Jen idiot dovolí návštěvu feny s novorozenými štěňaty. Jednou na neteř zaútočila i kočka a prokousla jí ruku skrz, když se přiblížila ke koťatům, natož fena.
Největší tragédie dnešní doby je to, že psa má kde kdo. A ač je všude plno literatury a informací,nikdo je zřejmě nečte a věří raději nesmyslům.
Pak jsme tu měli tibetskou dogu - psa. Ten se toulal pravidelně. Představoval “bobříka odvahy” pro lidi, co chodili brzy ráno na autobus, on stál uprostřed silnice a chodci mohli jen licitovat, jestli obejít zprava, či zleva. Když za mnou přišel na pastvu, docela jsem se bála. Ale neútočil ani na kozy ani na nás. Došel s námi domů všechno pochc….a zase šel. Teď mají tibetské dole ve vsi a ti už vrub pokousání mají. Taky mimo pozemek, jen špatně zavřeli vrata.
U nás jsme měli jednu dobu zdrhací akitu.Zakousl i několik malých psů,ale s majiteli řeč nebyla.To bylo o strach chodit ven,člověk nevěděl kde se objeví.Pak tu měli 4 tosy.Ty taky zdrhaly,dokonce porvaly retrívra v parku 3 km od domova.My jsme jednou byli se synem a v té době dorostenci špice a tibetské dogy,starou čuvačkou,berňákem a čuvačem,když jsme je viděli toulat se po poli.Neměli jsme je ani kudy obejít aby nás neviděli,takže ve výsledku pro nás musel přijet tchán syna,psy naházet do auta abychom se bez komfliktu dostali domů.Člověk pochopí,že se může stát,že pes uteče jednou,ale opakovaně a ještě to neřešit.Nám Alan jednou přeskočil za fenou když mu bylo asi 1,5 roku.Druhý den jsme přivezli kari sítě a plot v celé délce podle cesty nastavili.A to z toho byl pes tak vyveden z míry,že seděl u branky.Asi ani sám nechápal,jak se tam dostal.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.04.2025, 11:57:52
Ono to ve výsledku dopadlo tak,že pes napadl psa na dvoře jiným lidem.Zavolali majiteli ať si pro něj přijde a pes tam napadl i jeho,takže ho myslivec bydlící vedle, na žádost majitele, zastřelil.Oni měli nejdříve fenu akity,ale museli mít štěńata a nechali psa.Zatímco fena byla bezproblémová.Pes byl pes, neuměli ho vychovat a pak už se ho báli sami.
Tak mi to nedalo a tu Jílkovou jsem si pustila…tak tady skřípu zubama a teda teď mě úplně dorazilo, když Jílková řekla, že každý nemá na to, aby si pořídil psa s průkazem totožnosti…ale pozná boxera a pitbula taky pozná….
Co mě fakt mrzí, že ti, co by k tomu měli co říct…a ta paní s dočasek se pořád ptá paní Tiché, proč ČMKU neřeší bezpapoše…navíc plemen, které se pod ČMKU nechovají…..
Jo to mě také štvalo.Jak může ČMKU zabránit množení bezpapíráků a i tomu ,kdo si je koupí.To byly kecy
Aspoň vidíte jací odborníci se motají kolem psů. Mě třeba rozčiluje jeden, který účinkuje v pořadu - Po lopatě. Soustavně tam radí při výcviku pohazovat pamlsky po zemi. Myslím si,že se pes akorát naučí sežrat kde co venku najde. Nikdy jsem nedovolila,ani doma, aby cokoliv ze země vzali,i když mi třeba něco upadlo. Taky mi nikdy žádný pes venku nic nesežral. Jak to vidíte vy?
Ono to ve výsledku dopadlo tak,že pes napadl psa na dvoře jiným lidem.Zavolali majiteli ať si pro něj přijde a pes tam napadl i jeho,takže ho myslivec bydlící vedle, na žádost majitele, zastřelil.Oni měli nejdříve fenu akity,ale museli mít štěńata a nechali psa.Zatímco fena byla bezproblémová.Pes byl pes, neuměli ho vychovat a pak už se ho báli sami.
Takový psí vrahoun si nezaslouží žít. Dobře udělal. Stejně tak si myslím,že když pes zabije člověka, měl by se utratit. Ale tak mě napadá,že nemusí být zabití jako zabití. Může se stát, že pes kousne a natrhne tepnu,člověk může vykrvácet,ale pes vlastně zabít nechtěl.Jen se třeba bránil.
Zajímavý video k tomu plemenu American bully XL, který zabil člověka.
Souhlasím,má pravdu. Měli by to video dávat denně v televizních novinách. Jen si říkám k čemu takové plemeno je. A kombinace pes magor, člověk magor tak potěš.
psu došla trpělivost, vina je plně na majiteli psa….má být i takový pes utracen? Já se spíš divim, že to vydržel tak dlouho. Myslím, že jsem někde viděla i nějaká domácí videa, kde dotyčné dítě tahalo toho psa za varlata a dospělí se tomu smáli.
Tohle by se muselo řešit taky nějak individuálně, asi na základě vyjádření nějaké odborné komise…no upřímně si to úplně neumím představit v praxi.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.04.2025, 19:32:32
Také bych to tak jednoznačně neviděla.Představte si,že vás někdo napadne a pes vás bude bránit a zakousne se mu do nohy a prokousne mu tepnu.Což u velkého psa není nemožné. A ten útočník vykrvácí.Nechala byste psa utratit?
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 26.04.2025, 20:09:39
Ne. Ale pokud by zabil dítě nebo zaútočil na člena rodiny pak ano. A pokud by byl nevyprovokovaně agresivní pak taky ano. Zažila jsem, jako dítě, soužití s malým agresivním psem,pokousal postupně všechny. Přivedl ho jako 3letého strýc. Kdykoli, kvůli čemukoliv natvrdo kousal, jizvu mám na noze dodnes.Takového psa patří utratit.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.04.2025, 21:21:02
Když jsem měla ještě berbery, tak jsem chodila brzo ráno do lesa..v zimě to bylo ještě za tmy, třeba v půl šestý a sousedka v tu dobu chodila do práce a říká mi “to se nebojíš, že tě někdo přepadne” a já odpovídala “no bojím, protože co bych dělala s mrtvolou”….ono to samozřejmě bylo řečeno v nadsázce, protože jen blázen by šel přepadnout ženskou, kterou doprovází dvě psí hovádka…proč by to kdo dělal…na druhou stranu, ale člověk může narazit na nějaký vyfetlo, kterýmu to racionálně nemyslí a samozřejmě se všichni…tedy alespoň by to tak být mělo..co máme velký psy, kteří mají fyzickou a mentální kapacitu na to páníka účinně bránit, snažíme, aby k této situaci nikdy nedošlo, určitě bychom se snažili to vyřešit sami. …jako jasně, jsem kecálista machr mezi nebem a zemí a často jsem říkala, že se nebojím ani o půlnoci na hřbitov, protože mám Sáru a nebojím se jí použít, ale opak je pravdou…bála bych se psa použít, ne proto, že bych měla soucit s útočníkem, aby toho chudinku můj pes nepochroumal, ale bála bych se, aby nebylo ublíženo mému psu….co já můžu vědět, dotyčný vytáhne kudlu a psa mi zapíchne…