Aktuálně: 1 904 inzerátů282 191 diskuzních příspěvků20 134 uživatelů

Beata Pavlatová - mnozitelka

Fatia
Fatia 12.06.2026, 13:38:19 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.06.2026, 13:19:29

Říkali mi to před odběrem. Ale spíš jako dobrou zprávu, že ji konečně trochu zajímají lidi. Přeskočila z výběhu do výběhu, nechtěla podrbat, jen nechtěla být sama na jedné straně plotu… a já ve své naivitě v tom neviděla ten průšvih, který nastal a stále ho ještě nepovažuji za definitivně vyřešený.  K té rychlosti, jak proletěla plotem. Já si totiž myslím, že jí na pozadí trvale běží program Kudy by se dalo odejít, kdyby to bylo třeba? Že má stále připravenou únikovou trasu, kdyby něco. 

S kočkou to vidím stejně. Na svou kočku by si zvykla, u cizích vždycky problém. Takhle to vypadalo, když se k nám pritoulala dvě koťata. Jištěná vodítkem, ale ležela, držela, očima volala pomoc, ono mě to umazlí!

Obrázek Obrázek
Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.06.2026, 13:46:48 xxx:xxx.c962:b8e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 12.06.2026, 13:38:19

Musím se zeptat, neměla jste dřív na profilovce bílého polomáčeného psa? 

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 13:48:59 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 12.06.2026, 13:38:19

Já si totiž myslím, že jí na pozadí trvale běží program Kudy by se dalo odejít, kdyby to bylo třeba? Že má stále připravenou únikovou trasu, kdyby něco.

Ajo! To máš hlubokou pravdu!! Tohle ona má logicky stopro zakořeněný v sobě, musí mít, brouček malá. Jako fajn je, že to nejhorší už jste zvládly /když si vybavím, cos tehdy psala/

Bomba fotky, vidíš, já na tohle, cos s koťatama říkala, momentálně ani nevzdechla. Oni by si ji omotali kolem paciček, Boubeles neščastnou. Jako by nestačil malej dvounožec, ešče jí tam nasáčkujou todle! 😀

Ty vado vejce!!!

šavlozubka
šavlozubka 12.06.2026, 14:00:28 xxx.xxx.167.80
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.06.2026, 13:32:45

Myslím, že ne. Ona tvrdí, že nejhezčí pes byl náš starouš jozefčík a jinej už tak hezkej nebude. Myslím, že je to i věkem.

Pomeraniany tu občas dva potkávám a z tý srsti by mi asi švihlo. Lapiňa je chlupatá koule, musí se česat, ale je to funkční chlupatá koule, ze který většina bordelu opadá, v dešti prakticky nepromokne. Teda je mokrej svrchu. Ale sáhnu dovniř pod krycí srst a tam sucho. Ti pomíci jsou proti němu takoví nadýchaní, načechraní jak plyšáci, ale přijde mi, že té svrchní vrstvě už chybí funkčnost. Na pohled jako by jí chyběla ta impregnace, co má mladý pán.

tetrivek
tetrivek 12.06.2026, 14:01:25 xxx.xxx.119.173

V dětství jsem vyrůstala s krásným NO, jenže jako čtyřletá jsem s ním sama na procházky nesměla. Měla jsem štěstí sousedům nakryl hrubosrstou standardní jezevčici, černobílý hlupatější kříženec. A zbyla jim fenka. To byl můj první pes, říkala jsem všem terénní jezevčík, měla delší nožky. Pak jsem měla křížence pudla, dalšího NO, jenže bez PP, byl šmrnclý s haskym. Rodiče to tenkrát neřešili. A všichni psi byli skvělý, nikdy na ně nezapomenu. Teď už v dospělosti jsme měli a máme jen psy s PP. Ale jsme doma všichni blázni do psů a jak to tu někdo psal ani voříškovi by jsme se nebránili. Vidím na synovi, jak si sám našel v deseti letech, PP štěně jezevčíka a od malička mi říkal, chci takového psa jako byl Brok ve filmu na pytlácké stezce. S radostí jsme pro štěně jeli, celá rodina. Je to drahý koníček, ale jsou lidi, kteří utrácí za jiné věci. Naše rodina je spokojená doma se zvířectvem. 

