Aktuálně: 2 771 inzerátů260 966 diskuzních příspěvků19 160 uživatelů

Dezinformace - některé vědecké studie

Tom50
Tom50 07.01.2024, 23:21:43 xxx.xxx.139.252

https://www.idnes.cz/mobil/tech-trendy/mobily-zpusobi-vyhlazeni-svetovych-vcelstev-nesmysl-kontruji-cesti-odbornici.A090902_172756_mob_tech_hro

Tak jsem se nemýlil. Doslova dezinformační lahůdka co píše pan Titěra. Jestli někdo považuje za vědecký důkaz přikládání mobilu k česnu, tak to by měli Dol nejspíš úplně zavřít! Článek je z roku 2009, je tedy 14 let starý. No a tohle, co uvádí Titěra, já tedy za vědu a vědecký důkaz nepovažuju. Kdo ano, je mi ho líto. Tady přece nejde o to, zda včely telefonují s mobilem u ucha. Tady jde o to, že jsou včely, ale i všechen ostatní hmyz, vše živé, vše je vystaveno nepřetržitému toku mikrovln. Sice o nepatrné intenzitě, za to ale 365 dní v roce každou hodinu, minutu, vteřinu. Mobily, GPS, špionážní satelity, “vědecké” satelity, radary a tak dále.

Kdo umí najít sebemenší zmínku o virech ve včelařské literatuře před cca 30 lety? Co způsobilo, že najednou viry (nebo kdo ví co) hmyz na celé planetě ničí a miliony let předtím neničily? A viry tu jsou stejně dlouho, jako včely. Proč se včely a i jiný hmyz miliony let ubránily a posledních 30, ale spíš jen 25 let kolabují?

Maky (neregistrovaný) 07.01.2024, 23:59:06 xxx.xxx.207.82

S tímhle strašením chodí většinou senzacechtiví pisálci článků, kteří výsledky studie překroutí až zrůdným způsobem a pak jen plácnou odkaz na studii kterou doslova zneužili. Taky záleží které kapacity studii provádí, jak je kvalitní a rozsáhlá. Každý může nahlédnout na postup a podle metodiky si to vyzkoušet a ověřit, přinést  vlastní poznatky. Každý může studii veřejně cokoliv vytknout. 

Včel je tolik druhů, v celé Americe nebyla před Kolumbem jediná včela medonosná a fungovalo to. Články fakt všechno nehorázně nafukují a citově zabarvují. A mezi vědci jsou taky bIbci, ale kritika je dříve nebo později rozebere.

goro
goro 08.01.2024, 09:57:38 xxx.xxx.46.153

.nedá mi musím spomenúť to ako dali trom slepcom popísať ako vyzerá slon... ten čo ohmatal mohutnú nohu, hovoril že slon je ako veľký strom, ten čo ohmatal chobot, popisoval slona ako veľkého hada a ten slepec , ktorý ohmatal maličký chvostik, so smiechom popísal slona ako malú myš.... tak sme so svojimi vedomosťami o včelách aj o úhynoch aj my včelári....😉…

goro
goro 08.01.2024, 10:28:28 xxx.xxx.46.153

Prvý zreteľnejší rozmach virológie, ako oblasti medicínsko-biologických vied, nastal až v 30 rokoch 20. storočia a to vyvinutím elektrónového mikroskopu, ktorý po prvý raz umožnil vizualizáciu vírusových partikúl. 

História virológie včiel sa začala písať až v 60 rokoch minulého storočia vo Veľkej Británii, kedy vedci Brenda Ball a Leslie Bailey položili základy virológie včiel bližším opisom prvých včelích vírusov

Vreckovitosť včelieho plodu (SBV) Túto vírusovú chorobu po prvýkrát zistil White v roku 1917 v USA a vírus identifikoval Bailey v roku 1963 zo vzoriek z Európy, Egypta, Austrálie, Nového Zélandu a Novej Guinei.

Slow Bee Paralysis Virus (SBPV) bol objavený v Anglicku v roku 1974.

