Aktuálně: 2 774 inzerátů260 989 diskuzních příspěvků19 161 uživatelů

Voda v krajině a mikrovlny

Tom50
Tom50 03.06.2025, 08:57:32 xxx.xxx.139.242

Jako častokrát se debata od pilotního mého příspěvku zvrhla jinam. Byl jsem tu vysmíván, snahy mě ponížit, udělat ze mě blbce, že mikrovlny nemůžou ničemu vadit a že jsou báječné.

A co nečtu v OVP ve Včelařství 6/2025 na str. 19 v článku o použití konopného extraktu při snižování důsledků stresu včelstev způsobených vlivy moderní doby. Dr.hab Pawel Migdal, Pasieka 2024 č 3-4, str.44-45

Citace: 

Včelstva jsou vystavena mnoha škodlivým faktorům. Můžeme mezi ně zařadit v životním prostředí přítomné pesticidy, těžké kovy, ale i určité frekvence elektromagnetického pole

Konec citace.

Samosebou se mi nikdo neomluví, jak jinak.

Hradil (neregistrovaný) 03.06.2025, 09:23:53 xxx:xxx.4e31:a35f
Tom50:

Jako častokrát se debata od pilotního mého příspěvku zvrhla jinam. Byl jsem tu vysmíván, snahy mě ponížit, udělat ze mě blbce, že mikrovlny nemůžou ničemu vadit a že jsou báječné.

A co nečtu v OVP ve Včelařství 6/2025 na str. 19 v článku o použití konopného extraktu při snižování důsledků stresu včelstev způsobených vlivy moderní doby. Dr.hab Pawel Migdal, Pasieka 2024 č 3-4, str.44-45

Citace: 

Včelstva jsou vystavena mnoha škodlivým faktorům. Můžeme mezi ně zařadit v životním prostředí přítomné pesticidy, těžké kovy, ale i určité frekvence elektromagnetického pole

Konec citace.

Samosebou se mi nikdo neomluví, jak jinak.

Jestli Vás téma mikrovln skutečně zajímá, pak si přeložíte a prozkoumáte tento text: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0013935118300355

goro
goro 03.06.2025, 09:47:25 xxx.xxx.5.146
»
Odpověď na příspěvek uživatele Hradil z 03.06.2025, 09:23:53

ten materiál je hlavne o škodlivosti WIFI na človeka, čo sa týka vplyvu na včely spomína tam možné ovplyvňovanie pôsobenia magnetického poľa, ktoré včely používajú na orientáciu:

V súčasnosti je dobre známe, že u mnohých zvierat existuje mechanizmus magnetorecepcie, ktorý dokáže detegovať a reagovať na geomagnetické pole s veľmi nízkou intenzitou. Najviac sa to skúmalo u včiel a vtákov, ktoré ho používajú na navigáciu.

Stále nie je isté, o aký mechanosenzitívny kanál alebo kanály by mohlo ísť, ale väčšina kandidátov sú kanály, ktoré umožňujú prúdenie sodíka aj vápnika do buniek. Hsu a kol. (2007) naznačili, že takéto častice magnetitu sú u včiel medonosných spojené s nedefinovaným vápnikovým kanálom , takže vystavenie magnetickému poľu spôsobuje zvýšenie [Ca2+]i.

je to ešte na dlhú dobu dokazovania, či okrem vplyvu na navigáciu má aj iné škodlivé vplyvy, na včely, keďže u nich ten vápnikový kanál sa len predpokladá a nebol dokázaný,  no  elektomagnetický smog  je okolo nás a ako sa hovorí, ak neublíži rozhodne nám nepomáha a zrejme ani včelám…

trojAAAcko
trojAAAcko 03.06.2025, 09:49:13 xxx.xxx.253.36
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 03.06.2025, 08:57:32

Mám jen dva dotazy. Jeden hypotetický a jeden konkrétnější a ten dám první.

1.

určité frekvence elektromagnetického pole…

To je hodně obecně řečeno. Rozsah frekvencí je opravdu velký. Jaké určité frekvence?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Elektromagnetick%C3%A9_spektrum

2.

v článku o použití konopného extraktu při snižování důsledků stresu včelstev způsobených vlivy moderní doby. Dr.hab Pawel Migdal

Neberte to zle / osobně, ale proč například já který takovou literaturu nečtu bych měl věřit článku od Dr. Migdala kterého ani neznám a nikdy jsem o něm neslyšel? Třeba je to chytrý člověk, nevím, ale jak bych měl poznat, že on tu pravdu má?

