Jako jo…stalo se stalo…koupli takové a makové štěně, myslím si o tom svoje, ale jo, ať bojujou, ať seženou, co nejvíc spolubojovníků a ať se babě alespoň snaží trošinku znepříjemnit život.
Upřímně si ale myslím, že pokud štěně koupili čipované, očkované a se smlouvou a teda nevím jak je nemocné…takže asi nějaké potvrzení od veta, že ta nemoc jde na vrub odchovatele, tak jediná možnost je štěně reklamovat a tady …a teď je otázka, když by prodávající reklamaci uznal s tím, že vrátí kupní cenu a vezme zpět štěně…upřímně, kolik z nás by mělo na něco takovýho psychický koule…ve chvíli, kdy už je ten drobeček váš, kdy už ho milujete…o to víc, když je nemocný, protože se probudí naše ochranitelská a pečující superschopnost…no já takovej drsňák nejsem.
Výše bylo psáno, že bojovat začala zadavatelka proto, aby se nenachytali další mladí a nebo neznalí lidé….já bych to upřesnila…neznalí a lehkovážní …
A teda prosím, pokud si štěně neberete od souseda a nebo dobrýho známýho, který prostě svoje psy neuhlídal a nemělo by se to stát, ale stalo se…víte, že to ta fujky fujky množírna neí…štěně defakto dostanete za cenu nutných nákladů a teda víte stopro, co kupujete…tak pokud chcete konkrétní plemeno, tak si prostě našetřete, vyberte si chovku, jeďte se podívat na výstavu…..PP není zárukou zdraví, i tak může být štěndo nemocný, ale přeci jen jdete tomu štěstíčku naproti a seriózní chovatel se k nemocnému štěněti, pokud je to nějaká vada a nebo je jasný, že si nemoc odvezlo od něj, postaví čelem…
To, že chci psa teď hned…tomu rozumím…taky jsem nutně teď hned potřebovala štěně, když moje čuba odešla za duhový most..zoufale jsem sháněla v době, kdy bylo štěňat málo a fen extrémě málo…dokonce jsem neměla v merku jedno plemeno, ale asi 5 přijatelných plemen…bohužel ani jedna volná fena nebyla k mání…no a pak jsem narazila na volná štěňata, fenky inzerované s PP po psu import z Francie…nějaký ty tituly z výstav, máma pracovní fena s tituly..štěnďata vyrůstající na farmě s ovečkami…jo takovýho pastevce chceš…do tý doby, než ti přijde divný, proč má chovatelka volná štěňata v době, kdy žádné volné štěně není…a dává je o 10 tisíc levněji, než je běžná minimální cena štěněte s PP…no tak sorry, tak nutně psa nepotřebuji, tak špatně na tom nejsem, abych ušetřila 10 tisíc na tvorečkovi, který mě bude životem provázet …doufám…že víc než 10 let…a dobře jsem udělala…když jsem začala hledat informace, proč a jak, tak ten chov byl problémový, dokonce na stránkách klubu bylo varování….
Takže ještě jednou….vůbec nesouhlasím s tím, jak někteří lidé štěňata pořizují…výmluvy na to, že nevěděli jsou k ničemu, když díky jejich nezodpovědnosti a lenosti si inforace vyhledat, trpí psi. Resp. když jim štěně onemocní a nebo umře, tak si najednou ty informace pohledat umějí…ale z ého pohledu je lepší, když potom jdou s kůží na trh, i když vědí, že dostanou, co proto a sdělí svůj příběh, protože třeba si to zase přečte pár lidí a to štěně z množky si nekoupí.