Doron,tak si tam najděte veta,který vám bude nejvíc vyhovovata objednávejte k němu. Určitě mají nějaký rozpis služeb. U nás na veterině jsou 3 lékařky, chodím ke dvěma,k třetí bych šla jen,kdy by nebylo odkladu,prostě si nesedneme,na tom není nic neobvyklého.
Ad ten převaz,to nezvládnte kvůli psovi? Nespolupracuje? Jinak není těžké se to naučit
Já mám opačnou zkušenost. Jasně,malý štěnda občas něco zničí, ale nejvíc demoliční období, pokud přijde,nastane tak od půl roka do roka. Pak se to uklidní. Prostě s věkem přichází kreativní nápady,co malý štěně nenapadnou,je taky víc energie a sebevědomí tyhle skopičiny dovést do konce😜
OCD není nevyléčitelná nemoc. Pes po operaci může žít naprosto normální život. Takže vetovi se nedivím,že nechce utratit mladé zvíře,co má smůlu na majitele a chovatele. Ale nepochybuju,že když se bude snažit,veta sežene
Nenahrazuju ničím. Už jsem takhle měla jednu čubu,co byla z vnitřností hysterická (já je chápu,taky jsem😄) a nijak jí nescházely. Oni i ostatní dostávají směsky s vnitřnostma jen výjimečně (celý kus by mi nesežral nikdo). Ale ostatní je namleté ve směsce s masem sežerou, Cáca radši nebude žrát. Asi ví,co dělá
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 25.02.2025, 08:41:12
Ano,je to k ničemu. Resp. je to prostě preventivní rozbor,který člověk může udělat jakémukoli zvířeti bez ohledu na krmení,věk….
Mimochodem,to,že pes nežere vnitřnosti nebo prostě něco jiného,je normální. Taky tu mám čubu,co by vnitřnost nevzala do huby, a rozhází celou misku,aby vypreparovala pidi částečku čehokoli takového. Prostě vnitřnosti nedostává
Hele,já napsat do nějaký barf skupiny,jak krmím,tak si lidi budou rvát vlasy,že to nejde. Protože to budou stejný fanatici,co před dvaceti lety tvrdili, že na mase psa zabiju😂 fakt nemám peníze,čas,náladu dávat každej den jiný maso, přílohy,zeleninku,vitamíny,oleje,bylinky….
Pokud nemá pes problémy,je zbytečné dělat nějaké rozbory, stejně ukážou v mnoha ukazatelích jen stav v hodině odběru. Pokud krmíte pestře, není důvod,proč by měl mít něčeho nedostatek, to už by ve výživě musela být nějaká opravdu hrubá chyba,a pak by se to projevilo na psovi v reálu. Tak se koneckonců projeví i velký nepoměr vápníku a fosforu u velkých rostoucích štěňat.
Tak že ne, “barf” rozbory nedělám. Preventivně dělám krve až veteránům, to ale s tím nemá nic společného, a fenám pokud se je chystám krýt.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 21.02.2025, 08:15:55
Hele klasika. Já třeba rozeznám goldeny, ale rozeznat flaty,když jich je víc pohromadě,to taky nedám. A jezdí ke mě cvičit smečka tolerů, a ty tak nějak začínám rozeznávat teď, když je jim necelej rok,jinak jsem říkala,každej si přivolá svojí lišku…modrej obojek zaostává,růžovej zdrhá…😀
nemá náhodou z Cácorky být již brzy moudrá matka?? 😄 Vypadá ta tvoje smečka pořád úžasně mladistvě, na to, že jsou to občas veteránky.
Jsem se o tom nedávno bavila na rehabce,kam jsem jí vzala,páč si málem zlomila vaz,tak aby jí teta napravila krční páteř. Říkala něco podobného jako ty,ale pak dodala…no,vzhledem k tomu,že znám její bábu, je fakt,že nemá u ní cenu čekat se štěňatama,až se zklidní😂myslím,že to bude matka velmi veselá,ale co ta zplodí…radši se tím nebudeme nervovat předem😄
Jak píše Balu. Včera psali,jak někde u Loun utekla holka, co jí úchyl držel svázanou někde a znásilňoval jí. A dneska čtu,že ten hajzl už to udělal,a dostal za to podmínku. Podmínku? To snad ani není možný
Doporučuju kouknout do jezdeckých potřeb. Mám hodně malé ruce,takže jsou mi běžné rukavice velké, a dlouho jsem hledala takové,aby seděly, byly teplé a ideálně i nepromokavé. Nakonec mám několik jezdeckých a super
Progesteron jsem si nechavala u feny urcit jednou a trochu me tato metoda
zklamala. Bud to pani doktorka neumela nebo delala spatne, ale cekala
jsem presny termin aspon plus minus den, kdyz sem tam byla na zacatku
harani a to sem teda nedostala. Odpoved jeste je cas, prijedte za 3 dny a
za 3 dny to same a jen penizky tahat.
Zjevně o tom moc nevíte. Ano,progesteron se musí dělat opakovaně. Jsou feny,které jsou ke krytí devátý den,jsou feny,které budou ke krytí dvacátý. U některých fen stoupá progesteron plynule, u jiných se nic neděje a pak se zvedne ze dne na den skokově. Takže ne,opravdu vám na začátku hárání nikdo neřekne, kdy bude mít fena krycí dny. Až od určité hodnoty je jasné, že se fena přiblížila ovulaci, a pak už víte, že krytí bude ideální třeba za 1-2 dny
Svázání určitě není žádná jistota zabřeznutí feny. Opačně svázání rozhodně není nutné k oplození, a i bez svázání jsou početné vrhy. Nejdůležitější je samozřejmost plodnost feny i psa, jejich kondice a krytí ve správné dny,tedy ideálně na základě progesteronu. Ani tak se nemusí povést, to je příroda