bambule
bambule 12.06.2026, 14:09:35 xxx.xxx.234.114
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 12.06.2026, 14:00:28

Ne ne pomíci mají taky takovou “samočistící” srst jako ostatní špicové. Jen se nesmí zprasit  ostříháním vrchní krycí srsti. Pak o tuto výhodu přijdou. 

Fatia
Fatia 12.06.2026, 14:10:22 xxx.xxx.205.210
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.06.2026, 13:46:48

Jojo, to byla předchozí fena. Taky nemám vyhraněný typ 🤣 předtím hrubosrsta světlá kříženka dalmatina (to byla matka, tu jsem viděla) a neznámého vesnického frajera, teď chlupatá koule, co se dá ostříhat do tvaru autentického knírače 😇

Obrázek Obrázek Obrázek
Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.06.2026, 14:19:29 xxx:xxx.c962:b8e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 12.06.2026, 14:00:28

Nevím, pomíků vídám celkem málo a vždy mají nějaký problém se srstí. Nevím, jestli je to alopecie či čo. Četla jsem, že je nesmí stříhat jen tak někdo, protože když se to někdy někde nějak ostříhá, přestane srst růst, vypadává. Četla jsem o nějakém sporu majitelky s psí kadeřnici, právě o srsti pomeriana. Máme tady asi 3 letého, vypadá ukrutně, takové opelichané kuře, ptala jsem se - blbá kadeřnice ho blbě ostříhala, tak ho jiná kadeřnice dává dohromady. No nevím, nic o nich nevím, ale to stříhání vím. Proč to neví někdo, kdo si pořídí psa za víc jak 50tisíc? Roztomilý a malý je, to jo, ale to je asi vše.

Co si pamatuji, tak němečtí špicové, co sportovali nebo nechodili na výstavu, byli někteří holeni strojkem a holá místa neměli. Jestli to bylo/nebylo hezké nebo správné, nekomentuji.

assil
assil 12.06.2026, 14:19:31 xxx.xxx.121.3
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 12.06.2026, 14:09:35

Lapina je víc samočisticí než špic nebo pomík a i na česání je lepší, nemá vatovitou podsadu, ale rovnou, a umí si jí i sama vytahat o keříky. 🙂

paga3040
paga3040 12.06.2026, 15:16:29 xxx:xxx.3edb:2957

Dobrý den, ano, Beata Pavlátová vystupuje pod různými jmény a aktuálně inzeruje na všech portálech pod různými lokalitami a jmény. Podvádí a lže o rodičích štěňat a chov je veden pod vice jmény.

kometa
kometa správce
12.06.2026, 15:39:44 xxx.xxx.147.163
impact:

A jéje, zase tady máme oblíbený dvojí metr. Ty ty ty, ty zlá producentko bezpapošů. A v druhým vlákně na kámošku: juuuuuu, ty máš krásný špenátko bezpapoše. 🤣🤣🤣

Ve kterém? Mám jedinou psí kámošku a ta chová jezevčíky s PP.

BaLu
BaLu 12.06.2026, 16:52:01 xxx.xxx.230.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.06.2026, 12:02:10

A všechno tohle vám v útulku sdělí a dovolí? No, nevím. Možná  někde ano. 

Krom toho, jak se pes chová, když je někde poprvé, nebo když už to tam zná,  může být rozdíl. Taky je rozdíl, s kým pes je. Může fungovat celkem dobře v útulku či dočasce, ale nebude fungovat s člověkem, který si ho sice vybral, ale který nemá u psa autoritu. Roli hraje i to, co pes prožil, a to se většinou úplně neví. Pak může reakce na určitou situaci překvapit. 

