Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 11.06.2026, 11:32:35
No já nemluvím o pochybných spolcích, jsem psala, že tam se vůbec nedívám. Místo, kde se jim v nabídce točí samá štěňata, mladí psi apod. Kde chtějí nesmysly nad rámec toho, co jsem ochotna akceptovat, protože je mi jasné, že ti slušní hledají nějakou brzdu, aby si psa nepořídil kdejaký bezmozek, nebo aby ten pes neskončil špatně. Už jsem to tu psala, kdysi dávno, když začínaly dočasky, jsem měla obrovskou radost, že vznikají místa, která psům dají mnohem lepší šanci na nový domov, než mají v útulku, kde není takové zázemí a ten pes nežije v rodině. I jsem počítala s tím, že až to jednou situaci umožní, rozšířím řady těch, kteří dočasku dělají. Postupem času se to značně zvrtlo a do hry vstoupili nepoctiví. vím, že takový nejsou všichni, ale bohužel ze psů v nouzi se stal kšeft. A toho se já účastnit nechci, takže za mě se opět stávají prioritou zpět útulky a pár slušných spolků.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.06.2026, 11:32:47
Ano pochybné spolky s pochybným jednáním jsou též účastny na tom, že množky profitují. Navíc oni z těch množek a podobných akcí ty psy leckdy mají a………. vydělávají na nich, psi v nouzi se stali dobrým obchodem.
Na tomhle se shodneme, zbytek neřeším, vím, že jsou i situace, které popisujete. Můj vzorek z Prahy mluví ale bohužel jasně.
A ještě teď koukám zběžně na nabídku té Tróji a Mělníka, pokud tedy dávají psi seniorům. Mělník - nabízí 15 psů z toho pro seniora vhodný jeden, tři s otazníkem. Naprosto chápu proč, prostě psi vhodní nejsou, čili výběr skoro 0.
V Praze psů 18, velmi pravděpodobně také řada z nich nevhodná pro starší lidi. A myslím, že vzhled je u výběru psa taktéž důležitý faktor, osobně třeba mám nastavení tak, že se mi můj pes prostě musí líbit, ráda na něj koukám, dělá mi to dobře. A takhle to bude mít řada lidí.
Takže se opět vracím k tomu, že depozity a útulky , které takto laborují s věkem a už šedesátník je pro ně starý, množkám jen nahrávají.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.06.2026, 11:47:24
Pokud vám jde o umístění psů, tak musíte uvažovat tak, jak uvažuje většina lidí. Jka říkám, mám ve svém okolí několik seniorů, které útulky poslali tam kde slunce nesvítí. Tak mají štěně z množky a pes má u nich vlastně celkem krásný život. Takhle je to dobře ? Samozřejmě to byl to byl ideální stav, kdyby se lidi pídili a zajímali, ale takhle to prostě nefunguje, musíte se s tím smířit. Osvěta už větší být nemůže, nevím, jak by se to ještě dělalo. Tady už pomůžou jen flastry za černou plemenitbu a klamavou reklamu.
Nemusím se s tím smířit. K tomu, aby zvítězilo zlo, přeci stačí, aby slušný člověk mlčel. Já, když budu mít možnost, k tomu cosi řeknu. A řeknu klidně, že se mi to nelíbí, a že s tím nesouhlasím.
Vám se to taky zjevně nelíbí a nesouhlasíte s tím, ale jste s tím evidentně smířená, a ještě nám nesmířeným říkáte, co vlastně? Že nemáme pravdu? Že děláme něco špatně, když na takové věci upozorníme? Že slečna zadavatelka udělala vše správně? A že ona za svoje problémy nemůže, protože dnešní společnost to takhle dělat nebude?
Takže až bude “normální” neřešit krmení psa, tak já budu konečně z obliga, protože chci krmit granulema? Vždyť už teď to tak dělá většina společnosti a informace si nezjišťuje. Chtějí mít život jednodušší, tak jako já.
Vůbec jste nepochopila to, co píšu 🙂 a čertíte se zbytečně. Tohle lidi jako společnost prostě dělat nebudou. - To přece neznamená, že jsou špatní nebo neslušní a že by jakkoli jinak škodili. Chci jen říct, že spoelčnost tímto přístupem nepředěláte. Už se to dělá roky a evidentěn to nefunguje. Množek je čím dál víc a čím dál víc lidí má psa. Do socek a televize už víc nacpat nelze. Za mně je cesta trestat to, co jsme uvedla + aby depozity a útulky přestali být tak rigidní. Pak množek ubude a lidi se začnou víc zajímat o zvířata z útulku. Prosím nedělejte ze mně, že přehlížím zlo, zaprvé jsme to nikde nenapsala, nidke to vyčíst nelze a už se to virtuálně známe nějkaý pátek, abyste věděla, že taková nejsem 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 11.06.2026, 11:51:03
No tak snad to co je teď bude s 90% za týden jinak. Nemusím mít psa hned teď, že ne????? Mohu si počkat, ne?