Deformed Wing Virus (DWV) bol prvý krát indikovaný v Japonsku v roku 1980

Záujem spoločnosti o poznanie vírusových patogénov včiel vzrastal až po udalosti v rokoch 2006/2007 v USA, ktorá bola ozačená ako Colony Collapse Disorder (CCD) a pravdepodobne bezprostredne súvisela s niektorými vírusovými ochoreniami ako sú DWV, CBPV a IAPV v interakcii s inými faktormi napr. Varroa destructor

Tom50
Tom50 08.01.2024, 23:50:14 xxx.xxx.139.252

Děkuji. Odpověděl jste, ne úplně dobře, na špatně položenou (mojí) otázku - podnět. Lidově, na blbou otázku … odpověď.

Chtěl jsem jen říct, že do doby, než začaly mikrovlny z mobilů a dalších vymožeností drtit včely, svět nic, co by se podobalo CCD neznal. Docela skvěle potvrzujete mojí domněnku tím, že jasně sdělujete, že zájem včelařů o viry začal až po kritickém roce 2006-7. Tehdy to vyvrcholilo a začali to vnímat i pomalejší (včetně mě). Já jsem první zmínku o vytracení včel z úlu, do té doby nepamatovanou a nepopsanou nikdy v žádné literatuře, zaznamenal tady  u nás (tehdy Vlašim, dnes žiju jinde) v roce tuším že 2002-4. V roce 2007 to byl můj první a jediný úhyn v životě a to hned všech 11 tehdy chovaných včelstev. Ten rok uhynulo v celé MO 97% včelstev.

Takže polopatě. Tvrdím, že problém CCD začal, jaká náhoda, zrovna když začaly mobily. Jakpak to, že ne dřív? Ale všichni “odborníci” tvrdí, že mikrovlny nemůžou mít vliv. Tak nemůžou, když to tvrdí podpalcení vědcostuti, kteří jako prostitutky zkoumají až když dostanou zaplaceno a smí zkoumat jen to, co někdo přidělením nebo nepřidělením grantu dovolí. Tím (granty) je jasně vyřešeno, co se zkoumat smí  a bude zkoumat a co nikoli, aby se náhodou nepřišlo na “špatné” výsledky. To je to tak těžké vidět?

V roce 2006 a 7 jsem byl nucen rozvážet svoje zboží sám a pamatujum si jak se mi rozbitým hmyzem zaneřádilo sklo u auta po pár kilometrech (po asi 50 km se muselo očistit). To dnes už zažít nejde. takně NĚCO neničí jen včely, ale úplně všechno živé, minimálně hmyz na celé planetě. A co je na celé planetě? Jen mobily, GPS a šmírování satelity.

bohemia.gall (neregistrovaný) 09.01.2024, 06:50:30 xxx.xxx.15.215

K tomu je nutné ještě připočítat chemizaci zemědělství a aplikaci sajrajtů vypouštěných z letadel údajně k řízení počasí. Tohle všechno jsou věci které oslabují všechny organismy na téhle planetě. Hmyz je jen vice vnímavý a je tak logicky první na řadě 

Tom50
Tom50 19.02.2024, 00:57:21 xxx.xxx.139.252

Možná až paranoidně nevěřím tak zvaným vědcům obecně v žádném oboru a bezpočtukrát jsem je nazval prostituty a nebo vědcostuty. 

Následující video sice se včelařením přímo nesouvisí. Je ale poučné v uvědomnění, jak Západní svět funguje a jak je vždy chytřejší zpozornět ve chvíli, kdy něco tvrdí tak zvaní vědci. Lhali v šedesátkách dokonce před Kongresem Spojených Států o tom, že kouření není nezdravé. To si může každý najít na netu sám. Jen si dovolím připomenout tak zvané konspirátory jako jsou Slimáková, Calábek a další. Ve videu bohužel nezazní, co se děje v těle člověka když dostává víc fruktozy než glukozy. Když to zjednoduším, pokud je v příjmu rovnováha mezi těmito monosacharidy, tedy 1:1 G ku F (cukr řepný = sacharoza), pak to tělo ještě stráví. Ve chvíli nadbytku F si tělo neví rady a tento monosacharid nejprve mění na tuk a ten pak ukládá do jater (steatoza jater). Calábek pak tvrdí, že v posledních asi 10-15 letech potravinářský průmysl plíživě přechází ze sacharozy, což je disacharid složený přesně napůl z Glukozy a Fruktozy, na slazení průmyslově zpracovaných potravin a nápojů na laciněji vyrobitelnou Fruktozu. Ta má sladší chuť a tak všechny průmyslové marmelády, sirupy, müsli a další šmakulády průmysl sladí právě F. Totiž, roste počet osmiletých holčiček se steatozou jater a ty se asi bůčkem necpou a pívem to určitě nezapíjejí, že ne!!!! Existuje, jak jinak než konspirační názor, že nikdo nedokáže předpovědět, co nadbytek fruktozy ve stravě dnešních dětí udělá až jim bude 40-50 let…

