Aktuálně: 2 788 inzerátů261 106 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

PR

Tom50
Tom50 20.07.2024, 15:21:35 xxx.xxx.139.241

Abych nepřekryl velmi zajímavý přípodotek páně Gora dělám toto vlákno.

https://cs.wikipedia.org/wiki/PR_%C4%8Dl%C3%A1nek

doporučuji přečíst velmi pozorně celý tento text z odkazu

A tak pane kolego, drtivá většina lidí nerozpozná PR a proto se to dělá, proto se PR články píší. Až to lidi budou umět rozpoznávat, mocní si vymyslí rafinovanější lumpárnu. Myslím, že je to už dávno realita. Jedinou sebeobranou obyčejného člověka je pro jistotu nevěřit ničemu, co tvrdí tak zvaní vědci. Ti nepracují nikdy nezávisle, ale jedině za granty a pak se musíme ptát cui bono. Skuteční vědci jsou ignorováni, umlčováni a politicky korektně jim nikdo nikde nic nepublikuje. Přesně na tom stojí a padá klimatický humbuk, kterým jsou podmíněny uhlíkové povolenky = vydírání všech neexistujícím nesmyslem. A tak dále a to je jediný příklad z obrovské množiny jiných podfuků. A to uvádím jen jediný příklad z tisíců stejných lživých lumpáren dnešní doby.

Nic a nikdo není dokonalý a tak jak někde něco moc chválí, mě to smrdí, nám na to instinkt, lidově čich. 

Než jsem toto dopsal přistál pod Gorovým příspěvkem naivní plk a tak může každý vidět doslova v přímém přenose jak to na většinu naivních lidí funguje. Nevidí barevný kouř, Goro tudíž se slepýma rybama lže. Navíc ta paní jistě věří, že mikroby neexistují když je nevidí. A tak dále.

Tom50
Tom50 08.03.2025, 23:37:21 xxx.xxx.139.254

Tak se svět od založení tohoto vlákna posunul, pro mě nečekaně a možná se něco i v tomto začne měnit.

Jen globalisté - ti mají peníze a v jejich žoldu pracující politikprostituti pořád nechtějí přijmout novou realitu, že liberální polkorektnost a v jemím důsledku propagace a vyzdvihování všeho neormálního a úchylného končí, a že začíná vítězit ROZUM. Ovšem váleční štváči se jen tak nevzdají a tak zdaleka není vyhráno!

Já to zažil už jednou, když Západ začal v Německu v roce 1984 rozmisťzovat zbraně středního doletu a v odpovědi SSR u nás. Taky to vypadalo na válku, bál jsem se moc, byl jsem mladý a malé děti. Dělal jsem v muniční továrně a bylo jasné, že by to byl první cíl, jednak fabrika a jednak pobít ty, kteří to střelivo uměli vyrábět. Ono bydlet 30 metrů nad zemí kilometr od fabriky fakt nebylo moc bezstarosatné i kdyby chtěli civily ušetřit. Pak přišel Gorbi a neuvěřitelné se stalo skutkem, tehdy ROZUM zvítězil a váleční štváči ostrouhali, ale anglosasové dokázali zradit vše co tehdy naslibovali a důsledek je to, co už trvá 3 roky. Jen totální hlupák neví co je příčina.

Zdá se, že rozum vyhrál jen na 40 let a vše se zase opakuje a opět to provokují Anglosasové. Je to jejich podstata. Je nutné si všimnout a zapamatovat kdo chce dělat jaderný deštník, proklínaný zloduch ze slovanského východu to není, ten ne a taky by mohl hrozit. A větším deštníkem a nedělá to. Bezdětný chudák s obstarožní manželkou = nenormální a už vůbec chlap (normální chlap si nenabrnkne bábu), kor když ví, že končí by měl zalézt někam do díry a tam vyčkat na krásný zlatý padák a bezstarostný důchod.

goro
goro 09.03.2025, 10:59:39 xxx.xxx.74.195

Tome vždy ma dokážete udiviť, vo vašom veku, s vašimi životnými skúsenosťami a taký idealista

Aký ROZUM  vidíte v tom čo sa dialo a deje….?   😲   

Americké atomové zbrane sú naďalej rozmiestnené v Nemecku (ale aj v Belgicku, Holandsku či Taliansku), ba dokonca 50 atómoviek je aj v Turecku, odkiaľ ich amíci museli v roku 1962 stiahnuť, aby prestali voziť rakety na Kubu Rusi

