyn od nohou jde celkem rychle.

Saga
Saga 18.02.2026, 10:00:37 xxx.xxx.167.183

“Tlustšího poníka (optimální kondice, žebra hmatná) necháváme dívat přes ohradu, jak to hubenému chutná”

Tak tohle je ale normálně na KVS😄, to je psychický teror obézních koulí, to se řeknéé😄

Buggyra
Buggyra 18.02.2026, 13:08:53 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 18.02.2026, 10:00:37

no, jako jo…. teď v druhé půlce ledna a únoru šel dost dolů, tak jsme zase nasadili vykrmovací dietku. Už i já, známá to úspěšná ponimorka široko daleko (okolní vlastníci tlusťochů se sžírají závistí) jsem seznala, že by si zasloužil přikrmit. Musím si pořídit ten mincíř, sakra. Mám pocit, že těm poním dávám tak dvě kila sena na den a kus… Na čemž tlusťoch evidentně akurátně prospívá, ale hubenej je už teď skutečně objektivně hubenej (nejhubenější ze všech). Dostávají teda minerálku, takže se úplně nebojím nějaké podvýživy, ale určitě to není stav, se kterým bych byla spokojená. Takže teď momentálně se hubeňourovi podstrojuje 🙂 - a nutno podotknout, že on si to teda náramně užívá! 😄

Saga
Saga 18.02.2026, 13:26:02 xxx.xxx.167.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.02.2026, 13:08:53

Jo, to mě když včera vet řekla, že té malé můžu podstrojit, jako v tom slova smyslu, že je jí jasný, že venku s tím nic neudělám (tam dostanou ráno 4kg a na noc 6,5kg obě dohromady), stejné seno, stejné kvality, rozdělené do dvou krmelců, tam není co vymýšlet, ale na boxe, kde jsou každá zvlášť, tak té malé můžu dát víc sena a kvalitnějšího, zatímco té velké míň hnusosena, ideálně smíchaného se slámou, tak mi zůstala huba dokořán. Slovo “podstrojit”, to je taky ve slovníku?😄Každopádně logiku to má, venku už jsme tohle zkoušeli taky, a byl to bohapustý nesmysl, protože velká malou vyhnala od toho lepšího, to sežrala, a pak si šla na to svoje hnusný a malá tloukla špačky, že jo…V boxu na sebe nemůžou, tže malá má víc, aby se zatahla a velké tam hodím nějaký blivec se slámou, ať si poradí!

Saga
Saga 18.02.2026, 13:32:24 xxx.xxx.167.183

P.S. musím teda dodat, že náš cob u nás opravdu psychicky velmi vyrostl! Nevím, jestli je to dobře nebo špatně, ale když vzpomenu na to nablblé bojavé telátko, co mi sem vypustili, co chodilo za minihorsem jak na vařený nudli, tak teď je to dáma největší, malou furt šikanuje, ta si nedovolí ani uprdnout (tohle se mi nelíbí, ale prt s tím nadělám, je to jejich hierarchie), no prostě bude jí sedm let, už je konečně dospělá, po všech stránkách, tak si malou maže na chleba. K lidem je pořád stejná, ale koňsky sakra vyrostla!

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 18.02.2026, 13:36:50 xxx.xxx.27.179

Víte, co je můj velmi zajímavý poznatek co se týče výživy, z minulosti? U nás v ustájení jsou huculové a chlaďáci, kteří byly vždy jak vzducholoď, a to obzvlášť přes zimu. Páslo se až hluboko do zimy, většinou na stařině, ale majitelka občas jako stařinu brala odrostlých 5 - 10 cm cm. No a to když přemrzne, znáte to. Seno ti koně viděli až třeba v lednu na konci, když už fakt nebylo co vyžrat. To vše aby nebyli tlustí.  No a letos jsou poprvé všichni koně 24/7 na seně pod sítí s malými oky. A světe div se, tlustý jsou teda furt, ale vzducholodě splaskly. Já teda touhle cestou nejdu, měla jsme v tomhle režimu kobylu jednu zimu a pak jsme řekla dost, je to fakt zbytečný a hlavně dle mýho názoru neúčinný. Čili já já mám pažravou norickou kobyly zimu co zimu na seně a je šlank. Prostě nevypadá jak březí.  A je v pohodě. Je fakt, že na ni minimálně 2x do týdne sednu i kdyby na hodinu na krok a ono se to nezdá, ale i tak málo dělá dost.  Kdežto majitelka vzducholodí jen přemýšlí, kde pokrátit krmení a koně jsou furt tlustí.

