Koně jsou Tetris, Buggyro. Obzvlášť co se týče složení stáda a poskytování objemového krmiva.
My třeba už paseme na plno na trávě, seno 0.
Koně jsou Tetris, Buggyro. Obzvlášť co se týče složení stáda a poskytování objemového krmiva.
My třeba už paseme na plno na trávě, seno 0.
Složení stáda naštěstí neřešíme, chlapi se mezi sebou porovnají 🙂 Poníci se už nikdy pást nebudou, to bohužel mají smolíka. Dostávají na práci i náhubky, protože jinak bychom měli vytahané ruce jak orangutani. S náhubky vědí, že si stejně moc nekousnou, tak se s námi nepřetahují a počkají si s draním trávy až na místa, kde vědí, že se standardně pase. A já aspoň nemusím hlídat, jak dlouho paseme na těch koncích luk, protože vím, že přes náhubky toho poníci moc nepropasírujou. Hříbata se pasou tak jako co jim zrovna v zimním výběhu vystrčí čumáček z hlíny, přes den chodí na stráň pod les, kde nic moc není. Černej je jak válec, ten víc nepotřebuje, a hříbě je úplně akorát, krásné, takže taky zjevně vyhovující přísun. Bertík za poslední půltýden zhubnul ohavně, teď tři dny nechodili do toho výběhu pod les, takže nemohl zobat trávu, na něm je vidět každá změna bohužel. A taky mu holky dávaly jinou deku, než jsem mu nechala, takže mu nebylo teplo. Mno… chjo. Ale Bertík chodí jinak na pořádnou šťavnatou cukernou trávu na rovinku, kde je teď tráva deseticentimetrová, a to mu dělá dobře, zase se za tři dny dožere 🙂 Stařík chodí udržovat travnatou půlhektarovou jízdárnu, jemu by neublížilo chodit s Bertíkem na šťavnatou, ale chci co nejvíc té hmoty nechat Bertíkovi. Stařík je opadlý zřejmě už natrvalo, nic nedělá, sám se nepředře, svaly se samy neudělají. Takže akorát koukáme, aby měl nějaké ty špeky na zadku, jinak neřešíme. Většinu objemu teda dostávají pořád v seně. Dokrmujeme postupně dva roky (už tři…) staré seno, které jsme měli uskladněné a nechtělo se nám loni kupovat zbytečně nové, když tomuhle nic nebylo. A teď budou dostávat teda “čerstvé” loňské seno ode dneška. Pokud bude letos málo sena, jako že to zatím tak vypadá, tak koupíme od zemědělce na zimu právě to loňské, má ve stodole.
To složení stáda jsem dala jako příklad. 🙂
Mě tohle lokální safari hrozně baví.
Nuz, Zoran je postrach stazistov, odmietaju ho brat von.
Prvacky sa neboja, ale uz asi trochu chapem tych stazistov 😛
Zistil, kade sa da dostat z vybehu, tak je nasraty, ze mu brania v rozvoji odobnosti 😂
Ked nahodou vyplzne cely, zda sa, ze to bude tmavy rysiak ❤️
Zo srdca dakujem vsetkym, ktori sa podielali na jeho zachrane. Uz myslim bude len lepsi a lepsi, dufam!
Zazraky sa deju🙂
Partaka asi dostane valacha, ktory zatial bol ok s kazdym konom.
A snad uz o par tyzdnom posupajdi z veteriny prec.
Ci ku mne, ci ku kamoske, to uvidime.
U mna ale musi respektovat elektrinu…
Zorvanko je neskutečný bojovník a vy všichni okolo něho. Začíná být krásny kůň, já se sama v koních nevyznám a mám dokonce před nimi respekt, ale tím, že znám celí příběh Zorvanka tak smekám klobouk až k zemi. Nádherný kůň a jaký život s něho čiší.
HORSANOOOOO
To nieje mrtvý koň, to nieje nasratá mulica , to je HOTOVÝ MUSTANG!!!!
😁❤️
Ďakujem za krajšie ráno.
Je to mustangomulica.
Alebo mulicomustang.
😂
Rano som ho pristihla, ako zuje seno, ha!
Jupí, Zoranko je postrach a umí býť nasratý!
U jiného koně by to bylo velký špatný, u něj je to znamení chuti do života a slavíme to 😄💝
Stíhám číst tak jednou za týden a vždycky de těším na zprávy od Horsany. Je mi líto Foxinky, upřímně jsem se také nejdříve lekla, že se jedná o lišáka.
Co “Mulitang” ? Nebo “Mustalica”? 😂
Horsano - mohla bych, ten Zorankův silný příběh sepísat do článku k sobě na Zrzavce, aji s fotkama, odkazama na video a občas citací, toho, co jste dávala vědět? On je takovej bojovník, že prostě o něm musí vědět celej svět /teda ten malej, kolem mě/. Dala bych Vám to pochopitelně k odsouhlasení, jsou to jen moje stránky, nic velkýho, jen je to krásný příběh a já moc ráda o krásných příbězích píšu.
Jasne, budem rada.
A ake stranky, odkaz nejaky?
Nic nestiham, ale vecer ked odkvecnem si pozriem, jupi.
Jj, no, musim dievcatam povedat, nech ho trochu uz skusia usmernit, lebo…ehm..no, vieme svoje, ako to moze skoncit, ze….
Ano, Zorvanko zneuziva privilegia, ktorych sa mu dostavalo a dostava…
Ale aspon s iskrou v oku 🤗
Děkuju Horsano za svolení,
stránky tu:
Chvilku to bude trvat, než to sepíšu, stáhnu k tomu ty fotky a odkazy, teď momentálně řeším hledání nového domova pro takovýho prďolu malýho, co mu umřela panička, tak nestíhám a jsem ráda, že jsem ráda. chci si na to v klidu sednout.
Kdybyste mě dneska viděla v tramvaji, cestou do práce, budete si myslet, že jsem slaboduchý jedinec, jak nablble jsem se fakt usmívala po těch videích, celou cestu. Je do dva měsíce a šest dní, kdy jste tady o něm napsala prvně a dneska? To se na to kouká! Já vím, spratkuje, ale je u toho takovej sladkej! Pak přijde a narve kukuč do tý kamery - no……. prostě cukrkandl je to. Děkuju za něj.
Heh a půjde to?
Mustalica
A mohol by aj metalovů skupinu založiť!🤣
To asi ano.
Dali sme k nemu vcera nasho sladkeho valacha menom Enjoy, malicky sa z toho zrutil, lebo Enjoy je velky a dost tam lietal.
Maly iba mlel hubou a postaval pri vchode, ze ho mame zachranit.
Ked ho Enjoy hravo stipol do zadku, to bol koniec sveta, dobre mu tak.
Ale Enjoy mu aj ovoniaval a olizoval rany, to bolo zaujimave. Velmi jemne a nezne.
Aj, to musel být pre Zoranka těžký úděl, těžký. Je hezký, že chce od člověka zachraňovat, pupik malej. A má teď svýho osobního ošetřovatele, to je výborný /teda nevím jak moc to hází vidle do léčby/ , naučí se tak tomu, že parťáci můžou být i pečující, to je hezký.
😂