Ale vráťme sa k tomu rozumu, ktorý vy neviem kde vidíte…predsa tie miliardy o ktorých amíci hovorli ako o pomoci Ukrajine sa odsúhlasovali v senáte pretože v podstate išli do amerického priemyslu produkujúceho zbraňové systémy a náboje… pomáhali miliardami sebe… a to nezištné ponúkanie zastaralej ruskej techniky bojujucej ukrajine bolo znovu motivované tým že ju európske štáty nakradia zbrojnou technikou vyrobenou v amerike

..preto nevidím nič iné, len že europske štáty budú musieť naďalej zachraňovať americký priemysel ešte väčšími objednávkami zbraní… NAMIESTO ZLEPŠOVANIA SITUÁCIE V EU ŠTÁTOCH SA BUDE MUSIEŤ UTIAHNUŤ OPASOK A POSIELAŤ PRACHY AMÍKOM …

A TO ČO VIDÍTE AKO “ROZUM” V SÚČASNEJ VERBÁLNEJ POLITIKE AMIKOV JE PRAVE TO "PR", TEDA MIEROTVORCA, ZASTAVÍME PODPORU MIMOVLÁKAM A POHLAVIA SÚ LEN DVE 😆😆😆😆 …..

Anonymní (neregistrovaný) 09.03.2025, 11:26:43 xxx:xxx.ad29:e591
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 09.03.2025, 10:59:39

NAMIESTO ZLEPŠOVANIA SITUÁCIE V EU ŠTÁTOCH SA BUDE MUSIEŤ UTIAHNUŤ OPASOK A POSIELAŤ PRACHY AMÍKOM …

To budeme muset když budeme stále dokola volit extrémní levici a necháme si navalit do hlav že jiná alternativa pro tu správnou demokracii neexistuje. Dobrý je se probudit

Tom50
Tom50 09.03.2025, 12:18:08 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 09.03.2025, 10:59:39

Rozumím vám dokonale. 

Rozum kde vidím? Mám za to, že je lepší být americkým otrokem s obrovskou osobní svobodou a zůstat ŽIVÝ, než chrabře umřít za anglosasy v zástupné proxy válce. To ony, USA jsou původcem všeho zla, v obou válkách USA počkaly a Američané napomohli vyporovokování a pak se na tom neskutečně napakovali. A aby se neřeklo, taky se, až bylo rozhodnuto a SSSR by stejně vyhrál, zapojili. Ne jako mírotvorci, ale aby si z mršiny = Evropy taky mocně uhlodly. A jasně, že celý Marshallův plán byla finta, prostřednictvím UNRA jak se zbavit prošlého vojenského vybavení a díky němu si nadělali dlužníky, vazaly. Československo na Marshall plán neskočilo a to bylo v Americe solí v očích že? A jen díky tomu jsme byli z lido demo nejvyspělejší.  Polsko na to přistoupilo a jejich zemědělství v roce 1985 byly žebřiňáky, kravky, kosy a snopy v panákách, zatímco na slovenské straně za Tatrami jezdily po polích moderní kombajny a výkonné československé traktory Zetror Crystal. Ale v Polsku se daly koupit americké žvýkačky a džíny a západní pičifuky a moje blbá manželka, které bylo 19 v roce 1979 obdivovala Polsko. A Jugoslávii, tam byla bída ještě větší jak v tom Poslku. Ale měli demokracii a jak dopadli? Občanskou válkou a humanitárními bombami je USA umravnily že? 

Stejně blbé megery pak po dlouhých desetiletích zvolí na Hrad českých králů kdyby komunistu, to by se dalo přežít. Ale vystudovaného záškodníka, špióna. Může se pak někdo divit, že Švýcarsko ještě v roce 1978 nemělo volební právo pro ženy? Švýcarští mužové věděli dobře kam to vede! Nakonec ale podlehli i Švýcaři jako poslední v Evropě. A taky je nutné vědět, že první všeobecné volební právo v Anglii bylo až v srpnu 1945 a hned vítěze války Churchilla kopli do pr.ele, ano, už v srpnu 1945, 4 měsíce po válce vyhnali svého zachránce, protože je nutil k potu, slzám, krvi a hlavně k práci a to megery neodpouští. Zvolily si mladého krásného seladonka, kterého pak museli dát Angličané pryč, jaké kraviny tam prováděl. A ještě jednou ukecali dědka aby je zachránil podruhé, hospodářsky a on souhlasil!! No, to nevymyslíš! 

To jsou historická fakta a na tom se nedá nic změnit, jde to zatajit a to se děje.