Video jasně dokazuje dlouholetou lživou kampaň proti tukům a protěžováním cukrů v potravě lidí. Objevují se i pravdivé informace o zhoubnosti cukru, ovšem mánie nízkotučnéých potravin přetrvává. Já například zásadně nejím nic nízkotučného, nic light.

Ženy se pak můžou snažit donekonečna hubnout a nemůže se jim to podařit. Když jsou tuku pocházejícího z konzumace nikoli tuků, ale z fruktozy játra plná, ukládají tuky na těle tam, kde to nepřekáží. Tedy do prdele, stehen a poprsí, u pánů do pupku. Proto mají pivní pupek i abstinenti a nebo ti, co se pivu vyhýbají. Tp je ještě ta lepší varianta. Horší je, že nabytek tuku z fruktozy také způsobujue vysokou hladinu cholesterolu, kornatění tepen a tvorbu trombotických plátů. 

Jako u všeho, co píšu já, doporučuju vidět i širší souvislosti. Třeba se syntetickými krmivy pro včely…

https://www.youtube.com/watch?v=10weUpKCk-s

Tom50
Tom50 19.12.2024, 22:56:12 xxx.xxx.139.250

Na mnohými pohrdaných a ignorovaných Parlamentních listech jsem narazil, na pro mě hyper zajímavý článek. Vlastně vysvětlení mého postoje vůči vědě. Neuměl bych to tak, jako autor článku, definovat. A i on se opírá o jinou práci. Domnívám se ale, že je to velmi výstižný popis toho, co obecně nazýváme vědou.

Mám ten dar, či vadu, že nějak intuitivně a bez schopnosti to pojmenovat či definovat jsem sám schopný rozpoznávat kvalitu vědeckých prací a jestli ne přímo kvalitu, tak prezentaci jistě. Zatímco drtivá většina lidí uvažuje konformě, ještě víc oportunisticky, někdo i na úrovni experta, já vidím věci v jiných souvislostech a dopadech. Doporučuji si velmi pečlivě přečíst přiložený článek a pak bude, kdo má o moje názory skutečný zájem, ihned jasnější drtivá většina mých postojů k vědě a hlavně k prezentaci vědy novináři.

Úplně míjí moje myšlení "stadium" výkonný a ač nejsem vědec, nejbližší je mi stadium stratég. Rozhodně jsem nikdy nebyl ani náznakem konformní a z oportunistů, nejen ve vědě, mi bylo vždycky na bl.tí. (proto jsem chudý)

Konečně díky uvedenému článku chápu, proč si s většinou lidí v otázkách vědy, a dle mého názoru “tak zvané vědy”, nerozumím. Tvrdím, že drtivá většina lidí bere vědu v lepším případě konformě, mnozí ale oportunisticky.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Stepan-Cabelka-Pozor-na-experty-aneb-Neni-vedec-jako-vedec-766627

Tom50
Tom50 24.11.2025, 19:14:16 xxx.xxx.139.235

Uplynulo 11 měsíců a nyní přicházím s postřehem. Prozatím se zdržím hodnocení násedujícího, samozřejmě ale názor mám.

