Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.06.2026, 09:12:23
..ano to je možné, že jste viděla psa i fenu vydávání za rodiče vašeho štěněte, bohužel vzhledem k tomu, že štěně je bez PP o rodiče vašeho štěněte se opravdu nejednalo..
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 11.06.2026, 09:59:54
Ano muj sen je od malička mít jezevčíka a podle mých referencí nikde neměli takoveho který by si získal moje srdce a nebo když už ano řešili s vámi zkušenosti,bydlení, chtěli videa jak bydlíme atd a to postupovat několikrát byl extrem) Předešlého pejska jame měli také z útulku a nebyl problem jednou jsem naletěla s koupe pejska a pekne jsme se ponaučili, já nejsem nějaká aktivistka abych vše ohledně množek atd atd věděla jsem normální lajk. A bohužel si teď sypeme popel na hlavu a proto jsem se rozhodla stim neco udělat i kdyby neco malého tak za ty pejsky ano. Chapu někteří ze jste nasraný ale bejt chytřejší tak jako jsem teď nikdy bych takového pejska nekoupila. Ale věřte nebo ne, pustila jsem se do toho dost a již má skoro všechny štěňata prodané! Takze jsou stále mezi námi lidé kteří těhle zrůdě věří a taky nejsou tak informované jako jsme nebyli my.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 11.06.2026, 10:16:31
Doron, víte………..takovýchhle výkřiků už tady a nejen tady, bylo, včetně bití se v prsa, jak s nimi kdo zatočí a sype si ten popel - to už je lid popelnicových polí. Kdyby to totiž tak bylo - tak by polovina množek neexistovala, páč by je tedy zlikvidovali. Neudělal nikdo nic.
Může si o mne myslet kdo chce, co chce, ale k těm, kteří psy takto kupují už nejsem tolerantní. Je to jejich zásluha, že tam ta zvířata neskutečně trpí. Tak to prostě je, tohle nikdo popřít nemůže. A lidi jsou mi ukradení, ta zvířata ne, je to hnus a hnusem to zůstane. A to díky všem,kteří se toho zúčastní.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.06.2026, 09:56:32
A Vy si myslíte, že dneska mají lidé čas a chuť objíždět útulky a pídit se? Znám to ze svého okolí, moje známá oslovila tři depozity a útulky a pak se na to vykašlala, jelikož měla pocit, jak kdyby na ní měla přijít sociálka, nehledě na to, že jí psa nakonec stejně nechtěli dát. Tak šla a vzala si přes bazoš štěně vzniklé “omylem”, nedůsledností, tedy křížence ze dvora. Mně je něco přes 30, sama mám druhého, a zároveň je to druhý pes, který u mně užívá stáří. Oba tito psi byli z útulku. A věřte, že pokud půjdu do budoucna pro dalšího psa, už to bdue asi pes s PP, protože nemám prostor a upřímně moc ani chuť tyhle opletačky a prověřování řešit. Jsem hrozná, já vim.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 11.06.2026, 08:57:24
Hlavně, když vidí u PP cenu 30+ nebo dohodou (už se to tu řešilo) a proti tomu možná roztomilejší fotky bez PP s cenou 12+, tak je volba jasná. Nechci výstavy, nepotřebuji výstavy, nechci sportovat, nejsem myslivec, nechci hlídače, na gauč mi stačí ten levnější. Dám tu tu lásku a to je nejdůležitější. Ani se jim nedivím, mazlík za 30+ je pro spoustu lidí prostě nemyslitelné. U nás byli jeden čas všichni “zachránění”, když jsem se ptala, jak a kým, tak vlastně nevěděli, důležitá byla ta opakovaná mantra - on je zachráněný, byl týraný (to neva, že ho má od 3 měsíců)
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 11.06.2026, 09:10:39
No, dělat “osvětu” na pejskařské diskusi, je trošku mimo. Nevím, kde a jak jste doposud žila, že jste o množírnách asi neslyšela nebo neřešila, ale množírny, stejně jako podvody se psy, se už řeší cca 15 let. Nic se zatím nevyřešilo a nevyřešíte to bohužel ani Vy.
