Aktuálně: 2 370 inzerátů291 092 diskuzních příspěvků21 110 uživatelů

Psi v médiích

Zrzavci
Zrzavci 27.04.2026, 15:08:04 xxx.xxx.226.6

Ještě k tomu dodám, protože editovat už nemůžu - tím není místo, bylo myšleno to, že nejsou vhodné podmínky, ten pes, jak stráví celý svůj život? tak odlišně, než by ho měl žít. Takhle je to myšleno.

Sardullah
Sardullah 27.04.2026, 15:33:02 xxx.xxx.221.235

Nemám zkušenosti z výstav ani jako divák. Takže si neumím představit, jak fungují nebo nefungují pastevci na výstavě….resp. jestli je běžné, že třeba mimo kruh mají nasazené náhubky, jak se obecně chovají, když je okolo tolik lidí a psů, jak se chovají jejich páníčci v takovém prostředí.

Nicméně si neumí představit, že se v takovém prostředí pohybuju s pastevcem bez náhubku…to bych si nelajzla ani s hodnou Ginou, protože nikdy nevím, co se může stát a v takovém prostředí bych nebyla schopná udržet nějakou distanční vzdálenost a vzhledem k tomu, když vím, jak rychle je schopná reagovat….

A teda dost mě překvapilo, že skočil po feně…

acher (neregistrovaný) 27.04.2026, 15:33:04 xxx.xxx.222.196

Koupí si je někdo, kdo o těch plemenech nic moc neví  a bude chtít něco extra. A pak se bude divit, co mu z toho vyroste. Dvě samostatná nezávislá plemena,ale přesto každé úplně jiné. 

acher (neregistrovaný) 27.04.2026, 15:44:01 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 27.04.2026, 15:33:02

Byli jsme s našimi psy na spoustě výstav, někteří psi měli košík, někteří ne.  Naši psi košík měli jen když museli někde být chvíli uvázaní bez dozoru, jinak ne, ale byli vychovaní, socializovaní, zvyklí se mezi psy pohybovat. Musím říci, že jsme se jen jednou setkali s tím, že pes pokousal rozhodčího, ale jen proto,že se chtěl sám bez domluvy s majitelem podívat psovi na zuby. Že na sebe začali psi v kruhu vrčet, to se občas stalo,ale vždy to majitelé ukočírovali. 

tetrivek
tetrivek 27.04.2026, 15:57:51 xxx:xxx.fec1:a5b6

Nikdy nezapomenu, jak na svodu loveckých psů se každý nenápadně separuje od jagteriérů. Většinou jsou to pošuci, a mají páníčky co je nezvládli. Tenkrát jsem stála v řadě s naším jagteriérém, ostatní si drželi odstup. A přitom on byl jiný, hravý, přátelský, při posuzování na stole vrtěl ocáskem a smál se. Ohodnocem byl  výborně. Na konci řady stál postarší pán taky s  jagošem, který chudák neuměl ani na vodítku. Šel po zadních, a co mu nešlo z cesty by pokousal. Nikdy nepochopím lidi, kteří si pořizují takové psy. Nemají na ně psychicky a většinou ani fyzicky. 

Opravdu nepochopím takového člověka který si pořídí psa, jen podle vzhledu a nepřemýšlí nad důsledky. A že ví, že psa nezvládá a jde s ním proboha na výstavu. Kde jsou situace, že se kolikrát v úzkých uličkách prodíráte davem lidí se psy….. 

Chudinka fenka……. 

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.04.2026, 17:35:45 xxx:xxx.3c21:f540

Já si myslím že psi jako SAO nebo obecně pastevci by vůbec na klasické výstavy chodit neměli. Naši psi jsou zlatí, ale neumím si představit, jak moc by je stresovalo je k podobným činostem nutit.