Někdo asi odmítá být členem ČSV, jiný třeba i Všelařství odebírá, ale patrně nečte OVP. Ty už sice nevycházejí jako samostatné brožury, jsou ale ve formě příloh Včelařství. Mě upoutalo následující sdělení Včelařství. Jediné, co doufám u uvedeného článku, že se jedná o špatný překlad, netuším kdo je Ing. Crkvová. A nebo mám mezery ve vzdělání a nevím, že se inseminuje pomocí oplozovacích stanic a rád bych zvěděl, jak to lze. Otazné tudíž je, zda brát vážně i ostatní sdělení článku. Obsah má přímou souvislost s tématem právě probíraným na CHZ - boj s VD.

Včelařství č. 5/2025, příloha 7

Problematické ošetření - Sebastian Spievok DB-J, 2024, č. 5, str 21

AMalina
AMalina 25.11.2025, 14:07:33 xxx.xxx.16.40

A nebo mám mezery ve vzdělání a nevím, že se inseminuje pomocí oplozovacích stanic a rád bych zvěděl, jak to lze.

Inseminace a oplození včelích matek na stanicích např. ve vyšší nadmořské výšce nebo ostrově jsou dva rozdílné postupy jak zajistit genetickou čistotu…

Tom50
Tom50 25.11.2025, 15:50:31 xxx.xxx.139.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 25.11.2025, 14:07:33

No a co říkám?

Z vás by mi jeblo!

Vážně neumíte rozpoznat ironii a můj posměch? Vážně dokážete uvěřit, že bych toto nevěděl? 

Chápete taky kontext proč to píšu právě ve vlákně, o “vědeckých” bludech nevědoucích pobíračů grantů? Jedině, že by madam překladatelka používala strojový překlad aniž by chápala, co obsahují ta sdělení.

Proto mi pane Malino připadáte jako pubertální dítě, protože tohle všechno neumíte pochopit.

AMalina
AMalina 25.11.2025, 20:20:31 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 25.11.2025, 15:50:31

Nikdo tady nepsal, že jste to nevěděl…já jsem vám ani neodpovídal…

Popravdě už tady píšu i kvůli zkoumání vaší osobnosti a psychologického profilu… Nadměrná vztahovačnost, přecitlivělost na domnělou krititku, sebestřednost, domnělé urážky, přesvědčování druhých o své pravdě, pocity méněcennosti a nevděčnosti od okolí, málo pocitu štěstí a té jak se říká dětské radosti v životě… často tím člověk zakrývá nízké sebevědomí, úzkosti, pocit samoty, nedostatek přirozených sociálních interakcí (kontakt s lidmi z očí do očí), pocity že člověku někdo v životě ukřivdil, pocit z nevyužití svého životního potenciálu, možná nějaké větší útrapy z dětství od vrstevníků, ve výchově rodičů bývá často příliš tlačeno na výkon a výsledky dítěte…bohužel je takových lidí vašeho ročníku hodně, většinou jsou to muži, ke konci života jsou pak často až zlí ke svému okolí.

Tom50
Tom50 26.11.2025, 21:49:16 xxx.xxx.139.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 25.11.2025, 20:20:31

Chybí vám tam jestli se koukám do hajzlu když vyprázdním střeva. Sigmund Freud by pane Malino nevyzkoumal mojí  povahu líp. Bravo!

V něčem jste se strefil, v něčem vůbec, a pobavilo mě - patrně ve vašem životě musím být velmi důležitý, že se tu ani snad nesnažíte něco naučit z oboru, ale že máte potřebu být v opozici s opovrhovaným starcem, dle vašeho amatérského psychovýzkumu úplným duševním mrzákem. Ještě jste měl dodat mantru mladých blbů, že víte, že taky budete starý, ale nebudete takovej kretén. Většina z vás, když se dožijete stáří, budou úplní idioti (mnozí jsou už dnes - hlavně nemají vychování a to je u vás ještě velmi dobré akonkrétně vy jste velká výjimka), navíc vás mladí, kteří přijdou, asi zestárnout nenechají.

