Já jsem Rumíčkovi začala Karsivan dávat letos v jeho 11 letech, když se mu začal horši sluch. Jinak byl cajk, na chorobu srdce se přišlo náhodou - je otázkou, zda to tak měl vždy , nebo až teď se stářím. Jinak bych asi nedávala, je živoučkej a v kondici.
Alčo,karsivan dávám taky jen Báře. Ze zkušenosti mám dojem,že se to pak nějak láme ve 12, 12,5 letech,je to individuální. Jinak krom karsivanu je super i Berforegen nebo samotné hericium
Ad taurin,pokud by byl přebytek,měl by se vyloučit močí
Rumíčkovi bych přidávala určitě. Stará Barunka už má léky na podporu srdíčka, a k tomu kupuju doplňky na srdce, a ve všech taurin je. Ostatním “seniorům” zatím nepřidávám, protože je za seniory neberu,i v deseti,resp. jedenácti furt chodí na hony a jsou nezastavitelný😄 srdce mají cajk. Nicméně nemyslím si,že by to uškodilo,pokud bych přidávala,tak v nějakých kůrách…tamjá přidávám jiný věci
Hele v hlouby historie lovim vzpominky … S Arosem jsme sla na rtg az pozde, nekdy v roce 1999. Tehda jsem za rtg dala asi 1000 a za vyhodnoceni u Snasila asi taky tak nejak. Ale to v tom byli jen kycle a lokty, pac o ramenou tehda jeste nikde nebyla ani zminka. Takze ano, je mozne ze to byvalo nekde kolem dvojky, ale fakt v praveku 😀
Za RTG DKK + DLK + OCD a oficiální posouzení jsem dala před cca 4 lety 2 tisíce. To vám ale nic neřekne. AI říká, že se to pohybuje od 2210 Kč do 2600 Kč, s posouzením až 7 tisíc. 😉
Ali,jsi si jistá? Posouzení bez RTG podle posuzovatale stojí samo o sobě v rozmezí 1100-1500
To jsou perly. Nedávno se paní na FB ptala, zda je normální,že jim tříletý labík kulhá po půl hodině procházky na přední,že jim vet řekl,že je to těžké plemeno a nemá cenu to řešit🤮
Smrdí z tlamy,k tomu padají zuby,rovná se stomatologický problém,který se musí řešit. Opravdu si najděte nějakého kompetentního veta,tohle je děs
Sarah, Zuzky se určitě zeptej,ale u porodu má člověk domluvenou veterinu předem, běžnou noční pohotovost vůbec nemusí mít, ale v případě porodu jsou připraveni.
Oni kdyz ji chteli vzit vzorek te vody z břicha tak uz tam zadna bohuzel nebyla.. porad mi tvrdily ze vysledky krve jsou dobre, nikde zadne vysoke hodnoty. Se svym druhým miláčkem uz radeji k jinému Vet..
V zásadě všichni moji psi zemřeli s krevními výsledky na jedničku. Pokud tam není akutní selhání nějakého orgánu,sepse apod. v krvi se to ještě vůbec nemusí projevit. Každopádně,jak bylo řečeno, voda v břiše není diagnoza,je to následek, a důvod se musí diagnostikovat. Podle popisu opravdu s největší pravděpodobností někde prasknul nádor. Upřímně nechápu prvního veta,ale ani toho druhého, doma zahřívat psa s teplotou 35 stupňů….
Nesmí se to zapařit. To jest v igelitovým pytlíku nebo uzavřený v dóze to bude chytat plíseň. Já uchovávám v otevřený dóze v lednici,dva týdny vydrží určitě,déle nemají u nás šanci přežít. Ale kdysi jsem donesla velkou pisklu na veterinu,měli tam buldočka s ledvinovým selháním a jediné,co jim žral,byly naše pamlsky. Byla jsem tam asi po měsíci a pamlsky,co zbyly, furt držely bez plísně v pokojový teplotě
Osobní zkušenost nemám, ale hodně se s tím na trápila známá a jim fungovala kombinace- obvaz, gumová botička Pawz a přes to normální botka. Ta gumová byla navlečená celkem natěsno a ta horní pak po té gumě neklouzala.
Jo,tyhle různý kombinace mám vyzkoušené,když měly čuby nějakej řezanec atd, ale když je zahojeno,tak to nechci už vázat,ale dát jen botu. Teď má čuba vyholenou packu prsty, měla tam něco vraženého, už skoro zahojeno,ale jak je ta noha bez srsti,tak si to odírá
Nechápu,vždycky s údivem koukám,jak saňový psi odběhnou stovky kilometrů s botičkama. Já už vyzkoušela snad vše na trhu,od zveráčových přes outdoor značky až po eurohusky,manmat,nonstopy a vše stejné. Nejlíp asi ten manmat,ale stejně žádný zázrak. Ještě tak,když je pod tím obvaz,trochu to drží,pravda,to tak čuby nelítají. Ve chvíli,kdy to dám jen na nohu, namokří se to,obalí bahnem a jde dolů. Dnes na honu ztratila čubina botu po první leči. Jasný,lítá ve strašným bordelu,pak oračce… někdo tip na nějaký zázrak,co vydrží?
Hele,děvčata, dá se říci, že mopsle a retrívři jsou příbuzná skupina. Nicméně ne, nejsou si rovni, mopsle na celé čáře vítězí. Kdybych neměla doma oboje,nevěřila bych😎😂