Přece to píšu jasně kdo je skutečným viníkem všeho zla, nebo jste to přehlédl?

Prostě Amerika chce zničit obrovské Rusko a ukrást mu nerostné bohatství. Za Jelcina se to málem povedlo. Teď to zkoušejí jako že si to u nich Amerika koupí, tedy samosebou pod cenou a oni, že si to tam dokoce sami vytěží. Asi si myslí, že jsou Rusové úplně blbí. Asi chtějí, jako si po zuby ozbrojení cizáčtí gauneři těží stromy v Amazonii, že si pustí Rusko na svoje území totéž, stejně ozbrojené kontingenty žoldáků pod zámikou těžby vzácných zemin.

Ale už to prvně zaznělo od Dostála, že se smlouva o F 35 dá vypovědět jako každá smlouva. Jenže, jak říká slovenský profesor, je potom nutné, aby už nikdo nikdy takové smlouvy nesjednával, politika, který to udělá, potrestat a to je opravdu velké sci-fi. Nikoli z hlavy mojí, ale od Petra Staňka. A dokud nebudou politikové trestáni za “omyly” a nevědomost, nikdy se svět nepohne z téhle žumpy. Blbej soustružník, když udělá zmetek, zaplatí ho a když ho udělá 3x za týden letí a v životě už práci soustružníka nedostane. To samé pokladní v marketu, je zodpovědná za každou Korunu a politikové můžou prošustrovat miliardy a nic? A kde je chyba? Demokracie je ta chyba!! A to netvrdím já, ale nikdo menší než Platón a jeho žák Aristoteles a další a další. Ale pořád se u nefunkční demokracie, která nikdy nefungovala, zůstává. Proč asi? Cui bono? Komu ten zlořád vyhovuje?

Pro úplnost. Platón neví co s tím, čím nahradit nefunkční demokracii. Aristotles to ví - feudalizmus nebo diktatura. Jak říká Fraser Tytler (zemřel 1813), tak demokracie nikdy nikde nefungovala víc jak max 200 let a vždy to končí válkou, strašným zadlužením, ničením a zabíjením. Ale feudální říše netrvaly jen 200 let a hlavně lidé nebojovali o správný feudalizmus nebo správnou diktaturu, že ne. Lidi pracovali, žili, radovali se i prožívali své lásky i hoře a řízení věcí světa nechali mocným. Naštěstí ani jinak nemohli.

A někdo už zase chce aby lidi necestovali - berou nám auta, aby nesměli opouštět svou ves či město - množící se zákazy vstupu do lesa, do přírody a vše to má řešit idea dvacetiminutových měst. Lidi musí mít vše co potřebují do 20 minut od bydliště a už se to pomalu plní, všimli si toho vůbec lidé, že brzy nebudou smět asi už ani dýchat? Ode dneška se v Česku nesmí spalovat zahradní odpad, pak to budou kamna na dříví a ještě před pár lety byla biomasa nejlpeší na světě a jednu političku stálo kariéru, že Krausovi v TV neuměla říct, co to biomasa, kterou se má topit, vlastně je. Odprosí tu megeru s cizáckým příjmením dneska někdo a vezme jí zpátky na výsluní, když je biomasa najednou hrozné fuj? Na tak zvanou demokracii je potřeba mít hodně silný žaludek.

A tak dále. Velmi mě udivuje pane Goro, že zrovna vy si o mě myslíte, že jsem nevzdělaný, hloupý a naivní idealista a snílek. To jste mě hodně pobavil.

Tak se ještě dočkáme, že se opěvovaná Amerika projeví jaká je doopravdy. Ale prostě nepadají bomby a my jsme tu velmi svobodní a to je lepší, než aby byli někteří naši synové a vnuci mrtví. Co byste řekl vy pane Goro?

goro
goro 09.03.2025, 13:01:00 xxx.xxx.74.195

Tome nebuďte zasa urážlivý náfuka, napísal som že ste idealista (to len vy každého s iným názorom máte za nevzdelaného hlupáka )…

No Europa bola medzi Rusov a amíkov a anglánov rozdelená už v Teheráne v roku 1943 a na mape boli neskor v Jalte namaľované červené čiary… preto napríklad museli Amíci cúvať z Plzne keď v oslobodzovaní zabehli ďalej ako bolo dohodnuté…všetko ostatné vrátane roku 1948 v ČSR bolo len “PR” (viď marsko 1956, u nás 1968…atď)…