Tady se tedy sešly saně. Kupující neudělala ni protizákonného, nikde není psáno, že všichni psi musí mít PP. Snad má i nějakou smlouvu, teď se snaží najít ostatní podvedené a nějak se spojit a třeba podat TO? Za mě alespoň něco dělá a taková čočka jako dostala tady ji akorát odradí.
Já mám psy s PP a už jsem to před lety psala na faunu, mám málopočetné plemeno, před lety odchovávala v ČR pouze jedna chovka. Fajn, vzali jsem štěně od ní, navíc jsme to měli kousek od bydliště, pes s PP, výstavně úspěšná chovka, prodávala psy do celého světa. Až po té, co štěně mělo zdravotní a povahové problémy jsme zjitili, že má zákaz chovu, je to množka jak vyšitá, všichni to vědí, ale ženská chová dál na svého manžela a dál i jezdí na klubové výstavy a dál je si vyhrává výstavy a prodává psy s PP. Když jsem psa pořizovali a ptali se ostatních chovatelů (dvě plemena pod jedním klubem), tak nikdo koupi psa nekomentoval a dělali, že neví, když jsme štěně přivezli, hned komentoval každý “Jo, Nováková, od té bych psa nechtěl, to je hrůza”.
To jen, že i PP muže být průšvih jak hrom a klub množírnu kryje nebo spíš nemá zajem ji nějak řešit.
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 11.06.2026, 10:40:29
Mně jako "sani" ani nevadí, že má psa bez PP. Mně vadí, že když je pes bez PP nemocný, tak to vlastně byla množírna a kupující se bije v prsa, jak s ní zatočí. Kdyby byl pes zdravý, klidně by si tam za třeba za rok jela pro dalšího.
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 11.06.2026, 10:50:38
Vidíte, a mně třeba inzeráty “prodám to a to plemeno bez PP” vyloženě s*rou a jako neprávník to vnímám jako klamavou reklamu, jelikož to prostě není to plemeno, ale jsou to vořeši. A osobně si myslím, že kdyby se po tomto jako po klamavé reklamě šlo a neprodávalo s eto jako značkoví psi, tak by od toho plno lidí dalo ruce pryč.
Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 11.06.2026, 10:40:29
Tady se tedy sešly saně
A víte proč? Protože to po stopadesátýtisícíprvní naprosto totožný scénář. To už má i člověk pocit, že to píše pořád jedna a tatáž osoba. A víte proč? Protože tam nejde o neživou věc, tam jde o živá zvířata. Která díky takovýmto lidem trpí a trpět budou dál, protože každej kdo má do hýžďí otvor musí nutně mít psa, kde kdo. A ten kde kdo tomu odmítá obětovat cokoliv. Svůj čas při zjišťování od plemen, po to jak to při prodeji se psy chodí, na co si dávat pozor, čemu se vyhnout, odmítá si našetřit peníze, protože psa chce a chce a chce hned a nebude vydávat takovej majlant A protože a protože. A na člověka a jeho jednání zase doplácí zvíře.
Proto se tu sešly saně - nebo možná jenom jedna - já, to klidně napiště, mně to naprosto vůbec nevadí. Vadí mi to, že živí tvorové doplácí na lidskou debilitu, lakotnost a hloupost. Oni se bránit nemůžou. Znovu opakuju a budu furt dokola, je to hnus. Hnus na kterém se podílí i ten , co takto zvíře kupuje.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 11.06.2026, 10:56:55
To už tvrdím asi 10 let, kdyby se nemohla prodávat “čistokrevná plemena bez PP”, ale pes, podobající se pudlovi/jezevčíkovi/NO/….., prodávala by se štěňata podstatně hůř. Mám takový dojem, že jsem kdysi četla, že snad ve Francii označili názvy plemen jako ochranou známkou (nebo podobně) a tím pádem se bez PP prodávat nesmějí. Ale čecháčci by okamžitě zakládali nějaké organizace/kluby a vydávali PP a bylo by to ještě zavádějící. Protože většina lidí, co má trošku povědomí, očekává, že pod pojmeme PP jsou PP FCI. Jak to teda definovat v nějakém zákoně? Průkaz původu FCI? Není to diskriminace jiných organizací? Vždyť už takhle vznikla nějaká organizace - viděla jsem od nich PP na pomeriana i černého biewera 🙂