Anebo je to genetika, nevím.  

Buggyra
Buggyra 18.02.2026, 13:54:03 xxx.xxx.198.226

Ono je vzducholoď a vzducholoď… Vy jistě umíte rozlišit mezi koněm obézním a koněm se senným břichem. Jestli se pasou na stařině, tak logicky vzhledem k tomu, jak je to výživově zoufale chudá záležitost, budou tlačit té hmoty do panděra, co se vejde, a tak to panděro se přizpůsobí… Pak vypadají jak březí. Jestli jsou k tomu i v dobré BSC kondici, tak můžou působit až přeblahobytně, a samozřejmě ty zvětšené vnitřnosti s tou hluchou tráveninou taky něco navíc váží, o tom žádná, tuplem, když se ti koně nehýbou (nepracují) a jejich břišáky se s tou hmotou nemusejí potýkat. Vaše kobyla má pohyb a udržuje jakous pracovní svalovou hmotu, tak holt má břicho tomu úměrné, jestli navíc krmíte výživné krmení, tak toho nepotřebuje natlačit nesmysl, aby z toho něco vyždímala, a i ten objem orgánů bude jiný.

bassrock
bassrock 18.02.2026, 14:18:27 xxx.xxx.251.2

Prosím, kde se můžu dobrat čísla kam zaslat příspěvek na mrkev pro zravé telátko?

(On prostě s tou velkou lucernou a střihlou ofinou vypadá jak telátko 🥰) 

Nejsem úplě pravidelný návštěvník zde, tak nevím jestli mi něco neuniklo. Děkuji moc.

kometa
kometa správce
18.02.2026, 14:27:10 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 18.02.2026, 14:18:27

kde se můžu dobrat čísla kam zaslat příspěvek

Ideálně pošlete SZ přímo Horsaně. A technická - je snazší poslat eura než koruny. Aspoň teda u KB.

efe
efe 18.02.2026, 14:30:21 xxx.xxx.199.5
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 18.02.2026, 14:18:27

posílám do SZ

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 18.02.2026, 14:46:44 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.02.2026, 13:54:03

Ano, to určitě máte pravdu.

Resp. ze začátku jsem tu teorii majitelce koní sežrala i s navijákem, jakože prostě “žerou a u toho si hledají, a tak se hýbou a nestojí jen u balíku”, ale  prostě vidím výsledek. Pokud ta stařina nemá aspoň půl metru nebo tak něco, tak to za mně prostě dobře není….samozřejmě nechcípnou, ale nikam to nevede. 

Zrzavci
Zrzavci 18.02.2026, 14:48:50 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 18.02.2026, 14:30:21

Hehehe, předběhla jste mě, poslala jsem to právě taky 😀 , tak to tam má bassrock dvakrát minimálně.

Verun
Verun 18.02.2026, 15:01:44 xxx.xxx.220.9

Tak kobyla  opět dneska “bolení břicha”…naštěstí stačí Entero Mulgat, masáž , vodit, zaklusat,  počkat na bobek, poslouchat peristaltiku, jestli škrundá, ona většinou neškrundá a postupně se zozškrundává…. na můj vkus to má nějak často…🤪 

Nevite někdo o nějaké studii v souvislosti s říjí a nebo počasím? 

Cirila
Cirila 18.02.2026, 15:11:07 xxx.xxx.93.83
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 18.02.2026, 14:27:10

Přesně, směnila jsem si v online bankovnictví na € a poslala rovnou eura, doufám, že jsem tím eliminovala bankovní poplatky. Mám taky Komerčku a u Rajfky to také jde

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.