Aktuálně: 2 108 inzerátů285 502 diskuzních příspěvků20 377 uživatelů

Beata Pavlatová - množitelka?

Sardullah
Sardullah 11.06.2026, 21:44:02 xxx.xxx.221.235

Jako jo…stalo se stalo…koupli takové a makové štěně, myslím si o tom svoje, ale jo, ať bojujou, ať seženou, co nejvíc spolubojovníků a ať se babě alespoň snaží trošinku znepříjemnit život.

Upřímně si ale myslím, že pokud štěně koupili čipované, očkované a se smlouvou a teda nevím jak je nemocné…takže asi nějaké potvrzení od veta, že ta nemoc jde na vrub odchovatele, tak jediná možnost je štěně reklamovat a tady …a teď je otázka, když by prodávající reklamaci uznal s tím, že vrátí kupní cenu a vezme zpět štěně…upřímně, kolik z nás by mělo na něco takovýho psychický koule…ve chvíli, kdy už je ten drobeček váš, kdy už ho milujete…o to víc, když je nemocný, protože se probudí naše ochranitelská a pečující superschopnost…no já takovej drsňák nejsem.

Výše bylo psáno, že bojovat začala zadavatelka proto, aby se nenachytali další mladí a nebo neznalí lidé….já bych to upřesnila…neznalí a lehkovážní …

A teda prosím, pokud si štěně neberete od souseda a nebo dobrýho známýho, který prostě svoje psy neuhlídal a nemělo by se to stát, ale stalo se…víte, že to ta fujky fujky množírna neí…štěně defakto dostanete za cenu nutných nákladů a teda víte stopro, co kupujete…tak pokud chcete konkrétní plemeno, tak si prostě našetřete, vyberte si chovku, jeďte se podívat na výstavu…..PP není zárukou zdraví, i tak může být štěndo nemocný, ale přeci jen jdete tomu štěstíčku naproti a seriózní chovatel se k nemocnému štěněti, pokud je to nějaká vada a nebo je jasný, že si nemoc odvezlo od něj, postaví čelem…

To, že chci psa teď hned…tomu rozumím…taky jsem nutně teď hned potřebovala štěně, když moje čuba odešla za duhový most..zoufale jsem sháněla v době, kdy bylo štěňat málo a fen extrémě málo…dokonce jsem neměla v merku jedno plemeno, ale asi 5 přijatelných plemen…bohužel ani jedna volná fena nebyla k mání…no a pak jsem narazila na volná štěňata, fenky inzerované s PP po psu import z Francie…nějaký ty tituly z výstav, máma pracovní fena s tituly..štěnďata vyrůstající na farmě s ovečkami…jo takovýho pastevce chceš…do tý doby, než ti přijde divný, proč má chovatelka volná štěňata v době, kdy žádné volné štěně není…a dává je o 10 tisíc levněji, než je běžná minimální cena štěněte s PP…no tak sorry, tak nutně psa nepotřebuji, tak špatně na tom nejsem, abych ušetřila 10 tisíc na tvorečkovi, který mě bude životem provázet …doufám…že víc než 10 let…a dobře jsem udělala…když jsem začala hledat informace, proč a jak, tak ten chov byl problémový, dokonce na stránkách klubu bylo varování….

Takže ještě jednou….vůbec nesouhlasím s tím, jak někteří lidé štěňata pořizují…výmluvy na to, že nevěděli jsou k ničemu, když díky jejich nezodpovědnosti a lenosti si inforace vyhledat, trpí psi.  Resp. když jim štěně onemocní a nebo umře, tak si najednou ty informace pohledat umějí…ale z ého pohledu je lepší, když potom jdou s kůží na trh, i když vědí, že dostanou, co proto a sdělí svůj příběh, protože třeba si to zase přečte pár lidí a to štěně z množky si nekoupí.

2 hlasy
tetrivek
tetrivek 11.06.2026, 22:00:32 xxx.xxx.119.173

Jo dneska už asi dražší. Standardní před pár lety. A protože občas koukám na internetu na inzeráty jezevčíků. Tak je mi jasné že paní má množírnu. Protože mám pocit že štěňata inzeruje pořád. Jsou bez PP, fotky má pěkné a popisuje, že rodiče mají oba doma k vidění. 

0 hlasů
Anonymní (neregistrovaný) 12.06.2026, 08:50:32 xxx:xxx.1e12:a0a8

Raději si vezmu pejska z útulku. 
Získám dobrý pocit, udělám dobrou věc.
Rozhodně nedám za psa víc, jak 12k.