.Nie každý vidí veci rovnako, podľa mňa sa teraz hrá ani nie o ruské suroviny ale ide o NOVÉ DELENIE SVETA MEDZI AMÍKOV, ČINU A RUSOV… NECHCEM VIDIEŤ TÚ MAPU PRETOŽE AMÍCI PRE SVOJE ZÁJMY V TICHOMORÍ SÚ OCHOTNÍ OBETOVAŤ HOCIČO, AJ POL EUROPY……

Fascinuje ma váš slovný zvrat “americkým otrokem s obrovskou osobní svobodou” ..to to by som nedokázal vymyslieť ani po siedmych pivách 😉…nechápem vysvetľujete proč každá demokracia je zlá, zbožňujete silnú ruku a diktatúru a do toho všetkého zrazu “obrovskopa osobní svoboda otroka” …😲

drvodelkafialova
drvodelkafialova 09.03.2025, 21:14:25 xxx.xxx.113.29

Je zcela absurdní si myslet, že nás názor cokoli ovlivní. Četla jsem v jedné diskusi , kde se lidé bavili o nutnosti navýšení peněz na obranu, že 5% je vlastně málo. Za první republiky se prý dávalo 20% a utáhli to. No, možná dávali 20%, měli co vím smlouvy se všemi možnými mocnostmi, které považovali za spojence, ale nic z toho není důležité.Důležité je to, jak to dopadlo. V rozhodujícím okamžiku nás prostě prodali a vydali všanc nepříteli bez možnosti se bránit. Po válce zabavili naši spojenci zbytek zlata ukradeného Němci a z něj nám vrátili nepatrný zlomek. Například Angličané si kus zabavili i za to, že v jejich armádě bojovali a umírali naši letci. Za jejich válečnou výzbroj jsme zaplatili část, část si zabavili naši spojenci Američané za osvobození atd. My nemáme a nikdy jsme neměli žádné spojence. Jediný ke komu máme jakékoli povinosti je jen a pouze naše rodina a vlast. Bohužel žádné zbrojení nám nepomůže a nebudu volit strany, které to tvrdí. Ať se vláda chová chytře a tak, jak je to pro nás výhodné. Výhodný je mír a je mi jedno, kdo bude naším tvz spojencem nebo v cí sféře vlivu budem.  

Tom50
Tom50 09.03.2025, 21:35:22 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 09.03.2025, 13:01:00

Tak vám povím příběh, pravdivý, který asi neznáte:

Julius Caesar měl osobního otroka, jakéhosi pobočníka, o generaci mladšího doslova pravou ruku. Původem byl z Británie a protože se jeho patrně keltské jméno latinsky vyslovovalo obtížně, dostal jméno Britanicus a pod tímto jménem vešel do dějin. Pocházel z královského rodu, byl to tedy princ. A do dějin vešel Britanicus tímto výrokem:

Caesare. Doma jsem byl král, ale skutečně svoboden jsem až od chvíle, kdy jsem se stal tvým otrokem.

A i nechvalně proslulý Atilla věděl, že je lepší být otrokem v civilizaci - obdivoval lázně, tělesnou čistotu, vypraný nezapáchající šat bez cizopasníků a obdivoval, že lidé nežijí ve stejné místnosti s dobytkem a že pro přípravu jídla mají zvláštní místnost - kuchyni (tu zavedli Římané a ve všech civilizovaných jazycích se nazývá stejně) a i pro stolování mají jiné místnosti a tak dále.

Takže to, že je lepší být otrokem v civilzaci, než být svobodně třeba mrtvý v divočině mezi primitivy, jsem nevymyslel pane Goro já, ale daleko lepší lidi než já a přišli na to dávno přede mnou. To jen k vám se to asi zatím nedoneslo. Na druhou stranu mi i snad docela lichotí že mě podezíráte z takové moudrosti, že bych tyto věci snad vymyslel já. Já je jen uměl najít v historii, všimnout si jich a nějak je interpretovat a použít ve svém způsobu uvažování. Třeba nesprávný způsob, ale můj vlastní!

A proč nemůže demokracie nikdy fungovat? Zase to netvrdím já, ale Platón a ten je Atlantickou civiiízací adorovaný a přijímaný bez výhrady. Tedy selektivně, co se hodí do krámu. Co se nehodí se spoléhá, že tak zvaný lid neví a on to lid opravdu neví, když mu to mocní chytře zatají.

Platón žil v době, kdy ten zlořád vymysleli a on si všiml, že nefunguje a analyzoval proč nefunguje a nemůže fungovat dlouhodobě. Jen neví co s tím. Jeho žák má stejný názor, jen ví co s tím = zrušit zlořád a vrátit se k feudalizmu a nebo lépe k modernější diktatuře. To proto, že urozenost nezajistí, že je vládcem nejchytřejší a morálně nejlepší a u diktátora lze takového najít bez ohledu na jeho urozenost.