Je to pořád teda dohadování a konstatování bez výsledku, ale potvrzovat si svoje tvrzení úryvkem “určité frekvence elektromagnetického pole” je velice optimistické dle mého pohledu. S tím, že nejedná se třeba o ty určité frekvence třeba v rozmezí rádiových frekvencí? Jinak je dobré nespojovat frekvence a vlny - psal jste o vlnách a Dr. Migdal o frekvencích.

Nechci Vám to vyvracet (třeba bezdrátové sítě opravdu škodí 🤷), ale tohle mi přijde trošku k zamyšlení.

Tom50
Tom50 03.06.2025, 14:23:53 xxx.xxx.139.242
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 03.06.2025, 09:49:13

Komplikujete co komplikaci nepotřebuje.

Na první dotaz odpovědět neumím a na druhý? 

Je mikrovlnné záření, o kterém je můj pilotní článek, elmag záření? Je! a tak neslovíčkařte.

Je tu velký a neoprávněný, až slepý respekt k tak zvaným vědcům. Já jim nevěřím, protože kdo jednou lže, jak mám poznat, že příště nelže? Takže. Ta příloha Včelařství je náhrada za zrušené OVP. Já vám tu zkratku vysvětlím, znamená: ODBORNÉ včelařské překlady.

Tudíž by to mělo být tak, že než se něco objeví v OVP, museli zařazení do OVP vybrat a schválit nejvyšší VĚDECKÉ kapacity v oboru v Česku. Jinak se to také nazývá citace a cizím slovem impact. Takže Polský autor Migdal není nějaký hej počkej, jak si asi představujete vy, ale je to vědci citovaný autor.

Pořád cítím z vašich výplodů výsměch, co vás k tomu vede? Je to to, co si myslím a souvisí to s intimitou k ženám ve smyslu potence a velikosti? (nevím jak to napsat kulantněji) Jinak si neumím představit motivy někoho, kdo se potřebuje pošklebovat, nota bene staršímu a rozhodně zkušenějšímu.

------------------------

K velkému posunu za pouhých pár let došlo jak dokazuje kolega Goro. Najednou vědcostuti už připouštějí, že mikrovlny škodí, ale musí pořád ještě jako bádat a dávat to postupně. Protože co když mají mezi sponzory = poskytovateli grantů také nadaci, nebo jiný moloch, který podporují mobilní oprátoři, provozovatelé GPS a šmírování obecně? A taky chviválkové, co potřebují špionážní a naváděcí družice pro válku atd. Tak se to musí podávat pomaličku, aby to i trojáčka dokázala vstřebat bez úhony. Něco, co je majitelům zdravého selského rozumu jasné, protože se některé věci dějí až po zavedení těchto pekelných vynálezů.

trojAAAcko
trojAAAcko 03.06.2025, 15:03:30 xxx.xxx.253.36

Je mikrovlnné záření, o kterém je můj pilotní článek, elmag záření? Je! a tak neslovíčkařte.

Ano, je, ale Vaše citace měla výraz “určité frekvence” od p. Migdala a tady se může objevit trošku problém a obecně se tomu říká “míchat jablka s hruškami” a jinak jsem se točil kolem frekvence a ne elektromagnetickým záření. Píšete abych neslovíčkařil, ale kolikrát i Vy slovíčkaříte a berete to po svém, ale to je jedno.

Pořád cítím z vašich výplodů výsměch, co vás k tomu vede?

Já se rozhodně nikomu nevysmívám dokud si myslím, že to nemá smysl brát debatu vážně což více méně jsem si do teď myslel, že to smysl má. Jen se snažím konstatovat ohledně tématiky kterou jste tady založil a tudíž toto “Jinak si neumím představit motivy někoho, kdo se potřebuje pošklebovat, nota bene staršímu a rozhodně zkušenějšímu.” nemá komentář.

Takže Polský autor Migdal není nějaký hej počkej, jak si asi vy představujete, ale je to vědci citovaný autor.

