Aktuálně: 2 485 inzerátů • 293 125 diskuzních příspěvků • 21 488 uživatelů

Směs pro kuřice

⋮
AAA (neregistrovaný) 11.08.2023, 11:34:22 xxx.xxx.0.243
Buggyra:

Prosímvás ta směs se potom extruduje nebo vysušuje, tam hlavní roli hraje konzervace vysušením, to je důvod, proč neplesniví. To žádné konzervanty nezařídí. Zkuste takovou směs nechat navlhnout, a zplesniví vám stejně jako nekonzervované pošrotované obilí.

Všiml jste si, že v mých odkazech měly směsi identickou cenu a v odkazech od Megí měla KZK vyšší cenu než N1? Proč bych kriste brala stejně drahou nebo dokonce dražší směs a ještě do ní něco přidávala? 😀

Dával se třeba Selacid,směs,ani granule neplesnivějí vím to dobře,hned jsme to zkusili,chlapi to přidávali do vápna když bílili chlívky,sám jsem to zkusil  na plíseň ve sklepě,plíseň je pryč,jinak e to šílená žiravina,když praskla hadice na míchačce tak jsem to schytal na ruce,než jsem seběhl několik pater po schodech do kotelny k vodě už jsem měl plyskýře.Dále Micofix,váže na sebe plísňové jedy.Pak vyrobí velkochov zvíře,jehož organizmus  nemá žádnou přirozenou imunitu,vše je vybito těmito přípravky.Kdybych u toho přes  dvacet let nebyl,tak sem nebudu psát,píšu fakta,nepíšu  “jedna pani povídala”.

⋮
Buggyra
Buggyra 11.08.2023, 11:54:34 xxx.xxx.198.226

Možná se dával, nevím jak teď, protože mně granule plesnivějí jako o závod 😀 A to od jakéhokoli výrobce v jakoukoli roční dobu, pokud se k nim dostane vlhkost.

Jojo, u jedu je vždycky rozhodující dávka. Kdybyste si zamnul ručičky v modré skalici, asi byste taky nenafotil reklamu na Pandoru. Ale koupat se v azurové vodě v bazénu takový problém není.

To bude asi Mycofix (páč “myco” je “houbový”). A ano, vyvazovače mykotoxinů se do krmiv naštěstí už dávají a dobře že tak. Mykotoxiny jsou totiž všude. A ne všechny jsou teplotou degradovatelné. Vyvazovač ale s ochranou krmiva proti nárůstu plísní nemá nic společného, ten řeší toxiny již přítomné, proti plísni jako takové nepůsobí.

⋮
bambule
bambule 11.08.2023, 12:03:01 xxx.xxx.58.147

Možná se mýlím, ale Selacid je kombinace mastných kyselin s organickými kyselinami. Působí pozitivě na mikroflórou zažívacího traktu. Zároveň působí jako přírodní konzervant krmiva. Používali jsme ho ve výkrmu prasat. Rozhodně bych ho nepovažovala za něco nebezpečného. 

⋮
bambule
bambule 11.08.2023, 12:06:04 xxx.xxx.58.147

A ano Selacid neředěný je silná kyselina. Proto se odměřoval pečlivě a přesně, zaprvé aby se neplýtvalo a aby nenadělal neplechu v krmném potrubí. 

⋮
Bodlinka
Bodlinka 11.08.2023, 12:15:14 xxx.xxx.37.33

jo, to jsou okyselovadla trávicího traktu. koneckonců i malochovatelé dávají třeba králíkům do vody jablečný ocet, stejný princip.

⋮
Buggyra
Buggyra 11.08.2023, 12:32:24 xxx.xxx.198.226

Aha, vidíte, na Selacid jsem nekoukala, děkuji za informace (mě mohlo napadnout, když je to -acid). 🙂

⋮
AAA (neregistrovaný) 11.08.2023, 12:48:58 xxx.xxx.0.243
Buggyra:

Možná se dával, nevím jak teď, protože mně granule plesnivějí jako o závod 😀 A to od jakéhokoli výrobce v jakoukoli roční dobu, pokud se k nim dostane vlhkost.

Jojo, u jedu je vždycky rozhodující dávka. Kdybyste si zamnul ručičky v modré skalici, asi byste taky nenafotil reklamu na Pandoru. Ale koupat se v azurové vodě v bazénu takový problém není.

To bude asi Mycofix (páč “myco” je “houbový”). A ano, vyvazovače mykotoxinů se do krmiv naštěstí už dávají a dobře že tak. Mykotoxiny jsou totiž všude. A ne všechny jsou teplotou degradovatelné. Vyvazovač ale s ochranou krmiva proti nárůstu plísní nemá nic společného, ten řeší toxiny již přítomné, proti plísni jako takové nepůsobí.

Díky za opravu Y ,vím to ,je to odvozeno od mykoza-plíseň a vím i tu jeho funkci.Ale jak píši výše,pokud zvířata,jakákoli dostávají tyto přípravky,tak nemají žádnou přirozenou obranyschopnost.JinaK o chemii vím poměrně dost od otce,jak jsem uvedl,laboratoř krmivářského výzkumáku.

Osobně preferuji krmiva ničím neošetřena,postřikům polí se neubráníme ,ale kupuji vše přímo od soukromníků a míchám si sám.Můj hlavní chovatelský záměr jsou papoušci.A nevidím rozdíl a chovatelskou úspěšnost mezi mým stylem krmení a spoustou kamarádů,kteří krmějí všemožnými komerčními krmivy a doplňky.Chovám venku,slunce,déšť a sníh.Dojdu na zelené,přes zimu nakoupenou mrkev a jablka,papoušci jsou v cajku a zdrávi.

Nejsem na diskuzích nováček,navštěvoval jem i na Ifauně.Raději drůbežáře a holubáře než ptáčkaře ,jste slušnější a víte podstatně více.

⋮
megi-the-pes
megi-the-pes 11.08.2023, 14:04:47 xxx.xxx.61.107

To je zajímavé, co říká výrobce. 

Jaký může být rozdíl ve složení aminokyselin a jejich poměru, když složení je tak, psáno sestupně:

KZK: Pšenice, řepkové expelery, ječmen, lihovarské výpalky sušené, kukuřice, sójový loupaný extrahovaný šrot.

N1: Pšenice, řepkové expelery, ječmen, lihovarské výpalky sušené, kukuřice, sójový loupaný extrahovaný šrot.

To jsou zdroje proteinu a tak je psané složení. Rozdíl je větší u K1, to ano, ale jinak nic kromě vápníku. Lysin 4, meth. 8 a 15,6 bílkoviny u N1 a lys. 4, meth. 8 a 15,1 bílkoviny u KZK. Vláknina, tuk, nic nevyčnívá. Na mě to působí… vlastně nevím… All life stage. 🙂 (Kromě mini kuřátek.) Ale cenově je to úplně fuk. Možná že před sto padesáti lety to bylo jinak, nevím. A nějak mi to blbne, kočky chodí po klávesnici, tak ani nevím, co se psalo pak. 🙂

⋮
Buggyra
Buggyra 11.08.2023, 14:05:58 xxx.xxx.198.226

Rozhodně ať každý krmí svá zvířata, čím uzná za vhodné, a pokud to jeho zvířatům jde ještě navíc k duhu, tak nezbývá než pogratulovat k dobré chovatelské praxi! 🙂

Já jsem se díky vašim příspěvkům mnoho nového dozvěděla, byla jsem nucena si cosi dalšího vyhledat a jsem zase chytřejší, takže děkuji za podnětné připomínky, mně to rozhodně pomohlo.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.