Fakt, že tyhle věci vy nevíte vás ještě neopravňuje vyjadřovat se ke mě s vaším despektem, máte internet a tedy informační dálnici a vše, co tvrdím, si můžete snadno a bleskurychle najít sám.

Proč nemůže fungovat demokracie? V době jejího vzniku bylo na jednoho svobodného občana 9 otroků, ti volit nemohli. Ovšem polovina svobodných byly ženy a ty volit, ze sebezáchovných důvodů nemohly, volily by vaginou a ne mozkem - viz současný hradní pán. Takže teoreticky k volbám smělo jen 5% polupace. Jenže děti volit taky nemohly a dementní nesvéprávní starci už nevěděli která bije a také nevolili. A tak z toho jsou % 3. A protože už tehdy se polovina voličů volit neobtěžovala a k volbám nešli a jen parazo itovali na to, co se dělo, o všech rozdovala 2, možná 3% populace. A to snad pochopíte, že nemůže fungovat.

Když se ti otroci stanou sami voliči a dostanou na výběr, zda prožrat jako jedno nepřizpůsobivé etnikum všechno a hned a nemyslet co budou žrát zítra a nebo odříkavou skromnost a pomalé budování lepší budoucnosti, často za cenu nepohodlí a askeze, bez jediné výjimky si vždy vyberou to první. Proto to nikdy nikde nefungovalo déle než asi 200 let. A to i tehdy ve starém Řecku, kdy na hrstku svobodných dřelo 90% bezprávných otroků. Ani jim to nefungovalo. Ale jako idioti se to, co 120 generací vyzkoušelo, že nemůže fungovat, děláme stále dokola, to už není ani na Chocholouška, co myslíte?

Nevěříte na 200 leté cykly Atlantické civilizace, i když nešlo úplně o demokracii jak jí známe? Dávejte pane Goro pozor, následující jste se nikdy v životě ještě nemohl dočíst.

Kdo rozpoutal válečné peklo v Evropě a současně nesmírně postrčil vývoj pozitivně před asi 220 lety?

A co se stalo o 200 let předtím? Kdy byla Pražská defenestrace a co odstartovala? Návrat do katolického Temna viďte, to Temno vymysl ale Jirásek, abyste z toho neobvinil zase mě.

A co se stalo o 200 let před Bílou horou? Ugrilovali nejlepšího myslitele té doby v Kostnici na náměstí že? A kdo to spáchal? No kdo asi, katolíci přece.

A co se stalo o 200 let předtím, že by Zlatá Bula?

A co o 200 let předtím, zapíchli v Boleslavi buz (LGBT), co se modlil a štrykoval s babičkou goblény. Museli ho zabít, aby jeho maldší bratr přestal platit Němcům a když se jim to nelíbilo a napadli nás, tak je v Českém lese rozsekal na takové kusy, že od nich byl 200 let pokoj? Ale za patrona Čech neuctíváme skutečného hrdinu, ale toho zrádce, nemužného poseru, co platil Němcům pro nic za nic. Tak už to bývá že?

Sámo o 200 let dřív… Ale to je už hodně v mlze, předcházely zmatky, vraždění, potoky krve - stěhování národů.  Ale zhruba 2 x 200 let před Sámem že by padl Řím? Ovšem po 50 letech tak děsivých zmatků, že konec Západořímské říše začal už kolem roku 400 a tak i pád Říma na ty cykly vychází.

A tak by se dalo pokračovat. Bohužel Evropa nemá a mít nebude a ani to není možné (kvůli demokracii a z ní vyplývající sebevražedné idiocii) najít nějakého Krla Martella, který by v podobné bitvě jako u Tours pozitivně zvrátil vývoj a nebýt této bitvy a tohoto vítězství, dneska by tu bylo všechno jinak. A určitě by nenastaly mnou popsané dvěstěleté cykly. A určitě by neexistovaly ani USA a nic, co známe dnes. Spíš by se tu všichni 5x denně modlili směrem k …

goro
goro 10.03.2025, 10:18:11 xxx.xxx.74.195
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 09.03.2025, 21:35:22