0 hlasů
Buggyra
Buggyra 12.06.2026, 09:12:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.06.2026, 08:50:32

Já souhlas. Také nehodlám za psa, u kterého je mi do značné míry jedno, jak bude vypadat a co bude zač, dávat víc než pár tisíc. Mně přijde i pět zbytečně moc. Právě proto, že z útulku ho dostanu za všimné. A nebo na bazoši klidně zadarmo, když se lidi zbavují.

1 hlas
šavlozubka
šavlozubka 12.06.2026, 09:54:57 xxx.xxx.167.80

Ale pokud chce člověk určité plemeno, tak by měl počítat s tím, že ho také adekvátně zaplatí. Když někdo chce ajfouna, taky ho taky zaplatí a nekoupí si padělek z tržnice, protože by pravděpodobně neměl ty vlastnosti, kvůli kterým toho ajfouna chce. A to to jabko je za rok za dva zralý do křemíkovýho nebe. A u parťáka na dvanáct třináct let je najednou člověku za těžko ty peníze za to, že má jistotu, že kupuje skutečně jezevčíka/pudla/etc. a ne “padělek” dát? Zvlášť když ta pořizovací cena je zlomek toho, co za něj člověk v průběhu života zaplatí? 

7 hlasů
Sarah01
Sarah01 12.06.2026, 09:58:06 xxx.xxx.11.197

Ale jo, kdo chce, ať si z útulku vezme. Já už nechci, dobrej pocit nepotřebuju. Klidně si vezmu odrostlejšího, ale s PP.

4 hlasy
kometa
kometa správce
12.06.2026, 10:01:09 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 12.06.2026, 09:54:57

je za rok za dva zralý do křemíkovýho nebe

🙂😄

0 hlasů
kometa
kometa správce
12.06.2026, 10:02:55 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 11.06.2026, 19:53:09

co mě tu jedna z prispěvovatelek označila za množírnu.

Možná nejste množírna, ale cíleně produkujete štěňata bez PP. Proč?

2 hlasy
Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.06.2026, 10:31:35 xxx:xxx.c962:b8e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.06.2026, 09:12:00

za psa, u kterého je mi do značné míry jedno, jak bude vypadat a co bude zač

Už jsme to tu jednu řešily/i (nepamatuji si, jestli řešil i Lupus, jediný chlap, o kterém tu vím). Vám je vážně úplně jedno, jak ten Váš budoucí pes bude vypadat?  Žádné preference? Přece je rozdíl mezi mopsem a třeba NO a to snad naprosto ve všem.

3 hlasy
Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 10:39:35 xxx.xxx.226.6

Fiono - mně na tom taky až tak moc nesejde. Taky podle toho  můj první pes vypadal 😀 . Důležitý pro mě bylo, že je to pes.  A i teď , když prostě přijde jiný pes, než vižla, či ohař, tak ho prostě shůry pošlou, musí mi vstoupit nejen do cesty, ale taky do srdce, pak všechno funguje jak má.  Až jednou nebudu mít na to, mít ohaře, prostě přijde domů ten pes, který mě osloví - vzhled v tom nehraje roli.  Kdyby nebyla Taliprtka takovej pošuk, měla jsem v plánu před časem dát domov nějakýmu malýmu staříkovi a bylo by mi fučík, jak vypadá, jestli je to mops, voříšek, nebo jozefpčik. Ty úplně maličké asi ne, protože jsou moc rozbitní a pro mě to není kombinace s velkým psem. Jinak všechno jedno. Vižla mi vyhovuje svou povahou, ohař obecně , vižla z nich nejvíc.

Edit -takže já myslím, že Buggyra bude řešit praktičnost, funkčnost s koňma a povahu, aby si sedli, vzhled nebude až tak podstatný.

2 hlasy
Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.06.2026, 10:42:12 xxx:xxx.c962:b8e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 12.06.2026, 09:54:57

Přesně tak. A já teda potřebuji, aby se mi můj pes líbil a s radostí na něm spočinulo oko i u 12 tiletého seniora. 

