Dobré ráno
O všem a o ničem :)
Citit, ze sa bude menit tlak.
Nonak sa vcera pasol tri hodiny, kase papal. A znacne vela poskakoval.
Dnes je taky nijaky, ale kasu spapal, pasie sa.
Dostali sme od Bonamixu nejake krmivo, vyskusame, aj nejake alpske seno granulovane, uvidime.
Vyzera hrozne, odfotim ho, posudite.
Kazdy den mame mrtvolu. Kazdy bozi den, od nedele.
Chjo😢
Čím to je, že teď zrovna mrtvoly? To ti koně nějak drží do jara a na jaře skapou? Bych naopak řekla, že když překlepou zimu, tak by teď měl být čas, kdy se zvetí - bují nějaká tráva (včera kámoš svoje tlustokoule na pastvině a já říkám “chceš je zabít?!” a on, že jen na dvacet minut… meh..), teplo je… nebo že by to línání byl až takový nápor? Ale to už spíš ty změny počasí, hm.
Je březen. Nejnáročnější měsíc v roce.
Marec, poberaj sa, starec.
Horsano - to tedy není pěkný období, držte se, věřím, že to musí být hodně náročný, jeden za druhým takhle pořád. Ví se něco z té pitvy koně “co se zbláznil”, nebo to je ještě brzo?
Zoranko- já pořád věřím, že když poskakuje a tajdrlíkuje, že to je dobrý znamení??
Tak my pro změnu taky sama paráda. Teď jsme do koně narvali 4 litry fyziologického roztoku a uvidím, jak bude vypadat zejtra. Vet zatím neví, co to je, kůň kulhal jakoby na všechny 4, ujížděl mu zadek, obraty náročný. Nekadil, zvýšená teplota. Takže něco v rozmezí mezi kolikou a neuroporblémem, no vyber si :D naštěstí podchyceno snad včas, ať je to cokoli a uvidíme, co přinese novej den.
Ježiš, držím palce, u vlastního to není jako číst si o jiných na netu…
To ma velmi mrzi.
Priserne obdobie. Pominie to po Velkej noci.
Drzim palce, velmi!
K nam vcera privliekli vid foto. Slabsie povahy nech to radsej ani nerozklikavaju.
Nuz, uplne neprofesionalne som tych chlapov zjebala ako siroty. Vzali to, nastastie, aj sme potom pokecali a vymenili si cisla.
Moji mladsi kolegovia, ktori cosi take videli po prvy krat, no, celkom ich to vzalo. Akoze celkom dost.
Niekedy je to peklicko…
Panebože!!!!!!!!!!!!!!!!
To je nějaká “zlatá lajna” teď v tuhle dobu, že se to takto hromadí??
Držím palce, ať se zadaří koníka nahodit a najít a odstranit příčinu.
Já jsem dřív netušila, jak rozbitní ti koníci jsou. Zjistila jsem to až díky koníkům od kamarádky a pak tady. To mě opravdu překvapilo, mít vlastního koně je velký starání. Dneska už bych po mamině nechtěla, že budu chovat koně na balkoně, jako když my byly tři roky 😀(O Horsanině práci asi nemá cenu se zmińovat. Obecně je mi jasný, že pro slušnýho veterináře, ne obchodníka se zdravím zvířat, je to povolání hodně náročný)
Tohle se dá zachránit? 😢
Nie, to sa utraca na mieste, hned, okamzite, bez debat a zavahania.
Toto biedactvo s tymto trepali tri hodiny k nam. Ze si poranilo nohu…mno….ano, poranilo, to je pravda.
Ano, to vzdy okolo Velkej Noci. Vzdy. Ale toto je uz trochu extrem, uz aj chlapi z prace su z toho taki trochu krapli….
Sluzim na Velkonocny pondelok, velmi sa tesim.
A este ma vsetci budu chciet oblievat v praci, toho sa desim najviac, vyvolava to vo mne zachvaty zurivosti. Ako respektujem rozne tradicie, tuto z duse nenavidim 😠
Strašný…
Horsano!! to je strašný, strašný!! Já nemám slov - nad lidskou hloupostí, nad tím, co musíte vydržet.
Připravte si na pondělí velkej kýbl vody a jak někdo přijde - bez ohledu na to co chce i kdyby to byl šéf, radši vokamžitě to na něj preventivně nalejte a ešče si do toho dejte led! Voni je ty humory přejdou.
Já zrušila nějaký mlácení pomlázkou, to se u nás - myšleno v mojí domácnosti - nepěstuje a každej kdo u nás zazvoní je předem instruován od dětí pět let a výše, až po muže dospělé, že kdo na mě sáhne, dostane do držky 😀
Hrůza ☹️😢
Repta, dakujem za dar. Skusime rezky a este nieco vymyslim.
Ako, oproti minulemu stvrtku zerie lepsie. To sme sa zhodli vsetci. Bude to pomale, ale nehorsi sa to.
A ma kamku, bielu kobylu s ataxiou, tak chodia dvaja neuro kamosi sa past na ruke. Dnes na nu vydaval zrebcie zvuky dokonca 😛
Uz maju aj vybeh, akurat ho musim pohrabat este, travicka narastla a maju prist dazde, dufajme.
Vyzera hrozne, akurat ta hlava mu rastie.
Ale je to Zoran, takze nemozne je mozne.
Novinka je, ze si hryzie rany, poniektore, zlaticko.
Bilancia umrti:
Tazak v kruhovke-torzia velkeho kolonu.
Gravidna kobyla-roztrhnuta maternica, v mieste, kde malo zrieba hlavu. Ako, to nikto nevie.
Zrieba- zlomena noha.
Neuro tazak- besnota negat, ine vysledky este neprisli.