To si já ani nepředstavuji. Já si typicky nic nepředstavuji pokud nevím podrobnosti a další věci okolo. Proto jsem použil formulaci “Třeba je to chytrý člověk, nevím,”. Asi nejsem jediný kdo neumí 100% chápat podtext a souvislosti, ale to je jedno. To řešit nechci.

Tudíž by to mělo být tak, že než se něco objeví v OVP, museli zařazení do OVP vybrat a schválit nejvyšší VĚDECKÉ kapacity v oboru v Česku.

A to je právě ono “VĚDECKÉ kapacity”. Točíme se pořád v kruhu upřímně. I tyto vědecké kapacity můžou být něčím / někým ovlivňováni. Takže jistota pořád není jako se vším a každý člověk hold věří tomu co mu nejvíce vyhovuje - a to neberte jako posměch / pohoršování / urážky na cti /…. aby zas nedošlo k nedorozumění.

Tak se to musí podávat pomaličku, aby to i trojáčka dokázala vstřebat bez úhony.

Na Vás se musí taky pomaličku tak můžeme jít spolu a držet se za ruku.

Klidně s Vámi budu bavit na toto téma, ale moc nechápu proč se vytahoval některý věci a jaký to mělo smysl, ale řekněte mi když si něco otevřete a přečetl si tohle "Byl jsem tu vysmíván, snahy mě ponížit, udělat ze mě blbce, že mikrovlny nemůžou ničemu vadit a že jsou báječné." a na konci “Samosebou se mi nikdo neomluví, jak jinak.” a dá jen citaci která má potvrzovat autotovo tvrzení "Včelstva jsou vystavena mnoha škodlivým faktorům. Můžeme mezi ně zařadit v životním prostředí přítomné pesticidy, těžké kovy, ale i určité frekvence elektromagnetického pole…". Jak byste to chápal? Z citace mám víc otázek než odpovědí upřímně.

Tom50
Tom50 26.07.2025, 22:22:17 xxx.xxx.139.239
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 03.06.2025, 15:03:30

Konečně, po vašich, celkem rozumných SZ, odpovídám, po víc než šesti týdnech. Neřešte to už, prosím. Je to jen slovíčkaření a debata vo ho.ně.

Mikrovlny působí na život na Zemi zhoubně a je celkem fuk jak přesně se to děje. Před masivním zavedením mikrovln, navzdory mnohem horším agrochemikáliím a neodsířeným elektrárnám (a absenci obnovitelných kravin), obrovským emisím zhoubných škodlivin do ovzduší (oproti dnešku) byl život pestřejší a vitálnější a hmyzu (nejen)bylo možná 10x, ale spíš 20x víc (a taky ryb, ptactva a ostatního). Kolik je vám let? (řečnická otázka). Zhouba začala asi před 25-30 lety a tak víte kulový jak to bylo před tím. Já si to dokonale pamatuju! Pamatuje si i Goro, jen mlčí…

A pro soudružku Danuši (a jí podobným), která se i ve svém věku bojí, že planeta shoří, a pro ostatní pomatence, otázka na tělo:  Kde je oteplení klimatu konkrétně letos? A co zima 24/25 bez proletu včel víc než 3 měsíce? Přičemž ještě nedávno (před pár lety běžně) nosily na vánoce pyl. A tak dále.

1 (neregistrovaný) 27.07.2025, 08:32:28 xxx:xxx.e770:fa0d

Oteplováním způsobené oslabení Golfského proudu straší že má ochladit Evropu 

Tom50
Tom50 27.07.2025, 12:06:51 xxx.xxx.139.239
»
Odpověď na příspěvek uživatele 1 z 27.07.2025, 08:32:28

Znám tento dost tupý argument zelených fanatiků. Patří do skupiny Hlava XXII a nebo starého vojenského vtipu: 

A - velitel má vždycky pravdu

B - kdyby se NÁHODOU velitel mýlil, platí zásada A

------------------------------

No a jednoduchá logika by pak měla být, chrlit ještě víc CO2, chovat ještě víc dobytka aby prděl a krkal ještě víc metanu a spalovat ještě víc ropných produktů, uhlí a dalších uhlovodíků, aby se vyrovnaly ztráty tepla způsobené “leností” Golfského proudu.

Je to hloupé? Já vím, je to stejně hloupé, jako že změny v přírodě způsobuje člověk. Jediná sopka vychrlí za pár hodin nebo dní víc skleníkových plynů, než lidstvo za roky a co stepní a lesní požáry, nepřetržitě hořící po celé planetě? Co umělé každoroční vypalování statisíců hektarů stepí - prérií v USA? 

