No,on vlčáka nikdo nikde ležet nenechal,páč vlčák hlídal barák,a taky neměl psa každej,kdo má do zadele díru. Ale ono opačně, když pes uvázanej před obchodem kousl děcko, dostalo přes prdel dítě,ne pes, že k němu nemá lízt (taky jsem takhle dostala,když mě kousl pudl). Dneska by z toho byla reportáž na tv nova. Ale ne,taky bych psa nikde neuvázala. Kdysi se mnou chodila na nákup na vesnici čuba,k vesnickýmu krámu,ale ta měla před obchodem odložení a čekala na rohlíček
Ad zákaz uvazování,se trošku bojím,že pro řadu těch psů to bude horší než teď. Takhle třeba měli pár metrů,teď budou zavřený na fleku v nějaký boudě nebo pidi kotci…
Na tuhle odpověď nepotřebujete znalce genetiky. Samozřejmě se dědí leccos a to daleko,ale daleko z dávnější historie. Vtip je v tom,že nikdo neví,kdy se jaký gen projeví, a u koho.
Naposled jsem výhružný hlas a zadupání použila na kříženku kavkazáka a leonbergra….začala na mě házet emerickej úsměv. Bylo to na podzim a jediný,co mi proběhlo hlavou bylo,že je fajn,že se ochladilo,a už mám zimní bundu a ne holý ruce😎
No jo, ale ten mi se svými 50 cm KVH neukousne hlavu. Ale ani tak bych ho nepodceňovala. Ono konec konců v sebeobraně je nebezpečná i veverka. A co teprve potkan!
Tssss,zkoušela jste? Nezkoušela. Zabodne a páře,já bych to nepodceňovala😎
Btw v zoo,když jsem byla na den ošetřovatelem, mě nejvíc varovali před žirafama. Zuby šavlozubý nemaj,ale jak vás praštěj hlavou,tak končíte. Takže taky zakázat
A já jsem šťastná,že je konečně hezky hnusně. Protože tady sice za oknem pořád bílá pohádka,ale ve skutečnosti byla na sněhu taková ledová krusta,že i ze zahrady chodily holky s rozřezanejma tlapkama. Teď to konečně povolilo
Do venčícího tématu to sice není,ale tohle mě hrozně pobavilo. Pelechy všude,ale oni chtěj dělat valnou hromadu,a když není místo,holt někdo musí nahoru🤣
Hele,i veterinář může udělat chybu,ale pokud věděl, že odčervovadlo je pro březí fenu, tak je to nekompetentní kretén,bez pardonu. Pokud by to nevěděl,tak samozřejmě za to nemůže. Ale to by to sem asi Jana nepsala
Tři dny stačí ? Tak to je tedy síla.. Je to možné, že majitelé v dobré víře přilepšovali a při tom růstovém spurtu se to hned projevilo.
A s tím odčervováním jste mě teda nahlodala.
Taky poslední dobou nechávám dělat koprologii a neodčervuju ;( s pocitem, že dělám pro psy to nejlepší.
U dospělého psa je to naprosto v pořádku. U březí akojící feny se odčervovat musí,protože hormony v kojení “oživí” stádia škrkavek,která právě na tohle čekají a přes placentu a mléko se dostávají do štěňat (zjednodušeně, víc lze najít na netu)
Bohužel se tam utopil a to se mi stalo, takže vlastní zkušenost…straší mě to už 20let, to nikdy z hlavy nedostanete😢 V rozestavěném baráku se mi utopila kočka v zatopeném sklepě zahradního domku. Zahnali ji tam lovečtí psi jednoho souseda. Hledala jsem ji půl dne, našla už utopenou. Na stavbu jsem jezdila jen několikrát týdně😔
Jestli jsou ty křivé nohy pouze od toho začervení (neslyšela jsem tedy o tom),tak se to zas rychle kvalitní stravou upraví. Jinak si myslím,že nedostane nic. Chovatelka jí navrhla,ať štěně vrátí, na to nepřistoupili. A u začervení se může točit na tom,že štěňata pravidelně odčervovaná byla, a že se to může stát. Což může. Ostatní bylo řečeno,brát si psa z takové chovky,tak si člověk nabíhá sám. Faktem je, že třeba u labíků tyhle chovky,co mají klidně tři čtyři vrhy najednou,to umí prodat,mají zaručeně nejroztomilejší fotečky😎