Já si u pastevců vážím jejich pracovních vlastností, vzhled je až úplně to poslední. Myslím si že právě klasické výstavy a lpění na přesném umístění kdejakého puntíku ničí pracovní plemena.

acher (neregistrovaný) 27.04.2026, 18:45:00 xxx.xxx.222.196

Dávám také přednost pracovním povahám, ale i pracovní pes musí mít vyrovnanou povahu, být vychovaný, socializovaný, ovladatelný. I když nebudu chodit na výstavy, tak chodím se psem mezi lidi,psy, na veterinu a všude tam se musí chovat slušně. Většina našich psů nemusela cizí psy ani lidi a přesto jsem s nimi mohla všude bez problémů. Nedávno jsme s Alanem potkali ve městě u obchodu jeho největšího nepřítele, bílého ovčáka. Alana jsem odložila a pro jistotu i uvázala. Ležel a čekal,sice vrčel, ale vstát si nedovolili. Majitelka ovčáka musela odtáhnout, až za roh, jelikož ten nebyl schopen ani sedět u ní a čekat s ní.

Sardullah
Sardullah 27.04.2026, 18:54:03 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 27.04.2026, 18:26:16

No a on tom to celé je… zodpovědnost a náhubek není ostuda.

Raději mít koš nasazenej “zbytečně”, než nemít a něco se semele. To je můj názor.

Sarah01
Sarah01 27.04.2026, 19:01:14 xxx.xxx.162.253
Sardullah:

Nemám zkušenosti z výstav ani jako divák. Takže si neumím představit, jak fungují nebo nefungují pastevci na výstavě….resp. jestli je běžné, že třeba mimo kruh mají nasazené náhubky, jak se obecně chovají, když je okolo tolik lidí a psů, jak se chovají jejich páníčci v takovém prostředí.

Nicméně si neumí představit, že se v takovém prostředí pohybuju s pastevcem bez náhubku…to bych si nelajzla ani s hodnou Ginou, protože nikdy nevím, co se může stát a v takovém prostředí bych nebyla schopná udržet nějakou distanční vzdálenost a vzhledem k tomu, když vím, jak rychle je schopná reagovat….

A teda dost mě překvapilo, že skočil po feně…

Organizátor, aby ušetřil, nacpe všechny psy do jedné haly, každé plemeno má většinou svůj kruh, někdy ani to ne. Vůbec netuším, kolik stojí pronájem takové haly, to fakt ne, ale za jednoho psa zaplatí vystavovatel průměrně 1100 korun, za štěně nebo veterána míň, na tuto výstavu byl přihlášeno 2363 psů, podle mě míň, než obvykle. Mezinárodní bývají obsazené víc, toto byla národní. V propozicích bývá napsáno, že agresivní jedinci musí být opatřeni náhubkem. Já osobně jsem na výstavě nikdy žádného psa s náhubkem neviděla, ani jsem nikdy svědkem žádnýho napadení nebyla (jen v Polsku, tam pes vrčel a byl rovnou vyloučen), ale od některých přátel vím, že se jim to už stalo, ale nebylo to tak hrozné, šlo jen o chlupy. Tady ta fenka prý hrozně brečela, snažila se bránit, ale na toho psa nedosáhla, zakousnul se jí do zadku. Ti pokousaní lidi byli právě od ní, jednoho prý údajně i odvezla sanitka. Svědkové tvrdí, že majitel psa nedělal vůbec nic a tvrdil, že pes je hodný a nikdy nic neudělal. Klasika. Já sama si myslím, že tady tato plemena, pokud musí na výstavu, by měla být posuzovaná zvlášť v jiné hale, tam ať se třeba sežerou navzájem. Ta jedna hala bývá fakt nacpaná, kolikrát se cestou na WC prodíráte mezi lidma a psama, já proto koupila kennelku a vždycky psa šoupnu do ní, před posuzováním jdu vyvenčit a po posuzování zase šup do kennelky. Někteří lidi si o výstavách myslí svoje, chápu je naprosto, protože chtě nechtě musím uznat, že ta výstava o kvalitách toho daného psa nevypovídá vůbec nic, i když dostane BOBa. Ale pro mě třeba je to hlavně společenská událost. Jak někdo chodí do divadla, já prostě jezdím na výstavy, popovídám si s přáteli, kouknu, kdo má nového chovného psa, kdo si přivezl štěně. Jinde nemám možnost, na hony nechodím, na výcvikové akce už taky nejezdím, není důvod.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.04.2026, 19:06:29 xxx.xxx.171.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 27.04.2026, 18:26:16