Prostě celá zelená ideologie je zhovadilost tupých lidí, schopných věřit na nesmysly (mají blahobyt a roupama už nevěcí co za hovadiny vymýšlet). Jak chtějí bojovat proti sopkám? Jak chtějí přinutit Golfský proud? Nedocházelo k dobám ledovým i bez člověka a jeho civilizace a spalování fosilních paliv? Co otepluje Marz a ostatní planety? Jaké kamiony, krávy a elektrárny to způsobují na Marzu?

A doba ledová? Tak zvaní vědci tvrdí, že to je prostě přírodní cyklus střídání dob ledových s dobami oteplení. Třeba právě přichází doba ledová a pouze díky lidskému spalování uhlovodíků a prdění a krkání dobytka v posledních asi 200 letech průmyslové revoluce ještě žijeme a není tu ledovec už teď. Idiotský argument? Ano, je stejně idiotský, jako že planeta shoří.

kometa
kometa správce
27.07.2025, 12:23:53 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 27.07.2025, 12:06:51

Dobytek neprdí, pouze krká.😉Prdí koně a prasata a psi... A samozřejmě lidi. Ale na skleníkovém efektu se tolik nepodílejí.

Anonymní (neregistrovaný) 27.07.2025, 13:05:46 xxx:xxx.d1aa:2b98
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 27.07.2025, 12:23:53

Zajděte do kravína, počkejte na kravsky lejno a uvidíte kolik plynu s ním vychází 

Tom50
Tom50 27.07.2025, 13:37:33 xxx.xxx.139.239

Jak vidím, někteří mají raději debaty DOSLOVA  vo ho.ně. Inu, každý to má nastavené nějak, viďte kometo?

Jedna taková profesoruše sedí v Bruseli a tak všude jsou lidé rozumu mdlého.

Mě fascinují duševní naháči, kteří úplně ignorují předmět, neboli jádro sdělení a chytnou se doslova kravi.ny, navíc dané celkově v nadsázce, abych poukázal právě na absenci intelektu některých a jejich stupiditu. Tupí dělají tohle, že se chytí nějaké marginální hlouposti a odvedou debatu jinam. Kometa navíc nevčelaří, jen potřebuje nas.rat. Předkové měli na takové intelektové velikány trefné úsloví: “Dutý sud se nejvíc ozývá”.

Mimochodem, nerad reaguji na anonymy. Ovšem vy jste to v tomto případě trefil dokonale a já vám děkuji za velmi trefnou připomínku.

kometa
kometa správce
27.07.2025, 14:38:07 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Zajděte do kravína, počkejte na kravsky lejno a uvidíte kolik plynu s ním vychází 

Pokud je mi známo, jsou to plyny bez barvy a zápachu. Takže uvidím a ucítím kulové. 

Troufám si říct, že o tvorbě bachorových plynů (a trávení vůbec) u přežvýkavců vím víc než vy.

kometa
kometa správce
27.07.2025, 14:58:50 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 27.07.2025, 14:38:07

Přesněji řečeno, co vyjde z krávy zadem je prd proti tomu, co vyjde předem.

Anonymní (neregistrovaný) 27.07.2025, 15:42:05 xxx:xxx.d1aa:2b98
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 27.07.2025, 14:58:50

Ano, souhlas, platí i v případě že ji udělají správcem 

kometa
kometa správce
27.07.2025, 16:27:32 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ano, souhlas, platí i v případě že ji udělají správcem 

Asi jste chtěl reagovat na Tom50 a ne na mě.

kometa
kometa správce
27.07.2025, 17:59:57 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 27.07.2025, 13:37:33

Kometa navíc nevčelaří

Nevčelařím.  Ale zase se vyznám v jiných věcech. Viz výše. A k těm se taky vyjadřuji.

Tom50
Tom50 27.07.2025, 23:11:59 xxx.xxx.139.239
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 27.07.2025, 16:27:32

Ne kometo, reagoval na vás.  Vzdávám se.

Tom50
Tom50 12.09.2025, 11:09:10 xxx.xxx.139.239

Poznatek z Podblanicka.