I vy jste pro mě studnicí ani ne snad výzkumu, to přenechám chytřejším, jen svého pozorování a vzpomínám na sebe, měl jsem hodně vaše uvažování také. Je to asi přirozené. Akorát vy jste  jak píšete ženatý a máte děti a to já ve 14-16 ještě neměl. Když jsem si pořídil rodinu ve 24, tak jsem se už za sebe o 10 mladšího styděl. Hodně, ale moje okolí mi to odpustilo, proto odpouštím i já a mám mladé, tajně, nikomu to neříkejte, rád. Prostě to tak je. No a my usilovali o svět, kde se našim dětem prodlouží naivně bezstarostné dětství a to se nám povedlo. Nikoho nás nenapadlo (spíš většinu, chytré asi ano), že to bude za cenu vaší větší zranitelnosti. Ale vy si poradíte, i my si uměli poradit a naši předci, co třeba zažili válku, taky nevěřili, že to s námi může dopadnout dobře.

--------------------------------

A abych to vzal z jedný vody načisto tak k filtru z velkoměsta, které shodou náhod leží na Hané, kde nic lidi nenutilo tolik k průmyslu, jako na drsném Vysočině a v horách. Ano, přiznávám, že se mi zase o trochu víc dme hruď a jsem rád, že mám to štěstí a tu čest patřit právě k tomuto národu.

A vlastně jste mi nahrál, protože když tvrdím, že jsou Češi nejlepší národ na planetě, tak si za tím stojím. 

No a k Čechům já počítám VŠECHNY Čechy. Tudíž i Moravany, Slezáky, kratkozobe Ostravaky, Pražský Pepiky i Chody  - Psohlavce, i když prý nikdy psy neměli a dokonce i Krušnohorce i nemecké Liberečáky a Jabblonečáky. No a snad nenas..u Gora, do mého kmene patří i Slováci. A ač jsem potomkem Slovinského (nebo Chorvatského?) vojáka z bitvy u Jankova ze 6.3.1645, který  po těžkém zranění tady zůstal, já jsem už Čech jako poleno!!! A ve skutečnosti umřu jako Čechoslovák a politici se můžou poxxxx do vejšky. 

Přidám maličkost, která se obecně neví a nikdo, pokud vím, neměl odvahu následující sdělit veřejně.

Ve jmenované bitvě sice zvítězili Švédové, ale bylo to už Pyrhovo vítězství, i když na našem území pak Švédové řádili ještě dlouhé roky. Ale základnu pro konkrétní bitvu si udělali v obci Bolina, 3 km východně od Vlašimi, od bojiště tedy dál než 20 km. Zřídili tam polní lazaret a prý od mnohé bolesti je i jméno obce. Ale jiní tvrdí, že Bolina existovala už dřív se stejným jménem. Pro náš příběh to není podstatné.

Cizí vojáci prý násilím sehnali mladá děvčata ze širokého okolí, aby ošetřovala stovky Švédských vojáků v Bolinském lazaretu. Mnozí se uzdravili a protože k vojsku verbovali většinou mladé rekruty, někteří (a nebylo jich málo) oplodnili ta česká děvčata. Asi je to pravda, na východ od Vlašimi je do dneška velmi hojné příjmení Švejda. A skoro vždy jsou to vysocí modroocí blonďáci, vlastně tmavookého s tmavými vlasy znám z desítek Švejdů jen jediného. Totiž Čech v 17 století neříkal Švéd, ale říkal Švejd.  A tak se dívkám rodili nemanželští Švejdi = Švejdové…

Lze si najít na netu o četnosti příjmení, že co tvrdím je dodnes tak, jak píšu.

Zajímavé je, že můj osmnáctiletý předek se uzdravil a oženil, i bez nohy ustřelené kanónem v koleni na Hrádku, což je od Boliny vzduchem snad jen 6-7 km. Tehdy nějak svět fungoval jinak, než si my dokážeme představit, můj předek byl voják Císařský a tudíž úhlavní nepřítel Švédů.

Koho to nezajímá, omlouvám se, mě to zajímavé přijde.

Tom50
Tom50 27.11.2025, 23:32:42 xxx.xxx.139.235

Nedávno jsem sem dal odkaz na hru s názvem Henryho prdel, ukazující demagogii věřících. Nulový ohlas.

