Aktuálně: 1 889 inzerátů281 848 diskuzních příspěvků20 122 uživatelů

Beata Pavlatová - mnozitelka

Zrzavci
Zrzavci 11.06.2026, 07:49:33 xxx.xxx.226.6

Navíc  - já nějak nevěřím tomu, že ten kdo objede VŠEMOŽNÉ útulky - opravdu útulky, ne pochybné spolky, tak že psa nedostane. Na to se mezi psama a útulkama pohybuju docela dlouho. Mezi všemožné útulky bude klidně patřit třeba  Troja v Praze a tam žádné cavyky nejsou- pokud člověk není vyloženě jasně identifikovatelný jako problém.

Buggyra
Buggyra 11.06.2026, 07:54:43 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.06.2026, 07:49:33

Taky tomu nevěřím - tuplem když mám o psa zájem, otočím se v tom útulku několikrát, přijdu venčit, budu se k tomu psovi mít, sednu si s babama z útulku ke kafi a proberu všechny náležitosti… 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 11.06.2026, 07:55:35 xxx.xxx.119.6

Mno, připravte se na to, že v diskuzích můžete dostat naloženo - někdy až tak, že to lidi odradí od dalšího psaní a jejich “boje” s množírnama. Najděte si někoho, kdo vám poradí, co můžete/nemůžete.

Zrzavci
Zrzavci 11.06.2026, 08:09:58 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 11.06.2026, 07:55:35

Tady ale žádný boj nebude - dotyčná  nemá jak bojovat. Nemá důkazy jak prokázat, že jí ta osoba nějaké štěně prodala. Může jedině objíždět města po republice, stoupnout si vždy na náměstí, vzít si megafon a vyvolávat: 

“Haloo halooo, na vědomost se dává, že jaká si Beáta Pavlatová je množitelka, vydává se za  někoho jiného (- jméno kterým se jí představila nemá cenu hlásit, to si baba zase změní.). Tak prosim vás všechny lidi světa, až se rozhodnete, že nutně musíte mít psa, jako ho mají úplně všichni, protože to je dneska móda, tak nebuďte tak padlí na hlavu jako já a něco si o tom zjistěte. Konec hlášení" a může jet zase o vesnici dál.

Fascinuje mne, jak si všichni posléze, co si to štěně dovezou domů, dokážou najít to, co předtím ne, to je velmi ftipné. Ne, není to ftipné, protože díky takovým lidem trpí zvířata.A to je velkej hnus.

Varaxi
Varaxi 11.06.2026, 08:27:23 xxx.xxx.129.250

No, jestli není kupní smlouva, není nic.

Jestli je kupní smlouva, na jaké je jméno? Na Nikolu, nebo Beatu? Nebo ještě někoho třetího?

Nahlašte na finančák, že osoba, jejíž jméno je ve slouvě uvedeno, pravidelně prodává psy a výše obratu přesahuje zákonný limit. Jestli má IČO a daní, je to k ničemu, ale pak tam musí být zapsané skutečné jméno. Pokud nedaní, je to asi jediný úřad, který to bude zajímat. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 11.06.2026, 08:47:40 xxx:xxx.3ef0:4e56
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.06.2026, 07:49:33

Může je mít projeté na internetu, nikoli fyzicky. Já mám taky projeté útulky/spolky/depozita a štve mne, že neexistuje jedna databáze, že musím prohlížet mraky FB a příspěvků. Brala bych psa, který odpovídá vzhledovým požadavkům (tím pádem jde o křížence jednoho z mých oblíbených plemen), barvě (bílou, bíloněco), typu srsti (nelínající), pohlaví (fena) a věku (od cca 1 do 6 let). Nemusím mít útulkačku za každou cenu, chtěla bych takovou nebo nic. Když na takovou narazím, za posledních 6 let jsem narazila asi na 4, bylo nemožné vůbec vstoupit do procesu adopce. Nepojedu na blint 300 km, jestli se se mnou někdo nebude o psovi bavit, chci to nejdřív vykomunikovat. 

