»
Odpověď na příspěvek uživatele
Zrzavci z 11.06.2026, 07:49:33
Může je mít projeté na internetu, nikoli fyzicky. Já mám taky projeté útulky/spolky/depozita a štve mne, že neexistuje jedna databáze, že musím prohlížet mraky FB a příspěvků. Brala bych psa, který odpovídá vzhledovým požadavkům (tím pádem jde o křížence jednoho z mých oblíbených plemen), barvě (bílou, bíloněco), typu srsti (nelínající), pohlaví (fena) a věku (od cca 1 do 6 let). Nemusím mít útulkačku za každou cenu, chtěla bych takovou nebo nic. Když na takovou narazím, za posledních 6 let jsem narazila asi na 4, bylo nemožné vůbec vstoupit do procesu adopce. Nepojedu na blint 300 km, jestli se se mnou někdo nebude o psovi bavit, chci to nejdřív vykomunikovat.
Poslední pokus byl, že jsem podle pokynů napsala na messenger něco o nás, asi po týdnu byla odpověď, ať napíší na email. Napsala jsem něco podobného na email, po nějaké době přišel email, ať napíši sms, poslala jsem sms, dostala odpověď, ať napíši na messenger. Takhle jsme to asi 2x zopakovali. Pak jsem se konečně dočkala, na FB byla informace, že se po 15. bude psát inzerát, že hledá domov. Napsala jsem na mess a odpověď byla, ať teda po 15. zavolám. Uff. No a 15. večer se na FB objevil příspěvek “Bobina má konečně domov”. Co si o tom mám myslet? Protože jsem asi naprosto blbá, stalo se mi to u toho konkrétního spolku podruhé, vlastně úplně stejně. Neříkám, že jsou takoví všichni, ale já jsem poučená. Koukám a až vhodnou objevím, nevím, jestli to zase budu zkoušet. Moje první zkušenost byla obrovské zklamání, jak to vlastně s tou “záchranou” je. Další zkušenosti mne utvrdily v tom, že nemusím mít za každou cenu další útulkačku. Jedinou útulkačku už nemáme, ostatní jsou s PP a další asi taky budou s PP. Ani by mne nenapadlo hledat “plemeno” bez PP a koupit ho za cenu skoro jako s PP, od neznámé odněkud z Horní Dolní.
Nechci tvrdit, že takhle to je ve všech útulcích/spolcích a depozitech. Ale já mám takové zkušenosti. Chápu, že tím, že nechci jakéholiv psa, to mám “těžší”.
Nic méně, zadavatelku vůbec neospravedlňuje, že nenašla vhodného psa v útulku, tak začala lovit “jezevčíky” bez PP a teď skučí, že je nemocný. Prodávající evidentně neereaguje nebo ji popslala světem, to jsem přesvědčená. Kdyby dostala část peněz zpět, “osvětu” by nedělala a do “boje” by se pouštět nechtěla.