»
Odpověď na příspěvek uživatele
AMalina z 25.11.2025, 20:20:31
Chybí vám tam jestli se koukám do hajzlu když vyprázdním střeva. Sigmund Freud by pane Malino nevyzkoumal mojí povahu líp. Bravo!
V něčem jste se strefil, v něčem vůbec, a pobavilo mě - patrně ve vašem životě musím být velmi důležitý, že se tu ani snad nesnažíte něco naučit z oboru, ale že máte potřebu být v opozici s opovrhovaným starcem, dle vašeho amatérského psychovýzkumu úplným duševním mrzákem. Ještě jste měl dodat mantru mladých blbů, že víte, že taky budete starý, ale nebudete takovej kretén. Většina z vás, když se dožijete stáří, budou úplní idioti (mnozí jsou už dnes - hlavně nemají vychování a to je u vás ještě velmi dobré akonkrétně vy jste velká výjimka), navíc vás mladí, kteří přijdou, asi zestárnout nenechají.
I vy jste pro mě studnicí ani ne snad výzkumu, to přenechám chytřejším, jen svého pozorování a vzpomínám na sebe, měl jsem hodně vaše uvažování také. Je to asi přirozené. Akorát vy jste jak píšete ženatý a máte děti a to já ve 14-16 ještě neměl. Když jsem si pořídil rodinu ve 24, tak jsem se už za sebe o 10 mladšího styděl. Hodně, ale moje okolí mi to odpustilo, proto odpouštím i já a mám mladé, tajně, nikomu to neříkejte, rád. Prostě to tak je. No a my usilovali o svět, kde se našim dětem prodlouží naivně bezstarostné dětství a to se nám povedlo. Nikoho nás nenapadlo (spíš většinu, chytré asi ano), že to bude za cenu vaší větší zranitelnosti. Ale vy si poradíte, i my si uměli poradit a naši předci, co třeba zažili válku, taky nevěřili, že to s námi může dopadnout dobře.
--------------------------------
A abych to vzal z jedný vody načisto tak k filtru z velkoměsta, které shodou náhod leží na Hané, kde nic lidi nenutilo tolik k průmyslu, jako na drsném Vysočině a v horách. Ano, přiznávám, že se mi zase o trochu víc dme hruď a jsem rád, že mám to štěstí a tu čest patřit právě k tomuto národu.
A vlastně jste mi nahrál, protože když tvrdím, že jsou Češi nejlepší národ na planetě, tak si za tím stojím.
No a k Čechům já počítám VŠECHNY Čechy. Tudíž i Moravany, Slezáky, kratkozobe Ostravaky, Pražský Pepiky i Chody - Psohlavce, i když prý nikdy psy neměli a dokonce i Krušnohorce i nemecké Liberečáky a Jabblonečáky. No a snad nenas..u Gora, do mého kmene patří i Slováci. A ač jsem potomkem Slovinského (nebo Chorvatského?) vojáka z bitvy u Jankova ze 6.3.1645, který po těžkém zranění tady zůstal, já jsem už Čech jako poleno!!! A ve skutečnosti umřu jako Čechoslovák a politici se můžou poxxxx do vejšky.
Přidám maličkost, která se obecně neví a nikdo, pokud vím, neměl odvahu následující sdělit veřejně.
Ve jmenované bitvě sice zvítězili Švédové, ale bylo to už Pyrhovo vítězství, i když na našem území pak Švédové řádili ještě dlouhé roky. Ale základnu pro konkrétní bitvu si udělali v obci Bolina, 3 km východně od Vlašimi, od bojiště tedy dál než 20 km. Zřídili tam polní lazaret a prý od mnohé bolesti je i jméno obce. Ale jiní tvrdí, že Bolina existovala už dřív se stejným jménem. Pro náš příběh to není podstatné.
Cizí vojáci prý násilím sehnali mladá děvčata ze širokého okolí, aby ošetřovala stovky Švédských vojáků v Bolinském lazaretu. Mnozí se uzdravili a protože k vojsku verbovali většinou mladé rekruty, někteří (a nebylo jich málo) oplodnili ta česká děvčata. Asi je to pravda, na východ od Vlašimi je do dneška velmi hojné příjmení Švejda. A skoro vždy jsou to vysocí modroocí blonďáci, vlastně tmavookého s tmavými vlasy znám z desítek Švejdů jen jediného. Totiž Čech v 17 století neříkal Švéd, ale říkal Švejd. A tak se dívkám rodili nemanželští Švejdi = Švejdové…
Lze si najít na netu o četnosti příjmení, že co tvrdím je dodnes tak, jak píšu.
Zajímavé je, že můj osmnáctiletý předek se uzdravil a oženil, i bez nohy ustřelené kanónem v koleni na Hrádku, což je od Boliny vzduchem snad jen 6-7 km. Tehdy nějak svět fungoval jinak, než si my dokážeme představit, můj předek byl voják Císařský a tudíž úhlavní nepřítel Švédů.
Koho to nezajímá, omlouvám se, mě to zajímavé přijde.