Poslední pokus byl, že jsem podle pokynů napsala na messenger něco o nás, asi po týdnu byla odpověď, ať napíší na email. Napsala jsem něco podobného na email, po nějaké době přišel email, ať napíši sms, poslala jsem sms, dostala odpověď, ať napíši na messenger. Takhle jsme to asi 2x zopakovali. Pak jsem se konečně dočkala, na FB byla informace, že se po 15. bude psát inzerát, že hledá domov. Napsala jsem na mess a odpověď byla, ať teda po 15. zavolám. Uff. No a 15. večer se na FB objevil příspěvek “Bobina má konečně domov”.  Co si o tom mám myslet?  Protože jsem asi naprosto blbá, stalo se mi to u toho konkrétního spolku podruhé, vlastně úplně stejně. Neříkám, že jsou takoví všichni, ale já jsem poučená. Koukám a až vhodnou objevím, nevím, jestli to zase budu zkoušet. Moje první zkušenost byla obrovské zklamání, jak to vlastně s tou “záchranou” je. Další zkušenosti mne utvrdily v tom, že nemusím mít za každou cenu další útulkačku. Jedinou útulkačku už nemáme, ostatní jsou s PP a další asi taky budou s PP. Ani by mne nenapadlo hledat “plemeno” bez PP a koupit ho za cenu skoro jako s PP, od neznámé odněkud z Horní Dolní.

Nechci tvrdit, že takhle to je ve všech útulcích/spolcích a depozitech. Ale já mám takové zkušenosti. Chápu, že tím, že nechci jakéholiv psa, to mám “těžší”. 

Nic méně, zadavatelku vůbec neospravedlňuje, že nenašla vhodného psa v útulku, tak začala lovit “jezevčíky” bez PP a teď skučí, že je nemocný. Prodávající evidentně neereaguje nebo ji popslala světem, to jsem přesvědčená. Kdyby dostala část peněz zpět, “osvětu” by nedělala a do “boje” by se pouštět nechtěla.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.06.2026, 08:57:24 xxx.xxx.27.179
Sarah01:

No, a stejně si tam nějaká Petra psa koupí, nechápu, SVS s tím stejně nic dělat nebude. Jojo, za blbost se platí a dobře jim tak.

Víte, ono je to složitější.

1) Dnes když je vám 60+ a chcete psa, téměř všechny útulky a depozity vám udělají totální křížový výslech, doslova vás svlíknou do naha a na konci vám řeknou, že vám psa stejně nedají, jelikož jste prostě z jejich pohledu stará. Chápu jen do jisté míry, ale akce prostě vyvolává reakci.

2) Zákazníky množek jsou právě často lidi v tomto věku 60 +. Nebo co alespoň vidím a slyším okolo pražských sídlišť. Stará dáma/pán sami, chtějí psa/děti jim chtějí pořídit psa. Chtějí něco malého, ale přece za to nedají 30 000+, když se to dá sehnat za třetinu. A oni stejně vystavovat nebudou, tak na co psa s papírama. A co se týče osvěty, občas to proběhne na Nově nebo na Primě, ale to je tak všechno. Ty šílenosti, co vidíme my na sockách, to jde úplně mimo tyhle lidi, jelikož žádné socky obvykle nemají.
Takže bych trochu šetřila s těmi výroky, že by měly být trestné i tyto nákupy, někteří lidé opravdu netuší, co dělají.

hmn
hmn 11.06.2026, 09:06:32 xxx.xxx.57.139

no, a až tady paní zjistí/si uvědomí, že štěně nemá čip, a že prodej i koupě štěněte bez čipu je činnost nelegální, za níž hrozí pokuta až 50 000,-Kč, tak asi žádný boj nebude.

nebo třeba štěně čip má, zatím k tomu zde nic nepadlo (nebo jsem přehlídla)

Anonymní (neregistrovaný) 11.06.2026, 09:10:39 xxx:xxx.5709:acd8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 11.06.2026, 08:47:40

Peníze zpět a ani prodávající jsem nepsala a peníze zpět taky nechci🙌🏻 jen mi jde o další lidi který to u ní koupi tim že jsem se do toho pustila vim ze již ted má v rezervaci 3 štěňata. Tak ti lide kteří pejska koupi stejne jak my at taky nemají problémy. A proto chci aby se s touhle blbkou neco dělo. 

Anonymní (neregistrovaný) 11.06.2026, 09:12:23 xxx:xxx.5709:acd8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 10.06.2026, 21:58:54

Kdo vám říkal ze matku s otcem jsme neviděli? 
A sourozence jsme taky neviděli?

Prave ze jsme viděli jak otce,matku tak k sourozence.

Anonymní (neregistrovaný) 11.06.2026, 09:15:18 xxx:xxx.5709:acd8
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 11.06.2026, 09:06:32

Pejsek čip má a měli je všichni pejsci které nám ukazovala. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.