No a nyní sem vkládám o amitrazu v domácnosti z obojku. Kdo četl jmenobanou hru, ví, že věrouka dokládá pravdivost tvrzení tím, že je to napsané. Na argument, že to napsal někdo konkrétní je reagováno intelektuálním faulem, že autor má takovou autoritu, že co tvrdí on je pravda bez ohledu na to, kdo to zapíše a kam. Povšimněte si prosím, že AI používá stejnou taktiku intelůektuálního faulu, protože tvrdí, že je v domácnosti se psem s amitrazovým obojkem MÁLO amitrazu a amitraz nemůže vadit, protože je to naspáno výrobcem v příbalovém letáku.

Mě hodně děsí, že sdílím svět s lidmi, kteří uvažují jako Jan a Marie v uvedené hře a že jsou mlůadí lidé, kteří jsou schopní takovým zjevným nesmyslům a faulům věřit.

Kolik je amitrazu v obojcích proti blechám? Kolik je amitrazu v domácnostech se psy a kočkami s obojky proti blechám? 

Amitraz je účinná látka používaná v některých veterinárních antiparazitárních přípravcích, především pro psy, ale není určen pro kočky, pro které je toxický. 

Množství amitrazu v obojcích proti blechám 

Množství amitrazu se liší v závislosti na konkrétním produktu a velikosti zvířete: Přípravky obsahující amitraz (např. obojek Preventic) jsou dostupné na trhu. Specifická koncentrace (např. v gramech nebo procentech) v konkrétním obojku závisí na výrobci a schválené formulaci. Například obojky mohou obsahovat určitý podíl amitrazu zapuštěného do polymerové matrice, ze které se pomalu uvolňuje na kůži a do srsti zvířete. Vzhledem k tomu, že se jedná o veterinární léčivý přípravek, přesné složení a množství naleznete v příbalovém letáku nebo v přehledu registrovaných veterinárních biopreparátů na stránkách ÚSKVBL. 

Množství amitrazu v domácnostech

Účinná látka z obojku se uvolňuje do lipidové vrstvy kůže a srsti zvířete a nepředpokládá se její masivní šíření do okolního prostředí domácnosti ve velkém (JAKÉM?) množství. Látky se uvolňují v kontrolovaných, nízkých dávkách po dobu několika měsíců. (množství NEVELKÉ, ale neříká se jaké a u včel vadí 30 minut o mnoho řádů menší množství, v bytech pejskařů nevadí ani měsíce) Reziduální množství v domácnosti (na nábytku, kobercích, atd.) by mělo být minimální za předpokladu správného používání přípravku dle návodu výrobce. Největším rizikem je přímý kontakt jiných zvířat, zejména koček (Bugyra má v profilu v seznamu chovaných zvířat i lidi), se psem, který má obojek s amitrazem, nebo s obojkem samotným. Amitraz je pro kočky toxický (PODLE STUDIÍ O MEDU JE TOXICKÝ I PRO LIDI!)a přípravky s ním by se v domácnostech s kočkami neměly používat (lidi a jejich děti nevadí, kočky ano, o kočky jde, přirozeně víc!).

NO A ÚPLNOU HYPER PERLU NA ZÁVĚR, TO SI VÁŽENÍ NENECHTE UJÍT:

Konkrétní měření reziduí amitrazu v domácím prostředí se běžně neprovádí, protože při dodržení pokynů výrobce (když to říká Henry, je to PRAVDA!) je expozice pro lidi a nepovolená zvířata považována za minimální a bezpečnou.

Potlééééésk!!!! EU se nám změnila na nejdražší a největší psychiatrickou léčebnu na planetě, je to tak?

Takže. Amitraz ve včelstvu 2x do roka po dobu 30 minut vadí strašně a člověk není v úlu a v medu je na hranici měřitelnosti pod obsahy limitu a limit je 2 díly z DESETIMILIONŮDÍLŮ, ale po dlouhé měsíce přímo v bytech lidí v o desítky řádů vyšším množství vadí jen kočkám, lidi vydrží všechno. 

Jsem ateista, ale děkuju Bohu, že mi dal můj rozum.

důkaz:

kolik gramů amitrazu je v jednom obojku pro psa? 

