no tak priatelia, zasuňte meče .. 😉… prestaňte bojovať a radšej si v pokoji pozrite ako sa včelári v košnici.. je to bežné včelárenie, boj s rojením, kontrola kladenia matky pridávanie matky, a vyrezávanie plástov nie je problém ak košnicu otočíte a ukladanie medu je dané trochu aj tým, že v košniciach je česno hore…
Odpověď na příspěvek uživatele goro z 13.05.2025, 12:45:03
Jak to bylo krásně jednoduché. Chytání rojů by mě bavilo ze všeho nejvíc. I ty oplodňáčky už jsou dnes zbytečně složité. Z hodně věcí se dělá věda a člověk pak ani neuvažuje nad tím, že to by to šlo vyrobit nebo udělat jednodušeji. Spoustu věcí se i ve včelařině vyrábí aby byly hezké a nebo složitější na výrobu. V něčem je pokrok samozřejmě potřeba, ale hlavně by to mělo být praktické. Je to skoro v každém oboru. Ve stavebnictví vymýšlí často složitosti a nefunkčnosti architekti. Na ryby se dříve taky chodilo s batohem a proutkem v ruce. Dnes často rybáři tlačí k vodě celý přívěsný vozík.
Tak toto vlákno jsem neměl sílu otevřít měsíců šest a o nic jsem nepřišel.
Videa jsem nepouštěl, už z popisu a podle kdo je dává mi bylo jasné, že to jsou hlouposti. Ano, po zimě, kdy jsou zimní zásoby spotřebované, je plod pod stropem, kdo by to čekal? Akorát že pod plodem není nic, kde by se vzalo? A co by tam asi tak mohlo být na začátku dubna?
Ale do období rojení je ještě dalších 6 měsíců a tak může vlákno spát.