To štěně je s PP? A ve které chovatelské stanici odchovávají takový vořechy? 😀 Moc ráda bych se podívala na rodiče, kterým se narodilo tak vořechoidní štěně, fakt. 😀 Dlouhej jak písnička, křivý nohy, hlavu po foxlovi a pátý prsty na zadních nohou. Těch skutečných trikolorů je v republice tak žalostně málo (a to ještě aby byli hladkosrstí - to je jako vidět jednorožce!), že si fakt neumím ani za mák představit, že by toto nějaká chovka vyplodila.
Nicméně mýlit se můžu.
Tak mi dejte prosím důkaz a pak si ráda kleknu na kolena, smeknu klobouk a omluvím se.
Tak já důkaz nemám, prostě jsem věřila majitelce, že nekecá. A popravdě já se v ruslech nevyznám a já jsem ho myslím ani nechválila.
K uvedeným tvrzením uvádím, že je považuji za nepravdivá a poškozující. Ve věci bylo podáno trestní oznámení vedené Policií ČR pod č. j. KRPC-87988-2/PŘ-2026-020312 a jsou k němu průběžně dokládány další důkazy.
Veškerý prodej je doložen kupními smlouvami s mými údaji a razítkem, proto se tvrzení o vystupování pod jinými jmény nezakládají na pravdě. Pokud má autor těchto příspěvků pro svá tvrzení důkazy, jistě je předloží Policii ČR.
Současně zvažuji další právní kroky, včetně žaloby na ochranu osobnosti, protože dlouhodobé šíření nepravdivých informací a zveřejňování desítek lživých hodnocení denně již považuji za cílenou šikanu.
Prosím o respektování skutečnosti, že celá věc je předmětem šetření Policie České republiky.
No, já jsem taky vycházela z toho, že s PP je, nepsala to někde?
To nevím, nestudovala jsem to. Já jen vidím typickýho trikolorního bazošovýho vořechiéra, nad kterým se tu plno lidí rozplývá a přitom na druhé straně do někoho dalšího jebou, že podporuje množky. 😆
Ale jak říkám. I když si myslím, že se v plemeni dost orientuju, můžu se mýlit. A ve chvíli, kdy uvidím, z jaké CHS je, se opravdu všem hluboce a upřímně omluvím. 💜
(I když to, že je na plemeno JRT extrémně škaredý, si budu myslet dál. 🥹)
Bez brýlí nevidím ve fotkách nahoře a dole rozdíl. Možná ti lidi jen blbě vidí? 😀
Věřím, že to spousta lidí nevidí ani s brýlemi. Já bych třeba taky nepoznala retrívra s PP a vořecha a přesto to chovatel uvidí na první dobrou. Možná bych ho nepoznala ani od zlatýho hovawarta. Nemám na ně prostě oko. 😀🥹
Tenhle Váš letáček mám ráda. Škoda, že neexistují takové letáčky pro všechna plemena.
Vím, že každý má svého psa rád, ať mu z jeho štěněte vyroste cokoli, ale nevěřím tomu, že tam není trošku zklamání.
Nu, to by si ho asi musely jednotlivý “sekce” vytvořit a pustit do světa. Není na tom vcelku nic těžkého. Jen mě se tam teda na druhý obrázek v pořadí vetřela parsonka. 🫣😀
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 14.06.2026, 09:37:29
JRT x PRT.. jedna rodina jsou 🙂
Vím, že by si to museli milovníci/bojovníci jednotlivých plemen vyrobit sami, ale zatím jsem nenarazila na podobné. Tyhle dva letáčky RR znám už pár let. A dnes by na to asi stačila i AI, ale to by museli ti milovníci/bojovníci chtít nebo tušit, že takový příklad lze v rámci osvěty PP/bezPP vyrobit.
Věřím, že to spousta lidí nevidí ani s brýlemi. Já bych třeba taky nepoznala retrívra s PP a vořecha a přesto to chovatel uvidí na první dobrou. Možná bych ho nepoznala ani od zlatýho hovawarta. Nemám na ně prostě oko. 😀🥹
Teď podle těch fotek mi to přijde jasný a…
věřím tomu, že kdybych vedle sebe viděla JRT s PP a bez PP jako jsou na fotkách, tak bych možná byla schopná říct, kterej je papírovej…u jednotlivců pokud to není nějak hodně očividné to nepoznám…jo prostě člověk na něco oko má a na něco ne….tady jsem mimo …
Tak já bych to asi poznala podle těch uší a nohou. Rozdíl mezi GR a hovawartem na štěněti je občas poznat dost těžko, ale zatím jsem soudila jen z fotky. Dospělého poznám.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.06.2026, 09:32:26
Osobně pořízení si psa bez PP, pokud není z nějaké množírny, zas tak neodsuzuji, ale vadí mně záměrné množení bez PP. On je takový bludný kruh. Lidi množí, že je zájem o štěňata a jiní kupují, jelikož tito množí a štěňata jsou levnější a tak pořád dokola.To by zase bylo na diskuzi o cenách s PP…..
Osobně pořízení si psa bez PP, pokud není z nějaké množírny, zas tak neodsuzuji, ale vadí mně záměrné množení bez PP. On je takový bludný kruh. Lidi množí, že je zájem o štěňata a jiní kupují, jelikož tito množí a štěňata jsou levnější a tak pořád dokola.To by zase bylo na diskuzi o cenách s PP…..
Jenže pokud to není záměrné množení, musely by to být omyly. A těch je tak marginální procento. Spíš znám případy, kdy se to na omyl svede, ale fena se v době hárání nechala cíleně pobíhat v místech, kde pak byla nakryta.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.06.2026, 11:15:10
Nebo jsou náhody, kdy je fena omylem nakryta stejným jakoplemenem. A stane se to výjimečně, max jednou za rok.
Vadí mi štěňata bez PP, protože u 95% jsou to fakt wořeši a možná ani prodávající to prostě nevidí. Těch zbylých 5% jsou opravdu štěňata po neuchovněných rodičích s PP, ale to musí člověk fakt znát majitele a jejich psy.
Přijatelnější než čistokrevné štěně bez PP je pro mne přiznaný kříženec. Taková štěňata se většinou narodí z čiré blbosti majitelů, nikoli jako produkt pro výdělek. A kupující může tušit, jaké povahy se můžou projevit.
No a množení ultrawořechů, v kterých je 3 a více různých plemen, je hazard s genetikou. Všem, kteří takové štěně namnoží schválně nebo z blbosti, bych dala soudním rozhodnutím bez možnosti odvolání povinnost se o svá roztomilá štěňátka dobře postarat do konce života těch štěňátek.