»
Odpověď na příspěvek uživatele
goro z 09.03.2025, 13:01:00
Tak vám povím příběh, pravdivý, který asi neznáte:
Julius Caesar měl osobního otroka, jakéhosi pobočníka, o generaci mladšího doslova pravou ruku. Původem byl z Británie a protože se jeho patrně keltské jméno latinsky vyslovovalo obtížně, dostal jméno Britanicus a pod tímto jménem vešel do dějin. Pocházel z královského rodu, byl to tedy princ. A do dějin vešel Britanicus tímto výrokem:
Caesare. Doma jsem byl král, ale skutečně svoboden jsem až od chvíle, kdy jsem se stal tvým otrokem.
A i nechvalně proslulý Atilla věděl, že je lepší být otrokem v civilizaci - obdivoval lázně, tělesnou čistotu, vypraný nezapáchající šat bez cizopasníků a obdivoval, že lidé nežijí ve stejné místnosti s dobytkem a že pro přípravu jídla mají zvláštní místnost - kuchyni (tu zavedli Římané a ve všech civilizovaných jazycích se nazývá stejně) a i pro stolování mají jiné místnosti a tak dále.
Takže to, že je lepší být otrokem v civilzaci, než být svobodně třeba mrtvý v divočině mezi primitivy, jsem nevymyslel pane Goro já, ale daleko lepší lidi než já a přišli na to dávno přede mnou. To jen k vám se to asi zatím nedoneslo. Na druhou stranu mi i snad docela lichotí že mě podezíráte z takové moudrosti, že bych tyto věci snad vymyslel já. Já je jen uměl najít v historii, všimnout si jich a nějak je interpretovat a použít ve svém způsobu uvažování. Třeba nesprávný způsob, ale můj vlastní!
A proč nemůže demokracie nikdy fungovat? Zase to netvrdím já, ale Platón a ten je Atlantickou civiiízací adorovaný a přijímaný bez výhrady. Tedy selektivně, co se hodí do krámu. Co se nehodí se spoléhá, že tak zvaný lid neví a on to lid opravdu neví, když mu to mocní chytře zatají.
Platón žil v době, kdy ten zlořád vymysleli a on si všiml, že nefunguje a analyzoval proč nefunguje a nemůže fungovat dlouhodobě. Jen neví co s tím. Jeho žák má stejný názor, jen ví co s tím = zrušit zlořád a vrátit se k feudalizmu a nebo lépe k modernější diktatuře. To proto, že urozenost nezajistí, že je vládcem nejchytřejší a morálně nejlepší a u diktátora lze takového najít bez ohledu na jeho urozenost.
Fakt, že tyhle věci vy nevíte vás ještě neopravňuje vyjadřovat se ke mě s vaším despektem, máte internet a tedy informační dálnici a vše, co tvrdím, si můžete snadno a bleskurychle najít sám.
Proč nemůže fungovat demokracie? V době jejího vzniku bylo na jednoho svobodného občana 9 otroků, ti volit nemohli. Ovšem polovina svobodných byly ženy a ty volit, ze sebezáchovných důvodů nemohly, volily by vaginou a ne mozkem - viz současný hradní pán. Takže teoreticky k volbám smělo jen 5% polupace. Jenže děti volit taky nemohly a dementní nesvéprávní starci už nevěděli která bije a také nevolili. A tak z toho jsou % 3. A protože už tehdy se polovina voličů volit neobtěžovala a k volbám nešli a jen parazo itovali na to, co se dělo, o všech rozdovala 2, možná 3% populace. A to snad pochopíte, že nemůže fungovat.
Když se ti otroci stanou sami voliči a dostanou na výběr, zda prožrat jako jedno nepřizpůsobivé etnikum všechno a hned a nemyslet co budou žrát zítra a nebo odříkavou skromnost a pomalé budování lepší budoucnosti, často za cenu nepohodlí a askeze, bez jediné výjimky si vždy vyberou to první. Proto to nikdy nikde nefungovalo déle než asi 200 let. A to i tehdy ve starém Řecku, kdy na hrstku svobodných dřelo 90% bezprávných otroků. Ani jim to nefungovalo. Ale jako idioti se to, co 120 generací vyzkoušelo, že nemůže fungovat, děláme stále dokola, to už není ani na Chocholouška, co myslíte?
Nevěříte na 200 leté cykly Atlantické civilizace, i když nešlo úplně o demokracii jak jí známe? Dávejte pane Goro pozor, následující jste se nikdy v životě ještě nemohl dočíst.
Kdo rozpoutal válečné peklo v Evropě a současně nesmírně postrčil vývoj pozitivně před asi 220 lety?
A co se stalo o 200 let předtím? Kdy byla Pražská defenestrace a co odstartovala? Návrat do katolického Temna viďte, to Temno vymysl ale Jirásek, abyste z toho neobvinil zase mě.
A co se stalo o 200 let před Bílou horou? Ugrilovali nejlepšího myslitele té doby v Kostnici na náměstí že? A kdo to spáchal? No kdo asi, katolíci přece.
A co se stalo o 200 let předtím, že by Zlatá Bula?
A co o 200 let předtím, zapíchli v Boleslavi buz (LGBT), co se modlil a štrykoval s babičkou goblény. Museli ho zabít, aby jeho maldší bratr přestal platit Němcům a když se jim to nelíbilo a napadli nás, tak je v Českém lese rozsekal na takové kusy, že od nich byl 200 let pokoj? Ale za patrona Čech neuctíváme skutečného hrdinu, ale toho zrádce, nemužného poseru, co platil Němcům pro nic za nic. Tak už to bývá že?
Sámo o 200 let dřív… Ale to je už hodně v mlze, předcházely zmatky, vraždění, potoky krve - stěhování národů. Ale zhruba 2 x 200 let před Sámem že by padl Řím? Ovšem po 50 letech tak děsivých zmatků, že konec Západořímské říše začal už kolem roku 400 a tak i pád Říma na ty cykly vychází.
A tak by se dalo pokračovat. Bohužel Evropa nemá a mít nebude a ani to není možné (kvůli demokracii a z ní vyplývající sebevražedné idiocii) najít nějakého Krla Martella, který by v podobné bitvě jako u Tours pozitivně zvrátil vývoj a nebýt této bitvy a tohoto vítězství, dneska by tu bylo všechno jinak. A určitě by nenastaly mnou popsané dvěstěleté cykly. A určitě by neexistovaly ani USA a nic, co známe dnes. Spíš by se tu všichni 5x denně modlili směrem k …