Nepíšu to, abych kohokoliv zrazovala od psa z útulku, jen že to může být jinak. 

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 18:31:07 xxx:xxx.667a:2f0b
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 12.06.2026, 16:52:01

No zatím jsem vždy dostala na svoje otázky odpověď - a nebo řekli, že nevědí, ale třeba vyzkouší. Útulek Hodonín šel s Bubi vyzkoušet, jak se při venčení chová k fenám, šli se podívat i za kočkama, jen to nevyšlo. Vždy  jsem útulku řekla, proč jsem si toho psa vybrala, jak to chodí u nás, režim, výchova a přes co to doma neprojde. Vždy jsem dostala možnost si psa osahat - ano ten pes se chová jinak v útulku, jinak, AŽ se doma usadí. S tím nutno počítat, ale základ pro mě osobně potřebný jsem se vždy dozvěděla. A taky si osahala při venčení. Byla Troja, byl Hodonín, kdyby bývala byla situace u nás v tu dobu příznivá,  tak v RR by to bylo to stejné, odpovědi jsem dostala, a společné venčení je tam povinnost. Aby zase útulek viděl, jak se psem sedíme my. 

To je snad jasné, že člověk který nebude mít u psa autoritu, to má se psem blbý. To se stane nejen v útulku, ale i když si pořídí štěně. 

Jde o pár důležitých kroků, které si člověk musí uvědomit. Jaký jsem, co dokážu, co můžu nabídnout -stejné jako při výběru plemene, štěněte. Jsem-li začátečník těžko půjdu do bulla, co má problém se psy. Nebo takhle - vždy se najde jedinec ducha mdlého, který to zkusí a pokud je útulek taky ducha mdlého, tak mu ho vydá. A problém máme na cestě. Já ale mluvím z pozice  toho, kdo něco málo ví a k těm, co taky něco málo ví. Když člověk neví nic, snadno se dostane do problému, když si předem nezjistí.. Aby tomu tak nebylo, hodně to je na útulku, který by měl taky trochu rozklíčovat. A stejně tak člověk, který neví nic, by si měl sakra bedlivě číst popisky psů, pokud tam jsou. 

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.06.2026, 19:15:48 xxx:xxx.c962:b8e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 12.06.2026, 18:31:07

A nakonec teda byl pes odkud? Z útulku Troja? Hodonín ne a RR (impact) asi teda taky ne.

Fiona.Praha
Fiona.Praha 12.06.2026, 19:17:16 xxx:xxx.c962:b8e8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 12.06.2026, 14:10:22

Já to tušila, ale chtěla jsem naprosto zbytečnou jistotu 🙂

Hanka (neregistrovaný) 12.06.2026, 19:39:16 xxx.xxx.230.78
»
Odpověď na příspěvek uživatele Petra1 z 10.06.2026, 17:13:06

A na jaké adrese jste si pejska přebírala ? Našla jsem , že inzeruje na více místech .

Zrzavci
Zrzavci 12.06.2026, 20:45:06 xxx:xxx.667a:2f0b
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 12.06.2026, 19:15:48

1. útulkajda Bubiška - byla z Troji

2. byla z Hodonína

Kdybych si bývala byla jistá - že to v naší situaci zvládneme, přišla by bývala byla před tím  fenka od Impact, kterou jsem si vyhlídla,  ale pořád jsem váhala, jestli to můžeme zvládnout, kdyby něco. mezitím se našli skvělí noví majitelé pro fenku, na kterou jsem koukala. 

A pak přišel zakrátko ten Hodonín a já už neváhala,  a zkusila zariskovat, protože to zvíře tam, bylo z pobytu v útulku opravdu zoufalé.  I tak předtím bylo dost telefonátů, dotazů, které mi přišly na mysl, konzultací, než jsme tam jeli. A dohoda, že když to nepůjde, tak to halt budeme řešit společnýma silama, ale zkusit se to musí.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.