Nejsou skoro žádné vosy, sršní málo. Nejsou komáři a ti jsou údajně hlavní potravou vos. Nejsou červivé švestky, ani jediná. Noční motýli - můry téměř neexistují, deních motýlů je také nepatrné minimum. Ubylo i much domácích a asi kvůli nim je málo jiřiček, vlaštovka je tu velevzácná a rorýs vymizel úplně. Téměř zmizeli rehkové obecní, zahradního jsem letos nezahlédl ani jediného. I kos je letos rarita, drozdy jsem tu letos neviděl, hrdličku už jsem zapomněl jak vypadá, jen divokých holubů neubylo. Je málo myší, káňata a jiní dravci nemají co žrát a slídí po dvorech a slepicích, letos je vidět hodně koček v polích a posečených loukách i dost daleko od vsí, patrně je dál od lidí vyhání nouze o hlodavce a ptáčky. Nepamatuju už několik let, že bych zahlédl přejetého ježka a jeho večerní a noční funění a dupání si pamatuju už mlhavě, louky a zhrady jsou bez krtin (ty mi na zahradách nechybí). Volavky číhající na polní myši na polích a loukách bylo vidět vždy až skoro v zimě, nyní už slídí po souši od začátku srpna. Patrně proto, že tu z vod úplně zmizela plotice, perlín a kdysi plevelně a invazně přemnožený okoun je nyní chráněná ryba, stejně jako karas obecný, ježdík obecný už neexistuje roky. Ouklejku pruhovanou jsem naposledy chytil před 60 lety stejně, jako hořavku duhovou západní a ouklej obecná vymizela téměř úlně též. Invazní střevlička východní, ještě před 20 lety téměř neřešitelný problém rybníkářů, zmizela úplně. Ve vodách není chrostík - žilo jich u nás asi 200 druhů, nejznámější byla “dřívka”, kdy se dna potoků a říček doslova pohybovala a “rákosníci”, tak se tady říkalo “dřívkům” = larvy chrostíků s futrálem se daly nabírat hrstí. Neexistuje už ani jediný. Tahy jepic skončily před lety. Ryby nejsou protože nemají co žrát, ve vodách je jen pár vysazených velkých kaprů. Přestal jsem rybařit a protože mě živila po dlouhých 30 let výroba rybářské “bižuterie” jsem rád, že mi to vyšlo s odřenýma ušima. Když jsem šel před šesti lety do důchodu, nevěřil bych, že se to stane. Ale výsledek zuřivé ochrany ekoteroristů všeho škodlivého, třeba vyder a kormoránů se nemohl nedostavit.

Rapidně ubylo divokých prasat, která ještě vloni byla přemnožená a nikdo si s nimi nevěděl rady. Prasata nejsou, pole jsou po mnoha letech nerozrytá, výsevky nezničené. Rapidně ubylo srnčí zvěře, bažanta a zajíce nevidět, divocí králíci tu nejsou už asi 25 a spíš 40 let...

-------------------------------------

Jsem v lese denně celý rok. Ale mikrovlny jistě nevadí, přece to vědci tvrdí, že to ničemu nevadí. Jen všechno vychcípalo, kdy přijde řada na lidi? Snížila se porodnost českých žen, je to skutečně jen tím, že mladí neseženou bydlení a tak neplodí děti, když s nimi nemají kde bydlet?

Pravda, snad úplně zmizel i kůrovec a už nehynou lesy a komáři  a vosy nikomu taky jistě nechybí a koho normálního zajímají nějaký blbý ryby, že jo. Ale NĚCO SE DĚJE.

AMalina
AMalina 12.09.2025, 19:32:38 xxx.xxx.32.94
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 12.09.2025, 11:09:10

Lituji Vás a Vaši krajinu… U nás je všeho hojně. Ať už z vodního nebo hmyzího světa. Dnes jsem dokonce při plavbě meandry Moravy viděl Orla Mořského. Minulý rok jsem při houbaření potkal na cca 15m stádo asi 40 kusů prasat. S malou dcerou na krku, psem a manželkou nic moc zážitek. Srn a zajíců na poli jsou stovky. Z jezera v ochranném vodním pásmu druhého stupně jsem s kamarádem vydoloval během večera a rána dva metr+ amury, jeden sice začal bojovat až v podběráku, ale druhý mi to vynahradil… Zřejmě u vás tamní vodo a polno hospodáři krajinu huntují výrazně více…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.