Aktuálně: 2 774 inzerátů261 107 diskuzních příspěvků19 162 uživatelů

Voda v krajině a mikrovlny

Tom50
Tom50 13.09.2025, 01:34:16 xxx.xxx.139.239
»
Odpověď na příspěvek uživatele AMalina z 12.09.2025, 19:32:38

Ano, něco na tom bude, kamarád, který se místo včelaření věnuje cestování na kole s manželkou po vlastech - někam dovezou kola a tam pak cykloturističí, důchodci také a tak na to mají čas (oni i peníze) a ten tvrdí, že na Moravě je všeho dost. Tedy ryb, je vášnivý rybář jako já byl donedávna.

Amur není dobrý příklad, ten se tu nevytírá a je vždy jen z umělého chovu. Navíc žere trávu a oškubává větve stromů až půl metru nad hladinou a chytit ho je jen náhoda. Psal jsem, že tady jsou ještě pořád vysazení kapři, také z umělého chovu jako ti amuři. Jenže já když nemám záběr každé 3 minuty, tak mě to nebaví. Tak to fungovalo (málokdo to uměl) ještě tak před 2-3 lety. Mě nezajímá jeden záběr za půl dne (nebo taky za 3 dny) od veliké ryby, já chci chytit desítky menších za vycházku na pár hodin a on se často mezi nimi i ten větší spletl (je mi to fuk, stejně bych rybu jedl jen s pistolí u hlavy a tak vše pouštím). Navíc zdolat ho na ultrajemný cajk taky umí málokdo a byl to velký zážitek. Najednou je konec…

Ale to je jedno, život jde dál. V pubertě jsem měl rád literaturu sci-fi. Jedna povídka byla děsuplná. Z měst se nesmělo vycházet, všude byly na cestách stráže a jinak ostnaté dráty s elektřinou, navíc všichni měli za krkem voperovaná tělíska už od narození, která po překročení hranice způsobovala nesnesitelnou bolest. Co bylo mimo města nikdo nevěděl. Lidi chodili v plynových maskách, domy byly hermetické a jen v budovách se daly masky odložit, ne každý směl do každé budovy. Všechno se 100% recyklovalo, včetně mrtvol a výkalů a dělala se z toho nová voda, vzduch a potraviny. Ale samizdatem se proslýchalo, že venku za bariérami je podivný svět, kde samy rostou nějaké živé věci, prý rostliny. Prý tam v údolích teče voda, sama a je jí nepředstavitelné množství, jen je strašně znečištěná a nic v ní nežije. Ale kdysi dávno prý byla voda plná života a bylo jí prý tolik, že se v ní lidi myli a prali oděvy a nemuseli se zbavovat nečistot otravným ultrazvukem. A stejně tak souše. Jídlo se prý vyrábělo na souši na zvláštních velkých místech a dokonce existovaly bytosti bez rozumu, říkalo se jim zvířata a ta se zabíjela a jedlo se maso z nich. K masu prý něco, co samo rostlo ze země. Ano, na zemi venku nebyl beton, asfalt, kov a sklo, ale podivná věc, jmenovala se prý hlína. A byla kasta Vyvolených a ti nejen, že směli mimo města, ale dokonce - ale tomu nikdo nevěřil, Vyvolení prý dokonce jedí to jídlo z té tak zvané přírody, oni by prý to obyčejné jídlo pro spodní lidi nejedli. Taky prý žijí mnohem déle, dokonce prý i 40 let a úplní blázni tvrdí, že někteří Vyvolení žijí i 70, 80 a víc roků. Ale to jsou už nejspíš jen nějaké fantasmagorické nesmysly, tomu přece nikdo rozumný nemůže věřit. 

A tak dále, a tak dál… Jen mě nenapadlo, že by se to někdy mohlo stát a už vůbec, že bych se toho mohl dožít. Myslím, že jen o 30 let mladší se toho dožijí citelněji a ve větším rozsahu - kolem vod se nedá projít už dnes, vysazují se vlci, pak medvědi a nakonec se vám řekne, že je ve vašem zájmu nesmět do lesa a na pole a louky, aby vás něco nesežralo. Nyní jsou na lukách jen ovádi, pak třeba přiletí Ovid 190 a vy budete nosit ty masky i ve městech, nácvik na to už Majitelé zeměkoule celoplanetárně vyzkoušeli a už vědí, že si ovcolidi dají líbit i mnohem víc, třeba že bez tečky nikam nebudou smět. A už jsme viděli i Vyvolené, kteří tečku nepotřebovali a mohli cokoli a nic se jim nestalo. Jak daleko je, že věcička z povídky bude jedna tečka tetování a nikdo nebude vědět která? A tetování bude povinné, bude se nazývat třeba povinné tečkování proti Ovidu 190. A nebo jinak a proti něčemu jinému, na jméně ďábla zase až tak nezáleží. Jestli se vůbec něčeho dožijete. 

Něco z té povídky je už dnes. Zase tu někteří jedí lepší jídlo, už se omezuje pohyb lidí, není to tak dávno, co se nesmělo opuštět okres, je to nacvičené a už bude AI vědět přesně jak na to. Seberou vám auta, už po roce 2035, stejně nebudete nikam smět jezdit, najděte si na netu heslo patnáctiminutová města. Zase jen někteří budou mít na elektrická auta, už nyní jsou Vyvolení, kteří mají jiné možnosti než většina. Spodní nevyolení budou chodit pěšky, lepší na kole, jak vymyslel Moreno, je to přece zdravé a UDRŽITELNÉ. A všem se to líbí, protože si idiotsky myslí, že se toho nedožijí a po nás potopa že? Jenže Vyvolení to už začali pomalu uskutečňovat, fakt to myslí vážně.

Nesymysly? Ano? A co jsou třeba rezervace, kam se nesmí a když, tak jen po chodníkách? Na co je lidem příroda, když do ní nesmí a dnešní mladí netuší, že se ještě před 25 lety dalo volně a pohodlně projít kolem VŠECH vodotečí ČR.

Zase začnou dopisy a poslové, poště se nedá věřit, nejspíš jí zruší a maily a fony budou už od roku 2026 šmírovat. Už dnes můžou odposlouchávat koho si zamanou a kontrolují každý krok, šmírovací zařízení nám ani nemusí Vyvolení implantovat a zaplatit, my si ty šmíráky kupujeme za nemálo sami a platíme nehorázně za jejich provoz. Některá auta mají někde čipy a ukládá se až 10 let kde každou milisekundu to auto bylo, třeba kde přejelo plnou čáru a začnou chodit pokuty. Oni Vyvolení vám ta auta tak znechutí, že je ani nebudete chtít. Topit nebudete smět ani dřívím, učte se plést svetry. Tedy jestli bude příze, ta je totiž z ropy, ovce krkají metan (neprdí, jak mě poučila bdělá kometa) a musí se vybít a škodlivost bavlny jistě Vyvolení už budou umět zdůvodnit, jako ty ovce a tu lacinou ropu. Škodlivé maso chtějí zakázat a nahradit nějakými syntetickými amarouny, kvůli prdění, vlastně krkání krav. Že to zní jak z psychiatrické léčebny? No, zvykejte si občánkové. 

Jak jen to říkala ta Sybila že skončí svět? Až nebudou pohlaví a nebude k rozeznání muž od ženy, až bude Země omotaná dráty a až přestanou platit všechna pravidla, pak že vše ovládne šikmooká rasa? Jak to myslela? Kdo to byl ta Sybila?

Fakt jsem rád, že jsem starej…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.