Jinak naprostý souhlas s Buggyrou
Vám se to taky zjevně nelíbí a nesouhlasíte s tím, ale jste s tím evidentně smířená, a ještě nám nesmířeným říkáte, co vlastně? Že nemáme pravdu? Že děláme něco špatně, když na takové věci upozorníme? Že slečna zadavatelka udělala vše správně? A že ona za svoje problémy nemůže, protože dnešní společnost to takhle dělat nebude?
Pokud vám jde o umístění psů, tak musíte uvažovat tak, jak uvažuje většina lidí. Jka říkám, mám ve svém okolí několik seniorů, které útulky poslali tam kde slunce nesvítí. Tak mají štěně z množky a pes má u nich vlastně celkem krásný život. Takhle je to dobře ? Samozřejmě to byl to byl ideální stav, kdyby se lidi pídili a zajímali, ale takhle to prostě nefunguje, musíte se s tím smířit. Osvěta už větší být nemůže, nevím, jak by se to ještě dělalo. Tady už pomůžou jen flastry za černou plemenitbu a klamavou reklamu.
Spíš pokuty za týraní a daňové podvody.
Klamavou reklamu nevím, v inzerátech píší bez PP, dle mého je právě PP ochranná známka, jako pokud za psa vyroste vořech, tak asi jo, ale pokud se nějak plemeni podobá, tak není co postihovat.
Chov a koupě psů bez PP není trestná, takže není duvod ani chovateli/množiteli a kupujícímu nějak nadávat. Pokud se rodiče štěněte mají dobře a štěně je v pořádku, tak kupující a ani množící nedělají nic špatného. Prušvih jsou lidi jako je Beata, by mě zajímalo, jak to má Beata s daněma.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.06.2026, 12:10:54
Vám se to taky zjevně nelíbí a nesouhlasíte s tím, ale jste s tím evidentně smířená, a ještě nám nesmířeným říkáte, co vlastně? Že nemáme pravdu? Že děláme něco špatně, když na takové věci upozorníme? Že slečna zadavatelka udělala vše správně? A že ona za svoje problémy nemůže, protože dnešní společnost to takhle dělat nebude? - Vy také máte pocit, že jsme takto osobnostně nastavená? Tolik toho o mne víte resp. toto soudíte na základě toho, co jsem tady o sobě už vypustila (IMHO včera zrovna jsem dlaa slovo, že si vezmu 5 koťat, jen aby je soused neodvezl do lesa. Je jich 5. Kočku jsem nechtěla ani jednu. Chápu, jsem ale zlá a přehlížím problémy.) Ještě jednou uvedu, že se tady bavím konkrétně o množkách. Víte, neznáme se, ale vlastně mi Váš názor může být jedno. Ale vlastně mě to celkem mrzí. Celou dobu uvádím, že s Vámi souhlasí, ale že jste zbytečně militantní. A to je realita. Vaše myšlenky jsou ryze ušlechtilé, vím to, ale psům vlatsně nepomáhají. Psů je čím dál víc a má je čím dál víc blbců. Pokud nezačneme uvažovat jiným směrem, množky tu stále budou a bude jich klidně víc a víc. Váš přístup je sice krásný a ideální, ale v praxi nefunguje. Víc Vám vysvětlovat ze svého myšlenkového nebud, už nemám jak, leda že bych to napsala čínsky 🙂
Ono by to chtělo změnit legislativu ohledně množek.
Dneska na veterině jsem viděla filmeček o likvidaci množky v USA, lidi dávali psy do přepravek, dozorovala policie, množka chlap tam pobíhal a něco vykřikoval, tak dostal pouta a šoupli ho do auta, když měli všechny psy naložený, vytáhli chlapa z auta a dali mu dva papíry, o propadnutí psů státu a předvolání k soudu. Prostě žádný sr…í s těma lidma.
K tomu ale přece nepotřebujeme nový zákony, jen vůli ty stávající vyžadovat a činit…
A to se nikdy nestane, vždycky se to táhne roky, množitel dostane maximálně zákaz chovu na pár let, vykašle se na to a jede dál. Nikdo nic nekontroluje, pořádný tresty se nedávají, pak to tak vypadá.
A tohleto nedopadne jinak, sama jsem zvědavá, čeho slečna dosáhne. O množce na Šternbersku se ví roky a pořád jedou.
Odpověď na příspěvek uživatele Janea z 11.06.2026, 12:14:31
Chov a koupě psů bez PP není trestná, takže není duvod ani chovateli/množiteli a kupujícímu nějak nadávat. Pokud se rodiče štěněte mají dobře a štěně je v pořádku, tak kupující a ani množící nedělají nic špatného.
Ono taky když je štěně v pořádku, tak kupujícímu ani množícímu není příležitost nic říct, protože si na průběh obchodu nikdo nestěžuje 🙂