1 hlas
Sardullah
Sardullah 12.06.2026, 10:49:06 xxx.xxx.189.104

Tak u mně vzhled není úplně jedno…ve své podstatě bych nechtěla placatý čumák a ne teda naháče…teď myslím toho opravdového, prostě mi není moc příjemný na dotyk…a teda něco mini taky ne…

Prostě nějakého normálního psa, ale už je jedno, jestli bude mít uši nahoru, uši dolů…jestli bude mít v kohoutku 74 cenťáků nebo jen 50 cm, černej< bílej, hnědej, strakatej……hlavně aby jsme si prostě sedli…

Jasně…preferuju nějaký vzhled…líbí se mi “medvědi” a chrti….ale pokud bych brala vořecha a nebo psa z útulku, tak to zrovna nemusí být ausgerechnet tohle…resp. myslím, že když nepotřebuji určité plemeno, tak ale nějaká sympatie je fajn…a opravdu nejdůležitější je, co můžu psu nabídnout a co on mně.

2 hlasy
impact
impact 12.06.2026, 10:51:53 xxx:xxx.fe69:d288
kometa:

co mě tu jedna z prispěvovatelek označila za množírnu.

Možná nejste množírna, ale cíleně produkujete štěňata bez PP. Proč?

A jéje, zase tady máme oblíbený dvojí metr. Ty ty ty, ty zlá producentko bezpapošů. A v druhým vlákně na kámošku: juuuuuu, ty máš krásný špenátko bezpapoše. 🤣🤣🤣

0 hlasů
Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.06.2026, 10:52:56 xxx:xxx.c962:b8e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.06.2026, 09:58:06

Mám to stejně. Taky už nechci dobrý skutek. Mám ho za sebou, ultra wořešice z útulku. Měli jsme ji od 3 měsíců a neměla ráda lidi, děti (ani mého vnuka), psy. Měla ráda jen nás dospělé a naše starší pesy než byla ona (s mladšími měla trošku problém). No a nakonec měla dost nemocí. Poslala bych zaplatit veterinu vždy někoho, kdo hlásá jak jsou ti wořeši, kříženci a bez PP, na rozdíl od těch přešlechtěných s PP, zdraví.

1 hlas
šavlozubka
šavlozubka 12.06.2026, 10:54:23 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.06.2026, 10:42:12

Já třeba měla při výběru požadavky především na povahu. Se třema dětma, člověk chce něco nekonfliktního k lidem i psům. Požadavky na vzhled byly spíš z ranku “ani malej ani velkej, žádný extra tělesný anomálie, ale funkční tělo, hlavně ne krátkej čumák, spíš nechci hlaďáka, protože ty jehlučky jsou pak všude, a stříhací a nebo kudrnatou srst vyžadující návštěvy salónu, protože stříhání se učit nehodlám”. A útulkáče s neznámou minulostí jsem nakonec taky zavrhla, že ne. A kamarádka má kamarádku se třema lapinkama a ty moje požadavky splňovaly, takže po osobním setkání to bylo jasný. 

2 hlasy
hmn
hmn 12.06.2026, 10:58:31 xxx.xxx.57.139

“Edit -takže já myslím, že Buggyra bude řešit praktičnost, funkčnost s koňma a povahu, aby si sedli, vzhled nebude až tak podstatný.”

tohle mi skoro zní jakože se bude řešit plemeno 😉

3 hlasy
Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 11:02:16 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 12.06.2026, 10:58:31

😀

No nemusí, když si bude brát dospělého psa, může si oťukat to, co pro ni bude nejdůležitější - jak bude fungovat u koní, jak s dětma, jestli je spíš navázaný na lidi, není útěkář, rváč, lovec (má tam ty srny, co jí plundrujou latifundie………. ale tak možná, že pak ten lovec nakonec bude vyhovovat, co Buggyro?? 😀 - furt jim vyhrožuje, že je uloví )

1 hlas
Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.06.2026, 11:10:20 xxx:xxx.c962:b8e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.06.2026, 10:39:35

Jsme různí, nejsme kloni. Ale jako nemít žádnou preferenci mi přijde divné, chápu to u dětí - chci pejska. Je to každého věc, ale můj mozek to prostě nepobírá 🙂  

Znám pár, kteří měli velké psy a tvrdili, že až….(v důchodu, po Bele, na chalupě na vsi, v novém domě, bla bla) si pořídí malého psa nebo někteří říkali, že si k “poslednímu” velkému pořídí malého z útulku (v důchodu, do nového domu, po odstěhování na chalupu, bla bla). Nikdo z nich to neudělal, buď měli/mají zase velkého psa nebo už si nepořídili žádného, ani malého. Jedna měla kdysi na sídlišti nějakého pastevce, nyní je to paní ve věku, nemá žádného psa a posledních třeba 10 let sedí na lavičce a každého pejskaře zastaví a vykládá o svém pastevci. Na otázku, proč nemá psa, řekne, že už by toho pastevce nezvládla, a na otázku proč si nepořídí něco malého, odpoví s úšklebkem, že malý pes není pes. 

