Hm, typek co mi mal doniest seno, Leonu a pobagrovat pozemok vyhorel, je popaleny, chjo…
Strasna je tato jar. Nebude seno, obilie, nic…chjooo…
Leonu mi donesu v nedelu, do prace zatial. Uplne sa necitim na noveho kona, ale co uz, radsej u mna, nez by ju dreli v jazdeckej skole a potom niekde pomaly skapinala od hladu…
No, uvidime, aspon bude mat Nonanko kamku do vybehu, dufam.
A dufam, ze moje drahe koniky ju budu akceptovat, chudaciky male autisticke…
Buduci tyzden pride typek na korektury, Garonika mozno nakujem, nech uz konecne mozme vyrazit na nejake pekne prechadzky.
Dnes rano som vstala velmi svieza, vcera som sa ale napchala kortikoidmi, hmm.
No nic, nejako to vsetko prezijeme. Kym mi nie je bluvno, vsetko je ok.
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 23.04.2026, 08:33:01
Sem si přesně myslela. No tak to je ale to je o něčem úplně a zcela jiném, než píšeme my s kometou. To je sakra velkej rozdíl, když si to tělo ukočíruje samo a když je to zásah operace, mluvíte a porovnáváte něco zcela odlišného. To pak na základě svých, zcela odlišných situacích na pohodičku doporučíte někomu operaci, která teda rozhodně takováhle procházka růžovým sadem není!!
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 23.04.2026, 06:18:19
Je to zatím 14 dnů, tak nevím. Pořád mu hodně škrundá ve střevech, vetka mi řekla ať ho po 14ti dnech znovu odčervím, že jak neměli co žrát tak se snažili okusovat i to k čemu by jinak ani nečuchli, tak že může být hodně začervený a to může způsobovat zrychlenou peristaltiku. Tak to mu neublíží, tak to ještě jednou udělám. Jinak baští v pohodě, jak jádro tak i na procházce trávu. Na procházku jde ochotně. Akorát byl vždycky zvyklý že ve stádě je on vedoucí a to tady v tom novém zatím není.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.04.2026, 19:16:06
No já si myslím, že v případě, že je to po operaci, jsou tyhle řečičky k ničemu. Ta kamarádka se fakt nezastaví - koně, pes, blábláblá, je štíhla jak sviň, ohebná, jinak zdravá, normální a zdravý životní styl - k prdu je to. Ta druhá kamarádka si pomáhá nějakými náplastmi - mi teď došlo - Horsano - chcete, abych se zeptala?
Sem si přesně myslela. No tak to je ale to je o něčem úplně a zcela jiném, než píšeme my s kometou. To je sakra velkej rozdíl, když si to tělo ukočíruje samo a když je to zásah operace, mluvíte a porovnáváte něco zcela odlišného. To pak na základě svých, zcela odlišných situacích na pohodičku doporučíte někomu operaci, která teda rozhodně takováhle procházka růžovým sadem není!!
Aha, to jsem se předtím nedočetla, jak jsem to rychle přejela a operaci jsem nikomu nikde nedoporučovala. Tak pardóóón
Hlásím se jako kastrát, už tři roky a za sebe můžu napsat, že super! Díky silným menzes jsem měla pěknou anemii, že mi ani dr. nevěřila, že můžu chodit, než mě kuchli, nalili do mě 10 pytlíků krve a nějakou plazmu, abych se dostala na spodní hranici s hemoglobinem, abych mohla na operaci.
Teď je mi skvěle, neřeším měsíční akce alá jatka, lépe spím a nejsem anemická. A nevím jestli to tu můžu napsat, ale má to i pozitivní dopad na sexuální život ehm…
Pindař mi tvrdil, že je prožívání menopauzy tak trochu dědičné, že jak to prožila máma, tak většinou i dcera. Nemůžu soudit z osobní zkušenosti (máma taky po operaci), ale z okolí to většinově sedí.
Mr.Fox vypadá krásně 😍
Dneska v noci se mi zdálo o Zorankovi, bála jsem se jestli se m něco nestalo, tak hned po příchodu do práce jdu sem na diskusi - a dobrý, uf. Zdálo se mi, že dorazil sám po kopytě do naší ohrady u Prahy a Madam Myš s manželem se k němu nehezky chovali. Vzbudilo mě, jak jsem v tom snu přišla k ohradě a řvu na ně “Nechte ho, on je Horsany Zoranko!” 😄😄
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 23.04.2026, 08:40:38
a řvu na ně “Nechte ho, on je Horsany Zoranko!”
😀 😀 to měli asi doma radost! 😀 😀 😀 ešivá jste takhle vyřvávala nahlas i ze spaní 😀 Koukám, že Zoranko má dar vstupovat do snů, podle toho co psala Horsana.
Teď je mi skvěle, neřeším měsíční akce alá jatka, lépe spím a nejsem anemická.
Tak to je supr , slyšet taky opačný reakce, a operace byla komplet? Protože to v tom asi taky hraje velkou roli.
Pindař mi tvrdil, že je prožívání menopauzy tak trochu dědičné, že jak to prožila máma, tak většinou i dcera. Nemůžu soudit z osobní zkušenosti (máma taky po operaci), ale z okolí to většinově sedí.
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 23.04.2026, 08:49:09
Tak jsem si to myslela dobře, to je taky něco jinčího, než když právě komplet. A bohužel pan doktor té kamarádce- a při vší úctě - zjednodušeně řečeno - chlap s piňdourem asi těžko tuší o čem to je - doporučil komplet . což pokud nebylo nutné - a to nebylo - je podle mě hodně špatně. Tohle je podle mě věc, kdy by si s pacientkou měl ten doktor pořádně promluvit a nastínit ji všechna pro a proti obou verzí, resp. pokud není nutné jít do komplet operace, tak do ní prostě nejít.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.04.2026, 08:45:18
A Pindař mě dostal 😀
Tak já to znám ještě jinak. 😂
Já asi 3 roky po, žádný závažný problémy typu návalů pocení nemám, hlava se mně točí normálně už desetiletí, protože mám stabilně hodně nízký tlak, na zahradě mám občas tendence sebou seknout, musím si na to dávat pozor. Nauzeu mám občas taky, ale to má spíš souvislost s mým velmi citlivým žaludkem, refluxem atd., beru Omeprazol.
No s Horsanou to asi nevymete, ale mě vomejou. U nás holý košťata. Jediná střemcha vypadá k světu, jinak prostě z pupenů lezou leda tak první lístky. Ani ta jíva nekvete, to je prostě divný. Včera jsem seděla asi čtvrt hodiny pod třešní, plně nakvetlou na sluníčku (naštěstí ostatní třešně zatím květy zavřené) a snažila jsem se vyčmuchat, co to tam bzučí, no a samozřejmě čmelák. Snad se mu povede něco opylit, hrdinovi. Včelu jsem letos ještě neviděla. Čmeláků jsem teda ale zase viděla docela dost.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.04.2026, 09:15:42
No vidíš, my jsme “pár” km od vás a tady všechno o tři týdny napřed… Špendlíky odkvetlý, stromy zelený…
Já si koupila v neděli keřík kiwi, měli ho v zahradnictví venku, tak jsem ho taky nechala venku a včera mi asi zmrzlo, páč byl ráno nehlášený mráz jaksviň :/ má zmrzlý listy, nevíte někdo, jestli je možný, že je nahodí znova…?