Tome celkom ste mi vaším príspevkom zlepšil hneď zrána dnešný deň… konečne ukazujete, že v podstate viete argumentovat a písať aj o ožehavých témach na úrovni, síce dokazujete že váš oponent má “vedomostné medzery” ( teda že je vlastne hlúpy 😉) ale vite to podať aj bez vašich “štandartných” urážok a honotení IQ…dokonca nútite čitateľa rozmýšlať…

Síce to zbožňovanie diktatúry a elitárske vlastníctvo jediného správneho názoru mi občas vadí, ale keď sa podá na úrovni má šmrnc, palec hore

No miešajú sa mi však vaše rozdielne názory to však je zrejme len môj problém nedostatku pochopenia záverov ktoré občas prezentujete.. ja rešpektujem váš názor na demokraciu, ale neztotoznujem sa s tým že pre človeka je byť otrokom v lepších životných podmienkach oslobodzujúce…to tak nevidím, nechcel som nikdy, nechcem a ani nebudem chcieť do budúcna aby sa plné brucho a potreba nad ničím neuvažovať, o ničom sa nerozhodovať nadradili nad možnosť môjho slobodného rozhodovania, ja netúžim celý život robiť len to čo mi NIEKTO KTO JE NAJMÚDREJŠÍ ROZKÁŽE,(prípadné láskavo dovolí)  chcem sa riadiť tým čo ja považujem za správne aj keby som mal naraziť a rozbiť si nos..

Nemienim ísť tak ďaleko do histórie ako vy v svojich argumentoch o demokracii a 200 ročnom cykle, ja sa viac riadim vlastnými zážitkami, aj našej vlasti po roku 1970 žilo veľa ľudí s vaším myslením..nič sa po nich nechcelo, len mali rešpektovať , prípadne chváliť svojich vládcov, vyžadovalo sa len  aby pracovali, neuvažovali, nekritizovali, cez víkend išli autom na záhradku alebo na chatu….BOLI OTROCI SO SKUTOČNOU SLOBODOU ROZHODOVANIA? ….BOLI SLOBODNI?…poznal som mnohých, ktorým to vyhovovalo podobne ako Britanicusovi že nemal za nič zodpovednosť , ALE JA TAKÉTO NIEČO, ZA SLOBODU NEPOVAŽUJEM.

M.S.
M.S. 10.03.2025, 21:18:02 xxx.xxx.59.149

Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος 

V nic nedoufám. Ničeho se nebojím. Jsem svobodný.

“Nikos Kazantzakis”

Tom50
Tom50 10.03.2025, 23:30:07 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 10.03.2025, 10:18:11

Pane kolego. Díky za pročtení mých argumentů a pochopení jak jsem k nim došel. Jsou tady dvě roviny. Jde o to, že čeho je vždy nejvíc. A já vám tvrdím, a nevymyslel jsem si to opět já sám, že 90% lidí nechce nic víc než být svobodným otrokem v civilzaci. Přitom 10% hybatelů je ve všech lidských civilizacích od počátku věků. Ne nadarmo je nejmenší vojenská jednotka 9 manů + 1 jim velí. Setniny jsme už v moderní době zrušili, ale ještě v době Říma to byla základní vojenská jednotka. Naše čety 3x9 maníků, frajtři a četař se ukázala jako lepší jednotka a že do rot se to skládá podle zbraní a ne otrocky podle počtu 10, 100, 1.000 atd.

Nikdy nikde na planetě nepodniká víc, než 10% práceschopné populace. Když nastane nenormální stav jako po sametovce, kdy Klaus zešílel a vyšel ze lživého axiomu - nevěřím, že při jeho vzdělání on a lidé kolem něj nevěděli o této zákonitosti, že podnikat může každý. Po nějaké době se to vždy ustálí na 10% hybatelů a 90% těch, co byli původně otroky. A že se z otroka šlo stát ministrem neskutečně mocné říše víme z Písma na příběhu Josefa. Stejný příběh se opakoval bezpočtukrát. Jen liberální demokracie popře, zatají, že ke zbohatnutí jsou nutné určité a většinou ne úplně morální předpoklady a cpe lidem lež, že uspět může každý, že stačí jen chtít. Drtivá většina, i kdyby byli všichni géniové a zlámali si v pr.eli prst, stejně je smečka kapitalistů k lizu nepustí.

Takže. Případ Britanica by nebylo nic pro mě, já vidím vidím věci jako vy. Ale VĚTŠINA chce klid a pohodičku. A lidská společnost by měla v první řadě reflektovat v zájem VĚTŠINY.

----------------------

M.S. Prosba. Nepochopil jsem, tak chytrý já nejsem, vysvětlíte co máte na mysli? Mě to zavání “Diogénizmem” a já se ve špianvém bezdomovci, třeba i s geniálním mozkem, nezhlížím.