Teda , při vší úctě, tohle je přesně to, co se mi nelíbí. Podívala jsem se jen na začátek a to jak se ty cizí děti s tím psem muchlovaly, no podobná videa jen svádí k tomu je degradovat na medvědoidní gaučáky, jako je dnes berňák nebo jiná plemena. 

Náš pes a feny už vůbec ,na procházce nikomu nic neudělá, nezaútočí ani na psa ( ale chodí s ním můj muž, sama bych ho v případě konfliktu nedokázala zadržet) , ale nevidím žádný důvod z nich dělat něco co nejsou. Jsou to pastevci, nepotřebují podávat pac, nepotřebují se muchlovat s hromadou cizích lidí. Jsou to báječní obránci  a  oddaní ochránci domácích zvířat a lidí, ti nejlepší ze všech plemen co jsem kdy měla a tenhle přístup je zničí.

Udělá z nich tuctové medvědoidní psy, co se budou smutně ploužit po ulici na flexině a bydlet v bytě v kleci.

acher (neregistrovaný) 27.04.2026, 20:16:45 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 27.04.2026, 19:06:29

Bohužel nevím na co reagujete. Dávala jsem to tam ohledně reakce na ten incident na výstavě.  Videa jsem neviděla.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 27.04.2026, 20:53:50 xxx.xxx.171.147

Aha. Projížděla jsem pár dalších příspěvků a přiznám se, že mi z nich nebylo dobře. Jestli si takhle lidé představují chov kavkazanů, tak potěš koště.

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 27.04.2026, 22:08:19 xxx.xxx.128.36

Byla jsem přímo u toho incidentu,  byla jsem vedoucí kruhu, kde se salašníci vystavovali. Útok jsme neviděly, až pláč fenky nás rychle zburcoval. Byl tam velký zmatek,  někdo kopal do kangala,  čímž situaci opravdu neprospěl.  Kolem spousta lidí, pár volných psů,  sama jsem jednoho berňáka, toho z fotky, chytala a držela - chtěl jít pomáhat paničce a pak nám zůstal cca půl hodiny v péči, než se majitelka vrátila. Zlatá paní rozhodčí,  vše posvětila a snažila se pomoci. Já vidím  chyb několik: kangal na flexině- to je fakt Mega blbost všude,  natož v tak rušném prostředí,  absence náhubku,  už předtím jsem si všimla,  že  reagoval reaktivně a majitel,  který si nevěděl vůbec rady, + velký zmatek. Bylo to smutné,  ale bohužel,  stát se to může,  naštěstí snad fenka bude v pořádku,  nejvíc pokousaná paní byla před závěrečkama zpět- obě ruce v obvazech a majitel kangala snad zahodí flexinu a nebude zapomínat náhubek. Jen doufám,  že se psa nebude chtít zbavit a ten neskončí zle.

Ph (neregistrovaný) 28.04.2026, 06:44:45 xxx.xxx.89.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 27.04.2026, 22:08:19

cetla jsem to i na FB. 

