Aktuálně: 2 742 inzerátů262 111 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Celoroční teplákofka

list
list 11.12.2025, 11:42:32 xxx.xxx.130.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.12.2025, 11:36:47

… a krávy jsou jeho nejoblíbenější hospodářská zvířata, následovaná kozami a ovcemi. Nemít dvorek 100 m2, ale trošku větší, něco takového tady mám 😀

Ale díky moc😉Je vidět, že něco v hlavě zůstává i po čtvrt století😲

Buggyra
Buggyra 11.12.2025, 11:58:44 xxx.xxx.198.226

Já chci taky krávy! Nic o nich nevím, ale chci. Achjo, chci někde ochutnat surové kravské mléko, zda bych to pila… Jako vím určitě, že tvarohy a hlavně sýry, tím bych se cpala celé dny. No a fakt je, že zbytek se dá dát slepicím, prasátkům… zadělávat s tím chleba….třeba. Pozemky bych na to i měla, ale u herek není voda a tam, kde máme po pozemku potok, tam bych musela za kravkami chodit extra. Sice by mi nebylo blbý je tam nechat třeba tři dny bez dozoru, ale sousedům by nebylo blbý si přilepšit nehlídanými kravkami do mrazáku, takže… A já je chci mít ochočené, vymazlené, zatahané…

list
list 11.12.2025, 12:14:56 xxx.xxx.130.171
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.12.2025, 11:58:44

Kravské mléko není problém dostat. Nejsou neobvyklé mlékomaty nebo prodejny provozované chovateli krav, kde se dostane velmi dobré mléko, hlavně neodstředěné, takže z toho člověk nakonec sežere smetanový škraloup, ani se nezastydí😄

S chovem krav to nebude tak jednoduché, jako s koňmi, bavíme-li se o produkčních mléčných kravách. Tam pak musíte ideálně dvakrát denně podojit a to není žádná sranda (stačilo mi dojit kozu, dojil jsem jen jednou denně, ale dva litry mléka denně je až až množstvím i prací na něj vynaloženou). Takže ona ta kráva je krásný zvíře, ale dvě kozy bohatě stačí 😉

acher (neregistrovaný) 11.12.2025, 12:30:13 xxx.xxx.222.196

Kozy jsme měli 3 desítky let.Až vloni jsme staré porazili a už další nepořizovali.Dojila jsem je ručně 2x denně.Měli jsme i krávy,ale na ty bylo dojení na konev. Také se musí počítat, že s krávami na mléko máte pravidelně i telata.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.