Tom50
Tom50 12.03.2025, 14:12:00 xxx.xxx.139.254

Tvrdím, že ke stejnému poznání už musel dojít každý slušný, aspoň průměrně inteligentní občan. Ne, nemám rád Fialu. Nemám ale rád ani přivandrovalého oligarchu. Pro jedno i pro druhé. GD podepsal cizácký oligarcha, jen tak naokraj. Jeden za 18, druhý bez dvou za dvacet. A viníkem je špatný systém, protože to umožňuje.

Přísahám, že nejsem Ivan Hoffman. Jeho výši IQ ani vzdělání nemám, přesto jsem uměl sám dojít ke stejnému.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Hoffman-Proc-na-nas-z-kazdeho-sloupu-musi-zirat-Fiala-770667

M.S.
M.S. 19.03.2025, 20:57:31 xxx.xxx.34.197
Tom50:

Pane kolego. Díky za pročtení mých argumentů a pochopení jak jsem k nim došel. Jsou tady dvě roviny. Jde o to, že čeho je vždy nejvíc. A já vám tvrdím, a nevymyslel jsem si to opět já sám, že 90% lidí nechce nic víc než být svobodným otrokem v civilzaci. Přitom 10% hybatelů je ve všech lidských civilizacích od počátku věků. Ne nadarmo je nejmenší vojenská jednotka 9 manů + 1 jim velí. Setniny jsme už v moderní době zrušili, ale ještě v době Říma to byla základní vojenská jednotka. Naše čety 3x9 maníků, frajtři a četař se ukázala jako lepší jednotka a že do rot se to skládá podle zbraní a ne otrocky podle počtu 10, 100, 1.000 atd.

Nikdy nikde na planetě nepodniká víc, než 10% práceschopné populace. Když nastane nenormální stav jako po sametovce, kdy Klaus zešílel a vyšel ze lživého axiomu - nevěřím, že při jeho vzdělání on a lidé kolem něj nevěděli o této zákonitosti, že podnikat může každý. Po nějaké době se to vždy ustálí na 10% hybatelů a 90% těch, co byli původně otroky. A že se z otroka šlo stát ministrem neskutečně mocné říše víme z Písma na příběhu Josefa. Stejný příběh se opakoval bezpočtukrát. Jen liberální demokracie popře, zatají, že ke zbohatnutí jsou nutné určité a většinou ne úplně morální předpoklady a cpe lidem lež, že uspět může každý, že stačí jen chtít. Drtivá většina, i kdyby byli všichni géniové a zlámali si v pr.eli prst, stejně je smečka kapitalistů k lizu nepustí.

Takže. Případ Britanica by nebylo nic pro mě, já vidím vidím věci jako vy. Ale VĚTŠINA chce klid a pohodičku. A lidská společnost by měla v první řadě reflektovat v zájem VĚTŠINY.

----------------------

M.S. Prosba. Nepochopil jsem, tak chytrý já nejsem, vysvětlíte co máte na mysli? Mě to zavání “Diogénizmem” a já se ve špianvém bezdomovci, třeba i s geniálním mozkem, nezhlížím.

V “Hlášení El Grecovi” Kazantzakis tvrdí, že musíme jít za hranice naděje i zoufalství. Očekávání ráje i strach z pekla nám brání soustředit se na to, co je před námi, na pravou vlast našeho srdce... na samotné hledání smyslu. Měli bychom být válečníci, kteří statečně bojují o vytvoření smyslu, aniž by za to něco očekávali. Nebojíme se propasti, měli bychom se jí postavit statečně a běžet k ní. Nakonec najdeme radost tváří v tvář tragédii tím, že převezmeme plnou zodpovědnost za svůj život. Život je boj, a pokud nás nakonec soudí, měli bychom statečně odpovědět jako Kazantzakis: 

"Generále, bitva se chýlí ke konci a já podávám hlášení. Tady a takto jsem bojoval. Padl jsem zraněný, ztratil jsem srdce, ale neutekl jsem. I když mi strachem cvakaly zuby, pevně jsem si svázal čelo červeným kapesníkem, abych skryl krev, a rozběhl jsem se k útoku.“

Tom50
Tom50 19.03.2025, 22:31:57 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele M.S. z 19.03.2025, 20:57:31

Pane kolego, už jste někdy slyšel slovo floskule? Tak vše před přímou řečí kohosi, asi nějakého velitele, je jen snůška frázovitých obecných floskulí bez skutečného obsahu a sdělení. Pod tímto blábolem si lze představit VŠECHNO a všechno to bude univerzálně správně.