1 hlas
Janae (neregistrovaný) 12.06.2026, 11:15:01 xxx.xxx.163.38
šavlozubka:

Ale pokud chce člověk určité plemeno, tak by měl počítat s tím, že ho také adekvátně zaplatí. Když někdo chce ajfouna, taky ho taky zaplatí a nekoupí si padělek z tržnice, protože by pravděpodobně neměl ty vlastnosti, kvůli kterým toho ajfouna chce. A to to jabko je za rok za dva zralý do křemíkovýho nebe. A u parťáka na dvanáct třináct let je najednou člověku za těžko ty peníze za to, že má jistotu, že kupuje skutečně jezevčíka/pudla/etc. a ne “padělek” dát? Zvlášť když ta pořizovací cena je zlomek toho, co za něj člověk v průběhu života zaplatí? 

Jako klidně si  koupím napodobeninu ajfouna a je mi to jedno, telefon chci a nehodlám za něj dávat moc peněz a pokud se mi bude líbit telefon z tržnice, tak ho koupím. Na telefon nejsem snob a fejk stejně nepoznám a je mi to jedno, ale mám nějakou představu jak má vypadat. A  stejně uvažuje i člověk, co kupuje psa bez PP, chce aby to nějak vypadalo, ale je mu ukradený, jestli to bude fejk.

U psů jsem snob, tam chci, aby pes byl plemeno, ještě jsem nenarazila na hezkého vořecha, takže si připlatím za PP. Ale PP beru jako záruku plemene, nic jiného nezaručí. Pokud bych věděla někde v okolí o nějakých štěňatech mého plemene bez PP, znala majitele rodičů nebo alespoň na něj měla přímé reference, klidně pořídím štěně bez PP a neřeším to.

Přirovnání o tom, že člověk koupí značkový ajfoun a neznačkové štěně pokulhávají, každý preferujeme něco jiného a každý si radši připlatíme u jiné věci. Když mám značkového psa neznamená to, že mám i jiné značkové věci a naopak. A ani to neznamená, že složitě spotřebiče vybírám a psa ne.

1 hlas
Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 11:21:01 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.06.2026, 11:10:20

Jsme různí, nejsme kloni.

však jasně, můj drahá polovina je taky tzv. Augen Tier, jak tvrdí Tilda od Ramštajnů, neboli je pro něj důležitý vzhled /pak nechápu, proč si vzal domů něco jako já 😀 / . Já to tak nemám, pro mě je důležitější ten vnitřek, povaha, duše, abychom si sedli.  Já kdyby fakt Tali nebyla blásen, který je svým projevem “nebezpečný” určitý velikosti psů - tedy, že je tak energická, že si nevšimne, že porazí, zašlápne, a trochu používala to, co jí kryje krk, tak bych fakt sáhla do útulku klidně pro menší nejškaredější stvoření, které nikdo nechce. Nekrásných starých psů je tam habakůk  a doma by se takový prtě ztratilo. Ostatně nedávno na to skorem došlo , že jsem vzala psa z druhé ruky menší velikosti - zemřela majitelka, pes by skončil v útulku - jenže byl kastrovaný a Rumíček to pojal tak, že mu přijela domů háravá fenka, což paradoxně byl problém, zatímco s háravou fenou by nebyl problém to ukočírovat, neb jde o pár dní, tak s kastrátem, který neustále voní jako stále háravá fena, to úplně nejde, to by je fláklo oba. A byl to pes, prostě voříšek - přerostlý něcojakojork…….. prostě pes. S dokonalou povahou,opravdu dokonalou. No ale nešlo to, podařilo se mi sehnat mu báječný domov , kde přesně takovýho psa potřebovala starší dáma, aby mohla mít ještě pejska. Klaplo to všechno na jedničku, tak mě to pak mohlo přestat mrzet, nicméně bylo pro mě osobně důležitý, jakej ten pes je a ne jak vypadá. Byl skvělej. Pes zadarmo

1 hlas

Toto téma je uzamčené.