Pro me je nejsmutnejsi, ze nedokazal nikdo nejak lepe zasahnout. Majitel je sam o sobe smutny pribeh -a ten teda evidentne byl uplne mimo. Ale i okoli. Kde uz jinde, nez na psi vystave, by meli mit lide schopnosti adekvatne reagovat? 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 28.04.2026, 07:44:35 xxx.xxx.128.36

Velký zmatek, vlastně všichni chtěli něco dělat, ale pes držel , nechtěl ji pustit, fenka naříkala hodně zoufale, do toho štěkot, vrčení…,  dost krve kolem, trochu davová psychóza,  jak jsem psala, někdo se snažil psa kopat, jiní mu lili na hlavu ledovou vodu, jeho majitel byl solný sloup, další se snažili je nějak oddělit. Spousta obviňování.  K tomu zvědavci a spousta psů🙈. Ono to 5 minut nebylo, ale i ta minuta nebo 2 byly nekonečné. Bylo to prostě rychlé, nemyslím si, že nevěděli jak reagovat,  ale ten zmatek a psycho to pokakal.  To máte  stejné, jak se lidi sou schopný ušlapat,  když  je panika. Majitel kangala byl teda opravdu mimo. Ten nevěděl co dělat. Jediný,  co často zabere je přidusit za ohryzek, nemůžu dýchat, otevřu tlamu, ale od toho je právě  majitel. Měli jsme anatola doma, vím co dokážou, mají obrovskou sílu a jsou rychlí jak blesk. A to měl věk a přes 90kg. Ten náš k nám přišel jako 6letý , úplně zkažený, z klece od Desenského, kde byl skoro rok zavřený,  kdy předtím skoro bývalého převychovatele stáhl z kůže.  U nás zjistil,  kde má  místo a hranice a stal se nejvěrnější průvodce manžela a za rodinu by dýchal. Ale ani tak jsme ho nepouštěli raději, se zbytkem smečky, nebyl by asi problém, potkávali se, ale prevence, a i za naším plotem ho venčili  na dlouhém voditku,  ikdyž jsme o samotě, tak občas chodí někdo kolem nebo se řidiči ptají na cestu a dcera s ním nikdy nebyla osamotě……Pořád nám chybí a to už je déle za druhou, ve 12ti a něco ho porazila agresivní rakovina.

Sarah01
Sarah01 28.04.2026, 07:58:47 xxx.xxx.11.197
Ph:

cetla jsem to i na FB. 

Pro me je nejsmutnejsi, ze nedokazal nikdo nejak lepe zasahnout. Majitel je sam o sobe smutny pribeh -a ten teda evidentne byl uplne mimo. Ale i okoli. Kde uz jinde, nez na psi vystave, by meli mit lide schopnosti adekvatne reagovat? 

Já jsem tam četla až dnes vyjádření paní, která se snažila psa vyškrtit, prý měl na sobě řetízkový stahovák, ona byla celá mokrá, jak toho psa polévali vodou a má pohmožděné obě ruce, naštěstí ne pokousané. Všichni svědci se shodují na tom, že majitel nebyl schopen naprosto ničeho, jen opakoval, že pes je hodný. No, podle výsledků je majitelem psa chovatelka, takže netuším, v jakým vztahu ten člověk k psovi vlastně je. A podle jiných chovatelů kangalů, kteří se vyjadřovali pod příspěvkem, je tato chovatelka velmi kontroverzní. A co jsem si tak různě přečetla a zjistila o tomto plemeni, mně vlastně přijde hodně zvláštní, že se kangal vůbec chová pod FCI. 🤔

Sarah01
Sarah01 28.04.2026, 08:04:03 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 27.04.2026, 22:08:19

Masakr teda, vůbec nelituju toho, že jsem tam nebyla. Nevíš náhodou, bude se to nějak řešit? Na sítích kdosi tvrdil, že ČMKU to řeší a že majitel bude potrestán, netuším teda jak.

janaa
janaa 28.04.2026, 08:06:58 xxx:xxx.53b3:7271
Sarah01:

Masakr teda, vůbec nelituju toho, že jsem tam nebyla. Nevíš náhodou, bude se to nějak řešit? Na sítích kdosi tvrdil, že ČMKU to řeší a že majitel bude potrestán, netuším teda jak.

Klasickým trestem,zákaz vystavování. Víc čmku nemůže

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.