Přijdete mi jako zarytý volič Fialovců a chciválek, vy konrétně byste šel bojovat a neutekl po zranění jako vámi adorovaný hrdina? A z vašeho úryvku navíc nevíme, zda váš hrdina byl správnou postavou, tedy zda náhodou nebojoval za špatnou věc. V boji, podle mě, MUSÍ jít o to, oč se zápasí a ne o sám fakt zápasení. Lidově se takovým de.ilům za mého mlada říkalo, že uvažují: "ať jsem bit, hlavně, že se peru."

Je nepochybné, že za Führera a nacistickou ideu bojovali, kromě vojáků z donucení, jistě i skuteční hrdinové. A mnozí z nich dokonce neváhali za ohavnou ideologii položit život. Přesto jejich statečnost a boj jen nemnozí považují za hrdinství.

A rozhodně nejsem pacifista!

M.S.
M.S. 20.03.2025, 08:14:20 xxx.xxx.47.194

Dříve, když lidé ještě více četli knihy a méně hltali pohyblivé obrázky, byli schopni také chápat, že účelem textu nemusí být vždy doslovnost, ale také často jde o obrazná vyjádření skutečností, které přesahují rámec hmotné reality. Kazantzakis soudí, že je to právě onen boj, který je podstatou člověka a který se děje v každé lidské duši, kde se střetávají ohromující a protichůdné síly přírody. Život člověka směřuje od temnoty lůna k temnotě hrobu, ale také je zábleskem světla poznání, kde si zdánlivě neživá hmota uvědomuje a reflektuje sebe samu. Tak vidíme, že člověk je ukováván v neodvratné tragédii života. Když to přijme jako svůj úděl, může pak zvolat: “ V nic nedoufám. Ničeho se nebojím. Jsem svobodný.”

Tom50
Tom50 20.03.2025, 10:19:28 xxx.xxx.139.254
»
Odpověď na příspěvek uživatele M.S. z 20.03.2025, 08:14:20

Mě je mnohem blíž filozofování Platónovo. Věci jasné, srozumitelné bez jinotajů a metafor, současbě hluboce lidské a obecně prakticky použitelné. Bohužel jsem neměl v životě kvůli klopotné obživě možnost ležet v knihách a neznám zdaleka celého Platóna, natož další. To, co dáváte vy je pro mě příliš složité a můj duch se v tak nebetyčných výšinách neumí pohybovat. Nicméně děkuji. Celý život se vědomně vyhýbám uvažování, jaké jste předestřel. Umím se cítit svobodný i bez těchto abstrakt a složitostí a bráním se brát život jako úděl a už vůbec si z něj nedělám tragédii. Nebojím se Boha ani Pekla, na nesmysly jsem nikdy neměl, nemám čas a nechci si ho udělat. Na nesmysly nemám hlavně duševní kapacitu, vždy jsem se měl co ohánět uživit rodinu a sebe, můj otec měl tři dělníky a dva učně a to soudruzi neodpouštěli. Tudíž výhody měli jen straníci a loajální členové Národní Fronty = kolaboranti s bolševickým režimem. A taky jsem se celý život bál nemít v co doufat, tedy ztratit naději. To je to úplně nejhorší, co může člověka potkat!

Mimochodem. Právě beznaděj nynějšího uspořádání Atlantického světa žene nyní lidi v Evropě k občanské válce. V Americe se začala naděje nesměle objevovat a to nynější evropští liberální bolševici nemůžou unést. Proto se chciválkové snaží rozpoutat válečné peklo (a neskutečně na něm vydělat) a totální beznaděj a po nás chtějí přijetí údělu, o kterém lžou, že je neměnný a že není na výběr, se kterým se nebojácně vrhneme do plamenů velké války. Když by se nepovedlo velkou válku rozpoutat, aspoň se snaží o války občanské. Třeba i jen lokální.

Tak abych vámi vložený text shrnul a vysvětlil velmi krátce a jednoduše:

Kazantzakis je patrně ideolog nějakých mocných a má za úkol mužům nabulíkovat, aby přijali údajný úděl, nadšeně se nechali zabít v nějaké válce za zájmy nenažraných oligarchů a nečekali tak dlouho na temnotu, která mezi temnotou lůna a hrobu v důsledku normálně dlouhéno života bývá. A tupí možnost svobodně padnout za mocné ještě nazývají hrdinstvím bez bázně.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.