Typický antiparazitní obojek pro psy, jako je například Preventic, obsahuje přibližně 2,4 gramu (neboli 2400 mg) amitrazu. Obojky běžně obsahují amitraz jako 9% aktivní složku. Pro obojek o délce 25 palců (přibližně 63,5 cm), určený pro velké psy, je typický obsah 2,5 gramu (2500 mg) amitrazu. Je důležité si uvědomit, že amitrazové obojky jsou určeny výhradně pro psy a nesmí být používány u koček nebo jiných zvířat, protože pro ně může být amitraz toxický. V případě náhodného požití obojku psem (nebo kočkou) může dojít k otravě, proto je nezbytné okamžitě kontaktovat veterinárního lékaře.

A pan Malina a další statisíce včelařů v Západním světě se bojí amitrazu v medu pod 0,2 mg/1kg, alerozhodně se nebojí obojku pro psa.

POZORUHODNÉ

AMalina
AMalina 28.11.2025, 14:04:26 xxx.xxx.16.40
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 27.11.2025, 23:32:42

Nebojím se ani jednoho, ale ani jedno nevyhledávám…Proč riskovat a jezdit celý život nalitej?

goro
goro 28.11.2025, 18:34:24 xxx.xxx.204.185

obojek je obojek, ale včelári cpou do úľu  odrazu 1g amitrazu…

ked písané tak čítajme…😄

Apivar je v České republice schválený veterinární přípravek k léčbě a prevenci varroázy u včel, který je vázán na veterinární předpis. na úl se dávkují dva pásky.

Proč má Apivar tak vysoký obsah amitrazu (500 mg)? 

Amitraz je v přípravku Apivar zafixován do polymerového pásku a v průběhu léčení se uvolňuje pouze z jeho povrchu. Většina amitrazu tak zůstane nevyužita. 

Proč se dává Apivar do úlu na tak dlouhou dobu (6-10 týdnů)?

Amitraz je v přípravku Apivar zafixován do polymerového pásku, ze kterého se uvolňuje pozvolna a rovnoměrně. Při jeho vývoji bylo cílem zajistit působení léčiva po období dostatečně dlouhé na to, aby zasáhlo několik po sobě jdoucích generací kleštíka. Celý reprodukční cyklus kleštíka se totiž odehrává v zavíčkované plodové buňce, kde je před působením léčiv chráněn. Za svůj život obvykle stihne samička kleštíka proniknout do tří až čtyř generací plodových buněk. Zavíčkování trvá přibližně 12–14 dní, takže při léčbě trvající předepsaných 6-10 týdnů přijdou do kontaktu s léčivem včely 3 až 4 generací. Jelikož se 50 až 90 procent kleštíků ve včelstvu se nachází v zavíčkovaných plodových buňkách, je při aplikaci nárazové léčby například fumigací nutné buď odstranit plod, nebo léčbu provádět opakovaně vždy po vylíhnutí další generace včel.

Je Apivar bezpečný pro včelaře?

Amitraz, který může u lidí způsobovat vedlejší neurologické účinky, se z polymerového pásku Apivar uvolňuje ve velmi malých dávkách. Na rozdíl od přípravků, které se aplikují odpařováním nebo fumigací, tedy nehrozí, že by včelař aktivní látku vdechl. Při dodržení základních opatření (použití nepropustných nekožených rukavic, při aplikaci nejíst, nepít, nekouřit, zabránit kontaktu s očima) je tedy Apivar pro včelaře zcela bezpečný.

Tom50
Tom50 28.11.2025, 22:48:17 xxx.xxx.139.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 28.11.2025, 18:34:24

Typické odvedení debaty jinam. Jde o to, že já tvrdil (mám to id Dr. Peroutky z veřejné odborné přednášky) že v medu nesmí být nic a vy jste ochotně přispěchal s tím, že to není pravda, že tam obsahy pod 0,2mg/kg naměřeny byly. Teď se z toho nevykrucujte. Prostě kdo se bojí tvrdé chemie, měl by vyhledat diagnozu a odbornou pomoc. Tečka!

A pan Malina prostě je a zůstane Věřícím alarmistickým aktivistou. Na vroucně věřící rozum, věda ani logika nepůsobí, opravdová vroucná Víra je nad vším!

Akorát, ač nejsem právník, mám za to, že by se mohlo jednat o šíření poplašné zprávy.

