jojo - první jarní úplněk je 2. dubna (ale někde uvádí i 1. dubna) - prostě k ránu v noci z 1. a 2. Velikonoční svátky jsou hned poté - děti mají prázdniny už od čtvrtka 2. 4. až do pondělí 6. 4.
Přemýšlím, jak to ti rodiče dělají s dovolenou. To přece běžným rodičům nemůže nikdy stačit dovolená na všechna ta volna těch dětí? Od doby, kdy jsem chodila do školy, přibyl snad týden volných dní navíc, různé pololetní, jarní, podzimní, přidané dny k svátkům a podobné taškařice, to ti rodiče vyplácnou ty dva týdny během kalendářního roku, dva týdny jim zbudou na vánoce, a co dál? Dovolená v létě, to si berou týden na střídáka? A co samoživky, ty jsou nahrané úplně…
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.01.2026, 07:05:49
Honziku, myslím, že jsou slepičky akorát 😀..Isky pořád snáší ..mám jich 12, ale máte pravdu, jsou už starší od 2 do 4 let, tak už to žádná hitparáda nebude😄..ale na polívku budou dobré, jako i staré maransky...zato musím opět pochválit Dekalbky…6 slepiček, stále 5-6 vajec denně👍😀
Já fčéra po oteplení 5 vajec a jedno bez skořápky, holky těsně před oteplením dostaly asi dvoukilovku drcených kuřecích hřbítků, která se už nezdála známým na krmení kočkám. Nechala jsem to tyranosaurkám k adlibitnímu zobání, snad žádnou z nich neklepne pepka 😀 Ozobávají pomalu jak to odtává, ubývá tak půl kilo denně děleno 9 slepicemi (no, a každým predátorem, který půjde okolo, nedělám si iluze). Jedna dáma evidentně přepeřuje a jedna má scvrklý hřebínek, tak ta taky určitě nenese. Hnědka tradičně na špici produkce. Jestli zůstane u pěti zdravých vajec, tak jedině dobře, na jaře potřebuji vyměnit zrovna ten zbytek slípek 🙂