Aktuálně: 2 348 inzerátů290 474 diskuzních příspěvků21 019 uživatelů

Německý ovčák - výchova štěněte

N (neregistrovaný) 31.08.2026, 20:50:57 xxx.xxx.189.103
PumaCZ:

“NO je většinou velmi temperamentní pes s téměř nevyčerpatelnou energií. Klidně nachodíme 20 km za den a po hodině odpočinku už zase kouká co bychom jako mohli jít dělat?” 

A tohle je presne to, jak to byt nema. Mene je nekdy vice. Take jsem se svym psem travila aktivitami nekolik hodin denne a jen ho tim podporovala v jeho neurozach. Pes se musi naucit v prvni rade odpocivat. A ne, muj pes se fakt nenudi a nemusime kvuli tomu denne nachodit 20 km :D Naopak dokud jsem se ho snazila unavit, tak byl absolutne na zabiti a ja padala na hubu. Pak jsme ubrali akcni aktivity a pridali ty klidove a najednou mame (skoro) normalniho psa. Stejnou chybu s dalsim ADHD psem uz urcite neudelam. Prave ta rada “kdyz zlobi, tak ma malo prace” nas dostala do situace, kdy jsme byli nestastni nejen my, ale hlavne pes. Byla to akorat tak cesta do pekel, ktera u nervove labilniho hyperaktivniho psa opravdu nefunguje. A bohuzel NO jsou posledni dobou povahove dost v haji. 

Zde pro predstavu nas hrozne nestastny a unudeny pes, ktery nema 20km prochazky kazdy den :D 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

To je možný, ale na Lunu to bohužel nefungovalo.Ti předchozí majitelé jí měli skoro dva roky a za tu dobu se vyzkoušelo kde co. Nic nepomohlo. Jinak pejska máte moc hezkého a věřím že i spokojeného.🙂 No vlastně popravdě na netu nevěřím ničemu a nikomu. 😂 Shodou náhod už kdysi moje babička měla velmi podobného ovčáka jako je Luna a i povahou. Rarášek, ale jinak neuvěřitelně milý a věrný kolega.🙂 Nevím jak se projevuje nervově labilní pes, ale pokud je to podobné jako u lidí, tak to na Lunu nesedí ani jeden příznak. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 31.08.2026, 21:25:21 xxx.xxx.128.138
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.08.2026, 12:00:39

Děkuji za odpověď,  jsou krásní. 

Dublinbarzoj
Dublinbarzoj 31.08.2026, 21:26:03 xxx.xxx.128.138
»
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 31.08.2026, 19:36:40

Je krásný a je to fakt kus

Ph (neregistrovaný) 31.08.2026, 21:30:42 xxx.xxx.29.240
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 31.08.2026, 21:25:21

Jsou 😍nazivo jsem znala jen 2, znama ma ted druheho - tak je asi spokojena…

Jen je to s NO asi neporovnatelne. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.