Proto si dávám aerosolové ošetření dělat od inteligentného Petra, že spolkaři to brali od oka, Petr má hodinky s bzučákem a dávkování je úplně přesné. Zjistím u Petra kolik mg přesně dostává jedno vč, u aerosolu je to zavřené dokonce jen 20 minut. Pak se to vyvětrá, samočinně, ale obojek s koňskými dávkami amitrazu se z bytu nevyvětrá a i kdyby, amitraz je v domácnosti půl roku i déle! A domácnost nemá neustále otevřené dveře jako úl, odkud vše vyvětrá nesrovnatelně rychleji než z bytu.

Ale pane kolego Goro (i pane Malino), vaše reakce na nevyvratitelná fakta je přirozeně lidská. Sice to Galileo Galilei nikdy neřekl, ale za jiné lidi mu to vložili do úst: "A přece se točí!" A tak i vy dva pojedete pořád stejnou agendu. Protože lidé jako vy si vykonstruují nějaký, velmi často imaginární svět a ve světě reálném vlastně žít nechtějí a proto lpí na svých bludech.

----------------------------------

Ukazuje se stále jasněji, že je nutné úplně se odpoutat od Západu, vládnou tam aktivisti bez opory ve vědě i rozumu - Green Deal. I když je věda usvědčí, stejně melou svou. Včelařství není výjimkou. Dobře to nedopadne. Bojím se, že už brzy, fanatici se dobrovolně nevzdají.

goro
goro 29.11.2025, 08:54:22 xxx.xxx.204.185

vy jste ochotně přispěchal s tím, že to není pravda, že tam obsahy pod 0,2mg/kg naměřeny byly. Teď se z toho nevykrucujte. Prostě kdo se bojí tvrdé chemie, měl by vyhledat diagnozu a odbornou pomoc. Tečka!”

znovu sa dostávate do svojho modusu, všetkých obviňovať že klamú, všetci okrem vás by mali navštíviť psychiatra…👎

nepísal som to vám, písal som Adamovi, ktorý požadoval nejaké merania… z ničoho sa nevykrúcam naďalej tvrdím, že je klamstvo tvrdiť že v mede nič nie je!

vy veríte Perútkovi a Dolu, máte svoj názor a dokonca ste si na pomoc pozvali AI (🤣).. ja zasa verím meraniam a štúdiám ….podľa vás mám veriť Peroutkovi a AI…🙃 úprimne kým ste písali svoje skúsenosti a “domněnky” vychádzajúce z vlastných úvah, bolo to lepšie…

nechápem prečo to píšete mne???? …predsa viete že používam amitraz a robím také opatrenia aby sa mi do medu nedostával… nedáte sa vyšetriť vy,???? (zrejme nestačí diagnostika “na diaľku” od Adama …..)

Grey Wolf (neregistrovaný) 29.11.2025, 09:45:48 xxx.xxx.150.108
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 28.11.2025, 22:48:17

Vypíchnu to nejpodstatnější z Vašeho příspěvku

,,Ale pane kolego Goro (i pane Malino), vaše reakce na nevyvratitelná fakta je přirozeně lidská. Sice to Galileo Galilei nikdy neřekl, ale za jiné lidi mu to vložili do úst: "A přece se točí!" A tak i vy dva pojedete pořád stejnou agendu. Protože lidé jako vy si vykonstruují nějaký, velmi často imaginární svět a ve světě reálném vlastně žít nechtějí a proto lpí na svých bludech.,,

Poopravím jen poslední slova , lpí na své pravdě,, a přesně takhle v celé své ,,kráse,, jste Tome popsal právě teď sám sebe. Nevěříte, že ne? Právě to totiž lidi jako Vy dělají. 

Jinak hezký den, tohle jsem už vážně musel. Ti kluci to myslí dobře, mají i spoustu znalostí, ale Vy je neustále musíte přesvědčovat o té ,,své,, pravdě. Napadá mne v této souvislosti jediná otázka-proč?

GW

kometa
kometa správce
29.11.2025, 09:51:59 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Grey Wolf z 29.11.2025, 09:45:48

Protože Tom. Jiná odpověď není.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.